X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my dzisiaj :) ja znowu jakieś koszmary przerabiałam. W torbie mam podstawowe rzeczy w razie "w". Dzisiaj albo jutro poprasuję rzeczy Małej które wczoraj wyprałam. Jakaś niewyspana jestem , zastanawiam się nad drzemką :p ja do szkoły rodzenia idę 7 marca. Pora najwyższa. No i muszę zamówić wreszcie koszule do karmienia, szlafroka nie mam w ogóle. Jakbym miała jechać teraz na porodówkę to z rzeczy dla siebie mam tylko staniki, wkładki laktacyjne, podkłady i majtki poporodowe. Dzisiaj rano żeby spełnić swoją śniadaniową zachciankę biegłam do sklepu po chałkę i serek straciatella. Mniam. Wiki jak jestem głodna to mnie kopie, teraz się najadłam i śpi.

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 30 tygodniu.
    Ja jeszcze nie pralam ubranek, choc proszek i komode juz zakupilam. Wezme sie za to w marcu.

A teraz ide na sniadanie.

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, ja tak mam, ale za dnia raczej niż z rana. Bo rano a właściwie od środka nocy moja Młoda praktykuje gimnastykę, dziś normalnie jakby asanę psa robiła.... taaaak się naprężyła i czuć było tylko jak się obniża powolutku powolutku i szybki obrót na plecki :P

Ale czasem potrafi dłuuugo się nie ruszać. Nawet czasem jej kawa czy słodkie nie ruszą.

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM u nas bywa podobnie. Sa dni kiedy mala mocno harcuje a sa tez dnI umiarkowanej spokojnosci. Takich nie lubie.

Beti moja tez kopie jak jestem glodna a jak zjem to idzie spac.

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM moja dzisiaj też leniwa może daje mi odetchnąć po wczorajszej masakrze pęcherza;) też tak macie że jak stoicie to kopniaki są wtedy bardziej bolesne?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim...moja ma mnie w 4 literach. Nie czuję jej już drugi dzień. Pewnie harcuje jak śpię. Chyba jednak kupię ten detektor tętna.

Rany, ja przez ten ZUS i zaległe wypłaty nie mam jeszcze nic dla siebie i dziecka. Jak czytam o Waszych przygotowaniach, to zaczynam się stresować :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Moja torba do szpitala spakowana ale do połowy ;) W marcu przydałoby się skompletować, choć w marcu rodzi siostra i po niej odziedziczę koszule do karmienia - nie kupuję własnych bo nie lubię spać w koszuli!

Ubranka poprałam te po córce przechowane w piwnicy, więc odświeżyłąm w Vizirze ale będę jeszcze prać w marcu w Loveli.

Dziś miałam w nocy okropny koszmar!!! Miałam cesarkę i dziecko nie przeżyło, miało wadę nerki!! Obudziłam się zalana łzami! Straszne uczucie, san taki realny... I od razu zaczęłam szturchać brzuszek aby małą dała znać że się rusza a ta jak na złość spała i bez ruchu! Ale w końcu wybudziłam ją, dała mi parę kopów typu: "matka nie panikuj" i wreszcie mogłam spokojne zasnąć.
    Nie ma to jak nakręcić się snem... Swoją drogą dlaczego takie sny dręczą ciężarne? Wolę już jak Ząbiaki mnie gonią...

gosiunia lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Mim...moja ma mnie w 4 literach. Nie czuję jej już drugi dzień. Pewnie harcuje jak śpię. Chyba jednak kupię ten detektor tętna.

Rany, ja przez ten ZUS i zaległe wypłaty nie mam jeszcze nic dla siebie i dziecka. Jak czytam o Waszych przygotowaniach, to zaczynam się stresować :p

Ja teraz oczekuję na pierwszą wypłatę od ZUS. Mają 30 dni od złożenia przez szefową wniosku Z-3 i L4. Szefowa niby już wypełniła papierki więc zobaczymy czy wszystko będzie ok, czy i mnie się doczepią...

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość! Aż się popłakałam normalnie :( Właśnie zadzwonił do mnie szef, że mam mu dosłać swoje skany z kalendarza i inne pierdoły bo oni do 28 lutego mają to dostarczyć do ZUSu. Przypominam, że jestem na L4 od połowy listopada. I wychodzi na to, że w tym miesiącu pieniędzy z tego zasranego Zusu nie dostanę! A rachunki nie popłacone, a na jedzenie już ledwo co,torby do szpitala puste i teraz nie wiem co. Chyba tylko sobie w łeb palnąć, a dziecko wyciągnąć i oddać komuś innemu :(

age.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mi się udało :D
    bo nie byłam zapisana do tego grupowego ubezpieczenia w pzu i dzwonię dzisiaj do kobitki, która się tym zajmuje u mnie w pracy a ona mówi, żebym się wstrzymała w tym miesiącu bo w marcu na 90% będzie zniesiona karencja :D :D :D :D mam dzwonić jeszcze w środę i się upewnić, ale mam nadzieję, że się uda i się załapiemy z mężem :)

Wonderwall, gosia86, WesołaMama, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co z tym zusem jest nie tak, że tyle problemów robi :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:35

WesołaMama lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez torba nie naszykowana, ubranka nie wyprane, wyprawka nie kupiona. Tak czytałam Was o tym kompletowaniu i pakowaniu torby aż mi się śniło, ze urodziłam wcześniej i nic nie miałam spanikowana krzyczałam do męża ze ma wyprać te wybrane ciuszki i wyprasować i mi do szpitala przywieźć koniecznie bo nie zdążyłam. Masakra. Stres jak nie wiem. No i znów sny z wózkiem miałam, za dużo oglądałam wczoraj po południu i wieczorem :)
    Mój młody ostatnio ma aktywne dni, ale bywało, ze przez kilka dni prawie go nie czułam albo dopiero wieczorem.
    Miłego dnia :)

WesołaMama lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wiem że to marne pocieszenie ale sporo z nas jedzie na podobnym wózku że żyjemy z jednej pensji bo albo problem z zusem albo problem w pracy męża
    Jakoś musimy sobie poradzić
    Ja oglądam mniej rzeczy dla dziecka i dla siebie i jest mi dzieki temu trochę łatwiej

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - współczuję sytuacji z tym Zus-em. Słyszałam, że ostatnio mają wielką kontrolę na kobiety w ciąży - to jest chore po prostu. Ja rozumiem, że niektóre rodziny kombinują i chcą wyciągnąć jak najwięcej ale większość kobiet chce pobrać mieć wypłatę tak jak się należy. Takie sytuacje tworzą niepotrzebny stres dla kobiet w ciąży, przykre to :/

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo tak się zastanawiam, trzeba prać najpierw ubranka w zwykłym proszku dla odświeżenia a potem w dziecięcym czy wystarczy tylko w dziecięcym? (mówię o rzeczach ze strychu zapakowanych w karton)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem o tyle w dobrej sytuacji że sporo rzeczy mam po córce...ubranka, wózek, maty edukacyjne, foteliki do samochodu... Nawet teraz liczyłam pieluszki po Emilce i mam w bardzo dobrym stanie 18 pieluszek tetrowych i 4 flanelowe. 3 kocyki, więc nawet nie kupuję nic nowego z tych rzeczy... Z drugim dzieckiem zawsze lepiej bo jest wiele w spadku ;)
    Butelki miałam Tommy Tippe - bardzo zadowolona z nich byłam ale wyrzuciłam wszystkie bo to jednak 4 lata minęło więc stare to. A dostałam od koleżanki w prezencie 2 butelki nowe AVENTU - więc na razie też nie kupię bo wystarczą na początek...

Niestety bez kasy ani rusz... ale trzeba być dobrej myśli!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:05

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Dziewczyny bo tak się zastanawiam, trzeba prać najpierw ubranka w zwykłym proszku dla odświeżenia a potem w dziecięcym czy wystarczy tylko w dziecięcym? (mówię o rzeczach ze strychu zapakowanych w karton)

Karolcia - ja te z piwnicy (przechowane 4 lata), wyprałam w zwykłym dla odświeżenia, poukładałam i powkładałam do szuflad i wiem co mi brakuje teraz ;) I zamierzam w marcu wyprać raz jeszcze w Loveli i wyprasować.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam czy odświeżać czy wystarczy je wyprać w dziecięcym. Póki co to i tak nie mam ich gdzie chować (muszę wymyślić gdzie mężowe ciuchy robocze przełożyć) więc trzymam rozmiarami posegregowane w siatce. Ale teraz i tak czekam jeszcze na dostawę ciuszków jak siostra wróci ze śląska od teściowej.
    Chyba prać będę dopiero w marcu jak już pranie będzie można powiesić na polu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 11:09

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ