Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Piszecie o objawach to ja pochwalę się moimi. Do kibelka biegam co 2 godziny, w nocy wstaję przynajmniej 3 razy Piersi jak balony! Sporo urosły, są takie nabrzmiałe, napięte, ciężkie i bolą nawet wtedy gdy ich nie dotykam Spałam na brzuchu, ale teraz mogę o tym zapomnieć, bo przez ból nie jestem w stanie zasnąć
Co do mdłości u mnie pojawiają się zwykle rano albo w ciągu dnia tak całkiem niespodziewanie np. rozmawiam z kimś i nagle jak mnie chwyci... Za mną 5 dawka Duphastonu i mam nadzieję, że te tabletki mdłości nie nasilą
Za to co do senności... Mogę zasnąć w każdej chwili! Oglądam film i przysypiam na siedząco, po obiedzie obowiązkowo drzemka a mimo to nie jestem w stanie dotrzymać do 22, bo zasypiam Nic mi się nie chce, na nic nie mam siły i najchętniej bym z łóżka nie wychodziła, ale zmuszam się a to do wypadu na zakupy, a to na jakiś spacer, a to posprzątam czy pozmywam, ale naprawdę z wielką niechęcią
I jeszcze jedno Wy też macie teraz taki problem z trądzikiem? Do tej pory owszem wyskakiwała mi jakaś dioda raz na miesiąc, ale od ponad tygodnia codziennie pojawia się coś nowego! Jedno zlikwiduję a rano wstaję z kolejnym dziadostwem na twarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:33
inessa lubi tę wiadomość
-
AnnaMaria89 wrote:A jak wasze brzuchy? bola jeszcze? myslicie ze to zbieg okolicznosci z tym prawkiem? chyba pojezdze sobie w tym tyg 2 razy a potem poczekam do wizyty zeby mnie gin uspokoil.
Mnie brzuch nie boli prawie w cale i miałam tak od początku. Czasami pojawiają się delikatne bóle miesiączkowe, może dwa razy w ciągu dnia. Ani razu nie miałam ciągłego bólu brzucha. Bardziej takie skurczowe. Nie wiem czy to dobrze czy żle. Dziś u gina się wszystko okaże. Boję się coraz bardziej.
A co do innych objawów to bolą mnie sutki tylko przy dotyku piersi są twardsze ale raczej nie urosły, mega dużo piję, bardzo szybko się meczę jak coś robię. I senność też mi doskwiera. Kilka razy miałam zawroty głowy. Ogólnie czuje się wyśmienicie. Aha no i trądzik mam spory i siku też latam częściej;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:40
-
Mam dylemat. Bo chodzę prywatnie do lekarza, który ma prowadzić moją ciążę, ale mam też gina na nfz, który co przychodzę to się lekko burzy, że powinnam wybrać jednego lekarza (wcześniej chodziłam wyłącznie do niego przez 6 lat). Następną wizytę mam 7.10 i się zastanawiam czy się na ten nfz nie umówić jeszcze podejrzeć Kruszynkę wcześniej niż za 20 dni... Co byście zrobiły?
Czekamy na kolejne serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 13:41
-
Eklerka wrote:Piszecie o objawach to ja pochwalę się moimi. Do kibelka biegam co 2 godziny, w nocy wstaję przynajmniej 3 razy Piersi jak balony! Sporo urosły, są takie nabrzmiałe, napięte, ciężkie i bolą nawet wtedy gdy ich nie dotykam Spałam na brzuchu, ale teraz mogę o tym zapomnieć, bo przez ból nie jestem w stanie zasnąć
Co do mdłości u mnie pojawiają się zwykle rano albo w ciągu dnia tak całkiem niespodziewanie np. rozmawiam z kimś i nagle jak mnie chwyci... Za mną 5 dawka Duphastonu i mam nadzieję, że te tabletki mdłości nie nasilą
Za to co do senności... Mogę zasnąć w każdej chwili! Oglądam film i przysypiam na siedząco, po obiedzie obowiązkowo drzemka a mimo to nie jestem w stanie dotrzymać do 22, bo zasypiam Nic mi się nie chce, na nic nie mam siły i najchętniej bym z łóżka nie wychodziła, ale zmuszam się a to do wypadu na zakupy, a to na jakiś spacer, a to posprzątam czy pozmywam, ale naprawdę z wielką niechęcią
I jeszcze jedno Wy też macie teraz taki problem z trądzikiem? Do tej pory owszem wyskakiwała mi jakaś dioda raz na miesiąc, ale od ponad tygodnia codziennie pojawia się coś nowego! Jedno zlikwiduję a rano wstaję z kolejnym dziadostwem na twarzy
-
Eklerka - ja mam na odwrót. Mam PCOS (policystyczne jajniki) i jednym z objawów jest trądzik. Teraz przed okresem cera mi się bardzo poprawiała i jak zrobiłam test okazało się że to ciąża. Także w moim przypadku trądzik znikł
Agusia - ja mam dwie lekarki na nfz i też nie wiem którą wybrać. U jednej i drugiej nie ma wielkich terminów. Obie są fajne. Ale jedna pracuje na Kopernika w szpitalu w Krakowie więc chyba ją wybiorę... Na Twoim miejscu zastanowiłaby się właśnie pod tym względem, która w jakim szpitalu przyjmuje i gdzie Ty byś chciała rodzić. -
Eklerka spodziewaj się że po dupku wysypie Cię jeszcze bardziej
Ja tak mam:(
Mam teraz twarz jak biedronka w kropki
Też mam dwóch lekarzy i nie wiem którego wybiorę może zdecyduje się na obu
Jedna na nfz i pracuje w szpitalu
Drugi w luxmed dostępny caly czas pod telefonem i wszystkie badania za darmo -
Eklerka - ja mam chwilowe czasem bole... kilka sekund - ciagle to tez mnie nie bolalo... mozliwe ze to przez wczorajszy stres wiec zobacze jak bedzie dzis i jesli znow bedzie bolec to w pon na wizycie sie dowiem i ewentualnie odpusze kurs prawdka az bede mogla...
mi tez sie wlasnie tradzik pojawil... niestety... jednego dnia juz wygladam lepiej i sie ciesze to drugiego sie pojawia... nie tyle pryszcze wielkie co takie podskorne - kaszka... ja to w ogolr na grzybowa nie mam ochoty... predzej kalafiorowa.. -
Witajcie
Chciałabym do Was dołączyc .
To moja druga ciąża, mamy juz córeczke ma 15 miesięcy. Urodzila sie 3 tyg przed terminem (CC) i była malenka bo tylko 2320g, ciekawe jak bedzie z drugim poprzednia ciaza nie nalezala do latwych teraz licze na nudna ciazą i oby taka byla
10stycznia 2015 biorę słub
Wiec 2015 rok bedzie rokiem wielkich wydarzen przewidywany termin to 20.05
Z moich objawów to tylko bolące sutki, i czeste sikanie tak co 30-40 minut... w pierwszej ciazy tak mnie nie gonilo do kibelka
Zazdroszcze wam tych pierwszych wizyt i usg przed 12 tyg u nas w uk jest najpierw wizyta ze zwykłym lekarzem pozniej z polozna a usg dopiero w 12 tyg...
WesołaMama, gosia86, Rika, AnnaMaria89, inessa, dorota1987, Ewelcia, alma lubią tę wiadomość
-
Rozmawiałam z moja ginka tą z nfz byłam u niej na izbie przyjęć w zeszłym tygodniu
Powiedziała żeby się nie denerwować ze to nie powinno być nic złego
Brać duphaston 3*1
I gdyby coś się działo to jutro ma dyżur na ip to mogę przyjechaćinessa, Ewelcia, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Trudno jest nie martwić się. Ja byłam u lekarki w piątek i powiedziała mi że na usg nic na razie nie widać. To od razu naszedł mnie strach że może ciąża pozamaciczna...Dlatego zrobiłam beta hcg i wynik jest ok ale trzeba powtórzyć czy przy przyrasta. Wiecie może czy przy ciążach pozamacicznych beta hcg wychodzi normalnie, czy jest sporo zaniżona?
Gosia poczytałam posty wstecz i orientuje się w sytuacji. Trzymam kciuki!gosia86 lubi tę wiadomość
-
Kochane jutro mam wizyte jak myslicie bedzie jiz widac kropka na usg? Bo na serduszko chyba nie mam co jeszcze liczyc?2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
poczytałam kilka ostatnich i kilka pierwszych stron moja mala ma drzemke wiec mam chwilke
Gosiu w pierwszej ciazy rowniez krwawilam od 5tyg po kilku dniach krwawienia ustaly, wrocily po kilku mies, w 30tyg zatrzymali mnie w szpitalu podali sterydy na rozwoj pluc i wyposcili 2 tyg pozniej wrodilam i lezalam tydz, jak mnei wypuscili zeszlam na dol i wrocilam spowrotem z krwawieniem,
I nikt nie wiedział od czego! nawet po CC nie ustalili przyczyny! Mimo tych wszystkich krwawienie Otylia urodziła sie zdrowa dostała 10pkt i do tej pory rozwija si eprawidlowo.
Trzymam kciuki za to zeby u Ciebie krwawienia sie skonczyly jak najszybciej i nie wrocily! Trzymam za Was kciuki bardzo mocno!gosia86 lubi tę wiadomość