X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • maribel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna mojego brata (25lat) podczas Świąt Bożego Narodzenia opowiadała mi, że jej znajoma na moim etapie ciąży poroniła. Niektórzy nie mają w ogóle taktu.

Jeśli chodzi o gondolę i jej zawartość, to ja kupuję póki co tylko prześcieradełko na materac do wózka i kocyk.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I byłam z koleżanka na wizycie-ona ma termin na kwiecień. Mowiła do mnie 2 dni wczesniej ze czuje ze juz nie długo urodzi. A ja sie z niej smiałam bo jeszcze chwile ma do terminu, zreszta ona jest nerwowa to pomyslalam ze przesadza. Az tu dzisiaj na wizycie lekarz jej powiedział ze raczej napewno urodzi przed terminem, zrobił jej posiew na paciorkowce to ma dzwonic za tydzien czy nie ma wynikow zeby miała gotowe do szpitala w razie w. Skróciła jej sie szyjka i jest gotowa -tak powiedział lekarz. Pierwsza ciaze tez tak urodziła przed terminem. Ona mi nawet mowiła wczesniej ze ma jakies takie delikatne skurcze, smyranie koło pępka a brzuch to jej cały czas twardnieje. Dobrze ze z moja szyjka jest ok bo jeszcze nie czuje sie na siłach rodzic, tymbardziej ze dopiero za tydzien zaczynam szkołe rodzenia:P

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK niestety muszę wysłuchiwac tej dziewczyny za każdym razem na wizycie , to siostra mojej dobrej kolezanki i nie wypada mi jej olac:P
    Ja tez zamierzam miec kocyczek na spodzie wozeczka i spiworek. Moze podusia malutka albo podsciele cos. Raczej nie bede kupowac specjalnie poscieli do wozka

GabiK lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jest,juz nie pamietam czy 14 czy 16tyg,ale kiedy jest dzialalnosc to nie ma wymogu,czy tez zakazu podjecia pracy wczesniej. A u nas z zusu nie wyzyjemy. Tym bardziej skora mi.cierpnie jak czytam jakie macie przejscia z tymi zlodziejami. A tak dla jasnosci,jestem na etacie i na dzialalnosci,wiec bede mogla korzystac z urlopu macierzynskiego u pracodawcy i dorabiac dzialalnoscia jednoczesnie.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no chyba, że tak. Myślałam, że tylko na etacie jesteś.

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej probuje nadrobic zaleglosci ale duzo tego. któras z was pytala o dokumentacje projektowa chyba czarna panda. Ja mam podobna sytuacje tzn.działka jest na moich rodzicow, ale na razie nie moze byc na nas przepisana, bo mam sprawe w sadzie z sasiadka o granice. Wiec nasz projektant kazal nam sporzadzic oświadczenie z rozicami ze wyrazaja zgode na to abysmy byli inwestorami i zdadzaja sie na budowe i projekt oraz wszystkie pozwolenia na media mamy na siebie. Złożyłam już 3 tygodnie temu cala dokumentacje do starostwa i powiedzieli nam 60 dni oczekiwania, ale zazwyczaj szybciej sie dostaje decyzje.

czarna panda lubi tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda, faktycznie straszna osoba z tej koleżanki. Powiedziałabym Ci, żeby się taką nie przejmować, ale wiem, że to się nie da, że się nóż w kieszeni otwiera jak się takie rzeczy słucha. Mi też moja mama mówiła po co my tak wszystko kupujemy, jak to wystarczy kupić jak się już dziecko urodzi, że zawsze się tak robiło. Nią to się akurat nie przejmowałam, bo mama choć kochana, to jej uwagi są z jakiegoś ciemnogrodu...która po cesarce albo z rozwalonym kroczem będzie latać na takie zakupy? Poza tym uważam, że jeśli stałaby się jakaś tragedia to przeciez najmniej nam będzie żal tych wszystkich rzeczy dla dziecka...chociaż będą przypominały o tragedii. Eh...

Co do laktatora to też bym chętnie już kupiła, bo też chciałabym nie raz zostawić dziecko pod opieką męża czy dziadków na parę godzin i nie przejmować się, że dziecko pada z głodu. Na szkole rodzenia dowiedziałam się, że jak w szpitalu będzie potrzeba to mają nowoczesne laktatory do wypożyczenia a zobaczę potem jak będzie u mnie z laktacją i najwyżej po wyjściu ze szpitala od razu kupię.

Dzięki za podpowiedzi w sprawie wkładu do wózka. Chyba też się skłonię do kocyka, chociaż zobaczę jeszcze. Na śpiworek to obawiam się, że może już być za ciepło.

czarna panda lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze raz za wszystkie ankiety dziękuję:) Akurat mam czas na pisanie i tak już bym chciała to skończyć...

Pigulska śliczny brzuszek:) zresztą jak oglądałam wcześniej brzuchy poozstałych też superanckie:)

Ja wczoraj byłam na pierwszym z badań co zleciła mi w środę ginka i szyjka 35 mm!!! Czyli nic a nic się nie skraca i mogę chodzić a nie tylko leżeć i (nie)pachnieć:)

pozdrawiam

PIGULSKA, slash lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z córcią z 2h spaceru i obchodzie po placach zabaw. Wreszcie ciepełko... od razu człowiek ma inny nastrój ;)

Pamiętam że córce do wózka wyścieliłam cieniutkim kocykiem i wykorzystałam rożek jako "prześcieradło" i potem kocyk do przykrycia. Poduszki nie kupowałam bo w gondoli mam opcję podwyższenia główki od lekkiego aż do poziomu siedzącego.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śpiworka do wózka to my kupiliśmy i korzystaliśmy bardzo długo i do gondoli na zimę i do spacerówki i do sanek z oparciem! Także według mnie inwestycja się zwraca. Emila korzystała z niego do 3 roku życia i teraz znowu się przyda ;)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wróciłam od dentysty, nic nie trzeba było robić :) a lekarz jak mnie zobaczył to powitał mnie "ale pani ma już duży brzuch" ;)

gosiunia, WesołaMama, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mam pytanko czy któras z Was może podesłac jakis link albo liste stworzoną przez siebie z dokładną wyprawką od A do Z łącznie z torbą do szpitala? Wiem że wystarczy wpisac w google wyprawka dla niemowlaka ale tam są tylko takie bardzo ogólne listy a ja potrzebuje cos bardziej szczegółowego. To moje pierwsze dziecko, w rodzinie i wśród koleżanek brak maluszków wiec nie mam się kogo poradzić.

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja ja Ci mogę podesłać tylko podaj maila

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Karolcia88- Dziękuje :)
    [email protected]

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko na liście nie mam jeszcze uzupełnionej rubryki z ubrankami dla maluszka na start, ale wszystkiego po jakieś 10 szt chcę mieć.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja a jak tam Twoje cukry? Wieki z nami nie pisalas :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a podeslesz mi też? :)

[email protected]

Z góry dziękuję :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko tak jak pisałam- lista bez ubranek dla malucha- a dokumenty stricte takie jak wymagają w moim szpitalu więc to uwzględnijcie :)
    (a huśtawka i leżaczek bujaczek są w spadku po siostrze więc do listy dopisane)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 16:13

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Karolcia jak masz dokładniejsza to tez poproszę ;)
    [email protected]

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo proszę ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ