Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KotMisia wrote:Dziewczynki tylko nam do becikowego będzie potrzebne zaświadczenie o dochodach za 2014. Takie zaświadczenie pobiera się w urzędzie skarbowym. Miłego dnia i caluski w brzuszki :*
Nie kochana do beciką będą obowiązywały dochody za rok 2013.
Obowiązują one od 1-11-2014 do 31-10-2014 r. Więc jak dzieciaczki urodzimy w maju dochody będą brane pod uwagę za rok 2013 r.
Wiem to na pewno zajmuje się becikowym na codzień.inessa, Ewelcia, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Karolkaa wrote:Dziewczyny myślą przyszłościowo ale skoro juz o tym mowa to powiedzcie jak jest jeśli ktoś jest ubezpieczony w KRUS a nie ZUS? Widzę, ze mamy tutaj znawcę wiec na przyszłość przyda sie takie info:) dziekuje z góry. Witam oczywiscie serdecznie nowe mamusie, gratuluje i ciesze sie razem z Wami.
Oprócz dochodu z pracy posiadacz gospodarstwo rolne??
-
Ofelaine wrote:Nie kochana do beciką będą obowiązywały dochody za rok 2013.
Obowiązują one od 1-11-2014 do 31-10-2014 r. Więc jak dzieciaczki urodzimy w maju dochody będą brane pod uwagę za rok 2013 r.
Wiem to na pewno zajmuje się becikowym na codzień.
Kochana masz rację :* A swoją drogą kto wie co jeszcze mądrego wymyśla ci co siedzą tam na wiejskiej
-
nick nieaktualnyHej
Gosiu dobrze,ze już nie krwawisz no i beta piekna dzis zadzwon do gina i spytaj sie co masz zrobić w takiej sytuacji!!
Ja dziś miałam telefon od genetyk i mamy wyniki badan prawidłowe,za tydzien bede jeszcze robić badanie genetyczne w kierunku zakrzepicy bo gentyk uważa,ze moim problemem jest własnie ona ( ja mam problemy z krwią i normalne wyniki w kierunku zakrzepicy wyszły przy granicy a jeden poza granicą)
Wynik bety bede miec dopiero w piatek
A co do lekarza ja ide dopiero na pierwsza wizyte 08.10 i sie boje wogóle pójsc a co dopiero czas oczekiwania.
Dobrego dnia Wam życze aby mdłosci nie dawały sie za mocno we znaki!!!gosia86 lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:Hej
Gosiu dobrze,ze już nie krwawisz no i beta piekna dzis zadzwon do gina i spytaj sie co masz zrobić w takiej sytuacji!!
Ja dziś miałam telefon od genetyk i mamy wyniki badan prawidłowe,za tydzien bede jeszcze robić badanie genetyczne w kierunku zakrzepicy bo gentyk uważa,ze moim problemem jest własnie ona ( ja mam problemy z krwią i normalne wyniki w kierunku zakrzepicy wyszły przy granicy a jeden poza granicą)
Wynik bety bede miec dopiero w piatek
A co do lekarza ja ide dopiero na pierwsza wizyte 08.10 i sie boje wogóle pójsc a co dopiero czas oczekiwania.
Dobrego dnia Wam życze aby mdłosci nie dawały sie za mocno we znaki!!!
Inessko super, że wyniki są prawidłowe. Teraz musi się udać. Mocno Cię wspieramyinessa lubi tę wiadomość
-
inessa strasznie długo musisz czekać na wyniki ja jak robię na cito to niby do 4h powinno być ale często już po 2h jest. a jak bez cito zrobiłam po 13 to miałam jeszcze przed 18 tego samego dnia..
-
Hej dziewczyny wracając do tematu tych badań na NFZ, nie wiem skąd tam jesteście ale może w jakiejś pobliskiej miejscowości są szybsze terminy i bardziej by się opłacało podjechać.. ja na szczęście mam ubezpieczenie medyczne z firmy i chodzę prywatnie ale za darmo jutro mam wizytę już nie mogę się doczekać
Jeżeli chodzi o te becikowe to też czytałam, że trzeba złożyć jakieś oświadczenie jeżeli dochody się zmieniły od tego 2013 roku... u nas są wyższe od tego czasu czy to może mieć wpływ na decyzję o przyznaniu?
Gosia daj znać jak coś będzie wiedziała po rozmowie z lekarzem, na pewno wszystko jest w porządkuinessa, gosia86 lubią tę wiadomość
-
A ja zaliczyłam bełcik Niby nie byłam głodna, ale byłam już po śniadaniu później wzięłam witaminkę i z 30 min po niej myślałam że żołądek zwymiotuję. Trochę wody tylko ze mnie wyleciało i jakieś drobinki. Ale rwało mnie równo, najgorsze że na twarzy popękały mi z wysiłku naczynka i trochę wyglądam jak ofiara przemocy domowej A myślałam że jak mi się niedawno poprawiło to już tak zostanie, ale byłam w błędzie. Najgorsze jest to że mnie zawsze łapie od tak już i póki co zawsze byłam w domu, ale w innym miejscu wolałabym tego nie przechodzić.
-
Czesc kochane podczytalam was troszke Gosiu, Inneso ciesze sie ze u Was juz dobrze:) ale co do Gosi to idz do gin koniecznie. Ja dzis odebtalam wyniki bety i w piatek byla 288 a w pon juz 1009 wiec sie strasznie cirsze. Dzieki bogu puki co nie mam mdlosci wogole, jedyne co to zgaga i oslabienie dzieki ktoremu dopadla mnie grypa no i straszny bol piersi sa juz rozmiar wieksze.
inessa lubi tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
nick nieaktualnyNo w tym laoratorium gdzie robie wyniki tak niestety jest
wspołczuje wymiotów ja jak narazie mam mdłosci całodniowe i w nocy też !!! no i zaczyna sie coraz wieksza wrażliwosc na zapachy ble
ale ja nie pracuje wiec mi jest łatwiej moze weźcie l4 chociaż na tydzien!!! -
beti97 wrote:A ja zaliczyłam bełcik Niby nie byłam głodna, ale byłam już po śniadaniu później wzięłam witaminkę i z 30 min po niej myślałam że żołądek zwymiotuję. Trochę wody tylko ze mnie wyleciało i jakieś drobinki. Ale rwało mnie równo, najgorsze że na twarzy popękały mi z wysiłku naczynka i trochę wyglądam jak ofiara przemocy domowej A myślałam że jak mi się niedawno poprawiło to już tak zostanie, ale byłam w błędzie. Najgorsze jest to że mnie zawsze łapie od tak już i póki co zawsze byłam w domu, ale w innym miejscu wolałabym tego nie przechodzić.
Ja mam tak tylko z rana, rwie mnie tak, że masakra, żołądek chce mi wyrwać ale nie rzygam tylko taka słoną śliną pluje. Jak już zjem przechodzi i mam spokój na cały dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 11:16