Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny.
Nie mam kiedy do Was skrobnąć... ale czytam i czytam
Córka zachorowała ma antybiotyk i inhlacje. Leków masa - cały dzień rozplanowany między jedzeniem, lekami a nebulizacją...
Na szczęście widać poprawę.
W piątek byłam u lekarki ale nie robiła mi usgMiałam badanie ginekologiczne i wyniki badań cytologia, glukoza itp wszystko w normie i nawet chemoglobina mi się poprawiła więc odstawiam żelazko.
Siedzimy w mieszkaniu z córcią, przerobiłyśmy wszystkie gry, puzzle i rysunkiDobrze że rozumie że ja biegać, skakać itp raczej nie mogę
Za to najbardziej wkurza mnie przesiadywanie w kuchni... Zupy, drugie r dania. Bo my z mężem to lubimy i wystarcza nam drugie danie za to Emilka uwielbia zupy a i drugie też zje...
Dziś robiłam krem z dyni więc starczy na 2-3 dni
Pozdrawiam Was :* -
P.S. Zaczęłam powoli prać rzeczy dla dziecka typu: pokrowce na fotelik samochodowy, pokrowiec z gondoli.
Przytachałam z piwnicy też matę edukacyjną i zabawki typu grzechotki no i cóż 4 letnia córka właśnie leży na macie i bawi się w dzidziusiaNie może uwierzyć że to było kiedyś jej
gosia86, beti97, madziorek lubią tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny;)
Mnie również przeraził ten poród kwietniówki...widziałyscie jaka duża niunia jest na zdjęciach? Masakra skoro ona urodziła w 30 tyg to ja za tydzien tez bede w 30... Ja ostatnimi czasy jakos inaczej sie czuje w swoim ciele. Przy baraszkowaniu męcze się strasznie, zaraz mnie coś kłuje, noga mi cierpnie, brzuch mi przeszkadza hehe ponętnie to ja napewno się nie ruszam:P
Coraz częściej twardnieje mi brzuch, wczoraj było mi słabo i miałam wys ciśnienie jak się potem okazało. W piątek się dowiem czy mam to zatrucie ciążowe bo idę na wizytę. Faktycznie 2 trymestr jest najpiękniejszym okresem ciąży a 3 to już taki ciężki...a to dopiero początek...
Nie wiecie czy dużo trzeba tych podkładów poporodowych? Po ile opak kupujecie? -
Zaobserwowałam, że wysypka pojawia się po owocach cytrusowych, więc je całkowicie wykluczyłam. Piłam wapno i wysypka na szczęście przeszła.
Ze mnie się śmieją, że zaczęłam 7 miesiąc a mój brzuszek wygląda na 5Śmieję się, że zdąży mnie jeszcze wywalić, widocznie taka moja natura.
Ja mam dwa opakowania podkładów: jedna paka belli i druga hartmanaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 19:36
-
Czarna panda - w szpitalu podkładów poporodowych zużyłam około 4 opakowania bo przed porodem sączyły mi się wody powoli i to ponad 25h przed porodem. Więc trochę podkładów poszło. Potem po porodzie dwa dni w szpitalu i tu "krew zalewa" więc trzeba dość często wymieniać.
W domu na szczęście można przejść na zwykłe podpachyczarna panda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pisały że hartmana wystarczy do szpitala 14 sztuk
Ja na początku kupiłam opakowanie Bella mama i ostatnio dokupilam opakowanie canpola i chyba kupie do tego podpaski typu na noc a jak będzie bardzo źle to w szpitalu jest apteka to ewentualnie dokupię coś większego -
Moja koleżanka zużyła w szpitalu dwa opakowania belli, ale każda z nas jest inna i inaczej będzie z niej leciało... Ja biorę belli i 30 szt. jest z Hartmana, myślę że to wystarczy, ale gdyby okazało się, że nie to zawsze luby może mi dokupić... w domu już będę używać podpasek na noc...
-
Ja na szczęście mdłości nie mam, Mała teraz trochę się poruszała i uspokoiła mamusię, która niecierpliwie czeka na każdy ruch dzisiaj. Ja mam 20 podkładów z canpolu i sporo podkładów na łóżko ale te podkłady mi po kimś zostały. Ja na brodawki mam Maltan, linomag i bepanthen. Ale bepanthen i linomag raczej z przeznaczeniem dla Maluszka. Co do pościeli to ja wybieram szare słonie z szarym minky, do tego dokupię materiał szare zygzaki i uszyję z mamą falbankę pod łóżeczko. No i zastanawiam się nad rożkiem. Szare słonie i minky mięta. Tylko że mam śpiworek więc może rożek już nie potrzebny??
-
ja mam dwa opakowania belli i hartmanna. Pewnie za dużo, ale nawet jak zostaną to mogę je wykorzystać przy kolejnej ciąży (jak Bozia da).
Co do mdłości to nie mam, nadrabiam zgagąale w pierwszym trymestrze też mnie jakoś specjalnie nie męczyło.
Beti rożek może być przydatny jak ktoś niewprawiony przyjdzie w odwiedziny i będziesz chciała mu dać maleństwo na ręceWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:04
-
Meldujemy się po wizycie jak na moje możliwości jest super. Szyjka 26 mm miękka rozwarcie 1 cm. Lekarz powiedział że za 8 tygodni mogę kankana zatańczyć. Mówi że jak urodzę 20 kwietnia to on będzie zadowolony.
Z mniej miłych info moja córkę "wyrzucono" dziś ze szkoły do domu i rano czeka nas wizyta u lekarza tylko nie mam pojęcia co jej może być boli ją głowa ale tak ciśnieniowo do tego w szkole miała 37,8 i nie może ruszać głową??? Jakieś pomysły macie? Najgorsze jest to że w sobotę i w następny czwartek ma mieć zawody pływackie do których trenowała po 6 razy w tygodniu i teraz siedzi i ryczy że nie weźmie w nich udziału - masakra! Mówię wam małe dzieci mały problem....
WesołaMama, MiM lubią tę wiadomość
-
A posiadacie kartę Rossnę z Rossmana? Na czym to polega? Z tego co wiem to trzeba robic zakupy parę razy w ciągu 90 dni ale to wtedy kiedy juz sie urodzi. Ja chyba przy rejestracji zaznacze ze juz urodziłam zeby nabijac sobie juz punkty. Planuje tam kupić kosmetyki dla małej i tak kombinuje:P
-
Nadulek ja też miałam takie problemy z bólem głowy, mnóstwo badań porobionych i nic nie wyszło. Powiedzieli, że to na podłożu emocjonalnym chociaż wcale żadnych stresów nie miałam ani nic takiego.
Badali hormony, wzrok nawet podejrzewali cukrzyce, robili eeg.
Czarna ja nie mam, ale to chyba chodzi o to, że im dłużej masz kartę to tym większy rabat Ci przysługuje (ale chyba raz na miesiąc trzeba zrobić zakupy)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:11
-
Mdłości nie mam ale zgaga czasem atakuje, zwłaszcza po słodkim...
Dziś zaczęłam 3 trymestr i powiem Wam że mała rozbujnica daje czadu w brzuszkuW ciągu dnia, wieczorem gdy kładę się spać i zawsze mam pobudkę albo między 3-4 rano albo 4-5 rano kopie mocno i zmusza do zmiany pozycji poprzez naciskanie na pęcherz...
I z tego co wyczuwam to moja ma nóżki na razie na dole, mam nadzieję że zdąży się prawidłowo obrucić.
A Wasze maluszki mają już prawidłowe ułożenie? -
Jestem, wizyta była szybka, bez usg, poza chwilowym sprawdzeniem serduszka, 144/min.
Z szyjka ok, na białko w moczu dostałam tabletki i mam się pilnować, sprawdzać czy nie puchnę bardziej niż teraz oraz mierzyć ciśnienie. Jeśli było by gorzej to wdraża się leczenie szpitalne ale mam nadzieję, że mnie to ominie, Powiedział, że dobrze, że opuchlizna schodzi po nocy i nie puchnę cała (twarz, dłonie)
I najważniejsza informacja, malutka obróciła się główką w dółNawet nie wiem kiedy bo po ruchach jakoś tego nie czuję.
Z 2 tygodnie usg 3 trymestru.
Wspieram mamusie, które usłyszały mniej optymistyczne wieści na swoich wizytach. Będzie dobrze, już niedługo nam zostało;)
gosia86, nojaniewiem, madziorek, czarna panda, Bluberry, dorota1987, gosiunia, nadulek, PIGULSKA lubią tę wiadomość