X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny.

Nie mam kiedy do Was skrobnąć... ale czytam i czytam ;)
    Córka zachorowała ma antybiotyk i inhlacje. Leków masa - cały dzień rozplanowany między jedzeniem, lekami a nebulizacją...
    Na szczęście widać poprawę.

W piątek byłam u lekarki ale nie robiła mi usg :( Miałam badanie ginekologiczne i wyniki badań cytologia, glukoza itp wszystko w normie i nawet chemoglobina mi się poprawiła więc odstawiam żelazko.

Siedzimy w mieszkaniu z córcią, przerobiłyśmy wszystkie gry, puzzle i rysunki ;) Dobrze że rozumie że ja biegać, skakać itp raczej nie mogę ;)

Za to najbardziej wkurza mnie przesiadywanie w kuchni... Zupy, drugie r dania. Bo my z mężem to lubimy i wystarcza nam drugie danie za to Emilka uwielbia zupy a i drugie też zje...
    Dziś robiłam krem z dyni więc starczy na 2-3 dni ;)

Pozdrawiam Was :*

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Zaczęłam powoli prać rzeczy dla dziecka typu: pokrowce na fotelik samochodowy, pokrowiec z gondoli.
    Przytachałam z piwnicy też matę edukacyjną i zabawki typu grzechotki no i cóż 4 letnia córka właśnie leży na macie i bawi się w dzidziusia ;) Nie może uwierzyć że to było kiedyś jej ;)

gosia86, beti97, madziorek lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catyyy a jak Twoja wysypka? U mnie bez zmian w dzień da się wytrzymać ale jak przychodzi wieczór to zaczyna się swędzenie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny;)
    Mnie również przeraził ten poród kwietniówki...widziałyscie jaka duża niunia jest na zdjęciach? Masakra skoro ona urodziła w 30 tyg to ja za tydzien tez bede w 30... Ja ostatnimi czasy jakos inaczej sie czuje w swoim ciele. Przy baraszkowaniu męcze się strasznie, zaraz mnie coś kłuje, noga mi cierpnie, brzuch mi przeszkadza hehe ponętnie to ja napewno się nie ruszam:P
    Coraz częściej twardnieje mi brzuch, wczoraj było mi słabo i miałam wys ciśnienie jak się potem okazało. W piątek się dowiem czy mam to zatrucie ciążowe bo idę na wizytę. Faktycznie 2 trymestr jest najpiękniejszym okresem ciąży a 3 to już taki ciężki...a to dopiero początek...:)
    Nie wiecie czy dużo trzeba tych podkładów poporodowych? Po ile opak kupujecie?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaobserwowałam, że wysypka pojawia się po owocach cytrusowych, więc je całkowicie wykluczyłam. Piłam wapno i wysypka na szczęście przeszła.
    Ze mnie się śmieją, że zaczęłam 7 miesiąc a mój brzuszek wygląda na 5 :P Śmieję się, że zdąży mnie jeszcze wywalić, widocznie taka moja natura.
    Ja mam dwa opakowania podkładów: jedna paka belli i druga hartmana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 19:36

relgh371atn0vk9b.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda - w szpitalu podkładów poporodowych zużyłam około 4 opakowania bo przed porodem sączyły mi się wody powoli i to ponad 25h przed porodem. Więc trochę podkładów poszło. Potem po porodzie dwa dni w szpitalu i tu "krew zalewa" więc trzeba dość często wymieniać.
    W domu na szczęście można przejść na zwykłe podpachy ;)

czarna panda lubi tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1aa86f278f8fafd0med.jpg

Moje zakupy dzisiejsze:)
    Lilianka będzie śliczna:)
    Ostrość niestety słaba-taki aparat w tel;/
    Dzięki Wesołamamo za odp;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 19:36

Karolcia88, gosia86, Catyyy, beti97, WesołaMama, katalina, Bluberry, dorota1987, Nana86, gosiunia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisały że hartmana wystarczy do szpitala 14 sztuk
    Ja na początku kupiłam opakowanie Bella mama i ostatnio dokupilam opakowanie canpola i chyba kupie do tego podpaski typu na noc a jak będzie bardzo źle to w szpitalu jest apteka to ewentualnie dokupię coś większego

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba jednak jeszcze dokupię
    Chyba że na wody wystarczą zwykłe wkładki?

Catyyy dobrze że Ci przeszło
    Ja nie piję wapna bo wtedy mam wrażenie że Pola jakos mniej aktywna się robi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka zużyła w szpitalu dwa opakowania belli, ale każda z nas jest inna i inaczej będzie z niej leciało... Ja biorę belli i 30 szt. jest z Hartmana, myślę że to wystarczy, ale gdyby okazało się, że nie to zawsze luby może mi dokupić... w domu już będę używać podpasek na noc...

relgh371atn0vk9b.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie mdłości?bo ja mam wrażenie że jest gorzej niż w I trymestrze i o dziwo nasilają się wieczorem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mdłości nie mam, Mała teraz trochę się poruszała i uspokoiła mamusię, która niecierpliwie czeka na każdy ruch dzisiaj. Ja mam 20 podkładów z canpolu i sporo podkładów na łóżko ale te podkłady mi po kimś zostały. Ja na brodawki mam Maltan, linomag i bepanthen. Ale bepanthen i linomag raczej z przeznaczeniem dla Maluszka. Co do pościeli to ja wybieram szare słonie z szarym minky, do tego dokupię materiał szare zygzaki i uszyję z mamą falbankę pod łóżeczko. No i zastanawiam się nad rożkiem. Szare słonie i minky mięta. Tylko że mam śpiworek więc może rożek już nie potrzebny??

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwa opakowania belli i hartmanna. Pewnie za dużo, ale nawet jak zostaną to mogę je wykorzystać przy kolejnej ciąży (jak Bozia da).
    Co do mdłości to nie mam, nadrabiam zgagą ;) ale w pierwszym trymestrze też mnie jakoś specjalnie nie męczyło.
    Beti rożek może być przydatny jak ktoś niewprawiony przyjdzie w odwiedziny i będziesz chciała mu dać maleństwo na ręce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:04

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie jak na moje możliwości jest super. Szyjka 26 mm miękka rozwarcie 1 cm. Lekarz powiedział że za 8 tygodni mogę kankana zatańczyć. Mówi że jak urodzę 20 kwietnia to on będzie zadowolony.
    Z mniej miłych info moja córkę "wyrzucono" dziś ze szkoły do domu i rano czeka nas wizyta u lekarza tylko nie mam pojęcia co jej może być boli ją głowa ale tak ciśnieniowo do tego w szkole miała 37,8 i nie może ruszać głową??? Jakieś pomysły macie? Najgorsze jest to że w sobotę i w następny czwartek ma mieć zawody pływackie do których trenowała po 6 razy w tygodniu i teraz siedzi i ryczy że nie weźmie w nich udziału - masakra! Mówię wam małe dzieci mały problem....

WesołaMama, MiM lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A posiadacie kartę Rossnę z Rossmana? Na czym to polega? Z tego co wiem to trzeba robic zakupy parę razy w ciągu 90 dni ale to wtedy kiedy juz sie urodzi. Ja chyba przy rejestracji zaznacze ze juz urodziłam zeby nabijac sobie juz punkty. Planuje tam kupić kosmetyki dla małej i tak kombinuje:P

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek ja też miałam takie problemy z bólem głowy, mnóstwo badań porobionych i nic nie wyszło. Powiedzieli, że to na podłożu emocjonalnym chociaż wcale żadnych stresów nie miałam ani nic takiego.
    Badali hormony, wzrok nawet podejrzewali cukrzyce, robili eeg.

Czarna ja nie mam, ale to chyba chodzi o to, że im dłużej masz kartę to tym większy rabat Ci przysługuje (ale chyba raz na miesiąc trzeba zrobić zakupy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:11

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadukek to teraz czeka Cię oszczędniejszy tryb życia
    U mnie z tymi mdlosciami to gorzej niż w I trymestrze
    Ale nudy :(
    Dobrze że jutro SR idę razem z Panem mężem bo temat na jutro to poród
    A w środę nawiedzają nas teściowie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek.... a pessara nie chcą zakładać?

Mi dzisia małż zakupił pessar, jutro idę na instalację. Ja go wzięłam w rękę, to jestem przerażona, bo jest ogromny.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości nie mam ale zgaga czasem atakuje, zwłaszcza po słodkim... :(

Dziś zaczęłam 3 trymestr i powiem Wam że mała rozbujnica daje czadu w brzuszku ;) W ciągu dnia, wieczorem gdy kładę się spać i zawsze mam pobudkę albo między 3-4 rano albo 4-5 rano kopie mocno i zmusza do zmiany pozycji poprzez naciskanie na pęcherz...
    I z tego co wyczuwam to moja ma nóżki na razie na dole, mam nadzieję że zdąży się prawidłowo obrucić.
    A Wasze maluszki mają już prawidłowe ułożenie?

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, wizyta była szybka, bez usg, poza chwilowym sprawdzeniem serduszka, 144/min.
    Z szyjka ok, na białko w moczu dostałam tabletki i mam się pilnować, sprawdzać czy nie puchnę bardziej niż teraz oraz mierzyć ciśnienie. Jeśli było by gorzej to wdraża się leczenie szpitalne ale mam nadzieję, że mnie to ominie, Powiedział, że dobrze, że opuchlizna schodzi po nocy i nie puchnę cała (twarz, dłonie)

I najważniejsza informacja, malutka obróciła się główką w dół :) Nawet nie wiem kiedy bo po ruchach jakoś tego nie czuję.

Z 2 tygodnie usg 3 trymestru.

Wspieram mamusie, które usłyszały mniej optymistyczne wieści na swoich wizytach. Będzie dobrze, już niedługo nam zostało;)

gosia86, nojaniewiem, madziorek, czarna panda, Bluberry, dorota1987, gosiunia, nadulek, PIGULSKA lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ