X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wspieram Cię duchowo
    Musisz być dzielna dla Wikusi
    Na pewno wszystko dobrze się skończy:*

U mnie noc też średnia pobudka od 4:25 koczowanie do 7 a 7:30 budzik :/
    Ale najwyżej odeśpię w dzień:)
    Pogoda zapowiada się piękna
    Taka sama była 4 lata temu gdy zaczynaliśmy budowę naszego domku
    Mąż mi wtedy zrobił niespodziankę na walentynki rozpoczęcie budowy:)

monilia84, Anioł lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia zycze Ci aby wszystko dobrze sie skonczylo. Wazne, ze bedziesz pod dobra opieka.

Dzis z okazji walentynek idziemy z mezem,siostra i znajomymi do kina na 50 twarzy greya a pozniej parapetowka u tych znajomych. Ciezki dzien bede miala :)

monilia84 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Legginsy super. Wygodne, prałam juz wiec nie ma tragedii. Ale lepiej chyba zamówić rozmiar M, ja zamowilam L i wiadomo ze w brzuchu luźne ale w nóżkach tez odrobinke a ja mam puchate nóżki

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 tydzien zaczełam :)

Mąż wczoraj dzwonil z Niemiec ze przedluzaja mu wyzjazd i do 4 kwietnia go nie bedzie. Teraz tylko jakos na tydzien moze wroci wiec zakupy wszystie juz zarządzam a nie w polowie marca.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Majówki :)
    ja właśnie wcinam śniadanie- wczoraj jak zrobiłam banany w cieście to zostało mi trochę ciasta więc zrobiłam sobie takie grubsze naleśniki ;)

Anioł dzięki za odpowiedź :) a nie zmechaciły się? i wzięłaś te ocieplane czy zwykłe?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwykle. delikatnie w kroku ale jakosc lepsza niz legginsy za 20 zl z new yorera - no i ciazowe :)

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł a podasz link do leginsow? :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:54

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka a w jakiej cenie?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-spodnie-getry-z-kieszeniami-m-i5023317508.html

• Anielka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 28 tc, 7 miesiącu i III trymestrze :)

U nas druga noc pod rząd nieprzespana. Obudziłam się do wc i chyba Filipek tylko na to czekał, bo od razu zaczął swoje harce. Trwało to jakieś 2-3 godziny, potem usnął a 10 minut później ja również. Myślałam, że odeśpię w dzień, ale sąsiadka remontuje mieszkanie od 3 tygodni i dziś po raz pierwszy w sobotę ekipa remontowa również pojawiła się :(. Wiertarka huczy mi w głowie, więc chyba pozostaje mi spacer :/.

Monilia, trzymaj się dzielnie! Najważniejsze, że trafiłaś w odpowiednie miejsce o odpowiednim czasie! Trzymam kciuki za szybką poprawę.

Miłego dnia!

monilia84, beti97 lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Długo nie pisałam, bo to co mi się zdarzyło w tym tygodniu wolałabym wymazac całkowicie z pamięci... Mam takiego doła, że nie chciałam Was jeszcze dolowac...Generalnie przez przypadek kawałek mojego ogórka, z którym zjadłam kanapkę miał kontakt z osadem z kreta (tzn. Nie z granulkamki, tylko tym co ewentualnie zostaje na butelce, z tym pyłkiem) i jak się zorientowałam i zaczęło mnie trochę w gardle drapac, to szybko to.zwymiotowałam po czym napilam się mleka i biegiem na Ip. Tam zbadał mnie laryngolog, który zmian na szczęście nie stwierdził, ale z racji tego, że jestem ciężarna, to zrobili mi gastroskopie (oszczedze Wam opisu tego badania, bo na samą myśl mi słabo). Gastrolog na szczęście też nie stwierdziła poparzenia przełyku, żołądka nie dało się zbadać, bo miałam sporo jedzenia jeszcze... Potem chcieli mnie badać ginekologicznie, zgodziłam się na ktg, ktore wyszło dobre. W środę mam wizytę u swojego gina i strasznie się denerwuje, czy nic się nie przedostało do maluszka :-( nigdy bym sobie tego nie wybaczyła... Dziewczyny ja po prostu tracę głowę i boję sie, ze stanowie zagrożenie dla swego własnego dziecka...

relg3e5e54dwhg22.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma kochanie będzie dobrze. Najważniejsze, że zwymiotowalas. Do Malenstwa nic nie zdążyło się dostać. Glowa do góry! Będzie dobrze :*

alma lubi tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie KotMisia :-* wierzę w to, że jest jak napisałaś, ale gdzieś w srodku po prostu umieram ze strachu...
    I dziewczyny naprawdę dla dobra Waszych malenstw unikajcie jak się da środków zracych czy drazniacych, bo ja, mimo tego, że zawsze byłam czujna, raz tę czujność straciłam...poraża mnie po prostu moja własna głupota

relg3e5e54dwhg22.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma współczuję Ci tego co musisz teraz przeżywać
    Ale jak KotMisia pisze na pewno do maluszka nic nie zdołało się dostać i wszystko musi być dobrze:*
    Trzymaj sie kochana

alma lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy i my weekendowo.

Alma z całego serca współczuję tego incydentu ,dobrze że szybko zareagowałaś i na pewno do maleństwa się nic nie dostało :) dobrze że w środę masz wizytę ,gin na pewno potwierdzi że jest ok i będziesz spokojniejsza.

miłego weekendu dziewczyny i udanych walentynek :)

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Walentynkowo!
    I wszystkiego najlepszego Walentynki!
    Ja niestety spędzam ten dzień bez męża :(

Monilia - w szpitalu będziesz pod opieką, więc będą Cię zapewne monitorować. Będzie wszystko dobrze, musi być dobrze- inaczej nawet nie myśl.

Alma - każda z nas najadłaby się przy tym wszystkim ogromnego strachu. Ale mysle tez ze dobrze iz szybko zwymiotowałas. Głowa do góry.

Anioł - miłych szalenstw zakupowych :)

monilia84 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wczoraj nie mogłam zasnac, tak jakos znów mnie dopadły bezsenne noce. A o 8 rano juz wstałam :(

klz98u696p33kjce.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:54

slash, monilia84 lubią tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 30tc. Jestem w szoku, że tak to leci...chociaż i tak zostało jeszcze troche tygodni, żeby dziecko urodzić donoszone.

Monilla trzymam kciuki za zdrowie Twoje i maluszka i o jak najlepszą opiekę w szpitalu. Będzie dobrze, bo wszystkie Cię wspieramy.

Alma, straszne przeżycie, ale nie martw się już. Na pewno nic złego się nie stało i nie stanie.

Życzę Wam wszystkich udanych walentynek. Ja mam gości i nie mogę się doczekać.
    Wczoraj była u mnie siostra...miałyśmy okazję pogadać na osobności przez długi czas, ale tak się nie stało. Ledwo się odzywała do mnie, a jeśli już to komentowała co leci w tv albo co porabia królik. W końcu zaproponowała czy obejrzymy długo wyczekiwany film bollywood (seans na 3 godziny), więc się zgodziłam, bo bym chyba nie wykrzesała z niej jakiegoś tematu do rozmowy. Film mi się podobał, bo nawet lubię niektóre filmy z tego gatunku i był śmieszny, więc się rozerwałam, a Jaś tak mi wywijał w brzuchu jak nigdy, brzuch cały mi się podnosił co chwilę. Powiedziałam o tym siostrze, bo pomyślałam, że ją to zainteresuje, albo będzie chciała dotknąć...a ona na to: widzę, że co chwilę notujesz. Bo mam zeszycik gdzie sobie stawiam kreski jak się rusza. W sumie to mnie to zasmuciło, bo kiedyś to mogłyśmy razem z siostrą konie kraść, a teraz ta więź zanikła. Nie wiem czemu...i nawet nie spodziewam się, że siostra zapyta czy trzeba mi coś pomóc...cokolwiek. Staram się o tym nie myśleć, bo bym sie chyba zalała łzami. Chyba jakiekolwiek poważne rozmowy z siostrą zacznę po porodzie, żeby Jaś nie czuł moich emocji.

monilia84, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ