Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do adopcji dziewczyny to mam mieszane uczucie...ale to kazdego indywidualna sprawa ale mysle że jak bym nie miala dzieci i nie mogła ich mieć to napewno bym chciala zaadoptowaźć!
znam taką parę małżenstwo po 30 dobrze usytuowani dobra praca ale ona nie chce miec dzieci jest jej tak wygodnie a jemu mowi ze nie może mieć, cały czas go zwodzi...zastanawiam sie czasami tylko czy beda ze soba -
Przepraszam, że się wtrącam ale podczytuję Wasz wątek kibicując świeżynkom
Gosia86 w tym samym czasie co ty miałam dwukrotnie takie mocne krótkotrwałe krwawienie. Raz wylądowałam w szpitalu ale ani tam ani później gin nie ustalił przyczyny krwawienia. Brałam duphaston i luteinę w dużych dawkach, gin zalecił mi rutinoscorbin 6 tabl na dobę. Wszystko skończyło się dobrze, trzymam za ciebie kciukiEwelcia, gosia86, alma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję za radę ze skórkami, ale niestety nie w tym jest problem, bo w skórce była jedynie dzisiejsza nektarynka Na razie chyba faktycznie odpuszczę owoce...
Gosiu, daj znać co tam u Ciebie :* Nie zazdroszczę bycia samej w takiej sytuacji
Przyłączam się do życzeń spokojnej nocy :* -
DżoanaA wrote:Dziewczyny czemu płacicie za te wszystkie badania tyle kasy i nie robicie ich za darmo? przecież to wszystko nam przysługuje... )
Gosiu, mam nadzieję, że z Dzieciątkiem wszystko dobrze ;( -
O kurczę nie było mnie chwilkę a tu sporo nadrabiania i trochę strachu. Dziewczyny pamiętajcie żeby nigdy nie brać pominiętej dawki razem z kolejną. Po prostu wypadła z obiegu i jedziemy dalej. Gdy się przyjmie 2 razy większą od razu to i stężenie z sporo mniejszego jest sporo wyższe w organizmie. Gosiu mam nadzieję, że wszystko w porządku, daj znać co u Was. Z tym becikowym to jeżeli składa się z pitu za 2013 r to na pewno becikowe nam przysługuje bo ja wtedy najniższą krajową zarabiałam, a mój B. też mniej zarabiał. Z teraźniejszych dochodów to mogłoby być tak różnie. Hmm tylko gdzie ja mam swój pit ??? a B to w ogóle nie trzyma takich rzeczy. Czy skarbówka może coś takiego wystawić. Zaświadczenie o dochodach za 2013???
-
nick nieaktualny
-
Witam sie i ja jestem według usg 6,3 dniu wczoraj dzidzia miała 5,2 i serduszko widziałam juz od piątku aż się popłakalam
Jestem po drobnych nie powiedzeniach wiec mam nadzieje że tym razem wszystko będzie dobrze
Miłego dniainessa, Ewelcia, ema30, Eklerka lubią tę wiadomość
marzenia się spełnią -
Witajcie Mamusie pięknie nam się grono powiększa
Gosia, daj znać co u Ciebie. Mam nadzieję, że wszystko ok.
Ja wczoraj zrobiłam badania, podstawowe póki co i na NFZ. Umowilam się też na genetyczne
Mam tylko jeden problem... Jak doczekać kol3jnej wizyty?? Mam ją dopiero 10 października martwię się, żeby po drodze nic złego się nie wydarzyło. Zwłaszcza, że niemal nie mam objawów ciąży i nie umiem wyłączyć myślenia... I strachu.
Jak radzicie sobie z czekaniem na wizyte??
Buziaki -
Jestem dziewczyny
Noc oczywiście niespokojna co godzinę do wc nie zalało mnie tak jak to bylo wieczorem ale pojawiał się śluz z krwią a teraz po prostu widać czerwony/brozowy kolor na papierze ale bez skrzepów i śluzu
Sory za szczegóły
No i mam wynik bety 22169 tj 6 tydzień czyli odpowiada wiekowi z usg
Przyrost wg belly w normie
Powtarzać betę jutro?to bardzo stresująceWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:53
-
Ja mam kolejna 3go ale to chyba tylko na obejrzenie wynikow badan...
Dzis pierwszy haft juz za mna. Chyba wezme l4 na przyszly tydzien jak tak dalej pojdzie..
Do becikowrgo w koncu dajemy dochody z 2014 czy 2013?alma lubi tę wiadomość
-
Jak to jest w koncu z tymi badaniami platne czy nie? chodze do gina prywatnie i z tego co pisalyscie jak prywatnie to i prywatnie musze badania robic... ale wyczytalam tez na necie ze platne sa jezeli korzysta sie z prywatnej kliniki i jezeli lekarz nie ma podpisanej umowy z nfz - a moj chyba ma skoro przyjmuje tez w szpitalu na nfz... ?
-
beti97 wrote:O kurczę nie było mnie chwilkę a tu sporo nadrabiania i trochę strachu. Dziewczyny pamiętajcie żeby nigdy nie brać pominiętej dawki razem z kolejną. Po prostu wypadła z obiegu i jedziemy dalej. Gdy się przyjmie 2 razy większą od razu to i stężenie z sporo mniejszego jest sporo wyższe w organizmie. Gosiu mam nadzieję, że wszystko w porządku, daj znać co u Was. Z tym becikowym to jeżeli składa się z pitu za 2013 r to na pewno becikowe nam przysługuje bo ja wtedy najniższą krajową zarabiałam, a mój B. też mniej zarabiał. Z teraźniejszych dochodów to mogłoby być tak różnie. Hmm tylko gdzie ja mam swój pit ??? a B to w ogóle nie trzyma takich rzeczy. Czy skarbówka może coś takiego wystawić. Zaświadczenie o dochodach za 2013???
Tak kochana są dwie możliwości albo spisuje się dochodu z pitów albo wybiera zaświadczenia z Urzędu Skarbowego. Tylko na zaświadczeniu z US nie będzie wypisanej składki zdrowotnej, trzeba ją samu wziąć albo z ZUS albo od pracodawcy. Korzystniej jest z ZUSU lub od pracodawcy bo oni wypisują składkę 9 % a na picie jest 7 %/. Więc im większa składka tym lepiej bo dochód pomniejsza się o skł. społeczną, zdrowotną i podatek.