X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka nowych rzeczy z ubranek ale to głównie zakupione przez teściową... I na razie nowych to nie piorę, wypiorę tylko raz w dziecięcym proszku. Jednak te z piwnicy odczuwałam potrzebę a by wyprać i to w 60 stopniach ;) W piwnicach blokowych to wiadomo wilgoć i nie wiadomo czy jakieś robaczki czy coś... choć blok w miarę nowy z 2009 ;) Ale bałam się ewentualnych robaczków więc od razu jak przyniosłam z piwnicy to segregacja kolorystyczna i pranko, nawet wrzuciłam te ciuszki razem z naszymi do prania.

gosiunia lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nic nie gotuję - hurra :D
    Z wczoraj mam kotlety... wiem że piątek i raczej przestrzegam tego jadamy jarskie dania ale jak nie zjemy tych kotletów to będę musiała wyrzucić a to większy grzech ;)
    Jakieś naleśniki mam jeszcze... No i zupę barszczyk czerwony zabielany z ziemniaczkami - ulubiony córki ;)
    A jutro do teściowej na obiadek, pewnie dostaniemy wałówkę na niedzielę ;) Więc gotowanie dopiero w poniedziałek ;)
    Czy któraś z Was też tak "kocha" gotować jak Ja? Czy tylko ja jestem taka nielubiąca przebywać w kuchni???

• Puella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama...ja też kucharzem z zamiłowania nie jestem. Nie sprawi mi to frajdy. Na szczęście mąż w pracy obiady je, dzieć w przedszkolu, także gotuje teraz bardziej dla siebie. W weekendy mama nas rozpieszcza i ona obiady gotuje. Także nie mam źle, nie narzekam :p

WesołaMama, KotMisia, gosiunia lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła ja jak mi się chce to gotuje i jak mąż ma wolne- chociaż trafił mi się chłop wyjątkowo mało wymagający więc zje co jest i nie narzeka ;) a jak jestem sama w domu (mąż pracuje całe dnie) i nie mam chęci to nie gotuje a A. robi sobie kanapki jak wraca z pracy ;)
    ale czasem mnie najdą chęci i coś dobrego upichcę ;)

WesołaMama lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella - to zazdroszę. Moją córka drugi tydzień w domu ze mną bo antybiotyk miała a ona to bez zupy ani rusz! Więc dodatkowo musiałam dwa dania mieć...
    Mąż pracuje w terenie więc jak wpada do domu to głodny jak wilk ;) Ale Nam wystarczy samo drugie danie i pojemy sobie a Emilka musi mieć zupę i to wymyśla sobie: krem z dyni, krem z brokułów, pomidorówka a teraz barszczyk. Z tym że ja gotuję zupy raz na trzy dni więc chociaż tyle.

• MiM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama dla mnie to katorga stać przy garach - NIENAWIDZĘ GOTOWAĆ! A jak muszę to poświęcam temu max 30 minut!
    a jeszcze bardziej nienawidzę obierać ziemniaków i dlatego z racji mojego lenistwa jemy prawie codziennie inną kaszę!!

Moim marzeniem jest zatrudnienie Pani do gotowania oraz Pani do prasowania.

Kocham jak moje dziecko jest w przedszkolu bo przynajmniej nie muszę dla niej wymyślać :) Niestety zupę to ona zje tak max 2 dni tą samą :)

Mój Szanowny też nie jest wymagający jeżeli chodzi o kuchnie ale pracuje fizycznie więc prawie codziennie jest coś z mięsem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 11:17

KotMisia, WesołaMama lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kobietki, witamy się piątkowo! ;-) Ja dziś w skowronkach, bo mężuś pracuje z domu i jesteśmy sobie razem :)

U mnie mały bryka i w sumie to cały czas go czuje, czasem słabiej, czasem mocniej kopnie matkę :D

Co do wyprawki szpitalnej - ja mam już większość, zostaje mi kupić drugi stanik do karmienia i krem do pupy dla małego, resztę mam. Torbę mam od rodziców bardzo fajną sportową, średnią wielkościowo. :)
    Co do prania ciuszków - położna nam mówiła, żeby zbyt wcześnie nie prać, że około miesiąc-półtora przed porodem wyprać, wyprasować i właśnie żeby około miesiąca poleżały w szafie, żeby przesiąknęły tymi dobrymi bakteriami domowymi ;-) Ja będę prasować cały czas ciuszki, bo to bardzo lubię, poza tym mam takie poczucie, że co wyprasowane, to odkażone :) I moje i męża ubrania też zawsze prasuję ;-) Taki nawyk wyniesiony z domu rodzinnego :D

czarna panda lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bez pani do gotowania bym się obeszła- ale Pani do prasowania <3

Anioł lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotować mogę ale sprzątać po gotowaniu nie cierpię
    Tak samo z obieraniem ziemniaków i zmywaniem naczyń
    Ale na naszą dwójkę wystarcza 4-5 ziemniaków:)

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim pierwszym nabytkiem do kuchni była zmywarka :P

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już wolę prasować ;) Niż gotować ;)
    A zupy robię tak że gdy np. robię barszczyk czerwony to część odlewam i robię zabielany, zagęszczam zmiksowanymi warzywami i to tego podaję z ziemniakami a reszta barszczyku jest czyta i robię z uszkami. Więc niby na trzy dni ale zupa w innym wydaniu ;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez nie przepadam za gotowaniem. Mieszkam z mama i to ona gotuje, ja ewentualnie jej pomagam. A jak wyjezdza do niemiec do pracy to spada to na mnie. Ale moj maz na szczescie malo wybredny i pozera wszystko co mu sie da.

A prasowac nie znosze i tego nie robie, dopiero jak zakladam jakis ciuszek to prasuje ale dziecku wiadomo, ze bede i mysle ze nawet sprawi mi to przyjemnosc.

Po sniadaniu mialam chwile ataku paniki i bylam gotowa jechac na ip ale nie bede wam smecic. Juz jest lepiej a ja leze i odpoczywam.
    Oby przetrwac jeszcze chociaz te 7 tygodni bez komplikacji.

atdc8iikup31msj2.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę gotować codziennie dla 5 dorosłych osób. Ale sprzątanie to dla mnie kara :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam uwielbiam gotować :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:05

Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a do codziennej pielęgnacji pupci maluszka co kupujecie, polecacie? Nie chodzi mi o krem na odparzenia.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam linomag

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:05

MiM lubi tę wiadomość

• maribel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    ja mam linomag

http://www.srokao.pl/2012/06/seria-linomag-analiza.html

Który?:)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel.....ja spróbuję z kosmetykami z Rossamanna. Skoro ponoć mają taki dobry skład, na dodatek cenowo przystępne, to czemu nie.

Przy pierworodnym miałam duet: Linomag plus Sudocrem (w przypadku pierwszych oznak odparzeń).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 11:42

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ