X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel mam ten zielony, koleżanki go używają do codziennej pielęgnacji.

gosiunia lubi tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postawiłam na kosmetyki Hippa, mają naturalny skład, tak samo jak te z Rossmanna. Mam krem do twarzy i ciała, płyn do kąpieli i oliwkę. Więcej póki co nie będę kupowała. Jeśli pojawią się odparzenia to kupię wtedy ten Linomag.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Maribel mam ten zielony, koleżanki go używają do codziennej pielęgnacji.

Dzięki Bluberry. Ten zielony właśnie bardzo poleca ta chemiczka.

Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się wstyd przyznać - jak zmieniałam małej pieluchę, wytarłam chusteczkami to na 80% zmiany pieluch nie smarowałam niczym, chyba że coś się zaczęło dziać to wtedy używałam ziajki. Wyszłam z założenia że te chusteczki zawierają środki pielęgnacyjne więc po co dziecku dodatkowo paćkać pupę :)
    Zresztą moja młoda miała i ma atomową pupę i odparzeń miała może ze 3 w życiu i to tylko w lato.

Ale ja jestem z natury leniwa i robie tylko to co muszę ;) Małych ubranek też nie prasowałam, dopiero teraz zaczęłam jej prasować :) Ot taki ze mnie leń ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:13

gosia86, Anioł lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos Hippa...to gdy zaczęłam rozszerzać dietę dziecka, to właśnie na ich markę się zdecydowałam (produkty BIO). Znajomi mają gospodarstwo ekologiczne i bardzo siedzą w temacie żywności ekologicznej/bio. Bardzo mi polecali słoiczki tej marki. Generalnie sama gotowałam obiadki dziecku, ale podczas podróży/wakacji Hippy kupowałam, syn chętnie jadł.

PIGULSKA, maribel lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • PIGULSKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie słoneczko pięknie świeci od razu samopoczucie lepsze :)

Byłam dziś w labo oddać krew i mocz, mam nadzieję że wyniki będą dobre i ta moja nieszczęsna nerka jeszcze dobrze pracuje...

Beti ja dziś na śniadanie wsunełam prawie pół chałki z masełkiem ;)

Nikoś od paru dni był raczej spokojny może przez to moje chorobsko ale wczoraj do 1 w nocy nie dał matce spać wiercił się i kopał po pęcherzu (Gosia mnie na stojąco Cy na leżąco tak samo maltretuje pęcherz). Dziś czuje jego przeciąganie się i przywracanie chyba z boku na bok, bo raz wybrzusza mnie po prawej stronie pępka raz po lewej :)

Bluberry, beti97, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia ciężko pracuje a na koniec dnia i tak nic nie zrobione :)

https://www.youtube.com/watch?v=_bP0Uf3Shd0

a z oknami podobnie jest i u mojej mamy wszystkie uślinione jak po nalocie ślimaków :) ach te dzieci :)

MiM, PIGULSKA, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie mam spakowanej torby powoli kompletuje wszystko co trzeba ale i tak pewnie o czymś zapomnę :P

Ubranka mam zamiar prac na dniach i myślę że widok tych małych ciuszków przy prasowaniu umili mi te niezbyt lubianą przeze mnie czynność ;)

Z gotowaniem to tez u mnie średnio robie bo muszę. Niestety chłop mi się trafił dość wybredny ale często go nie ma i zje coś w pracy wiec jakoś daje radę :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:

a z oknami podobnie jest i u mojej mamy wszystkie uślinione jak po nalocie ślimaków :) ach te dzieci :)

Skąd ja to znam :)

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:

Hehe niezła "pomocnica" prawdziwy skarb ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 tydzień <3
    99 cm w pępku
    +10 kg (chyba,bo nie posiadam wagi w domu ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:19

dorota1987, KotMisia, Bluberry, Catyyy, Puella, maribel, GabiK, beti97, gosia86, Rika, WesołaMama, Ofelaine, gosiunia, madziorek, Anioł, Agusia246, Nana86, Anielka lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami mamuśki:)
    Nie zawsze pisze, ale codziennie Was czytam.
    Ja jestem po wizycie:) Nie mam zatrucia ciążowego, w moczu nie ma białka i jest czyściutki:) Jedyny minus to spadła mi hemoglobina mimo przyjmowania vitaminera z zelazem i popoludniu biofer biore. Lekarz kazał mi takie inne zelazo lepiej przyswajalne.
    Szyjka długa ponad 2 cm, mała waży 1700:) Za tydzień mamy to usg 3d 30 tygodnia. Juz sie doczekac nie mogę:)
    Ja teraz też zyje z jednej wypłaty praktycznie, tak jak pisałam wczesniej. Łatwo nie jest ale dajemy radę jakos.Muszę mądrze wydawać pieniadze i np. limit na dzieciece rzeczy w tym miesiacu mi sie skonczył:P
    Co do ciuszków-mam zamiar wyprać je jak sie ciepło zrobi, zeby sobie wyschły na spokojnie bo w domu nie mam gdzie tego wieszac.
    Ja tez wybieram czesc kosmetykow z hippa czesc z rossmana ale to są zakupy zarezerwowane na marzec;)
    U mnie dzisiaj lasagne na obiad. Własnie ide zrobic;)

maribel, gosiunia, MiM, slash, Anielka lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Catyyy Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się cieplutko. My zaczynamy 28 tydzień i póki co mamy się dobrze :) Widzę, że zaczął się temat pakowania torby :) ja trochę wyprawki już mam, ale jeszcze się nie pakuję... myślę, że w połowie marca się za to zabiorę :)
    Współczuję, tym które muszą walczyć z ZUSem lub pracodawcą. Ci ludzie naprawdę nie rozumieją przez co przechodzą mamuśki w okresie ciąży i jak ważną rolę odegrają... w końcu niedługo na świat przyjdą małe istotki, które w przyszłości też będą utrzymywać tych darmozjadów w ZUSie...

relgh371atn0vk9b.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nadrabiałam Was powolutku, a wczoraj jakoś nie chciało mi się odezwać. Mam od 3 dni spadek jakichkolwiek chęci, wróciło zmęczenie, w środę napadły mnie mdłości i to jeszcze na szkole rodzenia..eh.

Kosogłos, też dołączyłam się do ankiety.

Chyba więcej nas ma wizytę w poniedziałek. Ja wizytuję o 17:00 i już nie mogę doczekać się tego dnia, już robię listę pytań do doktora. Torbę mam już spakowaną, ale do etapu JAKBY CO a nie do porodu, ale chyba niedługo zacznę dokładać całą resztę o ile się zmieści. Druga mniejsza torba będzie z rzeczami dla Jasia, ale to dopiero jak się uzbierają rzeczy dla niego. U nas coś powoli remont zbliża w dobrym kierunku i mąż obiecał, że dziś zamówimy mebelki dla Jasia. Podobno się czeka do 4 tygodni, co mnie przeraziło, bo zamierzam dopiero prać i prasować jak będę miała to gdzie powkładać, czyli standardowo jak My wszystkie. Nie będę prać wstępnie, bo ciuszki które mam już zostały wyprane zanim je dostałam w spadku, więc nie przyszły z piwnicy czy ze strychu. U nas w szpitalu, też dają swoje ubranka, więc zabiorę tylko na wyjście, albo ewentualnie po 2 sztuki jak bym nie mogła się doprosić na zmianę.

Dziewczyny, ja mam pytanie, bo mnie olśniło jak spisywałam listę czego mi jeszcze brakuje. Co Wy będziecie wkładały do gondoli wózka? Jakiś podkład, poduszeczkę i kołderkę ubrane w pościel? Jeśli tak to np. kupujecie drugi komplet pościeli na zmianę do wózka? Bym się spytała szwagierki, ale muszę dawkować z nią rozmowy, bo zazwyczaj podnosi mi ciśnienie. Ona zaszła bardzo szybko w 2 ciąże, donosiła je bez problemów i z porodami też nie miała źle. To głupie, że tak myślę, ale jak dla mnie to taka kobieta stworzona, żeby rodzić...a ja taka nie jestem, na każdym kroku problem. I ona tego nie rozumie, ciągle mi pieprzy, że mam nie brać ewentualności, że urodzę wcześniej, dziwi ją, że mówię, że mam problemy z macicą (a czytając między wierszami, że pewnie wymyślam i lamentuje). Ale to moja ciąża, moje dziecko i moje obawy. Lepiej żeby sobie nie raz darowała swoje teksty...np. takie, że jak wypowiem na głos swoją obawę, to na pewno wykracze nieszczęście. A jak już coś się źle dzieje, to moja wina, bo nie myślałam pozytywnie i dlatego jej mnie nie żal. Sorry dziewczyny, chyba tylko Wam mogę się poskarżyć, bo dla wszystkich innych ona to świętość i wzór do naśladowania.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam komplecik do wózka podusia plus kołderka i komplet do łóżeczka u jednego sprzedawcy z allegro, kołderka do wózka przyda się jako podkład na lato.

A szwagierką się nie przejmuj zawsze znajdzie się ktoś co wie lepiej i czuje od Ciebie, wiadomo podnosi to ciśnienie bo co kto może wiedzieć jak się czujesz w ciąży. Najlepiej nie rozmawiać na te tematy z tą osobą.

dorota1987 lubi tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota 1987 rozumiem Cie bo ja też dzisiaj gadałam z siostrą koleżanki i jak na głupka się na mnie patrzyła jak gadałam o moich wątpliwościach itp.
    Ona jest w moim wieku , ma dziecko juz jedno ale gada takie jak dla mnie głupoty:P
    np. Mowie ze juz kupiłam reczny laktator , bo w dobrej cenie (za 40zł)nieuzywany avent od znajomej dziewczyny.A ta na mnie jak na głupka-ale po co? To takie nie naturalne odciągac tak pokarm , pozatym moze nie bedziesz miała wcale. A i jak dojebała- jak przycisniesz mocniej sutke to leci to po co laktator-to juz nie skomentowałam. Jak bede chciała gdzies wyjsc np do sklepu a maz zostanie z Lila to mam się własnorecznie doić? Pozatym jesli nawet nie bede miała pokarmu to bez problemu sprzedam ten laktator w tej samej cenie.A i jeszcze dowaliła z wózkiem-ona nie kupuje jeszcze, bo w tamtej ciazy tez kupila jak urodziła i było ok. Ona nie kupuje bo np jej kolezanka urodziła martwe dziecko i co z tym wozkiem potem ma zrobic? Kurwa co to za gadka! Jak mozna tak mowic, myslec. Popieprzona strasznie, nie mogłam jej słuchac.
    Własnie ogladałam tvn24 o kobiecie ktora urodziła dziecko bez konczyn a cała ciąże była zapewniana ze wszystko ok dziwne okropnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:05

dxom6iye3mh7f98x.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do pytania Doroty w kwestii wozka. Wyczytalam gdzies,ze dodatkowy materacyk czy wkladka odpada,bo nawet ponoc w wozkach jest taka wszywka,zeby nic nie wkladac bo glebokosc musi byc odpowiednia i jej zmniejszenie jest niebezpieczne dla dziecka. Ja planowalam wylozyc kocykiem i do przyktycia tez kocyk. Zakupilam kombinezon do wozka na poczatek. Ale to pierwsze dziecko i sama nie wiem.
    A z kaska to u nas inny problem, to ja jestem przyslowiowym zywicielem rodziny i musze niezle glowkowac jak to zrobic,zeby polaczyc prace i kochane dzieciatko. Maz pracuje,ale jego dochody sa wlasciwie symboliczne, w czasach kredytow hipotecznych i innych. Juz mi sie slabo robi na mysl,ze po urodzeniu nie wiem jakim cudem,ale musze wrocic do pracy po max 3 tyg. Bedzie hardcore,ale takie czasy :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wastałam o 11 poszłam na super spacer do parku i znowu mam ochotę iść spać. Nie mam pojęcia co się ze mną dzieje. Pigulska śliczny brzusio :) Dorotko ja zamierzam położyć kocyk, dziecko będę trzymać na dworzu w śpiworku, ewentualnie pod kocykiem. Nie będę kupować zbędnych gadżetów pod tytułem kołderka do wózka bo jeżeli lato będzie gorące to i tak się nie przyda. Taki grubszy miły kocyk położę na dno i ju :)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniła do mnie siostra, że moja chrześnica złamała rączkę :( biedactwo. I to tak ze musi miec pod narkoza skladana ta raczke

Gabik a nie ma przypadkiem jakiegoś okresu kiedy mama musi być na macierzyńskim? Chyba na sam okres połogu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:52

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Czarna panda,co to za egzemplarz ta kolezanka? Jaki to trzeba mozg miec,zeby takie madrosci produkowac!

czarna panda lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ