Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie te przykładane do skroni czy na podczerwień nie są najdokładniejsze, rozbierzność potrafi być nawet o jeden stopień. Ja będę stosować taki elektroniczny z miękką końcówką, najlepiej mi mierzy ten mój owulacyjny. Mamy jeszcze taki rtęciowy i powiem szczerze że ten najdokładniejszy, owszem są odpowiedniki rteciowych ale ciężko się strzepują i łatwo się psują bądź tłuczą- te przy dzieciach odradzam. Z punktu widzenia farmaceutki rodzice najchętniej kupują zwykle elektroniczne z miękką końcówką, a te super bajerandzie smoczki dzieci często wypluwają i ni jak zmierzyć takim temp. Ja mam termometry chyba ze 4 różne więc ten wydatek mi odpada. A p dr z odcinka Kasi Bosackiej to dr Feleszko. Bardzo dobry pediatra z Warszawy, byłam na jednym jego wykładzie w Łodzi.
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
ja tam kupię tej firmy co ma siostra, pomiary w 90% takie same jak na rtęciowym, a u mnie się np nie sprawdzają elektroniczne termometry pod pachę bo jak na rtęciowym miałam temp 38.5 to elektroniczny ledwo 35,7 mi pokazywał
-
Witamy się po wizycie
Uffff....Miałam stresa.... jak zawsze, ja chyba nigdy nie przestane drżeć przed wizytą
Mamy się dobrze, Pani doktor z przerażeniem widząc mój brzuch, stwierdziła, że wyglądam na 32 tydzień a nie 28no cóż, nie powiedziała, że moja waga jest zła, ale zaznaczyła, że od samego początku mój brzuszek był mocno widoczny
taki mam urok ;P dość o mnie. Najważniejsze!
-Szyjka- twarda, zamknieta i dłuuugapowiedziałam o tych kłuciach w środku, ale akurat w naszym przypadku to efekt rozszerzania się miednicy mniejszej
-wydzielina- normalna, bez zastrzeżeń, to nie wody ;P wody mamy w normie. Dziś nie miałam wkładki i wcale nie było tego duuużo jak miałam wrażenie.
-brzuch - gin zaciekawił nisko osadzony, podejrzenie ułożenia pośladkowego- nic z tych rzeczyLilka nadal główkowo
-Mała pokazywała nam wszystko co chcieliśmywidzieliśmy jej hamburgerka
buźkę przesłodką i oczka otwarte. Mamy zdjęcie buźki w 3D
z profilu
-Ruchy - tu bałam się, że jak Malutka tak się wierci, że obwiąże się pepowiną, ale ma ją między nóżkami luźnouf, uf, uf
I gwóźdź programu....Malutka już nie taka malutka, bo 1200gjestem przerażona
ale wiem, że należy brać poprawkę na te pomiary
ogólnie wizyta udana, nudna (całe szczęście, bo nie chciałabym aby coś się działo!) dużo pytań zadawałam. Pytałam o ten acard i z przerażeniem dowiedziałam się, że od 34 tc będę musiała robić sobie SAMA ZASTRZYKI!!!! O w życiu! Ale mąż zapowiedział, że on będzie mi robił
acard mam brać, ale od 30 tc bedę brać co 4-5 dni tabletkę
Kolejna wizyta 9 marcana 9:40
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 18:43
nojaniewiem, Eklerka, GabiK, KotMisia, Ofelaine, czarna panda, Bluberry, gosia86, alma, dorota1987, gosiunia, maribel, Rika, PIGULSKA, katalina, pompon, Nana86, Agusia246 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
gosia86 wrote:Dzisiaj oglądałam kawałek Bosackiej i bylo o tremometrach lekarz sie wypowiadam ze te na podczerwień trochę przekłamują wynik
Ja mam microlife i się zastanawiam czy taki sie nada
Madziu jeśli chodzi o ciuszki to jeszcze jako tako da sie to ogarnąć ale część kosmetyczno-higieniczna totalnie mnie przeraża
Może któraś z dziewczę ma jakąś listę na której się można wesprzeć i zechce sie podzielić?gorzej z reszta
ściągnęłam listę wyprawki ze strony www.abc-bobasa.pl nie jest zbyt szczegółowa, ale jako podstawa może być
-
Tu polecam w pdfie jest do ściągnięcia
wyprawka dla dziecka do szpitala
juz wydrukowana i czeka
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2012/09/jaka-wyprawka-dla-niemowlaka-do-porodu.html
nojaniewiem musze Ci powiedzieć, że szok przezyłam jak mi powiedziała, że nie wie czy urodze naturlanienie wiem czemu się waha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 18:54
PIGULSKA lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Karolcia88 wrote:ja tam kupię tej firmy co ma siostra, pomiary w 90% takie same jak na rtęciowym, a u mnie się np nie sprawdzają elektroniczne termometry pod pachę bo jak na rtęciowym miałam temp 38.5 to elektroniczny ledwo 35,7 mi pokazywał
-
nojaniewiem właśnie nie mam pojęcia, mam nadzieję, że chciała się tylko ze mną podroczyć, bo ja już mówiłam, że choćbym miała sie zesrać na złoto to urodzę naturlanie
paulinqa, Karolcia ja już nie wiem co o tym mysleća Wy jeszcze bierzecie acard?
Anioł, nojaniewiem, Agusia246 lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
tak ja biore non stop;p teraz miałam krzepliwość badaną i coś wspominał gin że jak będzie ok to po następnej wizycie odstawimy i zobaczymy jak organizm reaguje, a od 34 tyg ponoć spowrotem clexane;D z tym że mi mama daje bo sama się boję
ale widziłam wyniki i mam podwyższone nadal z krzepliwości więc nie wiem czy nie będzie się bał odstawić acardu.Magic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie powiem, stres jest, ale jakoś mniejszy niż zawsze
czułam podświadomie, że jest dobrze
i chyba możemy już odetchnąć
teraz co by się nie działo, uratują Malutką
zapisz sobie pytania
ja zawsze z kartką siedze ;P
Uciekamyjakoś mam senny dzien
stres opadł
Udanego wieczoru kochane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 19:52
KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja będę używać tego owulacyjnego tylko muszę zerknąć w instrukcji bo pod językiem jest wynik od razu do odczytu a w innych częściach ciała trzeba dodać albo odjąć pół stopnia. Mam nadzieję że szybko mi się termometr nie przyda. Magic gratulujemy dobrych wieści
Anioł za Was trzymamy jutro kciuki.
Magic lubi tę wiadomość
-
Dzieki Ofeline, poczytałam o tej cholestazie. jak bede robiła morfologie i mocz zrobie te proby watrobowe, mam nadzieje ze to fałszywy alarm, ale lepiej dmuchac na zimne. Kurcze wystraszyłam się trochę.
Karolcia podaj prosze nazwe tego termometru ktorego uzywa siostra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 20:29