Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od poczatku tyg piore i prasuje. Mam nadzieje skonczyc do konca tyg. W przyszlym tyg chce spakowac torby swoja i Kubusia. Wczoraj na wizycie lekarz mi powiedzial,ze mam duze szanse urodzic przed terminem i na 100% nie przenosze ciazy. Skurcze mam od 20tyg a szyjka od ostatniej wizyty z 45mm skrocila sie do 25mm,wiec dostalam kota pod ogon
Powinnam lezec,ale tego prania i prasowania jest taka masa,ze pozniej nie dam rady. A skoro takie newsy od doktorka to chce byc gotowa.
-
nick nieaktualny
-
A i postanowilam wprowadzic mojemu M rezim,koniec marudzenia,ze mamy czas, ma wyznaczony harmonogram prac i lepiej dla niego,zeby sie go trzymal bo bedzie Sajgon jakiego od poczatku ciazy nie widzial
rozleniwilo mi sie chlopisko w czasie tej ciazy,bo zlagodnialam i wyciszylam sie,ale w obliczu godziny zero coz...
I pytanie do Was- jaki magnez bierzecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:44
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Wiecie z tym porodem to wszystko zależy od człowieka.
Ja kilka lat temu miałam robiona kolonoskopie, co się nasluchqlam i naczytalam. Że bez znieczulenia się nie da, że taki bol. Bałam się jak diabeł. No i w prezencie w dniu badania dostałam okres! I poszłam na żywioł mimo że przy okresie ledwo nogami ruszam. Nie wzięłam znieczulenia, bolało tylko jak napowietrzony kawałek jelita uciskal na macice.
Wierzę, że tak samo będzie z porodem. Jestem osoba bardzo radosną, w stresie włącza mi się gadula i coś czuję, że będzie dobrze!
A przypomniało mi się że na kafeterii jest wątek o śmiesznych historiach z porodowki, warto się pośmiać.
No i najważniejsze. Każda z nas już przechodziła poródtyljo od drugiej strony
GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Co sądzicie o takim zestawie?
http://allegro.pl/promocja-wyprawka-7czesci-dla-niemowlat-8-kol-i5079284201.html
Bo od razu do porodu trzeba komplet ciuszków przygotowac, jak umyją dzieciaczka - to go pewnie zaraz ubierają?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:52
-
Gabik - to ja Cię rozumiem. Też w takiej sytuacji chciałabym miec wszystko przygotowane zeby byc spokojniejsza.
Ja mam wizyte w przyszłym tygodniu zobaczymy czego się dowiem. Póki co małymi kroczkami kontynuuję zakupy.
Zmykam - dobrej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:03
-
Slash dziecka w pierwszej dobie nie myją tylko wycierają
kąpiel jest na drugą dobę
Poczytaj w szpitalu w którym chcesz rodzić jakie mają wymagania wtedy będziesz wiedziała czy taki komplet się nada.
Gosia ale wiesz jak mam wybrać płyn do płukania to chcę powąchać a poza tym zakupy to zawsze okazja żeby wyrwać się z tej wiochy...Poza tym nie wiem czy etesco dowozi zakupy ponad 30km?
GabiK ja brałam magne b6 3x2, potem aspargin 4x2 ale że potas za bardzo podskoczył to od dzisiaj biorę asmag forte 4x2.
zmykam do spania. Dobrej nockiGabiK lubi tę wiadomość
-
Ja też biorę magne b6 ale 3x1.
Myślę, że bardziej od samego szpitala będzie ważne to na jaki personel akurat trafimy... I czy będą mieli dobry dzień.
A jeszcze co do smoczków, bo jak zwykle palnęłam, więc żeby nie było, miałam na myśli sytuację typu bratowa męża, która dwu/trzylatkowi smoczka do paszczy pchała bo jęczyDzieci zasypiające ze smoczkiem to inna para kaloszy. Ja też byłam smokowa, aż mama mi powiedziała, że oddała smoczek kociątkom na podwórku i potem jak chciałam smoczka to się pytała czy naprawdę chcę go zabrać małym kotkom
GabiK, Anioł lubią tę wiadomość
-
Witamy się piątkowo
Moja Mała ma właśnie poranny trening tańca, dziś ku uciesze męża na każde pytanie "kochasz tatusia?" machnęła którąś kończyną
Męża odprawiłyśmy do pracy, a teraz same musimy się szykować
W każdym razie wczoraj kupiliśmy komody! zatem będę mogła już zabrać się za pranie, prasowanie i segregowanie ciuszków za jakieś 2tyg - będę miała wtedy już w końcu czas, a i szafy mam nadzieję się przewietrzą do tego czasuDziś też zamawiamy łóżeczko i wózek, może uda się odebrać w przyszły weekend
Aaa i chyba nie powiedziałam jak tam było po wizycie u kardio, babeczka kazała przyjść za miesiąc jak już będziemy przed terminem niewiele, założy holter i zrobi echo, natomiast uznała, że na obecny moment nie ma podstaw do CC, ale to oświadczy na 100% po badaniach świeżych. W każdym razie trochę mi chyba ulżyło, bo chyba jednak już nie napalam się tak na cc i wolałabym próbować jednak snCzas pokaże jeszcze jak się zachce mojemu dziecięciu
Udanego dnia!Rika, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ja zamawiałam taki komplecik i jest dobry jakościowo
http://allegro.pl/wyprawka-7el-czapka-niedrapki-kaftanik-spiochy-i5078502585.html
U mnie wymagają tylko ciuszki na wyjście...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 09:05
gosia86 lubi tę wiadomość
-
I my się witamy:)
Kurier dzisiaj właśnie dostarczył mi walizkę, którą zamówiłam do szpitala. Na początku marca się już chyba spakuję. A ubranka zacznę prać i prasować w przyszłym tygodniu.
Slash, te patyczki to te ze specjalną główką. Jeśli chodzi o ubranka do szpitala to ja nie biorę żadnych. Tylko w dniu wyjścia mąż przywiezie wcześniej przygotowany zestaw. Ponoć można ubierać w swoje ubranka, ale potem ciężko je odzyskać. Dużo też zależy od szpitala, trzeba się dowiedzieć.
Ten zestaw z allegro wygląda w porządku. Zależy jaka firma i jakość. Ja na przykład dostałam w prezencie pod choinkę podobny zestaw 5-częściowy. Niestety jakość bardzo kiepska. Bawełna tak szorstka, że w życiu nie założyłabym tego na dzieciątko. Dlatego wolę kupować osobno.
Zmykam na jakieś obiadowe zakupki. Miłego dnia:* -
A ja jeszcze nawet nie wiem czego wymagają w szpitalu... Mój gin prowadzący powiedział na ostatniej wizycie żebym się nie wygłupiała bo czasu jeszcze dużo i żebym do SR zaczęła chodzić od marca
W sumie u nas wszystko zamyka się w jednym tyg z tego co widzę, więc raczej zdążymy. Wtedy też dowiem się czego wymagają w szpitalu, będę na zwiedzaniu i wybiorę sobie położną, która będzie przy mnie.. Ja nie wiem, lekarz tak swobodnie do tego podchodzi, a ja już czuję ogromną presję czasu..
-
dzień dobry;) u nas dzis zabiegany dzień będzie bo MĘŻULEK jutro rano będzie z nami;D musze upiec ciasto, na jutro szykuje lasagne na obiad
z gorszych wiadomości nie przełożyłam wizyty na przyszły tydzień bo nasz lekarz ma urlop.. więc znowu mężu nie pojedzie, chyba z mama pojade;D babcia sie cieszy
a z lepszych po południu przyjdzie moje łóżeczko i pewnie skręcimy je po malowaniu;D
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość