WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ciotki :) witamy w 28 tygodniu i 3 trymestrze. Ciezko mi w to uwierzyc ze to juz koncowka. Nie wiem nawet kiedy zlecial ten 2 trymestr, jak w mgnieniu oka.

Dorotko zycze aby twoj maluch jak najdluzej wytrzymal w brzuszku. Zastanawiaja mnie slowa twojego dr o liczeniu ruchow po kazdym posilku. Przeciez nasze dzieci jeszcze duzo spia i jak sie nie obudza po posilku kazdym to mamy panikowac od razu i jechac na ip ?

Nana piekny maluszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 08:17

Magic, dorota1987 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Hej dziewczyny padam na twarz :/ cały dzień od 6.30 na nogach bo pojechaliśmy z mężem, szwagierka i jej 2 letnim synkiem do lekarza gastroenterologa (nawet nie wiedziałam że taka specjalizacja istnieje ;)) najpierw się zarejestrować a potem czekać 3 godziny na wizytę porażka :( ta nasza służba zdrowia jest beznadziejna :/
    Ale jest jeden mega plus dzisiejszego dnia mianowicie zamówiliśmy wózek! :D
    Padło na Jedo Fyn Memo :) ogólnie słyszałam i czytałam same pozytywne opinie na temat wózka i mam nadzieję że się nie zawiedziemy :)

Bryka będzie do odbioru za2-3 tygodnie
    Wybraliśmy model 2w1 ale na srebrnym stelażu i z fotelikiem Recaro Young Profi plus

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b7b90cefd15.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cd9cfb68eb2.jpg

Pigulska to jeden z lepszych wózków na rynku podobno!
    Prowadzi się rewelacyjnie, gondola jest duża, a spacerówka zabudowana.
    Moja przyjaciółka która ma Tueotnie ze 4tys poleca bardziej Jedo za 2 tys zł.
    My też myślimy o Jedo Fyn natomiast już w nowej wersji 2015, bo są nowe tapicerki i nowe/lepsze/większe koła :)

miłego dnia! :)

PIGULSKA, Catyyy, Magic lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)

Cieszymy się z wieści z wizyt, Nana śliczne zdjęcie! :)
    Dorotko, odpoczywaj i myśl pozytywnie dla dobra synka :) Na pewno jest mu dobrze w brzuszku i jeszcze trochę tam posiedzi :)

My wczoraj wróciliśmy o 22 do domu, byliśmy u znajomych zaraz po pracy, którzy dali nam mnóstwo ubranek, także bodziaków na krótki rękaw mam teraz chyba 30 par na start plus ciuszki na później, kurteczkę kilka kombinezonów, rożki, kocyki i buciki.. no całe mnóstwo :) i ochraniacz na łóżeczko, więc odpada mi sprawa szycia :) Mają dwóch cudownych chłopców i aż się chciało tam siedzieć, w każdym razie następnym razem też chcą jeszcze coś dorzucić, prześcieradełka i nawet o łóżeczku mówili, ale ja już mam swoje upatrzone i za 3tyg je kupię razem z wózkiem i fotelikiem :) A dla chłopców kupimy jakiś wypasiony kulodrom chyba albo inne klocki :) Nasza dziewczynka ma już swoją własną garderobę! Swoją drogą zdaje się, że większą niż ja :)

Magic, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

widzę, że temat sn czy cc krąży dalej :)

gratuluję super wieści :) zawsze się cieszę jak słyszę, że nasze maluchy mają się dobrze :) nam zostały dwa dni do wizyty. Zaczynam odczuwać stres :)

Nana mi się śniło, że taką twarzyczkę widziałam na swoim brzuchu :D że niby taką cienką skórę bym miała ;)

katalina moja też chyba ma więcej ubrań niż ja :D a jeszcze wczoraj dokupiłam ;) mam uzupełnioną listę potrzebnych rzeczy i teraz kupuję te , których nie mam :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wieści z wczoraj ;) Nana piękne zdj chociaż buźke bokazał a nasz co ucho;p ja mam ubrań już sporo ale nadal wydaję mi się ze malo;p
    body na 56 mam okolo 10 więc chyba wystarczy kilka pajaców półśpiochów i śpiochów;p + jakieś bluzeczki;) resztę kupuję już większe;D nawet za rozmiarem 74 się rozglądam;)

Magic lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 29 tygodniu :)

Magic, katalina, Eklerka, PIGULSKA, gosia86, madziorek, dorota1987, Karolcia88 lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa to ja właśnie wczoraj w Lidlu kupiłam body, spodenki i skarpetki na 74 ;) bo małych rzeczy to ja mam :)

Anioł gratulacje :)

ja to jestem w szoku jak ten czas zasuwa :) niby daleko, ale zaraz tylko stuknie 3 z przodu i aby tylko do 38 tygodnia i można rodzić :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) Dorotko nie martw się Mały da radę, póki co daje radę z rozpychaniem się u mamusi. A moje dziecię nie koniecznie bryka po posiłkach tylko wtedy kiedy jej się podoba ale kilka razy dziennie. Dzisiaj na spacerze z psem czułam jak wypycha mi dupsko :p a ten mój pies huragan kiedyś mnie wykończy. Najpierw naszczekał na kobitke z ulotkami, a później miał ochotę zjeść psa na osiedlu którego nie lubi. W domu oczywiście do rany przyłóż .

Magic, gosia86, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, ani się obejrzymy a już maj będzie :)
    Ja za 4 tyg na początku marca będę miała bociankowe, modlę się żeby dotrwać :P wszystko się już może zdarzyć :) W każdym razie nawet się nie obejrzę kiedy będzie już ten weekend, bo luty mam tak zapchany pracą, wyjazdami i sprawami do załatwienia że ani się obejrzę! a potem to już wózik trzeba kupić, łóżeczko zmontować, uszykować wszystkie ciuszki i mamy kwiecień.. święta, potem zacznie się ktg i serio.. to już poródówka :D

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nana gratuluję ślicznego i zdrowego synka :)

Dorotko i Twoje wieści są dobre :) najważniejsze, że Jaś ma się dobrze i rośnie :) nie martw się i odpoczywaj dalej już niewiele czasu zostało bądź dobrej myśli :)

Ja się na temat porodu nie wypowiadam, bo jestem zdania że to życie zweryfikuje jak urodzimy. Najważniejsze dla mnie jest aby rozpakować się szczęśliwie i bezpiecznie dla mojego synka. A jakieś zbędne komentarze co do sposobu porodu puszczam mimo uszu bo też i po co wdawać się w dyskusję...bez sensu :P

gosia86, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upatrzyłam sobie Tako Jumper GT, ale nie mogę się zdecydować na kolor :D
    a52f64f0bf1811d1m.jpg
    czy może
    43238507dd4ed5b3m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:59

PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Pigulska to jeden z lepszych wózków na rynku podobno!
    Prowadzi się rewelacyjnie, gondola jest duża, a spacerówka zabudowana.
    Moja przyjaciółka która ma Tueotnie ze 4tys poleca bardziej Jedo za 2 tys zł.
    My też myślimy o Jedo Fyn natomiast już w nowej wersji 2015, bo są nowe tapicerki i nowe/lepsze/większe koła :)

miłego dnia! :)
    My właśnie zamówiliśmy juz z nowej kolekcji ale na necie nie umiałam znaleźć odpowiedniego zdjęcia ;) niektóre kolory się powtarzają i zdecydowaliśmy się na ten z fotki z tymże ten jasny pasek jest w nowej kolekcji jakby ciemniejszy wpadający w szarość :) no i stelaż jest unowoczesniony, ma lepszy hamulec i zmodyfikowaną blokadę składania :) a i wybraliśmy koła szprychowe, są zdaje sie porzadniejsze od plastikowych :)

kic83 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jumpery z Tako też testowałam wczoraj i są najlżejsze ze wszystkich modeli tego producenta. Mi chyba bardziej podoba się ten zielony żeby tylko owadów nie zwabiał :P

Magic, Eklerka lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie wiem czego mi brakuje w wyprawce SKARPETEK ;) haha. tego nie mam;D

Magic, gosia86 lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady
    Wybraliśmy fotelik Recaro Young Profi plus bo szczerze mąż się uparł ( podobno produkują świetne fotele w samochodach rajdowych), ja od początku chciałam Maxi Cosi
    no i mam teraz dylemat bo czytam opinie na necie ze RECARO są dość CIASNE :/
    Czy któraś z was może to potwierdzić??
    PROSZĘ O POMOC ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jak dla mnie to ten zielony, bo będzie dla chłopca i dziewczynki :) także taki uniwersalny :)

paulinqa widzisz! To zapisz sobie :)

katalina moja to tak się czasami rozpycha, że aż cięzko uwierzyć, że tak można! :D a dupkę to lubi wypychać ;) to racja, że kwiecień to już pachnie porodówką i noworodkami :D jak dla mnie ona pachną....herbatnikami :D

oj PIGULSKA ja nie mam pojęcia ja mam Maxi-Cosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:05

katalina lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Jumpery z Tako też testowałam wczoraj i są najlżejsze ze wszystkich modeli tego producenta. Mi chyba bardziej podoba się ten zielony żeby tylko owadów nie zwabiał :P
    Woziłam się nimi po sklepie i wyglądały na bardzo stabilne, prowadziłam go jedną ręką bez problemu, amortyzatory bez zarzutu i mają dobre opinie, ale w sklepie był tylko czerwony... Też skłaniam się bardziej ku zielonemu :D
    Najpierw w oko wpadł mi Tako Laret, z wyglądu boski, ale opinie mówią same za siebie :/

Nasz Maluch umiłował sobie wybitnie usadawianie się na moim pęcherzu ;) Przykład z wczoraj - zrobiłam siku, wracam do pokoju i siadam na łóżku i... znowu parcie na pęcherz ;) A potem czułam nóżkę wbijaną w pęcherz i to tak mocno, że aż jęknęłam ;) Co te dzieciaki wyprawiają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:07

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gratuluje wieści z wizyt
    Dorotka nc sie nie martw wszystko będzie dobrze:*
    Nana śliczny pysio:*

Ja muszę dokupić bodziaki na 56 jakiegoś pajaca i pajaca z polarku ale na 62 chcę
    Chcę mieć chociaż po 3 sztuki na 56
    Anioł gratuluje 29 tygodnia :)

Eklerka ja juz nie wiem co mnie budzi w nocy sikanie czy wiercenie małej. Mąż mówi że jak już zasypiam to wtedy zaczyna się jeszcze bardziej wiercić :) wczoraj tak wypychała pupę że aż czułam parcie przez skórę odpuściła dopiero jak mąż przyłożył ucho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:12

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    My właśnie zamówiliśmy juz z nowej kolekcji ale na necie nie umiałam znaleźć odpowiedniego zdjęcia ;) niektóre kolory się powtarzają i zdecydowaliśmy się na ten z fotki z tymże ten jasny pasek jest w nowej kolekcji jakby ciemniejszy wpadający w szarość :) no i stelaż jest unowoczesniony, ma lepszy hamulec i zmodyfikowaną blokadę składania :) a i wybraliśmy koła szprychowe, są zdaje sie porzadniejsze od plastikowych :)
    Hmm, mi też trudno coś doradzić, bo my bierzemy w komplecie (w Świecie Dziecka) fotelik Jedo Avionaut Jet :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały też mi się w brzuchu rozpycha, głównie wieczorem ;) wierci się bardzo często i się zaczynam martwić czy się czasem pepowiną nie owinie jak jest taki ruchliwy...oczywiście opierdziel od chłopa juz dostałam za czarnowidztwo :P trzeba być dobrej myśli :)

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ