X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że lepiej to sprawdzić! zawsze to spokojniejsza będziesz

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do adopcji dziewczyny to mam mieszane uczucie...ale to kazdego indywidualna sprawa ale mysle że jak bym nie miala dzieci i nie mogła ich mieć to napewno bym chciala zaadoptowaźć!
    znam taką parę małżenstwo po 30 dobrze usytuowani dobra praca ale ona nie chce miec dzieci jest jej tak wygodnie a jemu mowi ze nie może mieć, cały czas go zwodzi...zastanawiam sie czasami tylko czy beda ze soba

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się wtrącam ale podczytuję Wasz wątek kibicując świeżynkom :)
    Gosia86 w tym samym czasie co ty miałam dwukrotnie takie mocne krótkotrwałe krwawienie. Raz wylądowałam w szpitalu ale ani tam ani później gin nie ustalił przyczyny krwawienia. Brałam duphaston i luteinę w dużych dawkach, gin zalecił mi rutinoscorbin 6 tabl na dobę. Wszystko skończyło się dobrze, trzymam za ciebie kciuki :)

Ewelcia, gosia86, alma lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie komentarze starszych ciążą koleżanek to my lubimy :) Dodajecie dziewczyny wiary że musi być dobrze :)

Polacy grają słabo więc idę spać :/

gosia86, inessa, alma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu i jak sytuacja??? wierze,ze wszystko dobrze <3 <3 <3
    buziaki <3
    spokojnej nocy Wam wszystkim życze :)

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za radę ze skórkami, ale niestety nie w tym jest problem, bo w skórce była jedynie dzisiejsza nektarynka :) Na razie chyba faktycznie odpuszczę owoce...
    Gosiu, daj znać co tam u Ciebie :* Nie zazdroszczę bycia samej w takiej sytuacji :/
    Przyłączam się do życzeń spokojnej nocy :*

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DżoanaA wrote:
    Dziewczyny czemu płacicie za te wszystkie badania tyle kasy i nie robicie ich za darmo? przecież to wszystko nam przysługuje... )
    U mnie nie ma opcji dostania się do ginekologa na NFZ. Wczoraj dzwoniłam do jednego to podali mi termin na styczeń przyszłego roku. Mówię tej pindzie, że jestem w 7 tygodniu ciąży, a ta "takie są terminy, niech pani idzie prywatnie". A wiadomo - prywatna wizyta = prywatnie robione badania :/ Koszmar

Gosiu, mam nadzieję, że z Dzieciątkiem wszystko dobrze ;(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę nie było mnie chwilkę a tu sporo nadrabiania i trochę strachu. Dziewczyny pamiętajcie żeby nigdy nie brać pominiętej dawki razem z kolejną. Po prostu wypadła z obiegu i jedziemy dalej. Gdy się przyjmie 2 razy większą od razu to i stężenie z sporo mniejszego jest sporo wyższe w organizmie. Gosiu mam nadzieję, że wszystko w porządku, daj znać co u Was. Z tym becikowym to jeżeli składa się z pitu za 2013 r to na pewno becikowe nam przysługuje bo ja wtedy najniższą krajową zarabiałam, a mój B. też mniej zarabiał. Z teraźniejszych dochodów to mogłoby być tak różnie. Hmm tylko gdzie ja mam swój pit ??? a B to w ogóle nie trzyma takich rzeczy. Czy skarbówka może coś takiego wystawić. Zaświadczenie o dochodach za 2013???

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:42

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki tylko nam do becikowego będzie potrzebne zaświadczenie o dochodach za 2014. Takie zaświadczenie pobiera się w urzędzie skarbowym. Miłego dnia i caluski w brzuszki :*

inessa lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wystarczy przynajmniej jedna wizyta lekarska do 10 tygodnia ciąży?

Gosiu, napisz koniecznie co u Ciebie :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja jestem według usg 6,3 dniu wczoraj dzidzia miała 5,2 i serduszko widziałam juz od piątku aż się popłakalam
    Jestem po drobnych nie powiedzeniach wiec mam nadzieje że tym razem wszystko będzie dobrze

Miłego dnia

inessa, Ewelcia, ema30, Eklerka lubią tę wiadomość

marzenia się spełnią
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie :) pięknie nam się grono powiększa :)
    Gosia, daj znać co u Ciebie. Mam nadzieję, że wszystko ok.
    Ja wczoraj zrobiłam badania, podstawowe póki co i na NFZ. Umowilam się też na genetyczne :)
    Mam tylko jeden problem... Jak doczekać kol3jnej wizyty?? Mam ją dopiero 10 października :( martwię się, żeby po drodze nic złego się nie wydarzyło. Zwłaszcza, że niemal nie mam objawów ciąży i nie umiem wyłączyć myślenia... I strachu.
    Jak radzicie sobie z czekaniem na wizyte??

Buziaki

f2w3s65gudn84bn0.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny
    Noc oczywiście niespokojna co godzinę do wc nie zalało mnie tak jak to bylo wieczorem ale pojawiał się śluz z krwią a teraz po prostu widać czerwony/brozowy kolor na papierze ale bez skrzepów i śluzu
    Sory za szczegóły
    No i mam wynik bety 22169 tj 6 tydzień czyli odpowiada wiekowi z usg
    Przyrost wg belly w normie
    Powtarzać betę jutro?to bardzo stresujące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:53

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejna 3go ale to chyba tylko na obejrzenie wynikow badan...
    Dzis pierwszy haft juz za mna. Chyba wezme l4 na przyszly tydzien jak tak dalej pojdzie..
    Do becikowrgo w koncu dajemy dochody z 2014 czy 2013?

alma lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr na szczęście dzisiaj przyjmuje wiec zadzwonie do nie w godzinach przyjmowania i zapytam co robić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja na Twoim miejscu i tak kontaktowałabym się z lekarzem. Lepiej dmuchać na zimne.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest w koncu z tymi badaniami platne czy nie? chodze do gina prywatnie i z tego co pisalyscie jak prywatnie to i prywatnie musze badania robic... ale wyczytalam tez na necie ze platne sa jezeli korzysta sie z prywatnej kliniki i jezeli lekarz nie ma podpisanej umowy z nfz - a moj chyba ma skoro przyjmuje tez w szpitalu na nfz... ?

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wyczytalam:) jesli lekarz przyjmuje i prywatnie i panstwowo to nie ma problemu ze skierowaniem na badania na nfz:) ja bede chodzic do niego prywatnie na poczatku a potem juz na nfz co jakis czas i na nfz tez chce badania zrobic...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    O kurczę nie było mnie chwilkę a tu sporo nadrabiania i trochę strachu. Dziewczyny pamiętajcie żeby nigdy nie brać pominiętej dawki razem z kolejną. Po prostu wypadła z obiegu i jedziemy dalej. Gdy się przyjmie 2 razy większą od razu to i stężenie z sporo mniejszego jest sporo wyższe w organizmie. Gosiu mam nadzieję, że wszystko w porządku, daj znać co u Was. Z tym becikowym to jeżeli składa się z pitu za 2013 r to na pewno becikowe nam przysługuje bo ja wtedy najniższą krajową zarabiałam, a mój B. też mniej zarabiał. Z teraźniejszych dochodów to mogłoby być tak różnie. Hmm tylko gdzie ja mam swój pit ??? a B to w ogóle nie trzyma takich rzeczy. Czy skarbówka może coś takiego wystawić. Zaświadczenie o dochodach za 2013???

Tak kochana są dwie możliwości albo spisuje się dochodu z pitów albo wybiera zaświadczenia z Urzędu Skarbowego. Tylko na zaświadczeniu z US nie będzie wypisanej składki zdrowotnej, trzeba ją samu wziąć albo z ZUS albo od pracodawcy. Korzystniej jest z ZUSU lub od pracodawcy bo oni wypisują składkę 9 % a na picie jest 7 %/. Więc im większa składka tym lepiej bo dochód pomniejsza się o skł. społeczną, zdrowotną i podatek.

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ