X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 29tc ze słoneczkiem za oknem.

Alma - cieszę się, że wszystko dobrze, ale odpoczywaj kochana jak najwięcej i relaksuj się, bo jeszcze trochę tygodni nam zostało:) I nie martw się, że ktoś pomyślał na ip że jesteś jakaś przewrażliwiona. Nam w środę na szkole rodzenia położna powiedziała, że między matką a dzieckiem jest taka silna więź, że jeśli matka czuje że coś jest nie tak to 1) albo dziecko jej przekazuje tą informację 2) albo jest wszystko w porządku a to mama daje dziecku powód do niepokoju...dlatego jak coś nas martwi to powinnyśmy albo od razu dzwonić do lekarza albo jechać do szpitala, a ginekolog lub położna to takie zawody które powinny cechować się wyrozumiałością i współczuciem. Tak na prawdę to powinno być nam wszystko jedno co sobie ktoś o nas pomyśli, bo jak pisałaś Alma, najważniejsze jest zdrowie dziecka.

KotMisia - filmik obejrzałam, na początku myślałam o co kaman, ale na koniec to już by mi się łezka zakręciła, taka jestem delikatna w tej ciąży...i już się nie mogę doczekać Jasia, żeby go przytulić.

Miłego weekendu dziewczyny, bez żadnych dolegliwości, w świetnym towarzystwie i z pysznym jedzonkiem pod nosem:)

gosiunia, alma lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna nie przejmuj to wszystko kwestia hormonów. Ludzie czasem plotą głupoty bez zastanowienia także wpuśc jednym uchem wypuśc drugim ;) niektóre babki nie będąc w ciąży wyglądają tragicznie są zaniedbane i tłuste a my na wakacje wrócimy do formy ;)

czarna panda, gosiunia, dorota1987, gosia86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny czarna panda przypomniałaś mi, ze trzeba obiad naszykować !!!
    Już wyciągnęłam mięsko :)

czarna panda lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy weekendowo :)

zawsze myślałam jak to jest jak pisałyście ze wasze maluchy budzą was w nocy,albo nie dają spać-no to dziś miałam okazję się przekonać od czwartej nasz synek urządził sobie dyskotekę normalnie :) a wczoraj wieczorem dostałam pierwszego i drugiego bolącego kopniaka- aż podskoczyłam ;)

Alma najważniejsze że z małym wszystko dobrze-odpoczywajcie :)

miłego weekendu dziewczyny :) <3

czarna panda, Bluberry, dorota1987, Anielka, alma lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:08

gosiunia, czarna panda, alma lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dopiero teraz przysiadłam, bo wcześniej robiłam porządki, a teraz odpoczywam. Dzisiaj już nic nie robię tylko odpoczywam. Zupa jest od wczoraj więc luzik. Miłej soboty, przede wszystkim bezproblemowej.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja wczoraj szalałam w Mcdonaldzie :D dzięki Gosia :)

Wieczorkiem zaczeły mnie plecy bolec, ale mysle ze to od siedzenia/lezenia, zresztą w poniedziałek mam wiztację i zobaczę co z moją szyjką.

Mąz własnie pisał ze bedzie dzis przed 20:00. Myślałąm ze dopiero jutro wiec zaraz sie na ładną robię, porządki do końca i czekam :)
    Anioł jak mąż wraca to trzeba się zrobić jak to mawiają z trabanta na mercedesa ;) :* mąż pewnie stęskniony
    Chyba sobie wykrakałaś wczoraj że w końcu coś musi zacząć Cię boleć
    Mnie bolał tyłek bo jeszcze w luxmedzie sie wysiedziałam

U mnie dzisiaj brokuły jajko sadzone i ziemniaki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już w sumie zjadłam naleśniki z dżemem :)

dzień zaczęłam bladym świtem bo już po 5. Teraz najchętniej bym już poszła spać, ale jestem umówiona z koleżanką a potem jedziemy na spóźnioną pępkówkę-a w związku z tym,że mam wychodne to jestem w pełnym "rynsztunku" na twarzy więc zaraz bym się rozmazała i pościerała wszystko co tak starannie nałożyłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 11:37

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wykrakałam sobie :D

A ja już w bierdronce na zakupach byłam , zjadłam kanapki z nutellą (jakim cudem nutella znalazła sie w moim domu?) i zaraz garne domek i luz.

Moja tesciowa to dobra jest. Wysyla mnie po dwa mleka, winogrona a poem jak niose jej zakupy i swoje to mowi zebym nie dzwigala tyle. No to niech ku... sama se na zakupy chodzi. I ta dobrze ze dzis nie musialam kupowam kapusty, calego kurczaka i 5 mlek. :/

ps: jako ciekawostkę powiem ze ona tego mleka nie pije tylko myje nim twarz.
    ps2: nie działa to na urode ani zmarszczki

madziorek, czarna panda, KotMisia, gosia86, MiM, WesołaMama, Eklerka lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może uważa się za Kleopatrę? :D

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł padłam :P

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze was rozbawiłam - a to tylko szczera prawda :D

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł - :D :D ! Haha :D

Dzień dobry dziewczyny! Ja juz zdążyłam obskoczyć bazarek i kupic sobie 7 par majtek :P bo dupcia urosła :D

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Anioł też padłam...haha. A ma jakieś preferencje? 2%, 3,2%, zagęszczone, a może takie czekoladowe z tubki? Chyba tego nie ogarne...

Nudzi mi się, bo mąż od rana szlifuje ściany i tak przeglądam internet i się zastanawiam nad dekoracją pokoju Jasia. Na razie spodobały mi się drewniane literki:
    http://allegro.pl/sliczne-drewniane-kolorowe-literki-gratis-i5045207729.html
    i chyba chciałabym Jasiek jak Adaś N78. Pokoik będzie miał 2 ściany żółtozielone i 2 bladoniebieskie, a oprócz tego meble z frontami biało-niebieskimi.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Karolka, pare dni w te czy wewte nie robi róznicy. Mi z kolei dretwieją bardzo łatwo i szybko nogi i ręce.
    Nie panikuj ;)

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa a jak się budzisz rano to dalej są spuchnięte? Położna na zajęciach mówiła, że jak po nocy opuchnięcia znikają, to taki urok ciąży, ale jeśli zostają to trzeba zgłosić się z tym do lekarza.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym popróbowała potrzymać jeszcze nogi u góry jak odpoczywasz albo potrzymać w misce z zimną wodą, żeby polepszyć krążenie. W sumie przez 2 tygodnie do wizyty nie powinno wyniknąć z tego jakieś zło, ale jak bardzo Cię to martwi to skonsultuj się ze swoim ginem albo z lekarzem ogólnym jak masz jakiegoś dobrego, który nie odeśle Cię z kwitkiem.

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ