X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Karolcia o ile masz leukocyty podwyższone?
    mam 14 a norma do 10, ale jakoś się specjalnie nie przejmuję ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:13

gosiunia lubi tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia...u mnie też w ostatnim badaniu były podwyższone i lekarz nic z tym nie robił. Teraz w sobotę robiłam ponowne badanie i już jest ok.

Za to hemoglobina - 10, trochę mało.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peulla w ciąży mogą być podwyższone, więc wcale się nimi nie przejmuje ;) zdziwiona jestem hemoglobiną, że jest w normie a mi strasznie zaczęły lecieć włosy i paznokcie tragedia, obcięte całkiem na krótko a i tak ciągle się rozdwajają.

no a Twoja hemoglobina niziutka, pewnie żelazo w tabletkach obowiązkowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 11:29

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory miałam żelazo w Vitaminerze, ale widzę, że za mało i muszę coś dokupić. Ech..pewnie wrócę do Tardyferonu.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się już jako Pani Żona Pana Prezesika :)

No i to już 7 miesiąc leci :) Ale ten czas zapiernicza :) :) :) :)

Po ostatniej wizycie wszystko ok mały dalej ma jajka rosnie zgodnie z normami w tamtym tygodniu miał 825gr i dobrze się rozwija :)
    Lekarz mówił że ma już coraz mniej miejsca wiec czuję go żadziej ale za to mocniej no i myślę że zacznie mi brzuch teraz rosnąć jak drozdżowy pączuś :) :)

Pozdrawiam Wszystkie przyszłe mamusie :)

gosia86, nojaniewiem, Karolcia88, madziorek, Bluberry, Agusia246, dorota1987, katalina, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Majóweczki :)
    Dziś rano nawiedził nas listonosz - dostałam paczkę z kocykiem i podusią i misiaczek gratis (bardzo malutki misiaczek) co do kocyka i podusi naprawdę bardzo miłe w dotyku (sprzedający bobasstyl.

Ja na przeziebienie stosuje syrop z cebuli, czosnku i cukru - od kilku dni troche miałam kaszel, ale z uwagi na to ze rodzice chorzy to zażywam codziennie dopóki kaszel nie minie całkowicie.

Co do porodu w 8 mcu - tez słuszałam ze lepiej w 7 niz 8, bo w osmym mimo ze mowia ze wszystko jest juz rozwiniete to podobno i tak wszystkie organy głownie płuca maja ostatni czas na prawidłowe wykształcenie. Ale to tez wiem tylko ze słyszenia. Trzymamjmy kciuki za donoszone ciąże.

Ja w przyszłym tygodniu pojade na krew i mocz i zrobie te próby wątrobowe tak na wszelki wypadek - choć to swędznie juz nie jest takie uporczywe.
    Cos ostatnio zaniedbałam sie w robieniu soku z uraczku musze dzis znów zacząc.

Co do uprzejmości ludzi dla ciężarnych - z tym roznie bywa, ludzie są różni nic na to nie poradzimy. A jak widza kobiete w ciązy to patrzą się na brzusszek jakby nigdy nie widzieli. Tez tak macie? Ze tak patrzą?

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uzupełnienia listy z imionami jestem za - jak tylko z meżem się zdecydujemy nieomieszkamy podać do tabelki :)

Aha octenispet kupiłam kilka dni temu, ale spirytus tez kupie, nie zaszkodzi.

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella tabelka bardzo kojąca :-)
    A propos uprzejmości dla kobiet w ciąży to wczoraj miałam jakiś napad agresji albo co w kolejce w Ikei. Ludzi masa, stanęliśmy do kasy dla uprzywilejowanych a przed nami kilka pań w średnim wieku, do tej pory nikt mi nie ustąpił miejsca ani nic z tych rzeczy. Do tego w Auchan kiedy stałam w kasie dla uprzywilejowanych przede mną było 3 panów z piwkami itd i żaden nie czuł się źle z tego powodu, że korzysta z kasy nie przeznaczonej dla nich i odstałam swoje. No i wczoraj coś mnie trafiło. Złapałam za ten wózek, mąż wpadł w popłoch, a ja wepchnęłam się przed Panie z tekstem "przepraszam, ale to kasa dla uprzywilejowanych". Nie wiem co miałam w oczach i tonie głosu, ale dwie z Pań zaczęły przepraszać i rozglądać się. A za nimi mamy z małymi dziećmi i kobieta w ciąży. Zabrały rzeczy i przeszły gdzie indziej. Uznałam,że skoro ludzie sami z siebie udają, że nie widzą to trzeba bezceromialnie sięgnąć po swoje. W końcu nosimy przyszłość narodu! :-)

KotMisia, madziorek, slash, jagoodka, PIGULSKA, nojaniewiem, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nadrobiłam posty od walentynek i dziękuję Wam za wsparcie. Też myślę, że wszystko jest w porządku z Jasiem. Muszę Wam przyznać, że nawet wczoraj pozwoliłam sobie zadzwonić do mojego lekarza. Wiem, jestem okropna baba, w niedzielę mu smęciłam. Ale jak sobie pomyślałam, że nadmierna ruchliwość może też wynikać z podduszania sie dziecka, a moje ma tam tak mało miejsca, to stwierdziłam, że przynajmniej będę spokojniejsza jak zadzwonię. I jestem spokojna. Doktor wytłumaczył mi, że trudno oceniać częstotliwość ruchów, czy jest ich za dużo. Powiedział, że jak jest ich dużo to nie szkodzi, niech się rusza ile chce. Najgorsze jest to jak te ruchy pojawiają się nagle, a potem nie czuć przez dłuższą chwilę ruchów, nawet jak się coś zje. To wtedy trzeba od razu zareagować. A to, że wyraźnie widziałam jak mi się brzuch uwypukłał to też kwestia mojej macicy, że jest tam mało miejsca. Doktor powiedział też, że jak sie bardzo obawiam to mam podjechać do niego wcześniej, ale mam wizytę za tydzień i wiem na co zwracać uwagę, więc wiem że dotrwamy do wizyty.

Jaś wczoraj to miał naprawdę szalony dzień, więc nie mógłby się aż tyle dusić tak na logikę. Dzisiaj też się rusza ładnie, ale póki co optymalnie.

Gratuluję wszystkich rozpoczętych nowych tygodni i miesięcy ciąży, trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu i Blu na prawdę świetna nasza rozpiska.
    Też jestem w szoku, jak napisałyście o tej kwietnióweczce. A ja za chwilę zacznę 8 miesiąc i też słyszałam, że lepiej rodzić w 7, ale czasu nie da się cofnąć, dlatego nie będę rozmyślała akurat o tym.

I tak jestem w kiepskim humorze, bo coś z mężem czujemy, że nie dostaniemy kasy z odszkodowania, więc będziemy w plecy o jakieś 15 tyś. zł. Jeszcze dziś mi szwagierka napisała, że podczas ładowania wybuchł jej telefon (miała go 3 miesiące) na oryginalnej ładowarce. Całe szczęście, że się to w nocy nie stało i że była w pobliżu, bo nie chcę myśleć co by z tego wynikło. Jeszcze w południe mieli mnie odwiedzić rodzice, to dowiedziałam się, że są w warsztacie samochodowym, bo jak wyjeżdżali z garażu to zauważyli że benzyna im wycieka. Niedługo mąż wraca z pracy i aż się boję czy nie przyniesie jakichś złych nowin.

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wstałam z drzemki. Prawie w ogóle dzisiaj nie czuję Małej. A to przecież moje żywe srebro zawsze było :/ najadłam się dzisiaj słodkiego i nic, może po zupie zacznie się ruszać. Nie naliczyłem jeszcze dzisiaj 10 ruchów pod rząd. Zazwyczaj nie liczyłam bo przy bombardowania nie miało to sensu, ale teraz to ona pogrywa z mamusią.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do grona niecukrzycowych mam :)

madziorek, gosia86, KotMisia, Puella, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na miescie zmarzłam w dupe
    Ale wynagrodziłam sobie wielkim kubkiem czekolady z bitą śmietaną i torcikiem orzechowym
    Niestety nic nie udało mi się kupić bo zabrakło czasu

Karolcia88, slash, Puella lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale narobilas smaka na takie pysznosci ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No smaka wielkiego:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez tą moją cukrzycę to Wy po porodzie będziecie chudly a ja wtedy zacznę jeść za te wszystkie tygodnie wyrzeczeń ;) Aj!!!

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a może będzie tak, że z przyzwyczajenia zostaniem na swojej diecie. Na pewno ma wiele plusów:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Was że ten torcik wcale nie był taki wow

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:55

Puella, madziorek, gosia86, beti97, Nana86, dorota1987, GabiK lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka - super pokoik. Mogę wiedzieć gdzie kupowałaś mebelki? Bo własnie regał w takim stylu mi jest potrzebny.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ