X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma czekamy !

alma lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ale śliczny pokój :)

Alma ma nadzieję, że wszystko ok u Ciebie, trzymam kciuki!

Nejcik, alma lubią tę wiadomość

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma wspieram i daj szybko znać co u was.

Nejcik cudny pokój, przepiękny wręcz :)

Czarna Panda gratuluje córeczki ;)

Ja byłam zabiegana od południa bo mężowi skradli portfel z dokumentami i byliśmy na policji i w banku, potem u teściów a teraz jestem zmęczona na maksa.

Kupiłam dzisiaj w Kauflandzie chusteczki Pampers była przecena z 15 zł na 9.80 zł za dwupak. Wzięłam sobie 2 opakowania. Do tego zestaw grzebyk + szczotka, nożyczki i termometr do wody z canpolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 21:52

Nejcik, alma, czarna panda lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( kolejne rozstępy na prawej piersi się pojawiły :(
    Postanowiłam spać w biustonoszu sportowym ale teraz to i tak już za późno :(

Ofeline współczuję tych formalności kiedyś zostawiłam torebkę na cmentarzu z portfelem jak wróciłam to juz jej nie było ale za to było co nie miara kłopotów i kosztów z zalatwianiem nowych dokumentów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 22:00

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe współczuję załatwiania tych formalności. Gosia ja na razie mam 2 rozstępy na lewej piersi i myślę, że na tym sie nie skończy.

A nasz pokój póki co wygląda tak :P

b9682d711f52d616med.jpg

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek a to jest mały pokój czy duży? Bo kaloryfer malutki ;)
    pomału zaczyna nabierać wyglądu, jeszcze trochę się pomęczycie z teściem i będziecie urządzać :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie parę godzin a tu już parę stron naskrobane :) Nejcik bardzo ładny pokoik, Czarna Panda gratuluje córeczki :)
    Alma daj znać jak się czujesz. Ja dostałam nareszcie swoją kartę z kasą i już zamówiłam rzeczy potrzebne z apteki. O 20 wróciłam z parapetówki, cieszę się że kac mnie ominie bo mojego chłopa na pewno nie bo pojechał jeszcze do kolegów. Trochę dzisiaj miałam stracha bo jak wysiadłam z autobusu to czułam że całe krocze mi zdrętwiało i poczułam ciepło. Pomyślałam że rodzę i wody mi zaraz odejdą, ale jakoś się rozeszło. Strasznie nieprzyjemne uczucie. Znowu jak wracaliśmy to postanowiłam biec do autobusu bo już wieczór i nie chciałam czekać na następny. Byłam dumna że jeszcze biegam ale zaraz złapał mnie niezły skurcz i mój B. zaczął się denerwować że po co biegłam, lekarz mówił że skurcze są złe( tu już też procenty przemawiały) i strach. Chyba utkwił mu ten tekst w głowie że 2 dobre skurcze i szyjka rozwarta. No ale już leżę w łóżeczku i czuję Małą więc ok.

Nejcik, alma, czarna panda lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    madziorek a to jest mały pokój czy duży? Bo kaloryfer malutki ;)
    pomału zaczyna nabierać wyglądu, jeszcze trochę się pomęczycie z teściem i będziecie urządzać :)
    Ok 12m kw ma. Ogólnie mamy bardzo ciepłe mieszkanie i co kto do nas przychodzi to każe otwierać okna :) a teść dziś przechodził sam siebie, mąż mu zaniósł radio i rzadko tam wchodził, bo sam miał dosyć :P hihi jutro ostatnia robota i już może mąż pomaluje sufit a resztę robimy w niedziele i poniedziałek jak wróci z pracy :)

Beti Ty nie szalej tak. Ja ostro ćwiczyłam zestawy dla kobiet w ciąży. Nie były jakieś skoczne czy coś te ćwiczenia, ale skończyło się na skurczu podbrzusza i od grudnia nie ćwiczę. Mam nadzieje, ze jak wybrne z tego kurzu remontowego i wyleczę do końca kaszel to znów zacznę więcej wychodzić na miasto na spacery.
    Zmykam spać.

Alma mam nadzieje, ze wszystko ok

alma lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziękuję Wam za kciuki, przydały się :* Dopiero wróciłam, na tej Ip, to istny cyrk. Z góry poinformowano mnie, ze nawet jakby mi coś było, to mnie nie przyjmą, bo nie mają miejsc. Generalnie z maluszkiem na szczęście wszystko w porządku, możliwe, ze skraca mi się szyjka macicy (pani dr stwierdziła, że trudno jej ocenić, bo mam pełen pęcherz i on też naciska na szyjkę, więc wygląda na skaracającą sie), a pod ktg wyszły mi lekkie skurcze macicy, których niestety wcale nie czułam. Z nerkami ok, więc ból krzyżowy nie był raczej ani od nerek ani nie od brzucha, tylko najprawdopodobniej ból zwyrodnieniowy kręgosłupa, czy poluzowanie jakichś więzadeł.
    Dostałam nospe, paracetamol i magnez i w razie jakby nie przeszło to mam znowu przyjechac.
    Spokojniejsza jestem o to, że z moim maluchem wszystko dobrze i choć moze znowu wyszłam na histeryczkę, to mam to gdzieś, bo to chodzi już nie o mnie, ale o zdrowie mojego dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 23:57

Karolcia88, madziorek, nojaniewiem, KotMisia, Bluberry, PIGULSKA, Catyyy, Magic, dorota1987, gosiunia, beti97, monilia84, Anielka, Agusia246 lubią tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma dobrze ze to sprawdzilas i maluchowi nic nie grozi. Odpoczywaj teraz duzo.

A te dokunenty meza to ukradli w pracy z szafki, ktorys " kolega " sie skusil na 100 zl. Kit z kasa ale szkoda dokumentow. Co za ludzie w tych czasach, zeby kolega koledze cos ukradl....

alma lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma bardzo sie ciesze ze z Natanielem wszystko ok! Uwazaj na siebie :*

alma lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, co za ulga! Teraz duzo odpoczywaj i uwazaj na Was :* bardzo się Ciesze że Synek ma się dobrze :) zobaczysz że donosisz, ale dzwon do swojego gina i umow się na wizte. I nie jestes żadna histeryczka, dobrze zrobilas!

alma lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Alma wcale nie jesteś panikarą lepiej pojechać i zrobić z siebie histeryczkę niż potem żałować że mogło się coś zrobić lub zareagować
    Beti bieganie to już nie dla nas
    Ofeline to zwykłe skur......two jak tak można

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Alma całe szczęście, ze wszystko ok.

Ofe mojego brata kiedyś we wro pobili i zabrali z portfela 20 zł, bo tyle miał. Chyba nawet telefon mu zostawili, bo pamietam, ze mu doladowalam :/ niektórzy ludzie są tacy beznadziejni :/

alma lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do obejrzenia dla każdej!!!!
    Tak dla przypomnienia o co w tym wszytskim chodzi. :)

https://www.facebook.com/video.php?v=10153579065959148

Ps. Alma cieszymy się razem z Tobą!

czarna panda, alma, monilia84 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Alma dobrze zrobiłaś ze pojechałaś na ip, przynajmniej mogłaś spokojnie spać :) a skurcze to może te przepowiadajace b-h...najważniejsze że z Małym wszystko w porządku :) oszczędzaj się i wypoczywaj :)

My juz po śniadaniu trzeba brać się za jakieś porządki ale mam strasznego lenia :/

Miłego dzionka :)

alma lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja wczoraj szalałam w Mcdonaldzie :D dzięki Gosia :)

Wieczorkiem zaczeły mnie plecy bolec, ale mysle ze to od siedzenia/lezenia, zresztą w poniedziałek mam wiztację i zobaczę co z moją szyjką.

Mąz własnie pisał ze bedzie dzis przed 20:00. Myślałąm ze dopiero jutro wiec zaraz sie na ładną robię, porządki do końca i czekam :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam na Allegro legginsy ciażowe w końcu - jak przyjdą to powiem czy warto te zamawiać

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Anioł no własnie jak będą godne polecenia to pochwal się nimi na forum bo ja kupiłam jakieś miesiac temu to takie beznadziejne... obrały sie całe, podarły w kroczu na szyciach(ale to sobie zszyje) ale i tak będę w nich chodzić bo są poprostu mega wygodne i ciepłe bo te są ocieplane-z takim polarkiem w środku. Także jak coś bedzie fajnego to się podziel. A jakie zamówiłaś?
    KotMisia dzięki za tego linka-poprawił mi humorek, przypomniał mi że nie długo będę mamą;)
    Alma dobrze zrobiłaś że pojechałaś, cieszę się ze jest ok.
    Tak się zastanawiam co dzisiaj zrobić na obiad... Ja wczoraj miałam ochote na grochowke. Oczywiście wyszła mi pyszna ale nie obyło sie bez espumisanu i no spy bo miałam straszne wzdęcia.
    Nie pamietam ktora dziewczyna z Was robi sobie i mężowi owsianke rano. Ja też zaczełam robic ale sobie bo mąż to nie za bardzo jest zwolennikiem takich sniadan. Bardzo mi smakuje i lepiej na żołądku po niej;)
    Miłego dnia dziewczyny!

alma, gosiunia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj średnio miłą sytuację;)
    Moj mąż chodzi cały czas do jednej fryzjerki bo ,,ona tylko potrafi go dobrze sciac'' taka Pani ponad 40 dziestke ma. Przed swietami z nim byłam u niej i mowila- napewno bedziesz miała chlopca bo bardzo ładnie wyglądasz. A wczoraj jak przed wizyta u lekarza bylismy znowu u niej to odrazu na wejsciu- no teraz to napewno bedzie córka! Mysle tak- co ja tak zle wygladam?Jakos glupio mi sie zrobiło. Bo miałam ułozone wlosy, makijaz. Fakt jestem grubsza ale pierwszy raz dał mi ktos do zrozumienia ze zle wygladam. Jakos dziwnie mi sie zrobiło.
    Zreszta uwazam to za zabobon tak jak pewnie wiekszosc z Was. Znam kolezanke ktora miała chlopaka a wygladała strasznie:P To kwestia hormonow a u niej to akurat zadbania.

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ