X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam tego chłopczyka w telewizji. Z buzi bardzo pogodne dziecko. A ten lekarz który się wypowiadał stwierdził że nie przeprosi bo nie ma za co?! No jak byście na niego popatrzyły to masakra, gruby, obskórny. Ja też widziałam rączki i nóżki Malutkiej na genetycznym, połówkowym i na każdym usg u mojego gina. Poza tym czuję jak mnie łapkami smyra w pachwinach. Nie żałuję żadnej złotówki wydanej na prywatną służbę zdrowia i lekarzy na poziomie.
    Co do Wiki to leży mi po lewej stronie a nóżki ma u góry po prawej i siedzi już sobie główką w dół do wylotu :) a tak na marginesie to przecież lekarze pokazują nam dziecko na usg i opisują, wydaje mi się że brak kończyn zauważy nawet laik na monitorze. Taką wadę każdy lekarz powinien zauważyć.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ja czuje mala po lewej i po prawej na wysokosci pepka i czasamu ciut wyzej ale tez bardzo nisko, chyba wali glowka Gdzies na dole. I obrocila sie juz glowka w dol co mnie zdziwilo bardzo bo po ruchach bylam pewna, ze nadal lezy poprzecznie. I tez nie moge nigdy zgadnac jaka czescia cialka mnie kopie :)

Ja na usg takze widzialam raczki i nozki i sama staralam sie liczyc paluszki u rak i nog tyle ile mi sie udalo bo gin nie liczyl.

Gosiu jak wrazenia z odwiedzin szpitala ?

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki życzę.

Ja pod wieczór zawsze padam... Zanim wykąpię córkę, potem siebie to już nie mam siły i marzę o łóżeczku. Poszydełkuję coś lub poczytam!

Do jutra!

• MiM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Co do przewijania położna na sr mówiła właśnie, że jak się używa chusteczek nawilżanych to już niczym nie smarować. Tylko doraźnie w razie odparzeń. I nie że to wersja dla leniwych, tylko przestroga dla nadgorliwych ;) A do wózeczka też będę wkładać kocyki, żadnych kołderek i poduszek. W domu będzie spać na płasko to na spacerze też.

Haaaa czyli dobrze myślałam że jak się używa chusteczek to nie warto paćkać pupę :) Moje lenistwo ma uzasadnienie naukowe :D

Mój Mały dzisiaj się leni, czasem tylko kopnie :) Musiał się schować za łożyskiem ;)

03.02.2014
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się i meldujemy się po wizycie... Wojtuś ma się dobrze <3 waży 1533g :) wszystkie wymiary w środkowej normie - ułożenie główkowe,szyjka krótsza ,ale zamknięta i twarda ,więc nie mam się martwić-następna wizyta za trzy tyg.

Karola możemy też prosić o ta listę [email protected]

gosia86, Bluberry, MiM, katalina, slash, dorota1987, Anielka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wieści z wizyt spore macie już dzieciaczki ale Lilka Czarnej Pandy wymiata 1700 g wow

Ofeline jednak dzisiaj nie byliśmy ale jak pojadę to zdam na pewno relację

gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Dziewczyny gratuluje wieści z wizyt spore macie już dzieciaczki ale Lilka Czarnej Pandy wymiata 1700 g wow

Ofeline jednak dzisiaj nie byliśmy ale jak pojadę to zdam na pewno relację

Lekarz powiedział że chyba będę miała duże dziecko....;) Nie wiem czy cieszyć się czy płakać:P Żartuje:p Przytyłam już 13 kg...;)
    Mała mnie kopie różnie wczoraj raz pod żebrami , raz na dole daleko za pępkiem. Ułożona jest główką do dołu czyli może ruszała rączkami i nóżkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 20:57

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez przesylam gratki, super ze dzieciaczki juz takie duze :)

Ja dzis zatesknilam za swoja figura, ta lekkoscia, zwinnymi ruchami, robieniem tego na co ma sie ochote bez ciaglego uwazania na siebie i moim dawnymi ciuszkami...
    wam sie nie teskni za "normalnoscia"?

Moje dziecko chyba ma czkawke :) regularnie podskakuje mi brzuch. Pierwszy raz to czuje. Dziwne to... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 21:06

czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja marzę o winie i dobrym serze :) Marze o wypiciu szklanki zimnego piwa! Marze i marze.....
    Marze o tym żeby normalnie wybrać się do pubu i żeby ludzie nie wytykali mnie palcami bo ciężarna w knajpie.

Ale wiem że za 90 dni marzenia będą rzeczywistością :D A potem będe tęsknić za brzuchem :)

gosiunia, czarna panda, Bluberry, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    ja kupiłam za 35 ;)

A co za 35 katarek czy ten novama?

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam kiedy byłam na normalnych zakupach jeżeli chodzi o ubrania. Patrzę na kobiety i myślę że też bym poszła i kupiła coś w dawnym rozmiarze. Dzisiaj byłam w parku i schodząc po schodach 3 młode dziewczyny omiotły mnie wzrokiem " taka młoda z brzuchem" . Taki trochę karcący ten wzrok, no ale cóż ja jestem happy ;) czasami mam ochotę na zimnego owocowego redsa, jednego. Poza tym brak alkoholu mi nie przeszkadza, o dziwo ciąża oduczyła mnie słodzonych napojów gazowanych bo miałam po nich gazy i czułam się spuchnięta. Jak mam ochotę na coś słodkiego do picia to kupuję mały soczek. A jak mi się zachce czegoś z gazem, to biorę łyka od mojego B. i mi wystarcza. Od 2 dni udało mi się poskromić mój wilczy apetyt na słodkości, owoce są bezpieczniejsze ( dodatkowe kg) i zdrowsze.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek katarek.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o seksie :) hehehe
    Tęskni mi się też za serami pleśniowymi
    Za szpilkami
    Ale wiem że za to poświęcenie czeka mnie najlepsza nagroda <3

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM piwka tez bym sie napila a palenie fajek sni mi sie po nocach :D ja rzucilam wraz z ujrzeniem dwoch kresek na tescie. Ale nalog silna rzecz, glod nikotynowy meczy mnie w snach :)

Ale zdaje sobie sprawke z tego ze pozniej nie raz zatesknie za brzuszkiem.

MiM lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego ulubionego piwa tez bym z chęcią sie napiła chodzi za mna juz od 2 miesięcy. Palenie rzuciłam rok temu w styczniu czasem przy kawie najdzie myśl o zapaleniu, ale nigdy wiecej nie dam sie wciągnąć 9 lat to za dużo.

gosiunia lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Ofe tesknie za normalnoscia, swoboda ruchow, szybkoscia poruszania sie, energia. Wczoraj pod prysznicem kiedy usilowalam sobie umyc stopy to poczulam sie jakbym byla w gorsecie od szyi do bioder. Denerwuje sie kiedy ktos prosi mnie o podanie czegos co wymaga sklonu, nie jestem w stanie tego zrobic,a ludzie dziwnie na mnie wtedy patrza jakbym udawala i piescila sie ze soba. Strasznie mnie to wkurza,ze nie rozumieja,ze nie przytylam tylko jestem w ciazy! Ostatnio maz poprosil o podanie mu czegos ze schowka w samochodzie, jak jechalismy, tlumacze mu,ze sie nie moge tak zgiac,ale widzialam powatpiewanie w jego minie. Ale jeszcze 2 mce i bede brykac przy malym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 23:29

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ;)
    Dziewczyny zapewne energiczne będziemy jak się maluchy urodzą, podobno na poczatku człowiek mega umęczony po porodzie, ale będziemy jak łanie śmigać :) :P
    Mi tez się cieżko schylać, przy ostatniej depilacji się zmęczyłam i sapałam tak samo jak po wejściu na Śnieżkę :P
    Dziś po południu jedziemy oglądać furke dla naszego synka- juz nie jest bezimienny :) będzie Kubuś :)
    Miłego dnia i weekendu :)

MiM, gosia86, KotMisia, dorota1987, Anielka, GabiK lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Mojej chrzestnicy na szczescie zlozyli reke i obeszlo sie bez operacji (a takie bylo pierwotne zalozenie), mialam wczoraj juz wracac do domu, ale siedzialam z pozostala dwojka dzieciakow siostry i wrocili dopiero przed 23 a ja juz bylam strasznie zmeczona wiec wolalam wrocic do mamy 6km niz na wies 30.
    Madziorek udanych lowow i gratuluje wyboru imienia:)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka rano:
    -"Mamusiu nie mogę cie pocałować"
    -dlaczego kochanie
    -Bo mnie nereczki bolą jak się z tobą całuje - odpowiada rezolutnie

KotMisia, Bluberry, katalina lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skad dzieciaki maja takie pomysly? ;)

KotMisia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ