X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale mega sklep :/
    Gosia karpatka sie robi :)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jak coś to mozesz dodać trochę soku z cytryny do masy, bo dla mnie teraz wyszła trochę mdła bo zapomniałam o tym soku i nie dodałam też alkoholu a przed ciążą zawsze coś tam dolałam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy mieć taki wózek
    http://allegro.pl/wozek-graco-symbio-zestaw-3w1-gratisy-i5093218108.html (ale chyba bez parasolki- nie kojarzę, żeby siostra miała ale w takim kolorze
    http://allegro.pl/wozek-symbio-graco-gondola-2w1-mega-wyprzedaz-i5125922003.html)

chyba pomału włącza mi się syndrom wicia gniazda, ale u nas jeszcze 3 miesiące więc muszę wziąć na wstrzymanie... a już chętnie bym coś poprała i w ogóle.. ;)

Gosia, właśnie kiedyś mi narobiłaś takiego smaka na karpatkę że myślałam, że pypcia dostanę :P a teraz jeszcze Ty Madziorek przypominasz ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ale się rozpisałyście dziewczyny, ledwo nadrobiłam.
    Gratuluję wieści z wizyt i dalej zaciskam kciuki za te kolejne i żeby wszystkie wyniki badań okazały się być w granicach normy.

Puella - Michalina to śliczne imię. Sama bym takie dała, gdybym czekała na córeczkę. Miałam tym Lilianna, ale mężowi się nie podobało i też dziwnie brzmiało z jego ust i potem on dał propozycje Zuzia a ja Michalina, ale nie musieliśmy rozstrzygać tego problemu bo jest Jaś.

Aga - Twoja sytuacja w sklepie była żenująca. Mam nadzieję, że padnie ten sklep. Jak my z mężem szliśmy wybierać wózek to sprzedawca się tak udzielał, poświęcił nam 1,5h w sklepie, dał podotykać, powozić, a model który nam się podobał był w kartonie, bo wcześniejsza pokazówka została sprzedana i specjalnie złożył. Przecież wózek to nie np. pomarańcza? Co się stanie od takiego macania? Niektórzy pewnie muszą się zapożyczyć żeby kupić wózek, więc musi być to przemyślana decyzja.

Widzę, że kolejne przeprawy z ZUS. Smutne to jest strasznie i się cieszę, że ZUS w Rybniku jeszcze nie jest taki zły, bo mam pieniążki w terminie. Chociaż jak pisałam to mam juz jedną kontrolę za sobą, po pół roku siedzenia na L4.

Wiecie co? Ja dalej się martwię tym odszkodowaniem za spalony garaż. Ubezpieczyciel ma 30 dni na rozpatrzenie sprawy, a tu jeszcze wczoraj mieliśmy taką sytuację, że tętno mi skoczyło chyba do maksimum. Mąż wczoraj zrobił nam obiad, potem zjadł kilka kęsów i odebrał telefon od wujka, potem wstał i wybiegł z domu. Jeszcze mi krótko wyjaśnił, że się u niego pali. Wujek mieszka 2 minuty drogi od nas. Okazało się, że zewrzał im piec węglowy, woda w rurkach i kaloryferach już huczała, w piwnicy pełno gorącej pary i jakaś instalacja się już zapaliła. Mąż jeszcze przybiegł do domu po gaśnice, bo oni nie mieli, nawet bali się wejść do tej piwnicy. Mąż ledwo się od nich dowiedział gdzie mają jakiś zawór czy coś. Dopuścił do obiegu zimną wodę i pozbył się pary, a potem mógł gasić instalacje. Wszystko skończyło się dobrze, ale ja w domu to już miałam dość. Widziałam przez okno jak jechała straż pożarna i skończyła wyć gdzieś obok. Byłam pewna, że to do nich przyjechała. Już się bałam, że tam się sprawy dużo gorzej potoczyły, już się bałam czy mi się tam mąż nie udusił czy coś, bo potem jeszcze jedne syreny słyszałam. Potem mąż wrócił do domu cały usmolony i powiedział, że jedzie jeszcze z wujkiem żeby sobie odebrał auto z warsztatu (i z gaśnicą). Mój mąż nikomu nie odmówi w potrzebie, leci tam, skąd inni uciekają i tylko on może uratować świat...normalnie dziwny człowiek.

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia sok dodany ;) w sumie nie wiem czy powinnam jeść ciasto bo jestem taka wielka :/

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek proszę Cię mniej litość :D wszystkie jesteśmy wielkie :D
    Karolcia mam to samo pół domu bym przemeblowała ale samo g.wno mogę ;)
    Dorota po prostu masz w domu bohatera ale fakt faktem że pewnie nie raz podnosi Ci sie ciśnienie
    Przyszła walizka z allegro dupy nie urywa ale będzie sie w co spakować :)

Wiecie mąż 3 dzień w pracy myślałam że bardzo będę tęsknić ale chyba trochę potrzebowaliśmy już rozłąki
    Ale jakoś łatwiej mi sie zorganizować i ogarnąć jak jestem sama. Pozmywam, zrobię pranie, posprzątam i teraz siedzę i się nudzę:)
    Muszę tylko jakoś rozpracować teraz temat obiadów bo jak byliśmy razem w domu to obiad byl 14-15 a tak mąż wraca o 20 i dopiero je to przeciez ja nie będę caly dzień na kanapkach
    Dzisiaj zrobię ziemniaki, jajka sadzone, fasolkę szparagową i kefir
    Tylko muszę iść do mamy po ziemniaki no mi się obierać nie chce :D

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Gosia wiem, ale od wczoraj widzę się jeszcze większą...na wagę boję się stanąć a tą karpatkę bardziej z nudów robię jak mam ochotę. Choć już jak będzie to na pewno sporo wciągnę :P

gosia86 lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się w nowym 31 tygodniu,do porodu zostało nam 69 dni :)

cały czas Was podczytujemy,gratulujemy dobrych wieści z wizyt :) piękne macie brzuszki i ładne wózki powybierałyście :)

pozdrawiamy i miłego dnia życzymy :)
    Magic kochana jeszcze raz dziękujemy za listę :) <3

dorota1987, madziorek, beti97, PIGULSKA, Bluberry lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja zawsze ważę się dwa razy w tygodniu ale w sobotę zwątpiłam i nawet nie zaznaczylam na wykresie wagi bo to byl szok dla mnie mam prawie 13 kg na plus
    Gosiu ja gratki nowego tygodnia jak tam przygotowania u Ciebie?

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:05

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto: Szklanka wody, szklanka mąki, pól kostki margaryny, 4 jajka, pól łyżeczki proszku do pieczenia
    Wode zagotować z margaryna gorące wymieszać z maka.ostudzić.dodawac po jedynym jajku na koniec dodać proszek do pieczenia
    Podzielić na dwie części piec w 180 stopniach około 30 minut
    Masa: Pol litra mleka, budyń waniliowy, 2 lyzki maki pszennej, margaryna,1/2 szklanki cukru pudru
    Odlać szklankę melka resztę zagotować z cukrem
    W pozostałym rozmieszać budyń z maka wlać na gotujące sie mleko. Po ostudzeniu dodać do utartej margaryny

Rika lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Madzia ja zawsze ważę się dwa razy w tygodniu ale w sobotę zwątpiłam i nawet nie zaznaczylam na wykresie wagi bo to byl szok dla mnie mam prawie 13 kg na plus
    Gosiu ja gratki nowego tygodnia jak tam przygotowania u Ciebie?
    ty się ważysz 2 razy w tygodniu a ja 2 razy dziennie - przed ciążą jak biegałam taki miałam rytuał - teraz nie biegam arytuał został...

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cwiczylam z Chodakowską i biegalam to ważyłam sie codziennie ale to jest jak zboczenie :)

nadulek, madziorek lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 12:05

nadulek, dorota1987, madziorek, AGA 30, Catyyy, MiM, Agusia246, WesołaMama, gosia86, gosiunia, beti97, PIGULSKA, Bluberry lubią tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Jak cwiczylam z Chodakowską i biegalam to ważyłam sie codziennie ale to jest jak zboczenie :)
    mój mąż też tak twierdzi ale karzdy ma jakieś zboczenie

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosieńko my dla małego mamy już praktycznie wszystko ,zostały jakieś pierdołki i złożyć łóżeczko,gorzej z remontami- jesteśmy daleko w polu bo maż postanowił na przywitanie syna całe mieszkanie wyremontować ;) także nawet nie ma gdzie łóżeczka rozłożyć bo pokoik,no cóż jeszcze go nie ma ;) hehe

a w kwietniu jak sie uda i będziemy na siłach jednak idziemy do szkoły rodzenia-położna powiedziała ze damy rade ;) późno się niestety obudziłam :)

Aga30 tak nawiązując do tego sklepu to za przeproszeniem tego sprzedawce od siedmiu boleści g**no powinno obchodzić w którym Ty miesiącu,tygodniu wózek kupujesz...normalnie się zagotowałam jak to przeczytałam...

gosia86, czarna panda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko mi idzie to prasowanie,krzyz boli od stania i goraco przy zelazku. :)

Przed chwila na papierze toaletowym znow pojawily sie kropki krwi wielkosci glowki od szpilki. Sluz czysty, nic nie boli. Nie wiem skad to, w sumie to mnie ciut piecze tam skora bo latam sikac co pol godz. Moze podrazniona skore mam.

Dobra koncze prasowanie.

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witamy się po kilku dniach przerwy w 28 tygodniu, ledwo nadgoniłam Wasze wpisy.. ;-)
    Widzę temat imion i pampersów, ahh te przygotowania, ja też już chciałabym prać, robić coś, ale jeszcze czas..

My dziś byliśmy na badaniach: morfo i mocz, jutro będą wyniki, ciekawa jestem jak moje żelazo, w poniedziałek mamy wizytę, to może małego podejrzymy, tak fika ostatnio, kopie nóżkami zwłaszcza po prawej stronie u góry, tak bym go chciała już tulić... :)

Wczoraj szkoła rodzenia, bardzo fajnie jak zwykle, tym razem o diecie w ciąży, ale nic szczególnie nowego się nie dowiedziałam, Anteczkowi się chyba spodobał głos pani Marysi-położnej, bo szalał jak nie wiem co jak mówiła :D
    Mój mąż się śmiał, że mały podrywacz rośnie :D haha :D

Dzisiaj z racji badań wstałam o 6:20, więc po powrocie do domku zjedliśmy śniadanko i musiała być jeszcze 2-godzinna drzemka, jesteśmy śpioszkami ostatnio, może to ta pogoda... :)

Czekam na wiosnę, bo nie dopinam się w żadnej zimowej kurtce.. :D

MiM, WesołaMama, gosia86, Wonderwall, beti97, PIGULSKA, czarna panda lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przygotowana jak na wojnę z toną wałówki przyjechałam do poradni laryngologicznej dla dzieci :)
    I weszłyśmy w ciągu 15 minut. Ręce mi opadły :)

o 16:00 wizyta. Mam już stresa :)

03.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka zamiast 3 marca miała cesarkę wczoraj i poczułam taka presję czasu że aż mi słabo.

Zamówiłam te pampersy. stojaczek pod przewijak do lazienki, lozeczko skreciłam wczoraj, czekam na deskę do prasowania i próbkę materiału do obicia poduch w pokoju gdzie Jagna bedzie i wstawiłam do odplamiania kaftaniki ktore dostałam (jak sie nie odpiorą do do PCK wrzucę ), posegregowałam ciuszki do prania i od jutro pranie zaczynam. Jak Gosia powiedziała - ładna pogoda to można suszyć na dworze.

Ech...

no i wózek już wysłali i czekam :)

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ