Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny skoro wszystko dobrze z Waszymi ciążami to cieszcie się że tak mało przytyłyscie....ja dzisiaj zobaczyłam 12 kg na plusie;/ Kurde czy ja za szybko tyje? W piątek idę do lekarza i się zapytam bo przybieram na wadze w drastycznym tempie. Ja szkołe rodzenia zaczynam coś w połowie lutego-już się doczekać nie moge:)
-
MiM wrote:Gosiu na ile dni ci wystawiła zwolnienie?
Boże śmiech na sali żeby dostać ten wychowawczy z mopsu dochód na osobę 574 zł ale to na 2015 więc jeszcze wszystko może się zmienić do 2016
Czarna spokojnie ja mam plus 10,5 i gin nic nie mówiła że za dużo
Beti ciekawe czy doktorek by się nie stresowal gdyby przed obcą baba musiała siuraka wystawiaćczarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Gosiu juz wyjasniam. Zasilek rodzinny jest przyznawany od miesiaca zlozenia wniosku. I do 31.10.2015.r obowiazuja dochody za rok 2013, jesli dochod nie przekroczy kryterium dochodowego to przyznawany jest zasilek 77 zl plus jednorazowy dodatek 1000 zl. ( nie jest to becikowe) aby otrzymac urlop wychowawczy trzeba byc uprawnionym do zasilku rodzinnego. czyli jak przekroczysz kryterium nie masz nic. Wychowawczy wynosi 400 zl i przed przejsciem trzeba miec przepracowane pol roku bez ani jednego dnia przerwy. Musisz miec zgode od pracodawcy i pitwierdzenie oplacania skladek zus. Ale za rok moze sie wszystko zmienic zanim my bedziemt sie o ten urlop ubiegaly.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Po znajomosci to nam wszystkim bym przyznala becikowe, zasilek i dodatki ale coz nie da sie...
A ja mam 4,5 Kg na plusie i boje sie ze moje dziecko bedzie male i chudziutkie bo i brzuch stanal w miejscu i nie rosnie. I obawiam sie ze moja kluska nie wazy nawet 900g. Nie czuje tego po sobie bo jest mi za "lekko". -
Nojaniewiem czytałam Twoje posty na forum z podkarpacia. I tam przeczytałam ze chodzisz do dr Pruchniaka:) Miłe zaskoczenie. Jak leżałam w pro familii na patologii ciąży to ten lekarz strasznie mi przypadł do gustu, jemu bardzo ufałam, jedyny mnie wysłuchał. Jak zaszłam w ciąże po raz drugi to chciałam do niego isc ale wlasnie widziałam ze przyjmuje w pro familii prywatnie i w Jarosławiu. Na NFZ niestety nie przyjmuje w Rzeszowie. Bardzo fajny lekarz!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:25
-
Catyyy wrote:Ostatnio na allegro znalazłam fajne bodziaki
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4995495068&ref=last-visited mają bardzo bogaty wybór wzorów, ciężko było mi się zdecydować i na razie wzięłam tylko kilka, jak zobaczę, że są dobrej jakości to pewnie jeszcze zamówię
spodobały mi się te "trwa ładowanie pieluchy proszę ćzekac"
Daj znać proszę jak otrzymasz, jak się mają gatunkowo do opisu, bo wyglądają na dobre gatunkowo.
Kupię ale moze pozniej jak mała będzie większa bo takich z długim rękawem mam chyba z 8 sztuk więc jak narazie mysle wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:44
-
Tak tez kryterium wynosi 574 zl i dochod dzielony jest na liczbe miesiecy przepracowanych w 2013 r i na 3 osoby
Zgrzeszylam i wcisnelam bulke bo glod mnie taki dopadl zebym nie zasnela. Obym zgagi nie dostala bo ostatnio daje mi popalic.
maz juz chrapie a mi sie spac nie chce w ogole a rano mam wstac przed 8 do lidla.
I ja tez bez przerwy z wkladka chodze bo mi mokro, ale to raczej sluz. Moj odwieczny problem nadmierne uplawy. Mam nadzieje ze wody sie nie sacza bynajmniej ja tego nie widze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:53
czarna panda lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Jeju zjadłabym kopytka i świeżonkę
Aż wstyd sie przyznać ale nigdy nie robiłam kopytek
Slash super są te bodziaki z napisamimusisz zrobic to latwa i szybka rzecz.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Czarna panda ja kupowałam do tej pory wszystko na 62, w zasadzie na 56 nie mam zadnych spioszków, bodów - nic.
Ale chyba bede musiała kilka sztuk zakupic na wszelki wypadek.
Ciekawe ile ludzi jutro sie rzuci do Lidla, szkoda ze mam tak dalekoczarna panda lubi tę wiadomość
-
czarna panda wrote:Jade jutro do lidla rano zobaczyc na te ciuszki.jak myślicie kupic rozmiar 56/58 czy może te juz 62? Mam pare na 56 dlatego sama nie wiem. Jakie Wy rozmiary w wiekszosci kupujecie?
-
Moj mąż też juz chrapie a ja zasnac nie moge a tymbardziej wstac jutro do lidla... na bank nie wstane o tej co zamierzam. Mnie juz pali zgaga ale jakos wytrzymam. Śluz tez mam dosyć duzy, bez wkladek sie nie ruszam.dzieKi dziewczyny w takim razie mam mało ciuszkow 62:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 23:01
-
Dzięki Ofeline
Do Ząbkowic jedziesz do lidla?
Mi też ostatnio zgaga dokucza, może naszym dziewczynką rosną włoski:)
Dzisiaj na usg machała łapką i ma takie długie palce chyba po mniemoże pianistką będzie jeśli jej słoń na ucho nie nadepnie tak jak mi
i uszka też nam gin pokazała:)
Ja też cały czas z wkładką a myślałam że w ciąży to wkladki i podpaski nie potrzebne
Ja tez większość na 62 mam
Slash wszystko zalezy od zakładu pracy tak mi dzisiaj kadrowa powiedziała ale mówiła że oni nie robią problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 23:01
-
Tak do Zabkowic jade bo tam najblizej i ciekawa jestem czy bedzie szal. Ja w zasadzie w lidlu zakupow nie robie zazwyczaj w biedronce i ciekawa jestem jak tam jest z takimi rzutami. Pewnie zainteresowanie bedzie spore ale czy juz o 8 rano to sie okaze