Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magic super wieści
Ja przed wizytami teraz tez czuję już mniejszy stres niż na wcześniejszym etapie ciąży, najbardziej sen z powiek spędza mi właśnie owinięcie pępowiną ale staram się nie dopuszczać do siebie negatywnych myśli
Dla zabicia nudy zrobilam ezakupy w Tesco
Anioł na pewno wszystko będzie cudnie jutro i zobaczysz jaka fajna babeczka z Jagny :*
Anioł, Magic lubią tę wiadomość
-
ja byłam u cioci i załapałam się na ciacho
ale teraz mam po nim zgagę więc to tylko chwilowa przyjemność była 
co do termometru to moja siostra go kupowała 8 lat temu więc identycznego modelu już nie ma, ale ja będę kupować z tej samej firmy (jak znajdę w archiwum to Wam podam nazwę)
Paulinqa tak miałam robione d-dimery, są w normie, tak samo cała koagulologia bo na wypisie ze szpitala miałam wszystko wyszczególnione. Ostatnio na wizycie powiedział tylko, że wyniki dobre ale zapomniałam zapytać co dalej z acardem/clexanem. Pewnie się dowiem w środę za tydzień co i jak. Może mi odstawią chociaż jedną malutką tabletkę
Magic a Ty miałaś w końcu zrobione któreś badanie na krzepliwość? -
znalazłam. tylko, że aukcja już dawno zakończona
http://allegro.pl/termometr-pic-solution-thermodelicate-do-czola-i4869303607.html
tylko tak jak pisałam- moja siostra miała jakiś inny model bo ona miała w kształcie półokrągłym jakiś taki dziwny
-
Eklerka wrote:Czy któraś z Was miała okazję przetestować wózek Tako Warrior?
Mam możliwość zdobycia go za grosze, kolorek idealny, a opinie w internecie podzielone...
znalezione na innym forum na którym też się udzielam
"... Spodobały się nam tako warrior'y. Ale dobrze że nie kupiliśmy, bo podobno stelaże są bardzo podatne na rdze, odbarwienia " -
Wanienke w pati i maks. W ogóle mają mięc wyprzedaż, tylko nie wiem czy sklep internetowy czy stacjonarny.
Ogólnie to duży mają wybór od smoczkow po meble i wózki. Dobrze bo mam do nich blisko, więc jak co to mogę podjechac.
Czy Wy też musicie sie powstrzymywać od zakupów? Ja wydalabym wszystko z konta plus karta
Agusia246 lubi tę wiadomość
-
Zaraz idę spać, ale chodzi mi po głowie pytanie, czy Wy już odczuwacie te skurcze BH (przepowiadające)? Ja równo dobę czuję takie jakby szczypanie w macicy, które trwa ze 2-3 sekundy, a pojawia się różnie, co kilka minut a potem długa przerwa i znowu. Trochę to przypomina ból @, ale na wysokości pępka. W zasadzie trudno to nazwać bólem tylko takim odczuciem. Ruchy maluszka mam w normie, więc nie nakręcam się, że to coś złego. Właśnie się zastanawiam czy to właśnie nie te skurcze przepowiadające.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 22:42
-
KotMisia ja jeszcze nic nie kupiłam, ale jak zacznę i wpadnę w szał to nie wiem jak to się skończy
a mam zamiar jutro zacząć z allegro 
Dorotka ja niestety nie wiem więc nie pomogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 22:44
-
Witajcie Majóweczki:)
Przeprowadzka za nami. Od tygodnia w nowym miejscu, w nowym mieście. Adaptujemy się. Z dnia na dzień jest coraz lepiej.
Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić, ale postaram się podczytać, co tam ostatnio naskrobałyście.
Tydzień temu w poniedziałek byłam ostatni raz na wizycie u mojej ginekolog w rodzinnym mieście. Tobiasz ważył 870g a podczas wizyty smacznie sobie spał. Kolejna wizyta już u innego ginekologa. Mam nadzieję, że trafię w dobre ręce.
Uciekam w nynki, buziaki:*
KotMisia, dorota1987, PIGULSKA, czarna panda, MiM lubią tę wiadomość
-
Dorotka z tego co czytałam to skurczeBH to zaczynają się nad pępkiem i schodzą w dol. Ale jak to czuć w praktyce to nie wiem
mnie czasem coś tak szczypie ale to raczej mała coś kombinuje.
W ogóle to leży cały czaś poprzecznie i normalnie kabaret mam jak z jednej strony pcha się glowa a z drugiej pupka
A główką to jyz wygląda że wielkością podobną do małej pomarańczy 
Ps. Przepraszam za literowki ale to telefon
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 23:06
-
No ja czuję koło pępka, ale nie wiem czy schodzi w dół. Albo to są te skurcze, albo moja macica próbuje sie rozciągnąć, mogła by się w końcu postarać

Może jutro jeszcze któraś majóweczka się wypowie, a tymczasem idę spać. Dobranoc kochane:)
KotMisia lubi tę wiadomość
-
Dorotka ja mam niestety BH już od 21tc
Nic przyjemnego, nagle cały brzuch robi się twardy jak kamień. To trwa do minuty, potem puszcza. Brałam nospę i teraz nie mam ich już tak często, ale ok 10 na dzień. Obserwujemy z lekarzem szyjkę, bo zanim się zaczęły miała 8cm, teraz 4,5cm, więc nie jest źle i dlatego nie panikujemy
Są bardzo niekomfortowe, ale bezbolesne.
-
Jest już znowuKarolcia88 wrote:znalazłam. tylko, że aukcja już dawno zakończona
http://allegro.pl/termometr-pic-solution-thermodelicate-do-czola-i4869303607.html
Poszukałam bardziej szczegółowego opisu i wygląda na to,że to naprawdę bardzo dobry sprzęt. Jako jeden z niewielu ma walidację kliniczną,a to już coś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHalo Dziewczyny

Miłęgo dnia życzę
Trzymajcie kciuki - Mąż poszedł na rozmowę o prace
Co prawda ma bardzo dobrą prace ale go lekko denerwuje wiec dzis i jutro ma rozmowy. Jesli w tej dzisiejszej mu zaproponują ładną stawkę (na pewno mniejsza niz ma teraz ale zeby była godziwa)to bierze i bedzie szczesliwy :)A to najważniejsze 
Ja o 12:45 wizytuję sialalala
ale to juz pisałam.
Ja mam czasem takie twardenienie brzucha na chwilę, takie ciagnięcie moze to te BH. Nie wiem ale do najprzyjemniejszych nie należy.
Wczoraj się maż uśmiał bo przytuliłam się do pleców mężowskich a mała zaczęła kopać i czuł to na plecach
PIGULSKA, nadulek, KotMisia, maribel, dorota1987, GabiK, MiM, katalina lubią tę wiadomość
-
Rika wrote:Głupie pytanie bo nie pamiętam oczywiście co rok temu bylo-jaka glukozę kupic to na dwie godziny siedzenia i trzy pobierania? 75 czy 50? Skleroza cholera
a w piatek wreszcie ide:P
Rika...75, ja też w tym tygodniu idę drinkować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 08:24
Rika lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry

Anioł powodzenia dla Ciebie na wizycie no i dla męża również owocnych rozmów
Magic super wieści i śliczna Lila
Ja to bym znów chciała zobaczyć Małego a tu jeszcze 2 tygodnie trzeba czekać
Dorota ja jeszcze nie czuje skurczy b-h tak sądzę bo nie zaobserwowałam nic podobnego. Mi dokuczają inne dolegliwości...cały weekend krocze mi rozsadzało
masakra na szczęście po nospie puszczało ale czasem czuje się jak stara oma i chodzę jak pokraka
Magic lubi tę wiadomość
-
Cześć majóweczki przez cały tydzień nie miałam czasu tu zajrzeć a w piątek w nocy wrócił pan mąż i weekend organizacyjny był
Dziś witamy się w 28 tc a co za tym idzie 3 trymestrze
A z mniej przyjemnych informacji dziś mam biopsję tarczycy wiec trzymajcie kciuki żeby za mocno mnie nie pokuli. A wizyta u gina za tydzień
Kciuki trzymamy za wszystkie wizytująceWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 08:58
Magic, maribel, dorota1987 lubią tę wiadomość