Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Takiego pajaca dzisiaj zobaczyłam w tesco przecenionego o połowę i już się powstrzymać nie mogłamMyślę, że ubiorę w niego Zosię na wyjście ze szpitala.
Po szkole rodzenia nowe newsy, oczywiście mąż ze mną nie poszedł, bo CHORY. Położna kazała kupić lampkę i spać przy zapalonej, ponoć światełko zapobiega śmierci łóżeczkowej, bo raz że od razu widzimy co się dzieje z dzieckiem, a dwa że ponoć światło jest bodźcem do oddychania. Poza tym noworodka można kąpać w samej wodzie, bez żeli, kremów, mydeł, emolientów i czego tam jeszcze nie wymyślili, aż do końca pierwszego miesiąca. Spytałam o ochraniacz na łóżeczko, to powiedziała, że od 3/4 miesiąca tak, a wcześniej nie potrzebny. Że poduszek absolutnie nie i że w ogóle można malucha przyzwyczaić do spania bez forever
Co do cc to już pisałam (i jest to tylko moje zdanie i absolutnie nie chcę nikogo urazić) że dla mnie cc na życzenie to objaw masochizmu. Już abstrachując od bólu/niebólu, czy kogoś rusza, że przecinają mu cały brzuch, a nie tylko kawałek krocza i jak szybko dojdzie do siebie, poczytajcie sobie na temat endometriozy w bliznach po cc. Rozumiem, że można mieć dobry powód albo zalecenie lekarskie ale z czystego strachu przed porodem siłami natury, naprawdę nie warto.czarna panda, gosia86, katalina, Catyyy, Magic lubią tę wiadomość
-
Ofeline to powodzenia na łowach w lidlu
Ja pewnie do lidla dotrę około 11 więc już może być po ptokachale jakoś specjalnie sie nie nastawiam
Agusia fajny pajac ja mam dwa podobne ale na 3-6 miesięcy i 6-9 miesięcy przydałby się mniejszy jeszcze
Ja kupowałam w lumpach za 8 i 5 zl
Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ofelaine wrote:Ja mam wiekszosc na 62, prawie wszystko a na 56 To kupie na sam koniec ciazy jak okaze sie Ze dziecko jest male bo my z mezem jestesmy wysocy i spodziewamy sie dlugiego dziecka wiec narazie sie wstrzymuje zeby nie lezaly mi potem.
A powiedz, Lekarz w miare będzie potrafił okreslic wzrost? Bo moja gin mowi ze teraz to juz tylko wage moze okreslic. Czy mniej wiecej po wadze bdziecie wiedzec czy kupowac na 56? -
Ja tez bez wkładki juz się nigdzie nie ruszam.
Co do lampeczki to tez uwazam ze powinna byc zapalona i kilka osób juz mi o tym powiedziało nawet moja mama a to przeciez dawne pokolenie w wychowywanoi dzieci. Kupiłam taką tansza w ikei białą bo miałam w domu pomaranczowa wiec swiatło dawała tez pomaranczowe. Dokupie jeszcze zarowke energooszczedna albo ledową taką o malutkiej mocy moze 15Wat mysle ze wystarczy zeby za duzo energii nie pobierała.
Zmykam - kolorowych snów Wam życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 23:22
-
Witam się porannie
pies mnie o 4 35 obudził szczekaniem i po spaniu wrrrr
a w nocy nawet raz siku nie wstałam więc mogłam jeszcze pospać. Próbowałam pospać ale Wiki się wiercila a później zgłodnialam. Co do mojego gina to już o tym niedawno wspominałam że ja wchodzę na fotel a ten zanim mnie zacznie badać to jeszcze się musi nagadać a ja leżę z rozwalonymi nogami i słucham . Ale fajna z niego gaduła. Po wizycie w lidlu napiszę czy złowilam to co chciałam.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Hejka u mnie dzisiaj szybka pobudka bo starsza córka się wyspała o 6 rano
.
Ostatnio w nocy sie czesto budze albo mam sny - koszmary
Co do upławów to ja tez mam dosc mocne bez wkladek sie nie obywa.
Tez planuje wybrac sie do lidla po ciuszki zobaczymy czy cos bedzie jeszce.
Zycze udanych polowan w lidlu
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Madziorek jak będziesz w askot to lidl jest obok miedzy askotem a orlenem
Ja nie wiem czy się w końcu wybiorę czy nie
Miałam ciężką noc cała obolała jestem po tych ćwiczeniach wczorajszych
I na dodatek zauwazylam rozstępy na piersiach i wiem że nie ja pierwsza i nie ostatnia ale jednak przykro mi:(
Na 12 mam fryzjera a na 13:40 gin w luxmed
Powodzenia dzisiaj na wizytach -
nick nieaktualnyByłam w lidlu i kupiłam skarpeteczki te najmniejsze rozowe, spioszki jedne welurowe 52-56, spodenki z szerowka gumka ale wieksze i bodziaki 52-56. Wiecej nie brałam bo jeszcze od siosry bede miala ciuszki po siostrzencu wiec jeszcze ni szaleje. Malo ludzi bylo ale jak wrocilam o kosz po chwili zeby spodenki wziac jeszcze te mniejsze to juz nie bylo
a 15 ludzi w sklepie
-
Witamy się w III trymestrze!
bóle krocza odpuściły nad ranem, w nocy źle spałam.. Znowu zresztą. Miewacie takie oblewanie potami? ja się co noc budzę i cała koszula mokrusieńka.. W nocy na siusiu wstałam i piekło strasznie, jakby mi się zapalenie pęcherza zrobiło. Rano już nie, ale profilaktycznie żurawinę wstawię..
W aptece żadnej nie dostałam pasków, zamówię więc z allegro jak pisała Puella
Wczoraj klientki pytały się o wiek ciąży, stwierdziły, że jestem drobna w brzuszku jak na ten czas i swój wzrost i powiem Wam szczerze z ciekawości wróciłam do domu i zmierzyłam się w tym samym miejscu jak zawsze... Znowu w obwodzie spadłam ze 101cm (gdzie chodziłam 2-3 razy dziennie do toalety) do 95cm (chodzę teraz raz, czasem co drugi dzień, bo rzadziej zjadam owsianki..). Bardzo mnie to zaintrygowało, bo ostatni taki spadek obwodu miałam podczas choroby, kiedy kaszel ćwiczył moje mięśnie. Może to efekt zmiany diety? Jem lżejsze potrawy i bardziej zbilansowane.. Znacznie mniej pszenicy i zwracam większą uwagę na IG.
W sobotę będę u rodziców to się zważę i sprawdzę czy w dwa tyg coś się zmieniło (dwa tyg temu miałam +7kg).
Kciuki za wszelkie dzisiejsze wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 09:22
gosiunia lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Madziorek jak będziesz w askot to lidl jest obok miedzy askotem a orlenem
Ja nie wiem czy się w końcu wybiorę czy nie
Miałam ciężką noc cała obolała jestem po tych ćwiczeniach wczorajszych
I na dodatek zauwazylam rozstępy na piersiach i wiem że nie ja pierwsza i nie ostatnia ale jednak przykro mi:(
Na 12 mam fryzjera a na 13:40 gin w luxmed
Powodzenia dzisiaj na wizytachah mój kochany Wrocław
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Katalina a mi się wydaje, że cm w pasie to malo mówią. Ja od 4 tygodni mam 93 cm w pasie bo mała leży poprzecznie poniżej pepucha
A ja dziś robię nalesnikiowsiane. Ciekawe czy będą smaczne
A kurcze przez to, że mieszkam z rodzicami i babcua to z chęci na 2 nalesniki muszę usmazyc ze 20gosiunia lubi tę wiadomość
-
KotMisia, tylko że moja tak od dwóch tyg leży, przynajmniej czuję ją tylko na dole (dwa tyg temu na wizycie tak leżała). No ale nic, zerknę na wagę
Jak robisz te naleśniki? bo ja kiedyś robiłam, ale chyba źle i mi wyszły ciężkie, nie szło ich przewracać i się przypalały..A chętnie bym zrobiła i zjadła!