X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam tego chłopczyka w telewizji. Z buzi bardzo pogodne dziecko. A ten lekarz który się wypowiadał stwierdził że nie przeprosi bo nie ma za co?! No jak byście na niego popatrzyły to masakra, gruby, obskórny. Ja też widziałam rączki i nóżki Malutkiej na genetycznym, połówkowym i na każdym usg u mojego gina. Poza tym czuję jak mnie łapkami smyra w pachwinach. Nie żałuję żadnej złotówki wydanej na prywatną służbę zdrowia i lekarzy na poziomie.
    Co do Wiki to leży mi po lewej stronie a nóżki ma u góry po prawej i siedzi już sobie główką w dół do wylotu :) a tak na marginesie to przecież lekarze pokazują nam dziecko na usg i opisują, wydaje mi się że brak kończyn zauważy nawet laik na monitorze. Taką wadę każdy lekarz powinien zauważyć.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja czuje mala po lewej i po prawej na wysokosci pepka i czasamu ciut wyzej ale tez bardzo nisko, chyba wali glowka Gdzies na dole. I obrocila sie juz glowka w dol co mnie zdziwilo bardzo bo po ruchach bylam pewna, ze nadal lezy poprzecznie. I tez nie moge nigdy zgadnac jaka czescia cialka mnie kopie :)

Ja na usg takze widzialam raczki i nozki i sama staralam sie liczyc paluszki u rak i nog tyle ile mi sie udalo bo gin nie liczyl.

Gosiu jak wrazenia z odwiedzin szpitala ?

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki życzę.

Ja pod wieczór zawsze padam... Zanim wykąpię córkę, potem siebie to już nie mam siły i marzę o łóżeczku. Poszydełkuję coś lub poczytam!

Do jutra!

• MiM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Co do przewijania położna na sr mówiła właśnie, że jak się używa chusteczek nawilżanych to już niczym nie smarować. Tylko doraźnie w razie odparzeń. I nie że to wersja dla leniwych, tylko przestroga dla nadgorliwych ;) A do wózeczka też będę wkładać kocyki, żadnych kołderek i poduszek. W domu będzie spać na płasko to na spacerze też.

Haaaa czyli dobrze myślałam że jak się używa chusteczek to nie warto paćkać pupę :) Moje lenistwo ma uzasadnienie naukowe :D

Mój Mały dzisiaj się leni, czasem tylko kopnie :) Musiał się schować za łożyskiem ;)

03.02.2014
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się i meldujemy się po wizycie... Wojtuś ma się dobrze <3 waży 1533g :) wszystkie wymiary w środkowej normie - ułożenie główkowe,szyjka krótsza ,ale zamknięta i twarda ,więc nie mam się martwić-następna wizyta za trzy tyg.

Karola możemy też prosić o ta listę [email protected]

gosia86, nick nieaktualny, MiM, katalina, slash, dorota1987, Anielka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wieści z wizyt spore macie już dzieciaczki ale Lilka Czarnej Pandy wymiata 1700 g wow

Ofeline jednak dzisiaj nie byliśmy ale jak pojadę to zdam na pewno relację

gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dziewczyny gratuluje wieści z wizyt spore macie już dzieciaczki ale Lilka Czarnej Pandy wymiata 1700 g wow

Ofeline jednak dzisiaj nie byliśmy ale jak pojadę to zdam na pewno relację

Lekarz powiedział że chyba będę miała duże dziecko....;) Nie wiem czy cieszyć się czy płakać:P Żartuje:p Przytyłam już 13 kg...;)
    Mała mnie kopie różnie wczoraj raz pod żebrami , raz na dole daleko za pępkiem. Ułożona jest główką do dołu czyli może ruszała rączkami i nóżkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 20:57

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez przesylam gratki, super ze dzieciaczki juz takie duze :)

Ja dzis zatesknilam za swoja figura, ta lekkoscia, zwinnymi ruchami, robieniem tego na co ma sie ochote bez ciaglego uwazania na siebie i moim dawnymi ciuszkami...
    wam sie nie teskni za "normalnoscia"?

Moje dziecko chyba ma czkawke :) regularnie podskakuje mi brzuch. Pierwszy raz to czuje. Dziwne to... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 21:06

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja marzę o winie i dobrym serze :) Marze o wypiciu szklanki zimnego piwa! Marze i marze.....
    Marze o tym żeby normalnie wybrać się do pubu i żeby ludzie nie wytykali mnie palcami bo ciężarna w knajpie.

Ale wiem że za 90 dni marzenia będą rzeczywistością :D A potem będe tęsknić za brzuchem :)

gosiunia, czarna panda, nick nieaktualny, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    ja kupiłam za 35 ;)

A co za 35 katarek czy ten novama?

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam kiedy byłam na normalnych zakupach jeżeli chodzi o ubrania. Patrzę na kobiety i myślę że też bym poszła i kupiła coś w dawnym rozmiarze. Dzisiaj byłam w parku i schodząc po schodach 3 młode dziewczyny omiotły mnie wzrokiem " taka młoda z brzuchem" . Taki trochę karcący ten wzrok, no ale cóż ja jestem happy ;) czasami mam ochotę na zimnego owocowego redsa, jednego. Poza tym brak alkoholu mi nie przeszkadza, o dziwo ciąża oduczyła mnie słodzonych napojów gazowanych bo miałam po nich gazy i czułam się spuchnięta. Jak mam ochotę na coś słodkiego do picia to kupuję mały soczek. A jak mi się zachce czegoś z gazem, to biorę łyka od mojego B. i mi wystarcza. Od 2 dni udało mi się poskromić mój wilczy apetyt na słodkości, owoce są bezpieczniejsze ( dodatkowe kg) i zdrowsze.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek katarek.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o seksie :) hehehe
    Tęskni mi się też za serami pleśniowymi
    Za szpilkami
    Ale wiem że za to poświęcenie czeka mnie najlepsza nagroda <3

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM piwka tez bym sie napila a palenie fajek sni mi sie po nocach :D ja rzucilam wraz z ujrzeniem dwoch kresek na tescie. Ale nalog silna rzecz, glod nikotynowy meczy mnie w snach :)

Ale zdaje sobie sprawke z tego ze pozniej nie raz zatesknie za brzuszkiem.

MiM lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego ulubionego piwa tez bym z chęcią sie napiła chodzi za mna juz od 2 miesięcy. Palenie rzuciłam rok temu w styczniu czasem przy kawie najdzie myśl o zapaleniu, ale nigdy wiecej nie dam sie wciągnąć 9 lat to za dużo.

gosiunia lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Ofe tesknie za normalnoscia, swoboda ruchow, szybkoscia poruszania sie, energia. Wczoraj pod prysznicem kiedy usilowalam sobie umyc stopy to poczulam sie jakbym byla w gorsecie od szyi do bioder. Denerwuje sie kiedy ktos prosi mnie o podanie czegos co wymaga sklonu, nie jestem w stanie tego zrobic,a ludzie dziwnie na mnie wtedy patrza jakbym udawala i piescila sie ze soba. Strasznie mnie to wkurza,ze nie rozumieja,ze nie przytylam tylko jestem w ciazy! Ostatnio maz poprosil o podanie mu czegos ze schowka w samochodzie, jak jechalismy, tlumacze mu,ze sie nie moge tak zgiac,ale widzialam powatpiewanie w jego minie. Ale jeszcze 2 mce i bede brykac przy malym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 23:29

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ;)
    Dziewczyny zapewne energiczne będziemy jak się maluchy urodzą, podobno na poczatku człowiek mega umęczony po porodzie, ale będziemy jak łanie śmigać :) :P
    Mi tez się cieżko schylać, przy ostatniej depilacji się zmęczyłam i sapałam tak samo jak po wejściu na Śnieżkę :P
    Dziś po południu jedziemy oglądać furke dla naszego synka- juz nie jest bezimienny :) będzie Kubuś :)
    Miłego dnia i weekendu :)

MiM, gosia86, KotMisia, dorota1987, Anielka, GabiK lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Mojej chrzestnicy na szczescie zlozyli reke i obeszlo sie bez operacji (a takie bylo pierwotne zalozenie), mialam wczoraj juz wracac do domu, ale siedzialam z pozostala dwojka dzieciakow siostry i wrocili dopiero przed 23 a ja juz bylam strasznie zmeczona wiec wolalam wrocic do mamy 6km niz na wies 30.
    Madziorek udanych lowow i gratuluje wyboru imienia:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka rano:
    -"Mamusiu nie mogę cie pocałować"
    -dlaczego kochanie
    -Bo mnie nereczki bolą jak się z tobą całuje - odpowiada rezolutnie

KotMisia, nick nieaktualny, katalina lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skad dzieciaki maja takie pomysly? ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ