X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przylaczam się do grona tych ktorym ciężko :) schylić sie do czegoś to duży problem ;) A z jedzenia to chyba przez dietę mam najdłuższa listę :(
    Frytki z keczupem i cola, drozdzowka z serem, pszenna bula i kakao. Winko, piwko jezynowe, whisky z cola :) pizza :) Ale już niedługo! Hi hi

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odnośnie schylania wczoraj wpadł do mnie brat z żoną a ta wyskoczyła z tekstem że powinnam sobie posiać warzywa na wiosnę
    Patrzę na nią jak na wariata jak ja teraz ledwo mogę sobie skarpetki założyć a co dopiero za miesiąc dwa będzie
    MiM co za rozmowa :)

Ja to śmieszna jestem:) gdybym mogła to schyliłabym się do brzucha i wycałowała tą dupkę co się pręży i wypina <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 09:54

KotMisia, Bluberry, czarna panda, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM masz czadową córcię :)

raz z moją grupą 5 latków robiłam zajęcia o ptakach które zimują i odlatują do ciepłych krajów i była mowa o gilach, na drugi dzień Heniek sobie przypomniał i słyszę rozmowę maluchów że gluty nie lecą do ciepłych krajów

KotMisia, gosia86, katalina, Karolcia88, dorota1987, MiM, gosiunia, Anioł, Anielka lubią tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dzieciece rozumowanie jest super :)

Co do poruszania się to u mnie katastrofa... Dziś jak się ubieralam do pracy to tak się nasapalam nastekalam i najeczalam że mój Szanowny wpadl do sypialni przerazony że cos się stalo, a ja tylko że lzami w oczach spojrzalam bo zakladanie skarpetek i leginsow było dla mnie koszmarem, aż skurczy dostalam :/
    Aż się spocilam... Wstyd :(

A w ogole to dzien dobry w sobote :)

KotMisia, czarna panda, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny walczę z wyprawką kosmetyczną
    czy kupujecie krem do buźki dla dzieci?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie leże i rozmyślam. I takie mnie naszly refleksje.
    Nigdy nie byłam zadowolona ze swojej figury, ile waga nie pokazywała zawsze miałam oponke i płaską pupe. Ale przez te lata nauczyłam się w co i jak się ubierać.
    Teraz jak jestem w ciąży ciągle myślę o tym, że chcę szybko zrzucić kg, że o zgrozo chcę mieć płaski brzuch. Nie wiem skąd to się bierze. Czy przez to że na plotkarskich portalach co cchwilę pokazują cekebrytki z nienaganną figurą w 3 tyg po porodzie. Nie jestem pewną siebie dziewczyną i boję się , że z tym będę miała problem :(

Przepraszam, że marudze od rana ale jakieś głupie myśli mnie nadchodzą.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia wiesz, ze ja tez mam teraz takie mysli, ze po ciazy chce byc szczuplejsza niz przed. Juz sie zastanawiam nad cwiczeniami i dieta. Mam nadzieje, ze karmienie mi w tym pomoze.

A z moim zlym nastawieniem to mnie dzis nikt nie przebije raczej, powaznie rozwazam odwiedzenie ip.

atdc8iikup31msj2.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Czego mi brakuje? Wyjazdów z mężem do SPA, z saunami i innymi bajerami, pójścia na siłownie z nim, uprawiania seksu ,,bez ograniczen'' ze względu na moją wielkość, mojej figury -ubrań które leżą w szafie i czekają..., dobrego wina, wyjścia do pubu z koleżankami...Dużo rzeczy;) Ale już nie długo będziemy mogły wszystko to co wymieniłyśmy + nasze kochane skarby będą z nami:) No w nie których będzie potrzebna pomoc mamy lub teściowej w opiece ale damy radę;)
    Ja chyba kremik do buzi kupię z filtrem, ale to potem będę smarować bo nie wiem czy dobrze tak odrazu.
    gosia86 Twoja bratowa jest dobra z tą marchewką;)

gosia86 lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline co się dzieje?
    Dobrze wiesz że jak się człowiek wygada to lżej na duszy wieć pisz tu nam co się dzieje bo martwimy się

KotMisia ja też bym chciała wrócić do figury z przed ciąży
    cieszę się że mąż znalazł ostatnio te zdjęcia (to zdjęcia z 10.2013 z przed pierwszej ciąży) ale wiem jak wyglądałam (choć do ideału było daleko) i wiem że jak chcę to dam radę
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c2c3ad130a9.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5815af556166.jpg
    tylko cycki bym sobie zostawiła takie jak mam teraz :)

Czarna z tą moją bratową to tak jak z tymi laskami o których pisałyście wczoraj najpierw mówi potem myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 11:38

nojaniewiem, czarna panda, Ofelaine, Bluberry lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni zauwazylam zmiane w czestotliwosci i sile ruchow malej. Ale postanowilam nie panikowac bo wiadomo, ze jak i my tak tez dzieci maja gorsze dni. Ale tak sie obserwujac bacznie zauwazylam, ze w godzinach w ktorych byla aktywna teraz ruszac jej sie nie chce. Musze pukac, stukac w brzuch i wtedy sprzedaje mi te marne 10 lekkich kopniaczkow. Nie moge narzekac, ze nie czuje jej w cale bo czuje ale w pirownaniu z tym co bylo teraz jest leniwa i delikatna. Nie wiem czy to powod do zmartwienia ale mnie to niepokoi.
    Dodatkowo chodzi mi po glowie mysl, czy nie dopadnie mnie zatrucie ciazowe no przeciez mam bialko w moczo i troszke puchna mi kostki, na szvzescie rano schodzi opuchlizna ale caly czas musze sie ogladac w lustrze czy nie dochodza obrzeki twarzy i mierzyc cisnienie sto razy na dzien. I jakos tak dołuje mnie to wszystko, przestalam sie cieszyx ciaza, chcialabym juz maj i miec kolo siebie zdrowe dziecko.
    sory, ze sie tak rozpisalam ale ryczec mi sie chce.

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgrabne ciało, piękne szczupłe nóżki też mi się marzą :) ehh ale zachcianki nie idą z tym w parze, chociaż właśnie dla swojego dobrego samopoczucia staram się jeść zdrowo. KotMisia narobiłaś mi apetytu na frytki z colą. Wystarczyła by mi mała porcja, ale dzisiaj na obiad pulpeciki z ziemniaczkami i sosem pomidorowym plus surówka. Powiem Wam jak oglądałam historie porodowe to była tam taka babeczka też z cukrzycą ciążową, kazali jej schudnąć bo niestety była otyła i brała insulinę. Lekarze mówili że dieta najważniejsza i jak się jej trzyma to i mniej insuliny trzeba, ale babka chyba myślała że najwyżej jak podje to zaaplikuje więcej insuliny. Szkodziła sobie i dziecku :/ no i skończyła na cc z nadciśnieniem. Nasza waga w porównaniu z krajami zachodnimi nie jest zła. Jak pokazują niektóre Brytyjki to są tak otyłe że nie widać że są w ciąży, to jest smutne :/ a ja poprasowałam , obiad podszykowany i oglądam Pascala, jutro spakuję moje Kochanie i w poniedziałek wyślę w Świat :(

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine dzieci mają coraz mniej miejsca więc ruchy z tyg na tydzień będą delikatniejsze, rzadsze. Najważniejsze że się rusza i oddaje kiedy ją trącasz. Jak ty teraz nie masz humoru i się stresujesz to Ona też siedzi cicho. Moja Wiki nie rusza się kiedy jestem smutna i wkurzona, a w poniedziałek boję się że jak zacznę wyć to się skurcze zaczną , bo niestety jak tylko zaczynam płakać to brzuch się stawia , mam skurcze.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama tez mi tak powiedziala ze moze juz ma mniej miejsca. Dlatego delikatniej kopie,mocniejsze kopniaki i wypinania tez sie zdarzaja no ale wlasnie nie tak czesto jak wczesniej. Do czego bylam przyzwyczajona.
    Niedawno sprzedala mi pare mocniejszych szturchancow wiec sie uspokoilam i wzielam za robote zeby nie myśleć.
    mam nadzieje ze panikuje na wyrost i Wszystko jest ok.
    dziekuje za wsparcie :*

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline jeśli budzi to w Tobie niepokój to masz prawo jechać na IP
    Stres nie służy ani Tobie ani dziecku
    Moja Pola wczoraj i dzisiaj rano też się nie ruszała dopiero po śniadaniu dała o sobie znać a ja już zaczynałam się nakręcać czy aby wszystko jest ok

tak wyglada moje zamówienie apteczne
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/11bb7b4a4674.jpg
    muszę dodać jeszcze coś na brodawki i na odparzenia ale nie mam pomysłu co
    coś byście zmieniły?
    a jeszcze nie uchwychiło soli fizjologicznej i płynu do pępka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 12:53

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu takie zakupy jeszcze przede mną więc nie podpowiem. :)

Ofe a dziewczyny mają rację, malenstwa mają mniej miejsca w brzuszku, do tego jak już są główką w dol to kopią tylko do góry. Także Mamuska glowa do góry! Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko! <3

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia u mnie to na razie wstęp zapakowałam koszyk a płacić będę jak będzie dopływ gotówki

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Ola leży w poprzek więc kopie w prawy bok. A ogólnie to rusza się baaaardzo dużo, jak dzikuska. Ale też duże znaczenie ma dieta. Sprobujcie odstawic słodycze na rzecz dużej ilości białka. U nas po serku grani z borowkami to jest pogo w brzuchu :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a Tobie to bozia dała nogi do samego nieba :) Śliczna masz figurkę :*

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figurę to ja miałam może przed pierwszą ciąża, po poronieniu dopiero w lipcu zabrałam się za ćwiczenia a że w sierpniu zaszłam to już było po ćwiczeniach
    Będzie mnie kosztować sporo wyrzeczeń żeby wyglądać tak jak na zdjęciach wyżej
    O ile to będzie osiągalne bo nie wiem jak zachowa się skóra po ciąży
    Ale chcę wierzyć że się uda:)
    I ze słodyczami faktycznie trzeba przystopować bo aż strach wchodzić na wagę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam;D mąż już jest ze mną i pewnie w tym tyg będę rzadko zaglądać albo i nie;D także trzymajcie się cieplutko i nie produkujcie zbyt dużo b nie nadrobie ;)

KotMisia, katalina, MiM lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ