Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki krwi, moczu i próby wątrobowe.
Z morfoligii:
hematokryt minimalnie obniżony
neutrofile minimalnie podwyzszone
eozynofile minimalnie obnizone
limfocyty 14,3 a norma od 20
Mocz
są bakterie - ale w granicach normy i obnizony ciężar własciwy ale minimalnie
Fosfataza, bilirubina i aspat - mieszcza się w normie
natomiast ALT podwyzszony do 40, a norme mam napisanado 35.
Ciekawe co powie lekarz.
Chyba to nie jest ta cholestaza ciążowa? Jesli jeden paramert podwyzszony. Przerzuce się całkowicie na gotowane jedzenie. -
nick nieaktualnyBeti to jesteśmy obie z tym ,,problemem'' mi się tak zaczęło robić w tym tygodniu, też nie wiem co o tym myśleć, jak siedzę, leżę jest ok tylko jak jestem w ruchu, wkładka jedna za drugą leci, też mi przez głowę te wody przeleciały, czekam do piątku mam wizytę powiem gin to zbada i oby wszystko było dobrze.
-
Nadulek właśnie wiem, że się nie da przewidzieć, ale ten kocyk minky mimo że bez ocieplenia wydaje mi się dość gruby a ja pojęcia nie mam jak się dzieckiem zajmować. Mam nadzieję, że lada chwila szkoła rodzenia się zacznie
Beti a skąd zamawiasz pościelkę? w ogóle leż i odpoczywaj -
Ja jestem ciekawa swoich wyników z labo. Cześć powinna być dzisiaj a część jutro. Może wyjaśni się czemu bym tylko spała. Bluberry trzymam kciuki za Ciebie oby nie było to co myślisz. Ja dzisiaj też zrobiłam ASPAT i ALAT moja siostra miała z wątroba niezłe przeprawy w ciąży i żółtaczkę. Teraz to wszystkie jesteśmy jak chodzące laboratorium . Karolcia zapomniałam wcześniej napisać że masz super brzusio a tych kg wcale po Tobie nie widać
Shlash a Ty robiłaś próby wątrobowe bo masz objawy czy tylko tak dla siebie?
Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry Mamuśki
Piękne brzuszki macie
Ja się witam w 29 tc według belly
Musze wam powiedzieć do jakiego sklepu wczoraj weszłam
Zrobiłyśmy sobie ze szwagierką babski wypad kino (oczywiście na 50 twarzy Gray ) małe zakupy no i poszłyśmy porozgladac się za wózkami !
Znalazłam sklep z dużym wyborem więc chciałam zobaczyc jak jaki wózek się prowadzi czy jest lekki w prowadzeniu jakie amortyzatory jak sie buja itp. pewnie każda z was przed zakupem sprawdza takie rzeczy
No i jeseśmy w sklepie podchodzi facet widzi że w ciąży jestem no i zaczyna mówić o wózkach ale do wózków dojść nie można bo odgrodzone jak w muzeum taśmami !!
No to się pytam czy moge sprawdzić ten ten i tamten a on do mnie że jak nie jestem zdecydowana dziś na zakup to za dotykanie wózka 30 zł prowizji za użytkowanie na terenie sklepu
Ja i szwagierka wielkie oczy że co on do nas mówi !!!!!!!!!!!
No bo wózek się brudzi zużywa itp. jak chwycę za rączkę i będę chciała przejechać się wózkiem metr po sklepie
Jakaś paranoja jak dla mnie to była
Tłumaczę facetowi ze jak nie chce dotykać materiału tylko za rączkę chwycić a on dalj swoje !!!!!!!Przyszła szefowa spojżała na mnie mówi że ma ani chyba jeszcze czas na zakup wózka jeżeli to dopiero 7 miesiąc itp.
TO CHYBA NIE JEST NORMALNE CO!!!!!!!!
Człowiek pojdzie do komisu auto kupić za kilkadziesiąt tyś to ma darmową jazdę próbną itp. a tu wózka nie wolno dotykać
Wyszłam ze sklepu i nie mam zamiaru tam wrócić
Niedługo za przymierzenie butuw w obuwniczym prowizje trzeba będzie płacić
Nie potrafię tego zrozumieć aż do dziś
gosia86, nadulek, gosiunia, Wonderwall, dorota1987, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Slash, ja właśnie myślałam o takim zestawie kocyka z poduszką. Ale pediatrzy i położne odradzają stosowanie poduszek ze względu na kręgosłup, poduszka może zaburzać ułożenie ciała. Przy ulewaniu, problemach z oddychaniem zalecane są specjalne poduszki z klinem, niegroźne dla kręgosłupa. Dlatego ja nie kupuję żadnych poduszek i będę kładła synkowi pieluszkę flanelowa na prześcieradło, żeby było mu milej:)
-
maribel wrote:Slash, ja właśnie myślałam o takim zestawie kocyka z poduszką. Ale pediatrzy i położne odradzają stosowanie poduszek ze względu na kręgosłup, poduszka może zaburzać ułożenie ciała. Przy ulewaniu, problemach z oddychaniem zalecane są specjalne poduszki z klinem, niegroźne dla kręgosłupa. Dlatego ja nie kupuję żadnych poduszek i będę kładła synkowi pieluszkę flanelowa na prześcieradło, żeby było mu milej:)
Ja tak robiłam. Pod materac od strony główki podkładałam książke żeby było troszeczkę wyżej, bo Młody bardzo mi ulewał. Teraz tez nie kupuję poduszek.maribel, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Aga niezła akcja w tym sklepie, chyba za dużo klientów nie mają
chyba po to są sklepy żeby zobaczyć , sprawdzić czy do nas pasuje i dopiero kupić. Ja bym i tam nagadała znając mnie. Zrobiłam dla świętego spokoju test gyneintima i wyszedł ok więc raczej to tylko śluz wodnisty.
AGA 30, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie dziewczyny od dosć dawna mokro i wkładki wymieniać muszę dosć często ale lekarz zawsze mówi ze ok wszsytko więc się nie martwie
Znalazłam wózek dziś jadę ogladać
Używany za 700 zł na zdjęciach wygląda interesujaco
Cosik takiego wypatrzyłam czy któraś ma albo zamierza kupić ??
http://www.emaluch.com/esklep/pl/p/COLETTO-GIOVANNI-3w1-wozek-wielofunkcyjny-z-fotelikem/264gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Beti Blu obserwujecie się ale mam nadzieję że to nic złego u mnie podbnie od wczoraj tyle że wygląda jak taki śluz po podnieceniu
Aga polubiłam post za kolejny tydzień i za absurd w sklepie
Karolcia śliczny zgrabny brzusio :*
Teraz czytałam żeby nie dawać poduszki a można nawet podłożyć książki pod nogi łóżeczka od strony główki żeby była wyżej
Aga fajny wózek
A mój mąż już zaczął narzekać że podoba mi się ten tako który upatrzyłam ale te kropki tomu sie nie podobają
Ale wybaczam mu bo ostatnio sam zaczął wykazywać inicjatywę i przegląda różne strony, gazetki promocyjne itp.
I tak codziennie sprawdzam olx czy nie ma jakiejś nowej ciekawej ofertyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:29
AGA 30, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Chyba zaczął czuć presję czasu wiec na ten temat juz nic nie mówi
Wczoraj narzekał na kropki
Od poniedziałku wrócił do pracy i wraca około 20 do domu wiec na razie i tak nie mamy jak pojechać go obejrzeć
Zreszta tak samo jak ze zwiedzaniem szpitala
Ale i tak jestem zaskoczona że rozmawia na temat dziecka/zakupów z kolegami w pracy i nawet mu radzą gdzie co obejrzeć/kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:44
-
A czy kupujecie książeczki - pamiętniki? Takie wiecie do wpisania kiedy maluszek się urodził i wklejania różnych rzeczy
Emilka ma taki więc chyba tez taki sam zakupię Milence: http://bonito.pl/k-444481-album-mojego-dziecka-dziewczynka?gclid=CMSz6fT1_MMCFfDKtAod6TQATQWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:50
gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelinkie wrote:ale paranoja w tym sklepie..
przecież wózek to wydatek rzędu ponad 1 tys zł nowy, więc przyszły rodzic powinien mieć możliwość przetestować pod każdym względem
No testowanie możliwe za jedynie 30 złPrzy zakupie sprzedawca łaskawie odda te 30 zł
-
nick nieaktualnyWesołaMama wrote:Aga- pierwszy raz słyszę o czymś takim. W ten sposób to nikt u nich nie kupi... Obejrzeć towar który planuje się zakupić to podstawa!
No ja się też pierwszy raz spotkałam z czymś takim i aż mi szczęlka opadła !!Szwagierka co była ze mną ma dwójkę dzieci i też była w szoku !!
A jeszcze hasło ze i tak dziś nie bede kupować bo jeszcze mam czas dobiło mnie już do końca !!!