X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :)

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co. Sama będę je robić w środę na wieczór ;) żeby na czwartek męzu zabrał troche do pracy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane i ja się witam z 3 z przodu ! kurczeeee 30 tydzień? ale jak to ? :)
    z tej okazji pokaże wam się, a co ! :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7997372612d3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 10:38

gosia86, dorota1987, Magic, Karolcia88, MiM, MiM, madziorek, maribel, Anielka, Puella, KotMisia, katalina, paulinqa, Bluberry, Ofelaine, PIGULSKA, alma, beti97, jagoodka, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Wy macie dzisiaj tempo w pisaniu :)
    Przede wszystkim witam sie w III trymestrze
    Anioł kciuki za wizytę i czekamy na wieści
    Nadulek strach ma wielkie oczy nie bój się:*

Magic ja obstawiam panele zawsze to łatwiej sprzątnąć cokolwiek (rozlany soczek, napaćkane jedzenie, wymioty i inne wszelkiego rodzaju awarie)

Nojaniewiem piękna kobieta z Ciebie
    Gratuluje Wam dziewczyny magicznego wejścia w 30 tydzień

A co do kopania tatusia po plecach to Pola też to uskutecznia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 10:37

dorota1987, Anioł, Magic, nojaniewiem lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem matko i córko ale Ty śliczna jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magic, Karolcia88, nojaniewiem, KotMisia lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki brzusio malusi!!!! jezu :D a ja mam taki bęben jak w pralce ;P
    gratuluje :) ta magiczna trójka :D nojaniewiem widział, że szukałaś na allegro sprzedwacy, który ma wszystko :) stronę wcześniej podawałam takiego :)

gosiu dzięki za radę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 10:43

gosia86, nojaniewiem lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, trzymam kciuki za wszystkie najbliższe wizyty i badania.
    Ja jestem dziś bez humoru, słońca nie ma, pada śnieg, a ja patrzę jak u mnie brudno-remontowo i nic nie mogę z tym zrobić...tylko czekać jak mąż w marcu skończy.
    Rano, prawie jak co dzień obudził mnie kaszel teścia. Jak tak się przysłuchuję to zastanawiam się czy go to do grobu nie wpędzi. Mąż już o tym rozmawiał z teściową i ona zapewniała go, że tata zrobił badania krwi, moczu i kału i wyszły ok...tylko co to ma do płuc. Dużo się naczytałam o tej chorobie POChP i powinien zrobić spirometrię, a już na pewno rzucić palenie, bo pali jak smok. Ale wydaje mi się, że teść jest mądrzejszy i tylko machnie ręką.
    Jeszcze jak tak czytam i oglądam jakie piękne ubranka kupujecie dzieciom, a ja nie kupiłam Jasiowi ani skarpetki. Bardzo dużo rzeczy dostałam, z czego też się cieszę, ale obyło się to bez emocji towarzyszących zakupom.

Nojaniewiem - ślicznie wyglądasz i mam taką samą lampę w salonie jak Ty na zdjęciu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 10:48

nojaniewiem lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie będę kupować specjalnie fotela bo mam 3 i nawet gdybym chciała to nie mam go gdzie wcisnąć ;)
    Magic ja też bym obstawiała panele, łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Dywany nadają takiego domowego ciepła, ale zgadzam się z Gosią, to wylęgarnia roztoczy :)
    nojaniewiem, ale jesteś śliczna :)

Dorota, ja też mało co będę kupować z ubranek bo praktycznie wszystko mam po siostrze, ale coś pewnie i tak kupię ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja ci polecam panele bo nie raz dziękowałam sobie że nie kupiłam wykładziny jak moja zaczeła się przemieszczać :)

Dzisaj w nocy o 2:30 miałam pobudkę - budzę się całe łóżko mokre, zaczęłam krzyczeć że mi wody odeszły - a tu zonk moje dziecko pierwszy raz sie z sikało do łóżka :)
    Więc z Szanownym zaczęliśmy zmieniać pościel, kołdry, materac przewracać... usnełam gdzieś dopiero o 4:00 bo oczywiście mały głód się włączył, a potem nie umiałam zasnąć.

Byłam wczoraj u przyjaciółki w szpitalu bo leży ze swoim Maluchem. I dopóki człowiek nie zobaczy ogromu tragedii nie docenia co ma. Więc oficjalnie dziękuje Górze za zdrową Młodą, Szanownego i kopiącego Malucha. Oby tak dalej

Magic lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na drugie śniadanie zrobiłam sobie jaglankę :) Dobra na zgagę :)

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM juz wyobrażam sobie co pomyślałaś jak zobaczyłaś mokre łóżko.... ja to bym miała juz zawał :) ja też zjadłam drugie i lece w miasto :) trzeba pieczywko świeże kupić i coś na surówke i ziemniaczki na obiad :)

dzieki dziewczyny za rady :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja mam panele i myślę, żeby ewentualnie dokupić jakis dywanik, żeby było cieplejsze pomieszczenie , ale to chyba później. Fotel do karmienia bym chciała, ale nie wiem jak z miejscem, poza tym nie wiem ile będę karmić, a potem niepotrzebny mebel zostanie, bo go nigdzie nie dam rady upchnąć. Myślałam o zasłonach do pokoju dziecięcego też dodają uroku i ciepła, ale sama nie wiem do końca czy się zdecyduję.

Dopiero usiadłam. Jeszcze nic nie sprzątnięte, bo wyciągnęłam mojego tatę i pojechaliśmy do Castoramy po farbę (żeby mąż po pracy już nie musiał nigdzie jeździć), potem poszłam do Lidla na zakupy (u nas jeszcze są te ubranka dziecięce :) ), a teraz jem jogurt naturalny z malinkami ze słoika własnej produkcji :)

Magic lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, aż się zaczerwieniłam :) ,
    Magic, właśnie muszę zacząć zamawiać te rzeczy, dzięki za sprzedawcę zaraz podejrzę.
    a teraz idę pić kawęęę :)

Magic lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem ale laska z Ciebie ;) ja nawet przed ciaza tak nie wyglądałam :P

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamawiam od nich,
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5927936&id=11763

edit. dużo aukcji się zakończyło więc mały wybór więc muszę się wstrzymać z zakupami.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:05

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Niedawno wróciłam ze słodkiego drinka. Ogólnie do przeżycia, chociaż nie lubię słodkiego. Jedyne co to dostałam po tym zgagi (a nie miałam jej od listopada :/). Wyniki dziś wieczorem. Trochę się stresuję, bo od jakiegoś czasu podejrzewam siebie o cukrzycę. No zobaczymy. Zaskoczyło mnie, że pielęgniarka powiedziała mi, żebym 4-5 godzin po ostatnim pobraniu krwi nie jadła ani nie piła nic słodkiego, a do końca dnia słodkie ograniczyła do minimum. Też tak miałyście?

U mnie biało i ciągle sypie śnieg. Warunki na drodze koszmarne. Widziałam przewróconego busika i podziałało na wyobraźnię. Od razu noga z gazu. Dawno nie prowadziłam w takich warunkach. W czwartek wizyta u gina, mam nadzieję, że warunki drogowe będą lepsze.

Trzymam kciuki za wizytujące.
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:45

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Puella dziękuję :) tak zrobię :)

Anioł na nie kupuje specjalnego, mam dwa, z czego jeden dostaje eksmisję a jeden zostaje :) a najlepsze, że jest w kolorze kawa z mlekiem i będzie idealnie pasował do pokoju :) ja zaczynam wiele rzeczy udoskonalać. np poprosze mamę by pokazała mi jak sie obsługuje maszyne do szycia i sama uszyje kocyk,poszewki na kołdrę i poduszkę, ale to dopiero na przyszłą zimę :)

KotMisia to Ty pisałas o tym kocyku w Lidlu? Ja byłam o krok od kupienia go :) myślicie, że byłby dobry np do szpitala zamiast rożka???

Ja też go wczoraj macała, ale w końcu nie kupiłam. Ja jestem antyrożkowa, więc rozka na pewno nie będę kupowała, a jako okrycie na wiosnę/lato wydał mi się za ciepły. Gdybym rodziła zimą to bym wzięła. A na kolejną zimę, to już będzie za małe. Fakt - milutki, mięciutki, ładniutki...więc gdybym podchodziła do zakupów bardziej sercem niż rozumem, to pewnie bym się skusiła :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tak z punktu widzenia rehabilitanta dodam, że jak zdecydujemy się na panele musimy i tak na nie koniecznie położyć, dywan, matę, czy coś w tym stylu, bo dziciak nam się rozjedzie. Mnóstwo miałam maluchów z opóźnionym rozwojem ruchowym, właśnie przez panele, albo gresy w mieszkaniach.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Jeszcze tak z punktu widzenia rehabilitanta dodam, że jak zdecydujemy się na panele musimy i tak na nie koniecznie położyć, dywan, matę, czy coś w tym stylu, bo dziciak nam się rozjedzie. Mnóstwo miałam maluchów z opóźnionym rozwojem ruchowym, właśnie przez panele, albo gresy w mieszkaniach.
    Właśnie dlatego chce chociaż mały dywanik położyć do pokoju :)

201505111762.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w poniedziałkowy śniezny dzień.

Nojaniewiem - ślicznie, pięknie.

Co do skurczy Dorotko - to ja miałam je chyba 2 razy dopiero - silny skurcz, dla mnie to skurcze BH - porownywalne mysle do siły porodu. Ja miałam bardzo silne te skurcze tak przez mozekilka minut. Porownuje do porodowych dlatego )może to niewłasciwe porownanie) ale jak roniłam w ubiegłym roku - to skurcze były tak samo silne i jeszcze silniejsze.

Dziewczyny - drapie mnie troszke gardło i zaczynam kaszlec - co polecacie?
    Codziennie wyjadam plaster cytryny, a tu cos mnie dopada. Ale u mnie mama przeziebiona wiec chyba nie da się uniknac.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ