Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja w środę wizytuje więc się dowiem jak mały wiercipięta jest ułożony, ale z tego co wiem to dzieciaczki jeszcze mają troszkę czasu na przekręcenie się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:28
-
Moja w 27 tyg główkowo do wyjścia i p dr prosił żeby już tak została. Póki co wydaje mi się że nadal jest tak ułożona. Patrzyłam na te rożki minky i one są właściwie takie wielofunkcyjne więc pewnie się skuszę i chyba nie walnę wszystkiego na szaro tylko minky wezmę jasny fiolet. Po krótkiej wizualizacji uznałam ze sam szary to pasuje do pokoju starej baby :p dla dzieci troszkę koloru się przyda
dziewczyny całkiem niezłe macie wiadomości z wizyt ale rozwarcie na 1 cm mnie by niepokoiło , ale mam znajomą w pracy która łaziła z 2 cm rozwarciem i przenosiła. Nie wiem jak to możliwe. O 20 55 historie porodowe na tvn style
-
gosia86 wrote:Slash śliczny kock, minky to mięta czy turkus?
Ja chyba wezmę białe grochy na szarym tle i do tego nie wiem róż mięta lub turkus
Dzięki Beti za odpowiedź
A powiedz jeszcze na brodawki bepanthen czy może być Np maltan?
Paulinqa współczuję z powodu pieska ale przynajmniej się nie męczy
To mięta
-
Ja mdłosci nie mam, ale dziś miałam dziwny posmak w buzi - taki nie umiem okreslic niby lekko cierpki, metaliczny. Mama poradziła mi obrac pietruszkę surową i zjeść i fkatycznie pomogło, dziwny posmak został zniwelowany.
Paulinqa - napisałam juz do kolezanki, jak tylko odpisze, dam Ci znac. -
nick nieaktualny
-
A ja właśnie od jakiegoś tygodnia mam mdłości znowu
Nie tak straszne jak w I trymestrze, ale nie jest miło
A kartę do rossmana też mam. Trzeba się zarejestrować na stronie i tam można zaznaczyć opcję, że spodziewamy się dopiero dziecka i rabaty naliczają się tak samo. Tzn ja przy każdych zakupach obecnie mam 3% rabatu. Jakbym robiła systematycznie to może dojść do 10% bodajże, nie wnikałam w to głębiej...czarna panda lubi tę wiadomość
-
Kto zabrał moje spanie?
Agusia ma chyba rację z naliczaniem rabatów na kartę rossne
Wczoraj bylam w Carrefour i były ubranka dla dzieci pajace ibody ale jakoś marna materiał sztywny i cieniutki gorsze niż w pepco
No to mdłości to chyba także urok III trymestru
Dopisek: Może któraś chętna przejąć za mnie dyżurowanie? My z Polcią byśmy się zdrzemnęłyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 05:40
-
Gosia ja podziekuje :p sama musialam wstac o nieludzkiej porze 6.30 a dla mnie to pora do odwracania sie na drugi boczek.. ale tez mniej spie, jeszcze jakis miesiac albo i 1.5 miesiaca temu kladlam sie o 22 i spalam do 10. A teraz nieraz do polnocy dotrwam a pobudka o 8.
-
Ja też już na nogach, po śniadanku , toalecie i spacerze z psem. Zimno na dworze że hej, ale słonko ładnie grzeje. Wikusia ładnie bryka a ja mogę posiedzieć z tabletem. Wiecie podczytuję jak rozpakowują się lutówki i martwię się o swój poród. Chcę żeby był jak najbardziej naturalny. I nie wiem jak to zrobić żeby nie wciskali mi oxy ani jak będzie ciężej szło wieźli na cc. Za 2 tyg wizyta u mojego gina muszę z nim o tym porozmawiać.
-
Hej, witamy się już z domu, wczoraj udało nam się wyjść ze szpitala. Na razie sytuacja jest stabilna. Szyjka niby zrobiła się twarda. Wikusia na USG ładnie się rusza. Wody płodowe w normie. Jedynie luteina mi została do brania i konsultacja u mojego gina. Mam się oczywiście oszczędzać bo to normalne, ale cieszę się, że jest już wyszłam ze szpitala i jest ok i teraz trzeba na siebie uważać.
Teraz idę po leżakować miłego dnia życzęnojaniewiem, maribel, beti97, madziorek, Bluberry, MiM, gosiunia, nadulek, PIGULSKA lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Hej dziewczynki
Monilia super, ze wszystko ok i jestes juz w domku.
Wiecie, ze ja tez miewam mdlosci i to gorsze niz w 1 trymestrze. Wczoraj np. zlapalo mnie po sniadaniu. Myslalam, ze zwymiotuje.
Z karta Rossne potwierdzam to co napisala Agusia. Ja tydzien temu zakladalam i mam 3% rabatu Jako mama oczekujaca maluszka.
Dzis mam plan sie lenic i polezec w lozku co by przeziebienie bardziej mnie nie rozlozylo. Tylko musze l4 do pracy podrzucic.
milego dniamonilia84 lubi tę wiadomość
-
Karolcia ma rację. Trzeba poinformować pracodawcę o zzwolnieniu ale dostarczyc możesz później. Po za tym ktoś może za Ciebie podrzucic. Ja wysyłam poczta bo do pracy mam 40 km.
A co do mdłości to sprawka uciskajacej macicy. Spróbujcie jeść śniadanie na 2 raty. Ja czasem wieczorem na siłę jem kolację bo czuje się tak pełna jak po wypiciu wiadra wody
I jeszcze coś. Wy już sie umawiacie na to usg 3 trymestru a u mnie cisza. Boję się, że będzie za późno. -
Ja sie wlasnie dzisiaj umowilam na 9 kwietnia.
Dziewczyny ktoras stosowala na zaparcia mentoparafine albo laktuloze? Jak tak to co to jest syrop/czopki? (Syropow nienawidze i nawet jak kestem chora to wole sie meczyc z kaszlem niz sie napic nawet lezeczke )