X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja skorzystałam z przepisu na naleśniki według M. Gessler z internetu i muszę przyznać, że wyszły pyszne :)

gosiunia lubi tę wiadomość

relgh371atn0vk9b.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Agusia ja nie po to pisze tutaj i tym czy chce sn czy cc zeby ktoś mi pisał że to objaw masochizmu. jest mi ciężko podjąc ta decyzje bo też chciałabym rodzić z mężem na sali i przezyc te cudowne chwile ale co jak mój mąż bedzie w tym momencie w Niemczech? nie jest w stanie przyjechać w ciągu 10 godzin do nas.
    i jeszcze może będe gorszą matka? bo ja jakoś tak nie uwazam, po za tym kp też zamierzam tylko prez miesiac jak będe miec pokarm potem tylko mm.
    może ktoś powiedzieć że jestem egoistką czy coś, ale nie ja mam takie podejście do tego i juz. mnie mama karmiła tylko przez kilka dni a potem juz tylko mm i zyje i jestem zdrowa i nic mi nie jest i jakos pretensji o to nie mam do niej ;)

zresztą każda z nas jest dorosła i każda decyduję za siebie, ja chce mieć przynajmniej ten komfort psychiczny dla siebie że mąż będzie, bo jest to dla mnie bardzo ważne!

a sie rozpisałam.

Gratuluje reszcie wczorajszych udanych wizyt <3 i dobrych wieści.

Kotmisia wstawiaj nam tu swoje przepisy bo ja się nimi innspiruje ;) bierzesz je z neta?

gosia86 lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:04

gosiunia lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa myślę że Agusi chodziło żeby uchronić się dodatkowo porodem naturalnym przed endometriozą. Dziewczyny które na nią chorują sporo przeszły i wiedzą ile bólu fizycznego i psychicznego może przynieść ta choroba. A endozołza lubi się rozwijać w bliźnie po cc. Każda ma swoje priorytety i jedne z nas dla swojego dobra wolą SN a dla innych wskazane jest CC. Najważniejsze żeby dziecko i mama na tym nie ucierpiały.
    A tak z innej beczki wstawiam zdjęcia zakupów z lidla( oczywiście bokiem bo inaczej nie umiem :P)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/442b4a54d7ac.jpg

A na usg 3 trymestru jesteśmy z Wiki umówione na 23 lutego.

Rika, Magic, Catyyy, czarna panda, Eklerka, gosia86, Karolcia88, gosiunia, Agusia246, madziorek, PIGULSKA lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właczcie sobie dzień dobry tvn :P

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przepis Wam dam jak się okaże że wyszły :D Bo chyba nie chcecie przepisu na niewypał :D heh

Wiecie co tak podzielę się z Wami moimi przemyśleniami. Nie tylko o macierzyństwie ale o życiu.
    Wielka batalia toczy się w internecie o porody, karmienie itp. Czy mama,która miała cesarkę jest gorsza? Czy kobieta, która nie karmiła dziecka piersią nie może mianować się mamą? To tak jak w życiu codziennym. Czy to,że ktoś nie ma ślubu to oznacza że mniej kocha? Czy jeżeli kocha osobę tej samej płci to jest gorszy?
    W życiu chodzi o to, że gdzieś zapominamy że każdy jest inny... Dla mnie to podchodzi pod rasizm czy antysemityzm. Każdy z nas jest inny, każdy lubi co innego, chce dla siebie czegoś innego.
    I ja zawsze mówię, że jeżeli swoim zachowaniem nie robimy komuś krzywdy to guzik innym do tego.
    Zobaczcie jak świat byłby lepszy gdyby każdy patrzył na swoje podwórko...

Ofelaine, Rika, gosia86, gosiunia, beti97, MiM, PIGULSKA lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki witam się po udanych zakupach w Lidlu. Tłum był umiarkowany i kupiłam wszystko co chciałam. Nie brałam samych różowych ciuszków bo mam już ich trochę dlatego wzięłam żółte i niebieskie bodziaki i spodenki także. Chyba dziewczynkę też można w nie ubrać ;)
    Czasami się boję, że siurak wyrośnie i nie chce mieć wszystkiego w różu ;)

Slash mam nadzieję, że gin będzie potrafił choć mniej więcej oszacować długość dziecka, ten wymiar crl a jak nie to po wadze chociaż.

A i te ciuszki kupiłam wszystkie na 50/56 bo 62/68 są bardzo duże. Jakaś zawyżona rozmiarówka. Teraz będe liczyć ile czego mam i co mi brakuje. :)

KotMisia, gosia86 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co one w tym ddtvn gadają. Wyprawka za 30 tys. Dzieci głodują a ona śmietnik samozamykający kupuje....

Magic, czarna panda, gosiunia, madziorek lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia popieram i już oglądam :)

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    Witam,
    Agusia ja nie po to pisze tutaj i tym czy chce sn czy cc zeby ktoś mi pisał że to objaw masochizmu. jest mi ciężko podjąc ta decyzje bo też chciałabym rodzić z mężem na sali i przezyc te cudowne chwile ale co jak mój mąż bedzie w tym momencie w Niemczech? nie jest w stanie przyjechać w ciągu 10 godzin do nas.
    i jeszcze może będe gorszą matka? bo ja jakoś tak nie uwazam, po za tym kp też zamierzam tylko prez miesiac jak będe miec pokarm potem tylko mm.
    może ktoś powiedzieć że jestem egoistką czy coś, ale nie ja mam takie podejście do tego i juz. mnie mama karmiła tylko przez kilka dni a potem juz tylko mm i zyje i jestem zdrowa i nic mi nie jest i jakos pretensji o to nie mam do niej ;)

zresztą każda z nas jest dorosła i każda decyduję za siebie, ja chce mieć przynajmniej ten komfort psychiczny dla siebie że mąż będzie, bo jest to dla mnie bardzo ważne!
    paulinqa ja np wiem, że zrobię wszystko by urodzić naturlanie. ale to jak zycie nas postawi przed wyborem to nie wiemy, ja nie uważam, że kobieta, która urodziła przez cc jest gorsza. Często cc ratuje życie dziecka i matki! A co do karmienia piersią to ja chcę max do 6 miesięcy. Idąc tym tokiem myślenia można powiedzieć, że gorszymi kobietami są te, które nie mają dzieci? No kochane, dajcie spokój. Każda z nas może mieć swoje zdanie, ale proszę nie krytykować wyboru drugiej.

czarna panda, Eklerka, gosia86 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też oglądam :)

witamy się zimowo, u nas w nocy spadł śnieg! :D i pada dalej!

ja też zaraz chcę do lidla pojechać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 10:35

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, pocieszy mnie ktoras?

w nocy bolal okropnie zab... dzis poszlam do dentysty ... czekam az sie miejsce zwolni, ma do mnie zadzwonic (przyjmie mnie na pewno)

LECZENIE KANALOWE !!! boje sie :/

czy jestem w III trymestrze ? co robic leczyc czy moze dac sobie spokoj i wytrzymac ? slyszalam ze w III trymestrze nie mozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 10:54

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    A powiedz, Lekarz w miare będzie potrafił okreslic wzrost? Bo moja gin mowi ze teraz to juz tylko wage moze okreslic. Czy mniej wiecej po wadze bdziecie wiedzec czy kupowac na 56?
    Mnie ostatnio powiedziano, że teraz dzieci się już nie mierzy, bo Maluch nie mieści się w całości na monitorze a nie chce mnie wprowadzić w błąd i zrobić z dziecka kurdupla czy wielkoluda :D

Ps U nas w Lidlu czystki już o 7 rano :D

Ja miałam wielgachną chęć urodzić siłami natury, najlepiej na terminie... I choćby nie wiem jak drętwiały mi ręce, puchły nadgarstki, paluchy i kostki, to ściskam tyłek i będę nosić Bąbla najdłużej jak się da. Niestety życie weryfikuje nasze zachcianki i gdy ostatnio usłyszałam po odebraniu wyników: "będziemy podawać sterydy, to tylko 4 zastrzyki, żeby Mały mógł oddychać samodzielnie. I będzie się trzeba zastanowić nad terminem cc.", to mi łzy w oczach stanęły :/
    Więc teraz zrobię wszystko żeby Malec dotrwał we mnie do 38 tygodnia i mimo wszystko urodził się sn ;)

A co do zębów, można leczyć bez problemu, kwestia dobrania odpowiedniego znieczulenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:06

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    hej, pocieszy mnie ktoras?

w nocy bolal okropnie zab... dzis poszlam do dentysty ... czekam az sie miejsce zwolni, ma do mnie zadzwonic (przyjmie mnie na pewno)

LECZENIE KANALOWE !!! boje sie :/

czy jestem w III trymestrze ? co robic leczyc czy moze dac sobie spokoj i wytrzymac ? slyszalam ze w III trymestrze nie mozna

Kochana można leczyć, można dawać znieczulenie. Ba nawet jak jest potrzeba to z zabezpieczeniem prześiwetlenia można robić :*
    głowa do góry!!!!

a mnie zęby też czasem bolą ale to prawie wszystkie na raz i to 1-2 dni. Tylko ja mam problem z szyjkami :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia to dobrze ze mozna :D

a co ze znieczuleniem bo czytalam ze powinni dac znieczulenie nie obkurczające naczyn krwionosnych (ktos wie czym to sie rozni znaczy ze slabsze ... ? nie dopytalam dentysty) a co jak mi takie zwykle da? kurcze bardziej sie stresuje niz to warte ...

musze byc dobrej mysli - ide prywatnie to powinien sie dobrze zajac ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:07

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami serdecznie, słonko świeci, a ja patrzę co chwilę która godzina, bo juz mam cykora przez wizytą, ale ta dopiero 16:20. Bardzo bym chciała usłyszeć jak najwięcej dobrych wiadomości, a nie znowu wyjść z gabinetu i zastanawiać się czy płakać czy jak zwykle mówić sobie że wszystko się jakoś ułoży. Maluch kopie, a w brzuszku centymetrów przybywa, więc pewnie moja macica jakoś współpracuje.

Ja wiem, że leczenie kanałowe jest robione nawet bezpłatnie w ciąży, ale nie słyszałam żeby były przeciwskazania w 3 trymestrze, tym bardziej że masz dopiero początek 3.

dqprj44jymj31xvy.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po zakupach w lidlu i 3 trymestrze:) Może zrobię jakąs focie brzuszkowi bo już dawno nie robiłam. W lidlu u mnie też nie było jakiś tłumów szczególnych ale już rzeczy były po przebierane.
    Jakościowo nie które nie za fajne były rzeczy, np. bluzeczki bałabym się że coś sie z nimi stanie w wysokich temp. Ale nie które rzeczy naprawdę fajne. Najbardziej u mnie schodziły własnie rozmiary 62/68 a ja tylko takie brałam bo nic nie mam w takim rozmiarze a w 56 i 58 mam już dużo dosyć. Były tam takie fajne spodenki bawełniane pakowane po 2 sztuki to już nie było ich wogóle. Została jedna para ale duża i fajne były w dotyku.Ja kupiłam:
    -piżamkę myszka miki żółto-granatowa
    -grzechotkę z fischer prica -taka ose fajna:)
    -spodenki dresowe szare-świetne
    -body niemowlęce z długim rekawem te szare i malinowe- gatunkowo takie sobie
    -skarpeteczki takie najmniejsze i te większe-fajne gatunkowo takie grubsze
    -rajtuzki z puchatkiem-też fajne
    -dresik welurowy malinowy
    Wziełam parę rzeczy malinowych bo były ładne, czasami ładniejsze niz te niebieskie -jutro mam wizytę u lekarza i może poznam płeć więc jesli bedzie chłopak to poprostu to oddam.
    Slash pytałaś się o ten termometr na podczerwień jak dla mnie to takie trochę dziadostwo. Nie znam się na tym, nie widziałam jak wygląda z innych firm ale naprawdę nie powalający. Nie wiem czy czasami w super pharmie nie widziałam jakiejs promocji na taki termometr ale nie jestem pewna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 11:11

dxom6iye3mh7f98x.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    paulinqa ja np wiem, że zrobię wszystko by urodzić naturlanie. ale to jak zycie nas postawi przed wyborem to nie wiemy, ja nie uważam, że kobieta, która urodziła przez cc jest gorsza. Często cc ratuje życie dziecka i matki! A co do karmienia piersią to ja chcę max do 6 miesięcy. Idąc tym tokiem myślenia można powiedzieć, że gorszymi kobietami są te, które nie mają dzieci? No kochane, dajcie spokój. Każda z nas może mieć swoje zdanie, ale proszę nie krytykować wyboru drugiej.

i z tym się zgadzam tak jak i z Kotmisia ;) dla mnie matka to ta która mnie kocha i wspiera nie ważne czy mnie urodziła czy nie, ważne jak nas wychowała i że jest z nami w dobrych i złych chwilach;) koniec tematu !uszanujmy nasze wybory ;)

a ja mam problem z krwawiącymi dziąsłami.. pasta płyn do płukania specjalne i dalej od czasu do czasu mi krwawią...

gosia86, Magic lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina współczuję bólu
    Ja zajrzalam do lidla ale byłam z mężem więc nie dało się powybierać a poza tym to już większość przebrana była wiec wzięłam tylko skarpetki
    Dorotka trzymam kciuki :*

dorota1987 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to troche mnie uspokoilyscie... musze jeszcze wytrzymac tam w fotelu... mialam juz robiona kanalowke przed ciaza i mimo znieczulenia ledwo wytrzymalam ale wole te pol godz na fotelu niz cala noc meczyc sie i faszerowac paracetamolem ktory i tak nie dziala ... jak na zlosc teraz zab nie boli a jeszcze wczoraj bylabym nawet sklonna wyrwac go byle jakos ten bol minal...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ