X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krwi, moczu i próby wątrobowe.
    Z morfoligii:
    hematokryt minimalnie obniżony
    neutrofile minimalnie podwyzszone
    eozynofile minimalnie obnizone
    limfocyty 14,3 a norma od 20

Mocz
    są bakterie - ale w granicach normy i obnizony ciężar własciwy ale minimalnie

Fosfataza, bilirubina i aspat - mieszcza się w normie
    natomiast ALT podwyzszony do 40, a norme mam napisanado 35.
    Ciekawe co powie lekarz.
    Chyba to nie jest ta cholestaza ciążowa? Jesli jeden paramert podwyzszony. Przerzuce się całkowicie na gotowane jedzenie.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti to jesteśmy obie z tym ,,problemem'' mi się tak zaczęło robić w tym tygodniu, też nie wiem co o tym myśleć, jak siedzę, leżę jest ok tylko jak jestem w ruchu, wkładka jedna za drugą leci, też mi przez głowę te wody przeleciały, czekam do piątku mam wizytę powiem gin to zbada i oby wszystko było dobrze.

• madziorek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek właśnie wiem, że się nie da przewidzieć, ale ten kocyk minky mimo że bez ocieplenia wydaje mi się dość gruby a ja pojęcia nie mam jak się dzieckiem zajmować. Mam nadzieję, że lada chwila szkoła rodzenia się zacznie :)
    Beti a skąd zamawiasz pościelkę? w ogóle leż i odpoczywaj ;)

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też tak mam z tymi mokrymy wkładkami. Codziennie robię test PH i jest OK, to nie wody, także jestem spokojna.

gosiunia lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa swoich wyników z labo. Cześć powinna być dzisiaj a część jutro. Może wyjaśni się czemu bym tylko spała. Bluberry trzymam kciuki za Ciebie oby nie było to co myślisz. Ja dzisiaj też zrobiłam ASPAT i ALAT moja siostra miała z wątroba niezłe przeprawy w ciąży i żółtaczkę. Teraz to wszystkie jesteśmy jak chodzące laboratorium . Karolcia zapomniałam wcześniej napisać że masz super brzusio a tych kg wcale po Tobie nie widać :) Shlash a Ty robiłaś próby wątrobowe bo masz objawy czy tylko tak dla siebie?

Karolcia88 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Mamuśki :)

Piękne brzuszki macie :)

Ja się witam w 29 tc według belly :)

Musze wam powiedzieć do jakiego sklepu wczoraj weszłam :/
    Zrobiłyśmy sobie ze szwagierką babski wypad kino (oczywiście na 50 twarzy Gray ) małe zakupy no i poszłyśmy porozgladac się za wózkami !
    Znalazłam sklep z dużym wyborem więc chciałam zobaczyc jak jaki wózek się prowadzi czy jest lekki w prowadzeniu jakie amortyzatory jak sie buja itp. pewnie każda z was przed zakupem sprawdza takie rzeczy :/
    No i jeseśmy w sklepie podchodzi facet widzi że w ciąży jestem no i zaczyna mówić o wózkach ale do wózków dojść nie można bo odgrodzone jak w muzeum taśmami !!
    No to się pytam czy moge sprawdzić ten ten i tamten a on do mnie że jak nie jestem zdecydowana dziś na zakup to za dotykanie wózka 30 zł prowizji za użytkowanie na terenie sklepu :/
    Ja i szwagierka wielkie oczy że co on do nas mówi !!!!!!!!!!!
    No bo wózek się brudzi zużywa itp. jak chwycę za rączkę i będę chciała przejechać się wózkiem metr po sklepie :/
    Jakaś paranoja jak dla mnie to była :/
    Tłumaczę facetowi ze jak nie chce dotykać materiału tylko za rączkę chwycić a on dalj swoje !!!!!!!Przyszła szefowa spojżała na mnie mówi że ma ani chyba jeszcze czas na zakup wózka jeżeli to dopiero 7 miesiąc itp.
    TO CHYBA NIE JEST NORMALNE CO!!!!!!!!

Człowiek pojdzie do komisu auto kupić za kilkadziesiąt tyś to ma darmową jazdę próbną itp. a tu wózka nie wolno dotykać :/ :/
    Wyszłam ze sklepu i nie mam zamiaru tam wrócić :/

Niedługo za przymierzenie butuw w obuwniczym prowizje trzeba będzie płacić :/ :( :)
    Nie potrafię tego zrozumieć aż do dziś :/

gosia86, nadulek, gosiunia, Wonderwall, dorota1987, Bluberry lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19323779 tu zamierzam się zaopatrzyć :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, ja właśnie myślałam o takim zestawie kocyka z poduszką. Ale pediatrzy i położne odradzają stosowanie poduszek ze względu na kręgosłup, poduszka może zaburzać ułożenie ciała. Przy ulewaniu, problemach z oddychaniem zalecane są specjalne poduszki z klinem, niegroźne dla kręgosłupa. Dlatego ja nie kupuję żadnych poduszek i będę kładła synkowi pieluszkę flanelowa na prześcieradło, żeby było mu milej:)

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maribel wrote:
    Slash, ja właśnie myślałam o takim zestawie kocyka z poduszką. Ale pediatrzy i położne odradzają stosowanie poduszek ze względu na kręgosłup, poduszka może zaburzać ułożenie ciała. Przy ulewaniu, problemach z oddychaniem zalecane są specjalne poduszki z klinem, niegroźne dla kręgosłupa. Dlatego ja nie kupuję żadnych poduszek i będę kładła synkowi pieluszkę flanelowa na prześcieradło, żeby było mu milej:)

Ja tak robiłam. Pod materac od strony główki podkładałam książke żeby było troszeczkę wyżej, bo Młody bardzo mi ulewał. Teraz tez nie kupuję poduszek.

maribel, gosia86 lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga niezła akcja w tym sklepie, chyba za dużo klientów nie mają :/ chyba po to są sklepy żeby zobaczyć , sprawdzić czy do nas pasuje i dopiero kupić. Ja bym i tam nagadała znając mnie. Zrobiłam dla świętego spokoju test gyneintima i wyszedł ok więc raczej to tylko śluz wodnisty.

AGA 30, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny od dosć dawna mokro i wkładki wymieniać muszę dosć często ale lekarz zawsze mówi ze ok wszsytko więc się nie martwie :)

Znalazłam wózek dziś jadę ogladać :)
    Używany za 700 zł na zdjęciach wygląda interesujaco :)

Cosik takiego wypatrzyłam czy któraś ma albo zamierza kupić ??
    http://www.emaluch.com/esklep/pl/p/COLETTO-GIOVANNI-3w1-wozek-wielofunkcyjny-z-fotelikem/264

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti Blu obserwujecie się ale mam nadzieję że to nic złego u mnie podbnie od wczoraj tyle że wygląda jak taki śluz po podnieceniu
    Aga polubiłam post za kolejny tydzień i za absurd w sklepie :D
    Karolcia śliczny zgrabny brzusio :*
    Teraz czytałam żeby nie dawać poduszki a można nawet podłożyć książki pod nogi łóżeczka od strony główki żeby była wyżej

Aga fajny wózek
    A mój mąż już zaczął narzekać że podoba mi się ten tako który upatrzyłam ale te kropki tomu sie nie podobają
    Ale wybaczam mu bo ostatnio sam zaczął wykazywać inicjatywę i przegląda różne strony, gazetki promocyjne itp.
    I tak codziennie sprawdzam olx czy nie ma jakiejś nowej ciekawej oferty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:29

AGA 30, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia czyli będziecie jechać oglądać ten wózek czy mąż dalej marudzi, że jeszcze dużo czasu/ ewentualnie, że mu się nie podobają kropki?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczął czuć presję czasu wiec na ten temat juz nic nie mówi
    Wczoraj narzekał na kropki :/
    Od poniedziałku wrócił do pracy i wraca około 20 do domu wiec na razie i tak nie mamy jak pojechać go obejrzeć
    Zreszta tak samo jak ze zwiedzaniem szpitala

Ale i tak jestem zaskoczona że rozmawia na temat dziecka/zakupów z kolegami w pracy i nawet mu radzą gdzie co obejrzeć/kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:44

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy kupujecie książeczki - pamiętniki? Takie wiecie do wpisania kiedy maluszek się urodził i wklejania różnych rzeczy ;)

Emilka ma taki więc chyba tez taki sam zakupię Milence: http://bonito.pl/k-444481-album-mojego-dziecka-dziewczynka?gclid=CMSz6fT1_MMCFfDKtAod6TQATQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:50

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    ale paranoja w tym sklepie..
    przecież wózek to wydatek rzędu ponad 1 tys zł nowy, więc przyszły rodzic powinien mieć możliwość przetestować pod każdym względem :-)

No testowanie możliwe za jedynie 30 zł :/ Przy zakupie sprzedawca łaskawie odda te 30 zł :/

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:37

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- pierwszy raz słyszę o czymś takim. W ten sposób to nikt u nich nie kupi... Obejrzeć towar który planuje się zakupić to podstawa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Aga- pierwszy raz słyszę o czymś takim. W ten sposób to nikt u nich nie kupi... Obejrzeć towar który planuje się zakupić to podstawa!

No ja się też pierwszy raz spotkałam z czymś takim i aż mi szczęlka opadła !!Szwagierka co była ze mną ma dwójkę dzieci i też była w szoku !!

A jeszcze hasło ze i tak dziś nie bede kupować bo jeszcze mam czas dobiło mnie już do końca !!!:/

‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ