X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :)

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co. Sama będę je robić w środę na wieczór ;) żeby na czwartek męzu zabrał troche do pracy :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane i ja się witam z 3 z przodu ! kurczeeee 30 tydzień? ale jak to ? :)
    z tej okazji pokaże wam się, a co ! :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7997372612d3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 10:38

gosia86, dorota1987, Magic, Karolcia88, MiM, MiM, madziorek, maribel, Anielka, Puella, KotMisia, katalina, paulinqa, Bluberry, Ofelaine, PIGULSKA, alma, beti97, jagoodka, Agusia246, gosiunia lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Wy macie dzisiaj tempo w pisaniu :)
    Przede wszystkim witam sie w III trymestrze
    Anioł kciuki za wizytę i czekamy na wieści
    Nadulek strach ma wielkie oczy nie bój się:*

Magic ja obstawiam panele zawsze to łatwiej sprzątnąć cokolwiek (rozlany soczek, napaćkane jedzenie, wymioty i inne wszelkiego rodzaju awarie)

Nojaniewiem piękna kobieta z Ciebie
    Gratuluje Wam dziewczyny magicznego wejścia w 30 tydzień

A co do kopania tatusia po plecach to Pola też to uskutecznia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 10:37

dorota1987, Anioł, Magic, nojaniewiem lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem matko i córko ale Ty śliczna jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magic, Karolcia88, nojaniewiem, KotMisia lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki brzusio malusi!!!! jezu :D a ja mam taki bęben jak w pralce ;P
    gratuluje :) ta magiczna trójka :D nojaniewiem widział, że szukałaś na allegro sprzedwacy, który ma wszystko :) stronę wcześniej podawałam takiego :)

gosiu dzięki za radę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 10:43

gosia86, nojaniewiem lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, trzymam kciuki za wszystkie najbliższe wizyty i badania.
    Ja jestem dziś bez humoru, słońca nie ma, pada śnieg, a ja patrzę jak u mnie brudno-remontowo i nic nie mogę z tym zrobić...tylko czekać jak mąż w marcu skończy.
    Rano, prawie jak co dzień obudził mnie kaszel teścia. Jak tak się przysłuchuję to zastanawiam się czy go to do grobu nie wpędzi. Mąż już o tym rozmawiał z teściową i ona zapewniała go, że tata zrobił badania krwi, moczu i kału i wyszły ok...tylko co to ma do płuc. Dużo się naczytałam o tej chorobie POChP i powinien zrobić spirometrię, a już na pewno rzucić palenie, bo pali jak smok. Ale wydaje mi się, że teść jest mądrzejszy i tylko machnie ręką.
    Jeszcze jak tak czytam i oglądam jakie piękne ubranka kupujecie dzieciom, a ja nie kupiłam Jasiowi ani skarpetki. Bardzo dużo rzeczy dostałam, z czego też się cieszę, ale obyło się to bez emocji towarzyszących zakupom.

Nojaniewiem - ślicznie wyglądasz i mam taką samą lampę w salonie jak Ty na zdjęciu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 10:48

nojaniewiem lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie będę kupować specjalnie fotela bo mam 3 i nawet gdybym chciała to nie mam go gdzie wcisnąć ;)
    Magic ja też bym obstawiała panele, łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Dywany nadają takiego domowego ciepła, ale zgadzam się z Gosią, to wylęgarnia roztoczy :)
    nojaniewiem, ale jesteś śliczna :)

Dorota, ja też mało co będę kupować z ubranek bo praktycznie wszystko mam po siostrze, ale coś pewnie i tak kupię ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja ci polecam panele bo nie raz dziękowałam sobie że nie kupiłam wykładziny jak moja zaczeła się przemieszczać :)

Dzisaj w nocy o 2:30 miałam pobudkę - budzę się całe łóżko mokre, zaczęłam krzyczeć że mi wody odeszły - a tu zonk moje dziecko pierwszy raz sie z sikało do łóżka :)
    Więc z Szanownym zaczęliśmy zmieniać pościel, kołdry, materac przewracać... usnełam gdzieś dopiero o 4:00 bo oczywiście mały głód się włączył, a potem nie umiałam zasnąć.

Byłam wczoraj u przyjaciółki w szpitalu bo leży ze swoim Maluchem. I dopóki człowiek nie zobaczy ogromu tragedii nie docenia co ma. Więc oficjalnie dziękuje Górze za zdrową Młodą, Szanownego i kopiącego Malucha. Oby tak dalej

Magic lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • MiM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na drugie śniadanie zrobiłam sobie jaglankę :) Dobra na zgagę :)

03.02.2014
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM juz wyobrażam sobie co pomyślałaś jak zobaczyłaś mokre łóżko.... ja to bym miała juz zawał :) ja też zjadłam drugie i lece w miasto :) trzeba pieczywko świeże kupić i coś na surówke i ziemniaczki na obiad :)

dzieki dziewczyny za rady :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja mam panele i myślę, żeby ewentualnie dokupić jakis dywanik, żeby było cieplejsze pomieszczenie , ale to chyba później. Fotel do karmienia bym chciała, ale nie wiem jak z miejscem, poza tym nie wiem ile będę karmić, a potem niepotrzebny mebel zostanie, bo go nigdzie nie dam rady upchnąć. Myślałam o zasłonach do pokoju dziecięcego też dodają uroku i ciepła, ale sama nie wiem do końca czy się zdecyduję.

Dopiero usiadłam. Jeszcze nic nie sprzątnięte, bo wyciągnęłam mojego tatę i pojechaliśmy do Castoramy po farbę (żeby mąż po pracy już nie musiał nigdzie jeździć), potem poszłam do Lidla na zakupy (u nas jeszcze są te ubranka dziecięce :) ), a teraz jem jogurt naturalny z malinkami ze słoika własnej produkcji :)

Magic lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, aż się zaczerwieniłam :) ,
    Magic, właśnie muszę zacząć zamawiać te rzeczy, dzięki za sprzedawcę zaraz podejrzę.
    a teraz idę pić kawęęę :)

Magic lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem ale laska z Ciebie ;) ja nawet przed ciaza tak nie wyglądałam :P

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamawiam od nich,
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5927936&id=11763

edit. dużo aukcji się zakończyło więc mały wybór więc muszę się wstrzymać z zakupami.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:05

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Niedawno wróciłam ze słodkiego drinka. Ogólnie do przeżycia, chociaż nie lubię słodkiego. Jedyne co to dostałam po tym zgagi (a nie miałam jej od listopada :/). Wyniki dziś wieczorem. Trochę się stresuję, bo od jakiegoś czasu podejrzewam siebie o cukrzycę. No zobaczymy. Zaskoczyło mnie, że pielęgniarka powiedziała mi, żebym 4-5 godzin po ostatnim pobraniu krwi nie jadła ani nie piła nic słodkiego, a do końca dnia słodkie ograniczyła do minimum. Też tak miałyście?

U mnie biało i ciągle sypie śnieg. Warunki na drodze koszmarne. Widziałam przewróconego busika i podziałało na wyobraźnię. Od razu noga z gazu. Dawno nie prowadziłam w takich warunkach. W czwartek wizyta u gina, mam nadzieję, że warunki drogowe będą lepsze.

Trzymam kciuki za wizytujące.
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:45

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Puella dziękuję :) tak zrobię :)

Anioł na nie kupuje specjalnego, mam dwa, z czego jeden dostaje eksmisję a jeden zostaje :) a najlepsze, że jest w kolorze kawa z mlekiem i będzie idealnie pasował do pokoju :) ja zaczynam wiele rzeczy udoskonalać. np poprosze mamę by pokazała mi jak sie obsługuje maszyne do szycia i sama uszyje kocyk,poszewki na kołdrę i poduszkę, ale to dopiero na przyszłą zimę :)

KotMisia to Ty pisałas o tym kocyku w Lidlu? Ja byłam o krok od kupienia go :) myślicie, że byłby dobry np do szpitala zamiast rożka???

Ja też go wczoraj macała, ale w końcu nie kupiłam. Ja jestem antyrożkowa, więc rozka na pewno nie będę kupowała, a jako okrycie na wiosnę/lato wydał mi się za ciepły. Gdybym rodziła zimą to bym wzięła. A na kolejną zimę, to już będzie za małe. Fakt - milutki, mięciutki, ładniutki...więc gdybym podchodziła do zakupów bardziej sercem niż rozumem, to pewnie bym się skusiła :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tak z punktu widzenia rehabilitanta dodam, że jak zdecydujemy się na panele musimy i tak na nie koniecznie położyć, dywan, matę, czy coś w tym stylu, bo dziciak nam się rozjedzie. Mnóstwo miałam maluchów z opóźnionym rozwojem ruchowym, właśnie przez panele, albo gresy w mieszkaniach.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Jeszcze tak z punktu widzenia rehabilitanta dodam, że jak zdecydujemy się na panele musimy i tak na nie koniecznie położyć, dywan, matę, czy coś w tym stylu, bo dziciak nam się rozjedzie. Mnóstwo miałam maluchów z opóźnionym rozwojem ruchowym, właśnie przez panele, albo gresy w mieszkaniach.
    Właśnie dlatego chce chociaż mały dywanik położyć do pokoju :)

201505111762.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w poniedziałkowy śniezny dzień.

Nojaniewiem - ślicznie, pięknie.

Co do skurczy Dorotko - to ja miałam je chyba 2 razy dopiero - silny skurcz, dla mnie to skurcze BH - porownywalne mysle do siły porodu. Ja miałam bardzo silne te skurcze tak przez mozekilka minut. Porownuje do porodowych dlatego )może to niewłasciwe porownanie) ale jak roniłam w ubiegłym roku - to skurcze były tak samo silne i jeszcze silniejsze.

Dziewczyny - drapie mnie troszke gardło i zaczynam kaszlec - co polecacie?
    Codziennie wyjadam plaster cytryny, a tu cos mnie dopada. Ale u mnie mama przeziebiona wiec chyba nie da się uniknac.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ