X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 29tc ze słoneczkiem za oknem.

Alma - cieszę się, że wszystko dobrze, ale odpoczywaj kochana jak najwięcej i relaksuj się, bo jeszcze trochę tygodni nam zostało:) I nie martw się, że ktoś pomyślał na ip że jesteś jakaś przewrażliwiona. Nam w środę na szkole rodzenia położna powiedziała, że między matką a dzieckiem jest taka silna więź, że jeśli matka czuje że coś jest nie tak to 1) albo dziecko jej przekazuje tą informację 2) albo jest wszystko w porządku a to mama daje dziecku powód do niepokoju...dlatego jak coś nas martwi to powinnyśmy albo od razu dzwonić do lekarza albo jechać do szpitala, a ginekolog lub położna to takie zawody które powinny cechować się wyrozumiałością i współczuciem. Tak na prawdę to powinno być nam wszystko jedno co sobie ktoś o nas pomyśli, bo jak pisałaś Alma, najważniejsze jest zdrowie dziecka.

KotMisia - filmik obejrzałam, na początku myślałam o co kaman, ale na koniec to już by mi się łezka zakręciła, taka jestem delikatna w tej ciąży...i już się nie mogę doczekać Jasia, żeby go przytulić.

Miłego weekendu dziewczyny, bez żadnych dolegliwości, w świetnym towarzystwie i z pysznym jedzonkiem pod nosem:)

gosiunia, alma lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna nie przejmuj to wszystko kwestia hormonów. Ludzie czasem plotą głupoty bez zastanowienia także wpuśc jednym uchem wypuśc drugim ;) niektóre babki nie będąc w ciąży wyglądają tragicznie są zaniedbane i tłuste a my na wakacje wrócimy do formy ;)

czarna panda, gosiunia, dorota1987, gosia86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny czarna panda przypomniałaś mi, ze trzeba obiad naszykować !!!
    Już wyciągnęłam mięsko :)

czarna panda lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy weekendowo :)

zawsze myślałam jak to jest jak pisałyście ze wasze maluchy budzą was w nocy,albo nie dają spać-no to dziś miałam okazję się przekonać od czwartej nasz synek urządził sobie dyskotekę normalnie :) a wczoraj wieczorem dostałam pierwszego i drugiego bolącego kopniaka- aż podskoczyłam ;)

Alma najważniejsze że z małym wszystko dobrze-odpoczywajcie :)

miłego weekendu dziewczyny :) <3

czarna panda, Bluberry, dorota1987, Anielka, alma lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:08

gosiunia, czarna panda, alma lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dopiero teraz przysiadłam, bo wcześniej robiłam porządki, a teraz odpoczywam. Dzisiaj już nic nie robię tylko odpoczywam. Zupa jest od wczoraj więc luzik. Miłej soboty, przede wszystkim bezproblemowej.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ja wczoraj szalałam w Mcdonaldzie :D dzięki Gosia :)

Wieczorkiem zaczeły mnie plecy bolec, ale mysle ze to od siedzenia/lezenia, zresztą w poniedziałek mam wiztację i zobaczę co z moją szyjką.

Mąz własnie pisał ze bedzie dzis przed 20:00. Myślałąm ze dopiero jutro wiec zaraz sie na ładną robię, porządki do końca i czekam :)
    Anioł jak mąż wraca to trzeba się zrobić jak to mawiają z trabanta na mercedesa ;) :* mąż pewnie stęskniony
    Chyba sobie wykrakałaś wczoraj że w końcu coś musi zacząć Cię boleć
    Mnie bolał tyłek bo jeszcze w luxmedzie sie wysiedziałam

U mnie dzisiaj brokuły jajko sadzone i ziemniaki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już w sumie zjadłam naleśniki z dżemem :)

dzień zaczęłam bladym świtem bo już po 5. Teraz najchętniej bym już poszła spać, ale jestem umówiona z koleżanką a potem jedziemy na spóźnioną pępkówkę-a w związku z tym,że mam wychodne to jestem w pełnym "rynsztunku" na twarzy więc zaraz bym się rozmazała i pościerała wszystko co tak starannie nałożyłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 11:37

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wykrakałam sobie :D

A ja już w bierdronce na zakupach byłam , zjadłam kanapki z nutellą (jakim cudem nutella znalazła sie w moim domu?) i zaraz garne domek i luz.

Moja tesciowa to dobra jest. Wysyla mnie po dwa mleka, winogrona a poem jak niose jej zakupy i swoje to mowi zebym nie dzwigala tyle. No to niech ku... sama se na zakupy chodzi. I ta dobrze ze dzis nie musialam kupowam kapusty, calego kurczaka i 5 mlek. :/

ps: jako ciekawostkę powiem ze ona tego mleka nie pije tylko myje nim twarz.
    ps2: nie działa to na urode ani zmarszczki

madziorek, czarna panda, KotMisia, gosia86, MiM, WesołaMama, Eklerka lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może uważa się za Kleopatrę? :D

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł padłam :P

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze was rozbawiłam - a to tylko szczera prawda :D

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł - :D :D ! Haha :D

Dzień dobry dziewczyny! Ja juz zdążyłam obskoczyć bazarek i kupic sobie 7 par majtek :P bo dupcia urosła :D

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Anioł też padłam...haha. A ma jakieś preferencje? 2%, 3,2%, zagęszczone, a może takie czekoladowe z tubki? Chyba tego nie ogarne...

Nudzi mi się, bo mąż od rana szlifuje ściany i tak przeglądam internet i się zastanawiam nad dekoracją pokoju Jasia. Na razie spodobały mi się drewniane literki:
    http://allegro.pl/sliczne-drewniane-kolorowe-literki-gratis-i5045207729.html
    i chyba chciałabym Jasiek jak Adaś N78. Pokoik będzie miał 2 ściany żółtozielone i 2 bladoniebieskie, a oprócz tego meble z frontami biało-niebieskimi.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Karolka, pare dni w te czy wewte nie robi róznicy. Mi z kolei dretwieją bardzo łatwo i szybko nogi i ręce.
    Nie panikuj ;)

• Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkaa a jak się budzisz rano to dalej są spuchnięte? Położna na zajęciach mówiła, że jak po nocy opuchnięcia znikają, to taki urok ciąży, ale jeśli zostają to trzeba zgłosić się z tym do lekarza.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym popróbowała potrzymać jeszcze nogi u góry jak odpoczywasz albo potrzymać w misce z zimną wodą, żeby polepszyć krążenie. W sumie przez 2 tygodnie do wizyty nie powinno wyniknąć z tego jakieś zło, ale jak bardzo Cię to martwi to skonsultuj się ze swoim ginem albo z lekarzem ogólnym jak masz jakiegoś dobrego, który nie odeśle Cię z kwitkiem.

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ