Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi tez nie kazal moj gin,robie to sama dla siebie. W sumie dlatego tez ze tydzien temu pod moim suwaczkiem byla informacja ze nalezy zaczac liczenie. Wiec zaczelam
A w necie jeszcze pisali ze jak ciaza nie jest zagrozona i przebiega prawidlowo to liczyc nie trzeba. Chyba dopiero ok 36 tygodnia. Az sie zdziwilam. Pilnowac sie powinny matki chore na nadcisnienie, cukrzyce lub inne schorzenia. wiec chyba luzik
-
Z Polą to jest różnie zazwyczaj czuję ją gdy sie budzę rano i w trakcie śniadania potem w okolicy południa koło 19 i wieczorem gdy kładę się spać między 22-23 i bardziej intensywnie gdy leżę
Gdy coś robię to też czuję ruchy ale wtedy są one dla mnie delikatnie bolesne po prostu inne. W porach które wymieniłam czuję tych ruchów sporo więc nie liczę ile ich jest
Zapytam na kolejnej wizycie o liczenie ruchówgosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie czasami sie obawiam jak mi przyjdzie sie przestawic z trybu lenistwa na bycie mama 24 na dobe
Bedzie hardcore
W ogole to od rana mnie cos ciagnie po bokach brzucha, jakby kolo jajnikow, az boli przy chodzeniu. I brzuch tez tak jakos ciagnie w dol, ciezki taki...
dlatego tez sie lenie co by se bolu zaoszczedzic
Juz sie nie moge doczekac wyplaty i dalszych zakupow. Teraz na tapecie posciel do lozeczks i cos dla mnie do szpitala. -
Ofeline ja też się dzisiaj nudzę z tych nudów zrobilam sobie trening relaksacyjny mam zamiar robic to do porodu i w trakcie tez
robiłam do tego nagrania ale wiem że są lepsze jak macie jakis link to poproszę
https://www.youtube.com/watch?v=eZttj0gfJPo
Ofeline to może masz ochotę jutro na wspólne zwiedzanie porodówki;)? -
Gosiu jutro raczej nie bo nie mam auta,nasze jest w naprawie a z mama mam napiete stosunki wiec nie beDr sie prosic.
a dzis rozmawialam z kolezanka i pisala mi ze w strzelinie jest tragednia jesli chodzi o opieke i nimile polozne.
nie chce cie zniechecac ale ja wole wiedziec takie rzeczy.Catyyy lubi tę wiadomość
-
Ja jestem zdana na łaskę męża bo moje auto niesprawne więc znam ten ból
O każdym szpitalu słychać różne opinie ja już sama nie wiem co wybrać ale nie chcę płacić za obecność męża przy porodzie skoro w innych szpitalach jest to bezpłatne, no i na korzyść strzelina przemawia tez ilość porodów okolo 350 a w brochowie ponad 2000 (ilość porodów może być na plus bo doświadczony personel ale może też być na minus bo przepełniona porodówka i mniej czasu dla rodzącej) -
Racja trudny wybor przed nami,ja mam totalny metlik. Przez to bardziej boje sie porodu.
Kolezanki siostra rodzila we wroclawiu i wlasnie narzekala, ze nikt sie przy niej nie zatrzymal na przyslowiowe 5 minut bo tylw rodzacych. A na peryferiach mozna tego unikac wlasnie.
mi zalezy na dobrej opiece podczas porodu, zeby nikt niczego nie spiepszyl zwlaszcza ze mam torbiele i bardzo sie boje ze pekna podczas wysilku i cos mi sie stanie lub dziecku. -
nick nieaktualnyWzięłam się i z tych nudów spakowałam torbę (teściowa już mi na niedzielnym obiedzie głowy suszyć nie będzie) i przeraża mnie jej objętość, ale co się dziwić jak pół torby to te mega podkłady, a jeszcze 2l wody jakoś upchnąć będę musiała później.
gosia86, Ofelaine, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyspakowałam 3 koszule, szlafrok, 2 ręczniki, tantum rose, podkłady higieniczne, podpaski poporodowe, 2 pary skarpet, dla dziecka pampersy, krem, chusteczki.
później jeszcze muszę dopakować wodę mineralną, kapcie, 2 biustonosze do karmienia, ciuszki na wyjście
i tyle mi kazanogosiunia lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewuszki.
Kurcze już pakujecie torby do szpitala? ja wożę w aucie taką jakby coś się działo, ale do porodowej to chyba tylko podkłady bym mogła schowaćba i nie schowałabym ich do torby tylko co najwyżej do siatki- torby póki co nie posiadam
Byłam na zakupach. O matko, ale się usapałam i zmęczyłam. Już zdecydowanie potrzebuje jakiegoś pomocnika. Mąż się zdeklarował, że teraz on przejmuje zakupy- ciekawa jestem czy wytrwa w postanowieniu do przyszłego miesiąca (bo raz w miesiącu robię takie mega zakupy a później to na bieżąco dokupuje tylko spożywkę aktualnie potrzebną).
W sumie to przeliczyłam i opłaca się w auchan kupić proszek (jeżeli któraś ma zamiar używać jelpa) bo jak patrzyłam np w selgrosie (też dzisiaj o niego zahaczyłam) to ten sam proszek kosztował 65zła w auchanie za jeden teoretycznie 75 a drugi za grosz więc przyzwoita cena za kg wychodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 21:47
-
nick nieaktualny
-
Mi dzisiaj Pola masakruje pęcherz pierwszy raz tak że aż boli ale nie będę narzekać cieszę się że się rusza:)
Karolcia może warto pomyśleć o zakupach internetowych spożywki? Ja ostatnio robiłam na etesco i szczerze polecam. Ja od dawna juz sama nie chodzę na zakupy zawsze z mężem lub ewentualnie na jakies drobne zakupy to z mamą
KotMisia ja dzisiaj też rozlazła i znudzonaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:16
-
Matko ja nawet jeszcze nie myslałam o spakowaniu torby dla siebie i małej.
Nawet ciuszków nie mam jeszcze wypranych.
A i torbę tez muszę kupic, bo walizkę wyrzuciłam w ubiegłym roku - juz się zamek zepsuł.
Co do szpitali to ja myślę że tyle opinii ile rodzących. Zazwyczaj opinie są i dobre i złe, myslę że nie ma reguły. Zawsze znajdą się opinie zachęcające i zniechęcające. Jedna osoba powie ze nigdy nie poszłaby do tego szpitala a druga ze innego sobie nie wyobraża.
A myślę tez że większośc połoznych czy pielęgniarek nie chodzi zwyczajnie ot tak sobie nad pacjentami, tylko wtedy kiedy musza albo kiedy je wołamy. Taka pielęgniarka czy płozna od serca zdarza się jedna na 100 a i tak nie jest w stanie wszystkich pacjentek doglądać.
Tak mi się wydaje, zwyczajnie staram się nie nakrecac. A pewnie że chciałabym żeby się mną opiekowali - ale jak ti bywa zawsze wychodzi w praktyce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:17