X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka nowych rzeczy z ubranek ale to głównie zakupione przez teściową... I na razie nowych to nie piorę, wypiorę tylko raz w dziecięcym proszku. Jednak te z piwnicy odczuwałam potrzebę a by wyprać i to w 60 stopniach ;) W piwnicach blokowych to wiadomo wilgoć i nie wiadomo czy jakieś robaczki czy coś... choć blok w miarę nowy z 2009 ;) Ale bałam się ewentualnych robaczków więc od razu jak przyniosłam z piwnicy to segregacja kolorystyczna i pranko, nawet wrzuciłam te ciuszki razem z naszymi do prania.

gosiunia lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nic nie gotuję - hurra :D
    Z wczoraj mam kotlety... wiem że piątek i raczej przestrzegam tego jadamy jarskie dania ale jak nie zjemy tych kotletów to będę musiała wyrzucić a to większy grzech ;)
    Jakieś naleśniki mam jeszcze... No i zupę barszczyk czerwony zabielany z ziemniaczkami - ulubiony córki ;)
    A jutro do teściowej na obiadek, pewnie dostaniemy wałówkę na niedzielę ;) Więc gotowanie dopiero w poniedziałek ;)
    Czy któraś z Was też tak "kocha" gotować jak Ja? Czy tylko ja jestem taka nielubiąca przebywać w kuchni???

• Puella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama...ja też kucharzem z zamiłowania nie jestem. Nie sprawi mi to frajdy. Na szczęście mąż w pracy obiady je, dzieć w przedszkolu, także gotuje teraz bardziej dla siebie. W weekendy mama nas rozpieszcza i ona obiady gotuje. Także nie mam źle, nie narzekam :p

WesołaMama, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła ja jak mi się chce to gotuje i jak mąż ma wolne- chociaż trafił mi się chłop wyjątkowo mało wymagający więc zje co jest i nie narzeka ;) a jak jestem sama w domu (mąż pracuje całe dnie) i nie mam chęci to nie gotuje a A. robi sobie kanapki jak wraca z pracy ;)
    ale czasem mnie najdą chęci i coś dobrego upichcę ;)

WesołaMama lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella - to zazdroszę. Moją córka drugi tydzień w domu ze mną bo antybiotyk miała a ona to bez zupy ani rusz! Więc dodatkowo musiałam dwa dania mieć...
    Mąż pracuje w terenie więc jak wpada do domu to głodny jak wilk ;) Ale Nam wystarczy samo drugie danie i pojemy sobie a Emilka musi mieć zupę i to wymyśla sobie: krem z dyni, krem z brokułów, pomidorówka a teraz barszczyk. Z tym że ja gotuję zupy raz na trzy dni więc chociaż tyle.

• MiM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama dla mnie to katorga stać przy garach - NIENAWIDZĘ GOTOWAĆ! A jak muszę to poświęcam temu max 30 minut!
    a jeszcze bardziej nienawidzę obierać ziemniaków i dlatego z racji mojego lenistwa jemy prawie codziennie inną kaszę!!

Moim marzeniem jest zatrudnienie Pani do gotowania oraz Pani do prasowania.

Kocham jak moje dziecko jest w przedszkolu bo przynajmniej nie muszę dla niej wymyślać :) Niestety zupę to ona zje tak max 2 dni tą samą :)

Mój Szanowny też nie jest wymagający jeżeli chodzi o kuchnie ale pracuje fizycznie więc prawie codziennie jest coś z mięsem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 11:17

KotMisia, WesołaMama lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kobietki, witamy się piątkowo! ;-) Ja dziś w skowronkach, bo mężuś pracuje z domu i jesteśmy sobie razem :)

U mnie mały bryka i w sumie to cały czas go czuje, czasem słabiej, czasem mocniej kopnie matkę :D

Co do wyprawki szpitalnej - ja mam już większość, zostaje mi kupić drugi stanik do karmienia i krem do pupy dla małego, resztę mam. Torbę mam od rodziców bardzo fajną sportową, średnią wielkościowo. :)
    Co do prania ciuszków - położna nam mówiła, żeby zbyt wcześnie nie prać, że około miesiąc-półtora przed porodem wyprać, wyprasować i właśnie żeby około miesiąca poleżały w szafie, żeby przesiąknęły tymi dobrymi bakteriami domowymi ;-) Ja będę prasować cały czas ciuszki, bo to bardzo lubię, poza tym mam takie poczucie, że co wyprasowane, to odkażone :) I moje i męża ubrania też zawsze prasuję ;-) Taki nawyk wyniesiony z domu rodzinnego :D

czarna panda lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez pani do gotowania bym się obeszła- ale Pani do prasowania <3

Anioł lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotować mogę ale sprzątać po gotowaniu nie cierpię
    Tak samo z obieraniem ziemniaków i zmywaniem naczyń
    Ale na naszą dwójkę wystarcza 4-5 ziemniaków:)

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim pierwszym nabytkiem do kuchni była zmywarka :P

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już wolę prasować ;) Niż gotować ;)
    A zupy robię tak że gdy np. robię barszczyk czerwony to część odlewam i robię zabielany, zagęszczam zmiksowanymi warzywami i to tego podaję z ziemniakami a reszta barszczyku jest czyta i robię z uszkami. Więc niby na trzy dni ale zupa w innym wydaniu ;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez nie przepadam za gotowaniem. Mieszkam z mama i to ona gotuje, ja ewentualnie jej pomagam. A jak wyjezdza do niemiec do pracy to spada to na mnie. Ale moj maz na szczescie malo wybredny i pozera wszystko co mu sie da.

A prasowac nie znosze i tego nie robie, dopiero jak zakladam jakis ciuszek to prasuje ale dziecku wiadomo, ze bede i mysle ze nawet sprawi mi to przyjemnosc.

Po sniadaniu mialam chwile ataku paniki i bylam gotowa jechac na ip ale nie bede wam smecic. Juz jest lepiej a ja leze i odpoczywam.
    Oby przetrwac jeszcze chociaz te 7 tygodni bez komplikacji.

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę gotować codziennie dla 5 dorosłych osób. Ale sprzątanie to dla mnie kara :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam uwielbiam gotować :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:05

Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a do codziennej pielęgnacji pupci maluszka co kupujecie, polecacie? Nie chodzi mi o krem na odparzenia.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam linomag

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:05

MiM lubi tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    ja mam linomag

http://www.srokao.pl/2012/06/seria-linomag-analiza.html

Który?:)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel.....ja spróbuję z kosmetykami z Rossamanna. Skoro ponoć mają taki dobry skład, na dodatek cenowo przystępne, to czemu nie.

Przy pierworodnym miałam duet: Linomag plus Sudocrem (w przypadku pierwszych oznak odparzeń).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 11:42

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ