X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ciotki :) witamy w 28 tygodniu i 3 trymestrze. Ciezko mi w to uwierzyc ze to juz koncowka. Nie wiem nawet kiedy zlecial ten 2 trymestr, jak w mgnieniu oka.

Dorotko zycze aby twoj maluch jak najdluzej wytrzymal w brzuszku. Zastanawiaja mnie slowa twojego dr o liczeniu ruchow po kazdym posilku. Przeciez nasze dzieci jeszcze duzo spia i jak sie nie obudza po posilku kazdym to mamy panikowac od razu i jechac na ip ?

Nana piekny maluszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 08:17

Magic, dorota1987 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Hej dziewczyny padam na twarz :/ cały dzień od 6.30 na nogach bo pojechaliśmy z mężem, szwagierka i jej 2 letnim synkiem do lekarza gastroenterologa (nawet nie wiedziałam że taka specjalizacja istnieje ;)) najpierw się zarejestrować a potem czekać 3 godziny na wizytę porażka :( ta nasza służba zdrowia jest beznadziejna :/
    Ale jest jeden mega plus dzisiejszego dnia mianowicie zamówiliśmy wózek! :D
    Padło na Jedo Fyn Memo :) ogólnie słyszałam i czytałam same pozytywne opinie na temat wózka i mam nadzieję że się nie zawiedziemy :)

Bryka będzie do odbioru za2-3 tygodnie
    Wybraliśmy model 2w1 ale na srebrnym stelażu i z fotelikiem Recaro Young Profi plus

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b7b90cefd15.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cd9cfb68eb2.jpg

Pigulska to jeden z lepszych wózków na rynku podobno!
    Prowadzi się rewelacyjnie, gondola jest duża, a spacerówka zabudowana.
    Moja przyjaciółka która ma Tueotnie ze 4tys poleca bardziej Jedo za 2 tys zł.
    My też myślimy o Jedo Fyn natomiast już w nowej wersji 2015, bo są nowe tapicerki i nowe/lepsze/większe koła :)

miłego dnia! :)

PIGULSKA, Catyyy, Magic lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)

Cieszymy się z wieści z wizyt, Nana śliczne zdjęcie! :)
    Dorotko, odpoczywaj i myśl pozytywnie dla dobra synka :) Na pewno jest mu dobrze w brzuszku i jeszcze trochę tam posiedzi :)

My wczoraj wróciliśmy o 22 do domu, byliśmy u znajomych zaraz po pracy, którzy dali nam mnóstwo ubranek, także bodziaków na krótki rękaw mam teraz chyba 30 par na start plus ciuszki na później, kurteczkę kilka kombinezonów, rożki, kocyki i buciki.. no całe mnóstwo :) i ochraniacz na łóżeczko, więc odpada mi sprawa szycia :) Mają dwóch cudownych chłopców i aż się chciało tam siedzieć, w każdym razie następnym razem też chcą jeszcze coś dorzucić, prześcieradełka i nawet o łóżeczku mówili, ale ja już mam swoje upatrzone i za 3tyg je kupię razem z wózkiem i fotelikiem :) A dla chłopców kupimy jakiś wypasiony kulodrom chyba albo inne klocki :) Nasza dziewczynka ma już swoją własną garderobę! Swoją drogą zdaje się, że większą niż ja :)

Magic, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

widzę, że temat sn czy cc krąży dalej :)

gratuluję super wieści :) zawsze się cieszę jak słyszę, że nasze maluchy mają się dobrze :) nam zostały dwa dni do wizyty. Zaczynam odczuwać stres :)

Nana mi się śniło, że taką twarzyczkę widziałam na swoim brzuchu :D że niby taką cienką skórę bym miała ;)

katalina moja też chyba ma więcej ubrań niż ja :D a jeszcze wczoraj dokupiłam ;) mam uzupełnioną listę potrzebnych rzeczy i teraz kupuję te , których nie mam :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wieści z wczoraj ;) Nana piękne zdj chociaż buźke bokazał a nasz co ucho;p ja mam ubrań już sporo ale nadal wydaję mi się ze malo;p
    body na 56 mam okolo 10 więc chyba wystarczy kilka pajaców półśpiochów i śpiochów;p + jakieś bluzeczki;) resztę kupuję już większe;D nawet za rozmiarem 74 się rozglądam;)

Magic lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 29 tygodniu :)

Magic, katalina, Eklerka, PIGULSKA, gosia86, madziorek, dorota1987, Karolcia88 lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa to ja właśnie wczoraj w Lidlu kupiłam body, spodenki i skarpetki na 74 ;) bo małych rzeczy to ja mam :)

Anioł gratulacje :)

ja to jestem w szoku jak ten czas zasuwa :) niby daleko, ale zaraz tylko stuknie 3 z przodu i aby tylko do 38 tygodnia i można rodzić :)

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) Dorotko nie martw się Mały da radę, póki co daje radę z rozpychaniem się u mamusi. A moje dziecię nie koniecznie bryka po posiłkach tylko wtedy kiedy jej się podoba ale kilka razy dziennie. Dzisiaj na spacerze z psem czułam jak wypycha mi dupsko :p a ten mój pies huragan kiedyś mnie wykończy. Najpierw naszczekał na kobitke z ulotkami, a później miał ochotę zjeść psa na osiedlu którego nie lubi. W domu oczywiście do rany przyłóż .

Magic, gosia86, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, ani się obejrzymy a już maj będzie :)
    Ja za 4 tyg na początku marca będę miała bociankowe, modlę się żeby dotrwać :P wszystko się już może zdarzyć :) W każdym razie nawet się nie obejrzę kiedy będzie już ten weekend, bo luty mam tak zapchany pracą, wyjazdami i sprawami do załatwienia że ani się obejrzę! a potem to już wózik trzeba kupić, łóżeczko zmontować, uszykować wszystkie ciuszki i mamy kwiecień.. święta, potem zacznie się ktg i serio.. to już poródówka :D

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nana gratuluję ślicznego i zdrowego synka :)

Dorotko i Twoje wieści są dobre :) najważniejsze, że Jaś ma się dobrze i rośnie :) nie martw się i odpoczywaj dalej już niewiele czasu zostało bądź dobrej myśli :)

Ja się na temat porodu nie wypowiadam, bo jestem zdania że to życie zweryfikuje jak urodzimy. Najważniejsze dla mnie jest aby rozpakować się szczęśliwie i bezpiecznie dla mojego synka. A jakieś zbędne komentarze co do sposobu porodu puszczam mimo uszu bo też i po co wdawać się w dyskusję...bez sensu :P

gosia86, dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upatrzyłam sobie Tako Jumper GT, ale nie mogę się zdecydować na kolor :D
    a52f64f0bf1811d1m.jpg
    czy może
    43238507dd4ed5b3m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:59

PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic wrote:
    Pigulska to jeden z lepszych wózków na rynku podobno!
    Prowadzi się rewelacyjnie, gondola jest duża, a spacerówka zabudowana.
    Moja przyjaciółka która ma Tueotnie ze 4tys poleca bardziej Jedo za 2 tys zł.
    My też myślimy o Jedo Fyn natomiast już w nowej wersji 2015, bo są nowe tapicerki i nowe/lepsze/większe koła :)

miłego dnia! :)
    My właśnie zamówiliśmy juz z nowej kolekcji ale na necie nie umiałam znaleźć odpowiedniego zdjęcia ;) niektóre kolory się powtarzają i zdecydowaliśmy się na ten z fotki z tymże ten jasny pasek jest w nowej kolekcji jakby ciemniejszy wpadający w szarość :) no i stelaż jest unowoczesniony, ma lepszy hamulec i zmodyfikowaną blokadę składania :) a i wybraliśmy koła szprychowe, są zdaje sie porzadniejsze od plastikowych :)

kic83 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jumpery z Tako też testowałam wczoraj i są najlżejsze ze wszystkich modeli tego producenta. Mi chyba bardziej podoba się ten zielony żeby tylko owadów nie zwabiał :P

Magic, Eklerka lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie wiem czego mi brakuje w wyprawce SKARPETEK ;) haha. tego nie mam;D

Magic, gosia86 lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje porady
    Wybraliśmy fotelik Recaro Young Profi plus bo szczerze mąż się uparł ( podobno produkują świetne fotele w samochodach rajdowych), ja od początku chciałam Maxi Cosi
    no i mam teraz dylemat bo czytam opinie na necie ze RECARO są dość CIASNE :/
    Czy któraś z was może to potwierdzić??
    PROSZĘ O POMOC ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jak dla mnie to ten zielony, bo będzie dla chłopca i dziewczynki :) także taki uniwersalny :)

paulinqa widzisz! To zapisz sobie :)

katalina moja to tak się czasami rozpycha, że aż cięzko uwierzyć, że tak można! :D a dupkę to lubi wypychać ;) to racja, że kwiecień to już pachnie porodówką i noworodkami :D jak dla mnie ona pachną....herbatnikami :D

oj PIGULSKA ja nie mam pojęcia ja mam Maxi-Cosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:05

katalina lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Jumpery z Tako też testowałam wczoraj i są najlżejsze ze wszystkich modeli tego producenta. Mi chyba bardziej podoba się ten zielony żeby tylko owadów nie zwabiał :P
    Woziłam się nimi po sklepie i wyglądały na bardzo stabilne, prowadziłam go jedną ręką bez problemu, amortyzatory bez zarzutu i mają dobre opinie, ale w sklepie był tylko czerwony... Też skłaniam się bardziej ku zielonemu :D
    Najpierw w oko wpadł mi Tako Laret, z wyglądu boski, ale opinie mówią same za siebie :/

Nasz Maluch umiłował sobie wybitnie usadawianie się na moim pęcherzu ;) Przykład z wczoraj - zrobiłam siku, wracam do pokoju i siadam na łóżku i... znowu parcie na pęcherz ;) A potem czułam nóżkę wbijaną w pęcherz i to tak mocno, że aż jęknęłam ;) Co te dzieciaki wyprawiają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:07

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gratuluje wieści z wizyt
    Dorotka nc sie nie martw wszystko będzie dobrze:*
    Nana śliczny pysio:*

Ja muszę dokupić bodziaki na 56 jakiegoś pajaca i pajaca z polarku ale na 62 chcę
    Chcę mieć chociaż po 3 sztuki na 56
    Anioł gratuluje 29 tygodnia :)

Eklerka ja juz nie wiem co mnie budzi w nocy sikanie czy wiercenie małej. Mąż mówi że jak już zasypiam to wtedy zaczyna się jeszcze bardziej wiercić :) wczoraj tak wypychała pupę że aż czułam parcie przez skórę odpuściła dopiero jak mąż przyłożył ucho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:12

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    My właśnie zamówiliśmy juz z nowej kolekcji ale na necie nie umiałam znaleźć odpowiedniego zdjęcia ;) niektóre kolory się powtarzają i zdecydowaliśmy się na ten z fotki z tymże ten jasny pasek jest w nowej kolekcji jakby ciemniejszy wpadający w szarość :) no i stelaż jest unowoczesniony, ma lepszy hamulec i zmodyfikowaną blokadę składania :) a i wybraliśmy koła szprychowe, są zdaje sie porzadniejsze od plastikowych :)
    Hmm, mi też trudno coś doradzić, bo my bierzemy w komplecie (w Świecie Dziecka) fotelik Jedo Avionaut Jet :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały też mi się w brzuchu rozpycha, głównie wieczorem ;) wierci się bardzo często i się zaczynam martwić czy się czasem pepowiną nie owinie jak jest taki ruchliwy...oczywiście opierdziel od chłopa juz dostałam za czarnowidztwo :P trzeba być dobrej myśli :)

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ