Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co dziewczyny może wyda Wam się to głupie, ale po wczorajszym nocnym bólu pleców, spaniem na boku i upychaniem kołdry między nogi zastanawiam się pomału nad zamówieniem poduszki "rogala", tym bardziej że kiedyś miałam problemy z biodrem i boję się że zacznie mnie boleć. U mnie dalej kiepski dzień. Pod dolnymi powiekami mam wylewy w oczach, ale to z wysiłku. Muszę zebrać się w sobie i wyjść z psem. Gosiu dobrze, że masz lekarza do którego można walić jak w dym, ja też doceniam że mam taką możliwość. Dziewczyny życzę Wam jak najwięcej serduch, ja swojego bąbelka zobaczyłam w 6 tyg równo. Piękny widok, wiem że nie możecie się doczekać. Ja czekam jeszcze 3 tyg i znów zobaczę moje kochane serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 15:38
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Ja żałuję że nie kupilam takiej poduchy w biedronce byly chyba pod koniec lipca za śmieszne pieniądze ale wtedy nie była mi jeszcze potrzebna
Warto zobaczyć na olx
beti ja też caly czas próbuje tak pisać ale idzie mi dokladnie tak samo jak Tobie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 15:59
-
A ja to dzis sie slabo strasznie czuje.. jakbym miala zemdlec - przez to ze niewiele zjadlam dzis... ale nie moge sie zmusic do dzisiejszego mojego sniadania... zjadlabym pierogi z baru mlecznego ale musze czekac pol godziny az skoncze prace potem musze zakupy zrobic i potem jeszcze na poczte i czekac az mi te pierogi przygotuja i w domku je zjesc i wtedy moze uda mi sie nabrac energii z tymi pierogami:)
dzis znow mam jazde ale instruktor powiedzial ze mnie nie bedzie dzis meczyl (wczoraj na zastepstwo przyszedl inny i mnie strasznie wymeczyl - nie dam sie juz tak!!! dlatego sie dzis marnie czuje) ale ide na jazde bo potem dopiero w przylym tyg... jestem zla ze troche sie tamtego posluchalam... moja pierwsza jazda i zabieral mnie na takie trasy ze bardzo sie balam ... pierwszy raz wsiadlam w ogole do auta... a powiedzialam mu ze jestem w ciazy i gowno sobie z tego zrobil...
na szczescie moj instruktor fajny:) jak sie trafi zastepstwo to powiem ze nie jade!
wybaczcie musialam troche o sobie:)
Beti - to rozumiem ze jak mialas wizyte to dopiero za msc ci wyznaczyl??? kurcze ciekawe czemu mi kazal za 2 tyg... a nie za msc:) moze dlatego ze prywatnie:) -
Najpierw miałam wizytę w 4 tyg później w 6 tyg a następna w 10 tyg. Jeżeli nic złego się nie dzieje to nie ma sensu w tym okresie często biegać do lekarza. Tym bardziej że wizyta 150 zł. Mój lekarz nie naciąga i robi to co konieczne, a ja staram się nie świrować i nie być nadopiekuńczą. Po prostu muszę uwierzyć że Maleństwo ma się dobrze.
gosia86, nojaniewiem lubią tę wiadomość
-
Ja byłam na wizycie w zeszły czwartek i też powiedział, że skoro wszystko jest w jak najlepszym porządku, to widzimy się za miesiąc. Właśnie się zastanawiałam czy nie pójść wcześniej na nfz podejrzeć jeszcze, ale chyba tego nie zrobię. Biorąc pod uwagę moje cuuuudowne samopoczucie, nie mam ochoty wychodzić absolutnie nigdzie
Gosiu, może jednak się przejedź na ip, skoro dalej Ci nie przeszło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:24
-
Beti ja już też myślałam o tej poduszce Co prawda najbardziej przydaje się gdy już brzuszek jest zaawansowany, ale słyszałam, że jest bardzo wygodna. Zobaczcie co znalazłam na allegro w przystępnej cenie
http://allegro.pl/rogal-poduszka-do-karmienia-duzy-190cm-promocja-i4609277042.html
Zastanawiam się tylko, czy nie za mała, choć to i tak jedna z większych...Dziewczyny, które już miały styczność z takimi poduchami rogalami doradźcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochane jestem po wizycie już i przeżyłam chwilę grozy. Dr wsadził kamerę a tam pusty pęcherzyk, duży, ładny ale pusty. Zaczął szukać, obracać, kręcić w lewo w prawo i nagle coś pika w samym koniuszku pęcherzyka. To MOJE KOCHANE SERDUSZKO. Biło... pięknie bilo, widziałam jak pika na monitorze. Wychwycił nawet jakieś fale uderzeń i pokazał mi. Tylko na usg zamiast pięknego zarodka widać szarą plamkę. Mój bąbelek siedzi w samym rogu pęcherzyka. Wg usg to 6t2d więc ciąża młodsza o 3 dni. Pęcherzyk ma 20 mm. Zarodek 4,6 mm. Chyba nie są złe te wymiary??
Dr mówił, że jest dobrze ale ja się trochę martwię, że dzidzi nie było dobrze widać i gdzieś się mamie chowa po kątach. Słyszałyście o takim przypadku kiedyś??
Dziecko kochane nie stresuj więcej mamusi bo na zawał zejdzie. :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:10
alma, gosia86, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Ja również jestem w 6 tygodniu według dzisiejszej wizyty. Pierwsza moja ciąża okazała się pustym jajem dlatego dzisiaj jak usłyszałam że jest fasolka i na dodatek z serduszkiem to się popłakałam. Nawet nie patrzyłam w monitor na początku bo tak się bałam.... Poszłam do lekarza bo delikatnie plamie...taka stara brązowa krwią. Lekarz kazał iść na L4 i leżeć. Oczywiscie na duphastonie jestem. Miałyście takie delikatne ,,brudzenia''jak to lekarz powiedział?
alma, gosia86, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Ofelaine jeśli lekarz mówi, że jest ok, to na pewno tak jest, nie denerwuj się kochana. To, że siedzi w samym rogu, to nic złego, przecież lekarz w końcu go znalazł. Wymair zarodka jak najbardziej prawidłowy Ważne, że seduszko już bije a powiedział Ci ile uderzeń na minutę?
Ofelaine i czarna panda gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 19:15