Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po dłuuugiej przerwie
Podczytywałam Was więc mogę powiedzieć, że mniej więcej jestem na bieżąco.
KotMisia ja się przepisywałam wczoraj z 19.03 na 26.02, bo u mnie okazuje się, że robią to USG między 30 a 32 tygodniem. Widziałam, że można i do 34t, ale mówią, że wtedy dzidzia już bardzo duża. Ja w każdym razie nawet się ucieszyłam, że przyspieszę tę wizytę na 30t, bo swojej kruszyny nie widziałam już od 9.01.., ostatnio na wizycie tylko mąż przez chwilę ją podglądał, ja już nie miałam się jak wygiąć. Zatem 26.02 wizytuję na usg a 2.03 u lekarza prowadzącego i prawdopodobnie wtedy rozpocznę zwolnienie lekarskie.. już nie mogę się doczekać, bo zaczynam opadać z sił.
III trymestr przywitałam dłuuuugim rzygiem, mdłościami i zasłabnięciem.. Teraz mam tylko wybiórczy apetyt i cofki po jedzeniu, ale do przejścia.. Nie mogę uwierzyć już, że tak niewiele zostało, a jak patrzę na zdjęcie tej Malutkiej z kwietniówek, to aż ciężko mi uwierzyć, że jest we mnie taka duża istotka już.. nie wiem gdzie tam może się zmieścić
Kciuki za wszystkie wizyty i buziaczki od Izuni dla wszystkich ciotek :* -
To ja wam podrzucam trochę swojego wilczego apetytu
póki co żadnych mdłości. Muszę się zebrać i iść na zakupy, bo jak nie mam w domu nic słodkiego to chodzę i myszkuję po wszystkich szafkach w celu znalezienia czegokolwiek. No i muszę kupić filtr do dzbanka. W tym celu muszę udać się do Tesco. No i nareszcie zadzwoniłam i umówiłam się na czwartek do rodzinnej bo też się zbierałam długo.
-
KotMisia my mamy umówione usg na 5.03 będzie to 30t3d a wg belly od wczoraj mogę zrobić to usg w sumie kusi mnie żeby przyspieszyć chociaż o tydzień bo do wizyt jeszcze dwa tygodnie ale obawiam sie że jak przyśpieszę to Pola może być jeszcze za mala
Katalina a jak Twoja ręką?wydobrzała?
Karolcia a co tak wczesnie pobudka dzisiaj?
Mnie dzisiaj ma odwiedzić "przyjaciółka" choć biorąc pod uwagę nasze ostatnie kontakty to zbyt dużo słowo na określenie naszych relacji
Karolcia orientujesz się czy próby wątrobowe w luxmed możemy zrobić na kartę ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:38
-
A ja wariuje leżąc
jeszcze się wkurzyłam, bo teściowa mi zwróciła uwagę ze wstałam jej otworzyć drzwi
jeszcze same się nie otwierają siła umysłu a potem ze się schylam, bo talerz do zmywarki chowałam
wiec jej powiedziałam pare słów. Chyba zaraz znów pójdę spać, bo już mi się chce. Młody sobie bryka w brzuchu
jedynie to mi humor poprawia
-
Gosia, moja ręka już całkiem ok na szczęście, ale boli jeszcze jak dotknę w tamtym miejscu. Co do prób wątrobowych, to jeżeli gin prowadzący z luxmedu Ci nie wypisał skierowania to musisz otrzymać takie od internisty luxmedowego, u niego tylko mówisz że jesteś w ciąży i swędzi Cię ciało (warto dodać że właśnie stopy/nogi i/lub ręce), a wtedy bez problemu wydaje takie zaświadczenie. U mnie tak przynajmniej było. W przeciwnym wypadku musisz płacić.
Dziś jeszcze idę do kardiologa, zobaczymy co powie na poród i obecny stan tachykardii..gosia86, Catyyy lubią tę wiadomość
-
Gosia tak jak napisala Katalina, musisz poprosic ginekologa albo interniste o skierowanie..
A ja dzis tak wczesnie bo mialam wizyte u gina w luxedzie ale nie bylo ani podgladania ani podluchiwaniaale jutro ide prywatnie wiec bede miec usg 3d:)
nie wiem czy któraś z Was słyszała o sklepie czarodziej.eu (dla dziewczyn z Krakowa jest sklep stacjonarny) koleżanka mówiła, że kupiła jakiś laktator taniej o 400zł (jak była wyprzedaż), może warto zerknąćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:37
-
Ja mam wizytę u gin 24.02 to będzie u nas już 30t2d i się zastaawiam jak ona mnie wciśnie w ciągu dwóch tygodni na to usg
Moja mała to klocek jest i za chwile się okaże, że za duża na to badanie... Zła jestem
A dziś mi sie śnił poród, nic nie czułam, ale urodził się chłopiec. I było mi ogromnie smutno bo mam wszytsko dla dziewczynki
A dam Wam przepis na drugie, zdrowe śniadanko. Po którym mi cukier nie skacze
Serek grani, garść borówek, 2 łyżeczki dżemu nisko słodzonego. Ja preferuje malinowy. No taka pycha że ślinka cieknie -
U mnie główny problem to problem z kasą a od tego idzie cała reszta
W zimie u męża zawsze zastój w pracy i liche miesiące
I jestem taka rozdarta oglądam te wszystkie rzeczy to bym chciała kupić tamto bym chciała kupić a gowno mogęi stąd mój dół
Jakoś damy radę ale gdybym miała już to co najważniejsze to była bym spokojniejsza. A jeszcze jak czytam że na kwietniu dwie już urodziły to ogarnia mnie jeszcze wieksza panikaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:05
-
gosia86 wrote:U mnie główny problem to problem z kasą a od tego idzie cała reszta
W zimie u męża zawsze zastój w pracy i liche miesiące
I jestem taka rozdarta oglądam te wszystkie rzeczy to bym chciała kupić tamto bym chciała kupić a gowno mogęi stąd mój dół
Jakoś damy radę ale gdybym miała już to co najważniejsze to była bym spokojniejsza. A jeszcze jak czytam że na kwietniu dwie już urodziły to ogarnia mnie jeszcze wieksza panika
Gosiu wiem co czujeszMichał od początku roku ma już zaległości z wypłat na 6.500 zł
Żyjemy tylko z tego co ja dostaję
Zastanawiam się czy wózka na raty nie kupić
Staram się robić zakupy z głową, po trochu. Przesrane tak
-
Wy się boicie wcześniejszego rozwiązania a ja się boję, że będę chodziła do 42 tygodnia
Chociaż cały czas mówię do Olci, że jeszcze 7 tygodni i może mamie niespodziankę robić
wiecie jak ja się boję, że ona będzie taka wielka że nie dam rady jej urodzićNie dość, że po tacie wzrost to jeszcze ta cukrzyca
boję się, że na usg wyjdzie że wcale nie jest duza a przy porodzie okaże się że wązy ponad 4,5 kg -
A ja to sie boje ze moje dziecko jest za male przez te glupie gadanie ze mam maly brzuch. Powiedzialam to wczoraj ginowi to zaczal sie smiac i nie sluchac takiego gadania i wiem ze ma racje. Jestem bardzo ciekawa ile wazy moja niunka a tu jeszcze dwa tygodnie czekania.
Wczoraj jak przylozyl glowice na usg zeby posluchac serca to przez chwilke widzialam ze ma juz taki fajny pekaty brzuszek i wieksza glowke
Czasami tez mysle ze moge urodzic w kwietniu. Ja urodzilam sie misiac wczesniej a moja siostra 2 tygodnie przed terminem. Ale czy takie rzeczy sie dziedziczy to nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:34