Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Widziałam tego chłopczyka w telewizji. Z buzi bardzo pogodne dziecko. A ten lekarz który się wypowiadał stwierdził że nie przeprosi bo nie ma za co?! No jak byście na niego popatrzyły to masakra, gruby, obskórny. Ja też widziałam rączki i nóżki Malutkiej na genetycznym, połówkowym i na każdym usg u mojego gina. Poza tym czuję jak mnie łapkami smyra w pachwinach. Nie żałuję żadnej złotówki wydanej na prywatną służbę zdrowia i lekarzy na poziomie.
Co do Wiki to leży mi po lewej stronie a nóżki ma u góry po prawej i siedzi już sobie główką w dół do wylotua tak na marginesie to przecież lekarze pokazują nam dziecko na usg i opisują, wydaje mi się że brak kończyn zauważy nawet laik na monitorze. Taką wadę każdy lekarz powinien zauważyć.
-
Kotmisia ja czuje mala po lewej i po prawej na wysokosci pepka i czasamu ciut wyzej ale tez bardzo nisko, chyba wali glowka Gdzies na dole. I obrocila sie juz glowka w dol co mnie zdziwilo bardzo bo po ruchach bylam pewna, ze nadal lezy poprzecznie. I tez nie moge nigdy zgadnac jaka czescia cialka mnie kopie
Ja na usg takze widzialam raczki i nozki i sama staralam sie liczyc paluszki u rak i nog tyle ile mi sie udalo bo gin nie liczyl.
Gosiu jak wrazenia z odwiedzin szpitala ? -
Agusia246 wrote:Co do przewijania położna na sr mówiła właśnie, że jak się używa chusteczek nawilżanych to już niczym nie smarować. Tylko doraźnie w razie odparzeń. I nie że to wersja dla leniwych, tylko przestroga dla nadgorliwych
A do wózeczka też będę wkładać kocyki, żadnych kołderek i poduszek. W domu będzie spać na płasko to na spacerze też.
Haaaa czyli dobrze myślałam że jak się używa chusteczek to nie warto paćkać pupęMoje lenistwo ma uzasadnienie naukowe
Mój Mały dzisiaj się leni, czasem tylko kopnieMusiał się schować za łożyskiem
03.02.2014 -
witamy się i meldujemy się po wizycie... Wojtuś ma się dobrze
waży 1533g
wszystkie wymiary w środkowej normie - ułożenie główkowe,szyjka krótsza ,ale zamknięta i twarda ,więc nie mam się martwić-następna wizyta za trzy tyg.
Karola możemy też prosić o ta listę [email protected]gosia86, Bluberry, MiM, katalina, slash, dorota1987, Anielka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
gosia86 wrote:Dziewczyny gratuluje wieści z wizyt spore macie już dzieciaczki ale Lilka Czarnej Pandy wymiata 1700 g wow
Ofeline jednak dzisiaj nie byliśmy ale jak pojadę to zdam na pewno relację
Lekarz powiedział że chyba będę miała duże dziecko....Nie wiem czy cieszyć się czy płakać
Żartuje:p Przytyłam już 13 kg...
Mała mnie kopie różnie wczoraj raz pod żebrami , raz na dole daleko za pępkiem. Ułożona jest główką do dołu czyli może ruszała rączkami i nóżkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 20:57
-
Ja rowniez przesylam gratki, super ze dzieciaczki juz takie duze
Ja dzis zatesknilam za swoja figura, ta lekkoscia, zwinnymi ruchami, robieniem tego na co ma sie ochote bez ciaglego uwazania na siebie i moim dawnymi ciuszkami...
wam sie nie teskni za "normalnoscia"?
Moje dziecko chyba ma czkawkeregularnie podskakuje mi brzuch. Pierwszy raz to czuje. Dziwne to...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 21:06
czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Ofe ja marzę o winie i dobrym serze
Marze o wypiciu szklanki zimnego piwa! Marze i marze.....
Marze o tym żeby normalnie wybrać się do pubu i żeby ludzie nie wytykali mnie palcami bo ciężarna w knajpie.
Ale wiem że za 90 dni marzenia będą rzeczywistościąA potem będe tęsknić za brzuchem
gosiunia, czarna panda, Bluberry, gosia86, Anielka lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Ja już nie pamiętam kiedy byłam na normalnych zakupach jeżeli chodzi o ubrania. Patrzę na kobiety i myślę że też bym poszła i kupiła coś w dawnym rozmiarze. Dzisiaj byłam w parku i schodząc po schodach 3 młode dziewczyny omiotły mnie wzrokiem " taka młoda z brzuchem" . Taki trochę karcący ten wzrok, no ale cóż ja jestem happy
czasami mam ochotę na zimnego owocowego redsa, jednego. Poza tym brak alkoholu mi nie przeszkadza, o dziwo ciąża oduczyła mnie słodzonych napojów gazowanych bo miałam po nich gazy i czułam się spuchnięta. Jak mam ochotę na coś słodkiego do picia to kupuję mały soczek. A jak mi się zachce czegoś z gazem, to biorę łyka od mojego B. i mi wystarcza. Od 2 dni udało mi się poskromić mój wilczy apetyt na słodkości, owoce są bezpieczniejsze ( dodatkowe kg) i zdrowsze.
-
MiM piwka tez bym sie napila a palenie fajek sni mi sie po nocach
ja rzucilam wraz z ujrzeniem dwoch kresek na tescie. Ale nalog silna rzecz, glod nikotynowy meczy mnie w snach
Ale zdaje sobie sprawke z tego ze pozniej nie raz zatesknie za brzuszkiem.MiM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMojego ulubionego piwa tez bym z chęcią sie napiła chodzi za mna juz od 2 miesięcy. Palenie rzuciłam rok temu w styczniu czasem przy kawie najdzie myśl o zapaleniu, ale nigdy wiecej nie dam sie wciągnąć 9 lat to za dużo.
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ja tak jak Ofe tesknie za normalnoscia, swoboda ruchow, szybkoscia poruszania sie, energia. Wczoraj pod prysznicem kiedy usilowalam sobie umyc stopy to poczulam sie jakbym byla w gorsecie od szyi do bioder. Denerwuje sie kiedy ktos prosi mnie o podanie czegos co wymaga sklonu, nie jestem w stanie tego zrobic,a ludzie dziwnie na mnie wtedy patrza jakbym udawala i piescila sie ze soba. Strasznie mnie to wkurza,ze nie rozumieja,ze nie przytylam tylko jestem w ciazy! Ostatnio maz poprosil o podanie mu czegos ze schowka w samochodzie, jak jechalismy, tlumacze mu,ze sie nie moge tak zgiac,ale widzialam powatpiewanie w jego minie. Ale jeszcze 2 mce i bede brykac przy malym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 23:29
-
Witamy
Dziewczyny zapewne energiczne będziemy jak się maluchy urodzą, podobno na poczatku człowiek mega umęczony po porodzie, ale będziemy jak łanie śmigać
Mi tez się cieżko schylać, przy ostatniej depilacji się zmęczyłam i sapałam tak samo jak po wejściu na Śnieżkę
Dziś po południu jedziemy oglądać furke dla naszego synka- juz nie jest bezimiennybędzie Kubuś
Miłego dnia i weekenduMiM, gosia86, KotMisia, dorota1987, Anielka, GabiK lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja.
Mojej chrzestnicy na szczescie zlozyli reke i obeszlo sie bez operacji (a takie bylo pierwotne zalozenie), mialam wczoraj juz wracac do domu, ale siedzialam z pozostala dwojka dzieciakow siostry i wrocili dopiero przed 23 a ja juz bylam strasznie zmeczona wiec wolalam wrocic do mamy 6km niz na wies 30.
Madziorek udanych lowow i gratuluje wyboru imienia:)