X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:56

• shaja88 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

KotMisia cukry podobno ok. Mialam powtórzone badanie i wyszło na czczo-87 1h-96 2h-106 Doktor powiedziala że nic z tym nie robimy, jest ok... Dzięki za zainteresowanie:*
    Rzadko pisze bo remont mam w domu, cały czas cos trzeba wybierac, dowozic pracownikom, do tego doglądam swój sklep wiec tez jest troche do załatwiania, a to ksiegowa, a to czynsz a to pensja i pomagam troszke mężowi w jego firmie. Wracam do domu to trzeba sprzatnac- przy remoncie codziennie jest cos do zrobienia, obiad i juz ciemna noc... a że moja ciąża na szczęście jest dość nudna to nie ma o czym pisać;) ale podczytuje Was regularnie :)

KotMisia lubi tę wiadomość

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha napisze Wam, bo ostatnio mi koleżanki pokazywały taki nowy aspirator chyba firma novama ze sam siorbie i ten dźwięk mozna zagłuszyć melodyjkami :) tylko dość drogi ok 130 zł, nie wiem ile ten katarek do odkurzacza kosztuje

Karolcia88 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarek kosztuje okolo 50 zl

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w carrefour mają wyprzedaż ubranek dziecięcych, body po 5 zł a pajace po 13 zł kupiłam body i pajaca ale rozmiarówki się nie zgadzają bo kupiłam na 56 a są identyczne jak 62, ujdzie może na dłużej starczy :) ale dla dziewczynek te ciuszki tam są takie śliczne

i kupiłam ten smoczek uspokajający.

gosiunia lubi tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce od 26.02 będą śliczne kocyki dla dzieci ,,z miejscem na główkę'';)
    Koleżanka mi mówiła ze ten katarek do odkurzacza jest super.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    Aha napisze Wam, bo ostatnio mi koleżanki pokazywały taki nowy aspirator chyba firma novama ze sam siorbie i ten dźwięk mozna zagłuszyć melodyjkami :) tylko dość drogi ok 130 zł, nie wiem ile ten katarek do odkurzacza kosztuje

ja kupiłam za 35 ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze slyszalyscie o tym chlopczyku, który urodził sie bez kończyn. A całą ciążę niby ok. Kurcze mnie zastanawia skoro wszystko ok to ddlaczego podczas ciąży badalo ją 6 lekarzy? 7 usg i nikt nie zauważył. Nie wiem co myśleć.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nawet na połówkowym pokazywał paluszki..
    Dziwne są dla mnie takie przypadki :/

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam i tez jakoś nie mogę uwierzyć. U mnie lekarz na połówkowym nawet liczył paluszki. Także nie wiem jak można przeoczyć brak nóżek i rączek.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dr nie liczyła paluszkow :( w sumie jestem pewna 1 ręki i 2 nóg ;) bo tyle sama widziałam. Oj coś czuję że następne usg bedzie pełne moich pytań ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widziałam paluszki i stópki i wszystko i to bardzo wyraźnie :)
    A przez tą zasraną sprawę z ZUSem cały dzień chodzę i ryczę :/ Mieliśmy wyjść na prostą, a jesteśmy jak zwykle w czarnej doopie. Przeprowadziliśmy się do teściowej żeby było łatwiej, a brat z bratową po miesiącu się wyprowadzili zostawiając nas z długami na praktycznie wszystkim :/ Więc dalej zalegamy z opłatami, a teraz zostało mi pieniędzy już tylko na jedzenie. Nie wspomnę o jakiś wizytach u lekarza czy benzynie do auta.
    Co do przewijania położna na sr mówiła właśnie, że jak się używa chusteczek nawilżanych to już niczym nie smarować. Tylko doraźnie w razie odparzeń. I nie że to wersja dla leniwych, tylko przestroga dla nadgorliwych ;) A do wózeczka też będę wkładać kocyki, żadnych kołderek i poduszek. W domu będzie spać na płasko to na spacerze też.

age.png
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już byłam na usg 30 tyg. w 4D i wcale mi sie nie podobało. Dzidzia rączką zasłoniła buźkę i guzik widziałam. Płytke mam nagrana moze z 15 sekund i nic na niej nie widze. Wszystkie wymiary co do wieku ciąży sie zgadzają mała waży 1400.

co do butelek to tak jak pisałamm wczesniej zrezygnowałam z avent, bo teraz ma btarowa i małej ciagle po bokach cieknie, a co gorsza dławi się i zdecydowałam kupic tommee tippee 38zł za 2 szt. z czujnikiem ciepła

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02002aca311c.jpg

Catyyy, gosia86 lubią tę wiadomość

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ma dobrze dobrane smoczki? bo może ma za duży przepływ

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak smoczek był w zestawie do butelki 0+ ma jedną dziureczke

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez kończyn...hm. A Ci lekarze nie mierzyli kości udowej? Pewnie nie, bo nie było. Smutna historia.

Wiecie co mnie wczoraj spotkało? Dzwoniła szefowa i na owijkę, bo w jak najlepszym tonie próbowała mi powiedzieć, że wypłacili mi za dużo pieniędzy w październiku i że muszę oddać tą nadpłatę. Jestem ich pierwszą pracownicą, która zwiała na taki zazysiłek chorobowy i coś źle policzyli. Musiałam oddać 950zł, które w zasadzie mi się nie należało, bo przejął mnie już ZUS, ale analizując wydatki patrzyłam ile mam na koncie, a teraz "trochę" mniej. Swoją drogą lepiej, że teraz mi o tym powiedziała, a nie jak sobie rozlicze PITy i nadejdzie poprawka. W zeszłym roku pierwszy raz rozliczałam sama i był to też pierwszy raz kiedy mogliśmy wspólnie z mężem i on jeszcze miał przez pół roku L4 i PIT z ZUSu. Ja policzyłam wszystko dobrze, a mąż dostał błędnie wyliczony PIT od swojej księgowej i mieliśmy korekty i inne przeboje. W tym roku wolałabym, żeby obyło się bez niespodzianek.

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam Tomme Tippe butelki są super, tylko nie maiłam tych z czujnikiem.

• Catyyy Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia mam tą samą butelkę, dużo osób mi ją polecało :)

relgh371atn0vk9b.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 2 butelki z Avent, i jedną nazy nie pamiętam. Dostałam od znajomej która ma szkołę rodzenia. Póki co nie planuję więcej. Chyba, że nie będę mogła karmić piersią. To wtedy coś zakupię.

A co do tego chłopca to że niby tak wystapił zespół taśm owodniowych. Ale że to juz na połówkowym powinno wyjśc. Koszmar jakiś.

A powiedzicie mi w którym miejscu w/na brzuchu czujecie swoje maluchy, jak są ułożone. Bo ja za nic nie mogę się domyślić jak ta moja kluska leży. Co chwilę inaczej mi się wydaje ;)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia- ja zazwyczaj czuję kopniaki po lewej stronie brzucha na wysokości pępka lub niżej. dlatego wydaj mi się że wygodnie leżakuje "pośladkowo" ale pewna nie jestem ;)

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ