X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o objawach to ja pochwalę się moimi. Do kibelka biegam co 2 godziny, w nocy wstaję przynajmniej 3 razy ;) Piersi jak balony! Sporo urosły, są takie nabrzmiałe, napięte, ciężkie i bolą nawet wtedy gdy ich nie dotykam ;) Spałam na brzuchu, ale teraz mogę o tym zapomnieć, bo przez ból nie jestem w stanie zasnąć :D
    Co do mdłości u mnie pojawiają się zwykle rano albo w ciągu dnia tak całkiem niespodziewanie np. rozmawiam z kimś i nagle jak mnie chwyci... :D Za mną 5 dawka Duphastonu i mam nadzieję, że te tabletki mdłości nie nasilą ;)
    Za to co do senności... Mogę zasnąć w każdej chwili! Oglądam film i przysypiam na siedząco, po obiedzie obowiązkowo drzemka a mimo to nie jestem w stanie dotrzymać do 22, bo zasypiam :D Nic mi się nie chce, na nic nie mam siły i najchętniej bym z łóżka nie wychodziła, ale zmuszam się a to do wypadu na zakupy, a to na jakiś spacer, a to posprzątam czy pozmywam, ale naprawdę z wielką niechęcią ;)

I jeszcze jedno :) Wy też macie teraz taki problem z trądzikiem? Do tej pory owszem wyskakiwała mi jakaś dioda raz na miesiąc, ale od ponad tygodnia codziennie pojawia się coś nowego! Jedno zlikwiduję a rano wstaję z kolejnym dziadostwem na twarzy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:33

inessa lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    A jak wasze brzuchy? bola jeszcze? myslicie ze to zbieg okolicznosci z tym prawkiem? chyba pojezdze sobie w tym tyg 2 razy a potem poczekam do wizyty zeby mnie gin uspokoil.

Mnie brzuch nie boli prawie w cale i miałam tak od początku. Czasami pojawiają się delikatne bóle miesiączkowe, może dwa razy w ciągu dnia. Ani razu nie miałam ciągłego bólu brzucha. Bardziej takie skurczowe. Nie wiem czy to dobrze czy żle. Dziś u gina się wszystko okaże. Boję się coraz bardziej.

A co do innych objawów to bolą mnie sutki tylko przy dotyku piersi są twardsze ale raczej nie urosły, mega dużo piję, bardzo szybko się meczę jak coś robię. I senność też mi doskwiera. Kilka razy miałam zawroty głowy. Ogólnie czuje się wyśmienicie. Aha no i trądzik mam spory i siku też latam częściej;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:40

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat. Bo chodzę prywatnie do lekarza, który ma prowadzić moją ciążę, ale mam też gina na nfz, który co przychodzę to się lekko burzy, że powinnam wybrać jednego lekarza (wcześniej chodziłam wyłącznie do niego przez 6 lat). Następną wizytę mam 7.10 i się zastanawiam czy się na ten nfz nie umówić jeszcze podejrzeć Kruszynkę wcześniej niż za 20 dni... Co byście zrobiły?

Czekamy na kolejne serduszka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:41

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Piszecie o objawach to ja pochwalę się moimi. Do kibelka biegam co 2 godziny, w nocy wstaję przynajmniej 3 razy ;) Piersi jak balony! Sporo urosły, są takie nabrzmiałe, napięte, ciężkie i bolą nawet wtedy gdy ich nie dotykam ;) Spałam na brzuchu, ale teraz mogę o tym zapomnieć, bo przez ból nie jestem w stanie zasnąć :D
    Co do mdłości u mnie pojawiają się zwykle rano albo w ciągu dnia tak całkiem niespodziewanie np. rozmawiam z kimś i nagle jak mnie chwyci... :D Za mną 5 dawka Duphastonu i mam nadzieję, że te tabletki mdłości nie nasilą ;)
    Za to co do senności... Mogę zasnąć w każdej chwili! Oglądam film i przysypiam na siedząco, po obiedzie obowiązkowo drzemka a mimo to nie jestem w stanie dotrzymać do 22, bo zasypiam :D Nic mi się nie chce, na nic nie mam siły i najchętniej bym z łóżka nie wychodziła, ale zmuszam się a to do wypadu na zakupy, a to na jakiś spacer, a to posprzątam czy pozmywam, ale naprawdę z wielką niechęcią ;)

I jeszcze jedno :) Wy też macie teraz taki problem z trądzikiem? Do tej pory owszem wyskakiwała mi jakaś dioda raz na miesiąc, ale od ponad tygodnia codziennie pojawia się coś nowego! Jedno zlikwiduję a rano wstaję z kolejnym dziadostwem na twarzy :D
    Tak mnie już w dniu spodziewanej @ zaczęło mnie wysypywać i tak jest do dziś. Na szczęście syfki pojawiają się na twarzy przy uszach i na szyi wiec aż tak nie widać.

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - ja mam na odwrót. Mam PCOS (policystyczne jajniki) i jednym z objawów jest trądzik. Teraz przed okresem cera mi się bardzo poprawiała i jak zrobiłam test okazało się że to ciąża. Także w moim przypadku trądzik znikł :)

Agusia - ja mam dwie lekarki na nfz i też nie wiem którą wybrać. U jednej i drugiej nie ma wielkich terminów. Obie są fajne. Ale jedna pracuje na Kopernika w szpitalu w Krakowie więc chyba ją wybiorę... Na Twoim miejscu zastanowiłaby się właśnie pod tym względem, która w jakim szpitalu przyjmuje i gdzie Ty byś chciała rodzić.

• Nana86 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was pisała o zupie pieczarkowej, wydaje mi się że nie wskazane są grzyby:(

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka spodziewaj się że po dupku wysypie Cię jeszcze bardziej
    Ja tak mam:(
    Mam teraz twarz jak biedronka w kropki :(
    Też mam dwóch lekarzy i nie wiem którego wybiorę może zdecyduje się na obu
    Jedna na nfz i pracuje w szpitalu
    Drugi w luxmed dostępny caly czas pod telefonem i wszystkie badania za darmo

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - ja mam chwilowe czasem bole... kilka sekund - ciagle to tez mnie nie bolalo... mozliwe ze to przez wczorajszy stres wiec zobacze jak bedzie dzis i jesli znow bedzie bolec to w pon na wizycie sie dowiem i ewentualnie odpusze kurs prawdka az bede mogla...

mi tez sie wlasnie tradzik pojawil... niestety... jednego dnia juz wygladam lepiej i sie ciesze to drugiego sie pojawia... nie tyle pryszcze wielkie co takie podskorne - kaszka... ja to w ogolr na grzybowa nie mam ochoty... predzej kalafiorowa.. :)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to może źle ujęłam, jestem absolutnie zdecydowana kto ma prowadzić moją ciążę :) Tam na nfz chcę się tylko przejść popatrzeć na Bąbla :) Ale nie wiem czy ma to sens. Czy lepiej poczekać grzecznie do następnej planowanej wizyty...

3i4920mm0jlmd1e9.png

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pewnie poszła na to wcześniejsze usg bo bym nie wytrzymała z ciekawości ;) Wszystko zależy czy wytrzymasz czy nie ;)

• anidzik Debiutantka

Wysłany: 17 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Chciałabym do Was dołączyc .
    To moja druga ciąża, mamy juz córeczke ma 15 miesięcy. Urodzila sie 3 tyg przed terminem (CC) i była malenka bo tylko 2320g, ciekawe jak bedzie z drugim :) poprzednia ciaza nie nalezala do latwych teraz licze na nudna ciazą i oby taka byla
    10stycznia 2015 biorę słub :)
    Wiec 2015 rok bedzie rokiem wielkich wydarzen przewidywany termin to 20.05

Z moich objawów to tylko bolące sutki, i czeste sikanie tak co 30-40 minut... w pierwszej ciazy tak mnie nie gonilo do kibelka ;)

Zazdroszcze wam tych pierwszych wizyt i usg przed 12 tyg :) u nas w uk jest najpierw wizyta ze zwykłym lekarzem pozniej z polozna a usg dopiero w 12 tyg...

WesołaMama, gosia86, Rika, AnnaMaria89, inessa, dorota1987, Ewelcia, alma lubią tę wiadomość

2fwa43r8kg1k9uvx.png

relgqps6uow43bgx.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z moja ginka tą z nfz byłam u niej na izbie przyjęć w zeszłym tygodniu
    Powiedziała żeby się nie denerwować ze to nie powinno być nic złego
    Brać duphaston 3*1
    I gdyby coś się działo to jutro ma dyżur na ip to mogę przyjechać

inessa, Ewelcia, Eklerka lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Gosiu :) Lepiej się nie martwić na zaś :*
    Będzie dobrze! :)

gosia86 lubi tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anidzik! Gratuluję!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w miarę spokojna ale wolałam zadzwonić i zapytać co robić
    Przynajmniej mam kolo ratunkowe na ip jutro

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno jest nie martwić się. Ja byłam u lekarki w piątek i powiedziała mi że na usg nic na razie nie widać. To od razu naszedł mnie strach że może ciąża pozamaciczna...Dlatego zrobiłam beta hcg i wynik jest ok ale trzeba powtórzyć czy przy przyrasta. Wiecie może czy przy ciążach pozamacicznych beta hcg wychodzi normalnie, czy jest sporo zaniżona?

Gosia poczytałam posty wstecz i orientuje się w sytuacji. Trzymam kciuki!

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jutro mam wizyte jak myslicie bedzie jiz widac kropka na usg? Bo na serduszko chyba nie mam co jeszcze liczyc?

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • anidzik Debiutantka

Wysłany: 17 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytałam kilka ostatnich i kilka pierwszych stron moja mala ma drzemke wiec mam chwilke

Gosiu w pierwszej ciazy rowniez krwawilam od 5tyg po kilku dniach krwawienia ustaly, wrocily po kilku mies, w 30tyg zatrzymali mnie w szpitalu podali sterydy na rozwoj pluc i wyposcili 2 tyg pozniej wrodilam i lezalam tydz, jak mnei wypuscili zeszlam na dol i wrocilam spowrotem z krwawieniem,
    I nikt nie wiedział od czego! nawet po CC nie ustalili przyczyny! Mimo tych wszystkich krwawienie Otylia urodziła sie zdrowa dostała 10pkt i do tej pory rozwija si eprawidlowo.
    Trzymam kciuki za to zeby u Ciebie krwawienia sie skonczyly jak najszybciej i nie wrocily! Trzymam za Was kciuki bardzo mocno!

2fwa43r8kg1k9uvx.png

relgqps6uow43bgx.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka powinno być widać, serduszko to tak za tydzień :)

3i4920mm0jlmd1e9.png

• anidzik Debiutantka

Wysłany: 17 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina ja w pierwszej ciazy mialam usg rowno w 5tyg i bylo juz widac pecherzyk :) Serduszko zobaczylismy w 7tyg
    Powodzenia

2fwa43r8kg1k9uvx.png

relgqps6uow43bgx.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ