X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już ciuszki macie wyprane i wyprasowane?

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash a skąd :D czekam na piękna pogodę Np jak dzisiaj żeby je wysuszyć na tarasie na świeżym powietrzu a poza tym nawet jak wypioer to bez sensu trzymać ciuszki w reklamówce a mężowi nie spieszy się z przywiezieniem mebli

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na komode ;p

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff odetchnęłam ;)
    No tak masz racje - lepiej poczekać na piękną pogodę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:32

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od poczatku tyg piore i prasuje. Mam nadzieje skonczyc do konca tyg. W przyszlym tyg chce spakowac torby swoja i Kubusia. Wczoraj na wizycie lekarz mi powiedzial,ze mam duze szanse urodzic przed terminem i na 100% nie przenosze ciazy. Skurcze mam od 20tyg a szyjka od ostatniej wizyty z 45mm skrocila sie do 25mm,wiec dostalam kota pod ogon :-) Powinnam lezec,ale tego prania i prasowania jest taka masa,ze pozniej nie dam rady. A skoro takie newsy od doktorka to chce byc gotowa.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam na razie wstępnie później wypiorę w dziecięcym proszku i wyprasuję

gosiunia lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i postanowilam wprowadzic mojemu M rezim,koniec marudzenia,ze mamy czas, ma wyznaczony harmonogram prac i lepiej dla niego,zeby sie go trzymal bo bedzie Sajgon jakiego od poczatku ciazy nie widzial :-) rozleniwilo mi sie chlopisko w czasie tej ciazy,bo zlagodnialam i wyciszylam sie,ale w obliczu godziny zero coz...:-)

I pytanie do Was- jaki magnez bierzecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:44

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z tym porodem to wszystko zależy od człowieka.

Ja kilka lat temu miałam robiona kolonoskopie, co się nasluchqlam i naczytalam. Że bez znieczulenia się nie da, że taki bol. Bałam się jak diabeł. No i w prezencie w dniu badania dostałam okres! I poszłam na żywioł mimo że przy okresie ledwo nogami ruszam. Nie wzięłam znieczulenia, bolało tylko jak napowietrzony kawałek jelita uciskal na macice.

Wierzę, że tak samo będzie z porodem. Jestem osoba bardzo radosną, w stresie włącza mi się gadula i coś czuję, że będzie dobrze! :)

A przypomniało mi się że na kafeterii jest wątek o śmiesznych historiach z porodowki, warto się pośmiać.

No i najważniejsze. Każda z nas już przechodziła poród ;) tyljo od drugiej strony ;)

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o takim zestawie?
    http://allegro.pl/promocja-wyprawka-7czesci-dla-niemowlat-8-kol-i5079284201.html

Bo od razu do porodu trzeba komplet ciuszków przygotowac, jak umyją dzieciaczka - to go pewnie zaraz ubierają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 22:52

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik - to ja Cię rozumiem. Też w takiej sytuacji chciałabym miec wszystko przygotowane zeby byc spokojniejsza.
    Ja mam wizyte w przyszłym tygodniu zobaczymy czego się dowiem. Póki co małymi kroczkami kontynuuję zakupy.

Zmykam - dobrej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:03

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu piszą na stronie,żeby mieć 3 zestawy ciuszków: 3x kaftanik, 3x śpioszki lub 3x pajac, oczywiście oprócz miliona innych rzeczy :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash dziecka w pierwszej dobie nie myją tylko wycierają ;) kąpiel jest na drugą dobę :)
    Poczytaj w szpitalu w którym chcesz rodzić jakie mają wymagania wtedy będziesz wiedziała czy taki komplet się nada.
    Gosia ale wiesz jak mam wybrać płyn do płukania to chcę powąchać a poza tym zakupy to zawsze okazja żeby wyrwać się z tej wiochy... ;) Poza tym nie wiem czy etesco dowozi zakupy ponad 30km?
    GabiK ja brałam magne b6 3x2, potem aspargin 4x2 ale że potas za bardzo podskoczył to od dzisiaj biorę asmag forte 4x2.

zmykam do spania. Dobrej nocki :)

GabiK lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę magne b6 ale 3x1.
    Myślę, że bardziej od samego szpitala będzie ważne to na jaki personel akurat trafimy... I czy będą mieli dobry dzień.
    A jeszcze co do smoczków, bo jak zwykle palnęłam, więc żeby nie było, miałam na myśli sytuację typu bratowa męża, która dwu/trzylatkowi smoczka do paszczy pchała bo jęczy :/ Dzieci zasypiające ze smoczkiem to inna para kaloszy. Ja też byłam smokowa, aż mama mi powiedziała, że oddała smoczek kociątkom na podwórku i potem jak chciałam smoczka to się pytała czy naprawdę chcę go zabrać małym kotkom :P

GabiK, Anioł lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia Dziewuszki, wlasnie zajadamy sniadanko. A dzis ide do dentysty... mam nadzieje, ze nic nie znajdzie ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się piątkowo :)

Moja Mała ma właśnie poranny trening tańca, dziś ku uciesze męża na każde pytanie "kochasz tatusia?" machnęła którąś kończyną :)
    Męża odprawiłyśmy do pracy, a teraz same musimy się szykować :)

W każdym razie wczoraj kupiliśmy komody! zatem będę mogła już zabrać się za pranie, prasowanie i segregowanie ciuszków za jakieś 2tyg - będę miała wtedy już w końcu czas, a i szafy mam nadzieję się przewietrzą do tego czasu :) Dziś też zamawiamy łóżeczko i wózek, może uda się odebrać w przyszły weekend :)

Aaa i chyba nie powiedziałam jak tam było po wizycie u kardio, babeczka kazała przyjść za miesiąc jak już będziemy przed terminem niewiele, założy holter i zrobi echo, natomiast uznała, że na obecny moment nie ma podstaw do CC, ale to oświadczy na 100% po badaniach świeżych. W każdym razie trochę mi chyba ulżyło, bo chyba jednak już nie napalam się tak na cc i wolałabym próbować jednak sn :) Czas pokaże jeszcze jak się zachce mojemu dziecięciu :)

Udanego dnia!

Rika, gosia86 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam taki komplecik i jest dobry jakościowo :)
    http://allegro.pl/wyprawka-7el-czapka-niedrapki-kaftanik-spiochy-i5078502585.html

U mnie wymagają tylko ciuszki na wyjście... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 09:05

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy:)

Kurier dzisiaj właśnie dostarczył mi walizkę, którą zamówiłam do szpitala. Na początku marca się już chyba spakuję. A ubranka zacznę prać i prasować w przyszłym tygodniu.

Slash, te patyczki to te ze specjalną główką. Jeśli chodzi o ubranka do szpitala to ja nie biorę żadnych. Tylko w dniu wyjścia mąż przywiezie wcześniej przygotowany zestaw. Ponoć można ubierać w swoje ubranka, ale potem ciężko je odzyskać. Dużo też zależy od szpitala, trzeba się dowiedzieć.
    Ten zestaw z allegro wygląda w porządku. Zależy jaka firma i jakość. Ja na przykład dostałam w prezencie pod choinkę podobny zestaw 5-częściowy. Niestety jakość bardzo kiepska. Bawełna tak szorstka, że w życiu nie założyłabym tego na dzieciątko. Dlatego wolę kupować osobno.

Zmykam na jakieś obiadowe zakupki. Miłego dnia:*

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nawet nie wiem czego wymagają w szpitalu... Mój gin prowadzący powiedział na ostatniej wizycie żebym się nie wygłupiała bo czasu jeszcze dużo i żebym do SR zaczęła chodzić od marca :P W sumie u nas wszystko zamyka się w jednym tyg z tego co widzę, więc raczej zdążymy. Wtedy też dowiem się czego wymagają w szpitalu, będę na zwiedzaniu i wybiorę sobie położną, która będzie przy mnie.. Ja nie wiem, lekarz tak swobodnie do tego podchodzi, a ja już czuję ogromną presję czasu..

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry;) u nas dzis zabiegany dzień będzie bo MĘŻULEK jutro rano będzie z nami;D musze upiec ciasto, na jutro szykuje lasagne na obiad ;)

z gorszych wiadomości nie przełożyłam wizyty na przyszły tydzień bo nasz lekarz ma urlop.. więc znowu mężu nie pojedzie, chyba z mama pojade;D babcia sie cieszy ;)

a z lepszych po południu przyjdzie moje łóżeczko i pewnie skręcimy je po malowaniu;D

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh czekam na moją 13stke i kupię łóżko dla starszej i mini wyprawkę dla młodego.
    mały od rana straszny len też tak macie że czasem wasze dziecko ma was w dupie i się nie rusza?

gosia86 lubi tę wiadomość

03.02.2014
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ