Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja chciałam się pochwalić niespodzianką od BebiProgram ☺ Dziś dostałam płytę z kolysankami instrumentalnymi dla dzidzi ☺ Co prawda rejestrowałam się jakieś 3 miesiące temu i już się nie spodziewałam. A jednak ☺ miła niespodzianka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 18:35
Karolcia88, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
drogie ciocie:
Mia Wiktoria 1338 gramWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 19:56
KotMisia, Bluberry, gosiunia, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Puella wrote:Gosia, Karolcia...jak chodzicie do dwóch lekarzy to macie jedną kartę ciąży? Czy dwie?
Ja teraz chce jeszcze chodzić na konsultację do lekarki, która prowadziła moja pierwsza ciąże. Mam do niej pełne zaufanie, ale wiem, że ona nie toleruje prowadzenia ciąży u dwóch lekarzy. A szkoda mi z tego rezygnować, bo mam za darmo wsyztskie badania/usg, a u tej lekarki za wszystko będę placila, i to nie mało.
Peulla ja mam dwie- ale całą ciążę chodzę do obu lekarzy.
Madziorek łączę się w bólu- zgagę miałam taką, że aż się obudziłam z popołudniowej drzemkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 19:07
-
lepiej? bo ustawień nie zmieniłam wcześniejCatyyy, AGA 30, Karolcia88, Wonderwall, beti97, madziorek, czarna panda, katalina, gosia86, Puella, PIGULSKA, MiM, KotMisia, Agusia246, Rika, dorota1987, Nana86 lubią tę wiadomość
-
KotMisia wrote:A ja ciut pomarudzę
Zaczęłam bać się porodu SN przez te hemoroidy
Za jakie grzechy mnie to spotkało
Jak teraz iść rodzić skoro bez zaparć takie paskudy mi wyszło...
Aż mi sie wszytskiego odechciewa...
KotMisia, mnie też dopadła ta dolegliwość, w prawdzie nie jakoś bardzo, bo nie dokucza mi żaden ból, pieczenie, czy coś takiego. Po prostu jeden nieprzyjaciel się pojawił początkiem ciąży i tak sobie jest. Wkurza mnie to, ale pytałam ginki i mówiła, że jeśli nie dokuczają mi żadne dolegliwości, to żeby się nie przejmować tym, bo baaardzo dużo kobiet ma hemoroidy w ciąży i po ciąży najczęściej ustępują.
Też o tym myślę, jak to będzie przy porodzie SN, ale staram się jakoś sobie to tłumaczyć, że położne widziały już chyba wszystko, więc nie ma sięczego wstydzićA ja tyle ile trzeba będzie znieść, to zniosę, wyjścia nie ma.
Taką informację dostałam mailem od Nivea, razem z info odnośnie 28 tygodnia ciąży --> http://www.nivea.pl/Experience/baby-care/My-NIVEA-Baby/articles/timeline-articles/2801?prcmp=pl-NIVEA-20150225-2001056-2049498 -
Właśnie miałam się pożalić ze wywaliła mi hemoroida
zauważyłam przy myciu. Dupsko już od dawna mnie bolało ale tłumaczyłam sobie że ból promieniuje od przyklejonego jelita a to jednak taka niespodzianka
zamówiłam już w aptece czopki i maść. Muszę jakoś to zaleczyć bo jak ja wycisnę taką kluskę z bolącym tyłkiem ?
-
Beti a znasz jakieś czopki czy maść, którą można stosować w ciąży? Bo z tego, co czytałam to raczej w ciąży takie naturalne sposoby typu okładanie lodem, gdy wystąpiła opuchlizna i ból lub jakieś napary i nasiadówki... Gdyby coś dozwolonego dla ciężarnych było to bym sama chętnie spróbowała, bo to jednak dziadostwo wkurzające...
-
nick nieaktualnyte hemoroidy to jeszcze większa zmora w ciąży ;/
też ani zaparć nie mam, dużo wody piję to i łatwiej się załatwić a hemoroidy są, w aptece raz mi dała babka maść to się do ,,dupy'' nadawała zero rezultatu, ale ostatnio koleżanka mi dała POSTERISAN bo jej została tubka po ciąży taką ulgę po jednym dniu miałam, 3 dni i hemoroidów brakgosiunia lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja problemów z hemoroidami niemamwięc nie powinnam się wypowiadać ale śąsiadka która w maju zeszłego roku urodziła mówiła że pomagały jej długoterminowo nasiadówki jak robiła zkory dębu - nie wiem jak jest faktycznie ale jak zrobiło mi się w zeszłym tygodniu zapalenie dziąseł to płukankami zkory dębu wyleczyłam
-
Zamówiłam procto- hemolan w maści i hemorectal w czopkach. Niby czopków nie powinno się tylko za zgodą lekarza, gdy większa korzyść dla matki, ale naprawdę nieleczone żylaki mogą się skończyć na stole operacyjnym a mnie już długo boli. No i zamierzam stosować tylko raz na noc. Czyli istne minimum. Za tydzień mam wizytę pogadam z ginem , może do tego czasu już zniknie. A tak się cieszyłam dzisiejszymi wynikami krwi że takie ładne a tu dupa dosłownie :p no a maść to będę stosować zewnętrznie na to co wylazło więc raczej do dzidzi nie dojdzie. Czopki wchłaniają się przez śluzówkę i mogą dotrzeć do Maleństwa, maść jak zastosujemy do środka odbytu też, ale jak posmarujemy sam guzek na zewnątrz to powinno być ok.
A dopiero tydzień temu w " na dobre i na złe " pokazywali kobitkę która zaniedbała żylaki i pisałam że trzeba się pilnować i masz babo placek. -
U mnie problem hemoroidów pojawił się podczas pierwszej ciąży. Podczas porodu wyskoczył mi ogromny hemoroid, bolał bardziej niż rany, szwy i obkurczająca się macica. Mogłam siadac tylko na kole ratunkowym, albo bokiem. Na szczęście ból był krótki, hemoroid szybko się wchłonął (czopki plus maść). W tej ciąży hemeoroidy mam od początku, jak stosuję maści i czopki to znika, jak przestaję to się pojawiają. Moja lekarka podczas pierwszej ciąży oprócz czopkow przepisała mi lioton 1000 do stosowania na zew, jak delikwent wyskoczy. Jednak najbardziej pomogly mi leki na uelastycznienie naczyń krwionośnych (nazwy nie mogę rozczytać). Teraz zamierzam do niej iść, to wypytam. Po tych mękach po porodzie teraz chcę zrobić wszytsko, żeby delikwent znowu mi na zew nie wyskoczył. Ja teraz stosuje taktykę profilaktyczna - hemoroidy cały czas sa, nie mam co prawda przykrych objawów, ale stostuję co jakiś czas czopki, żeby znowu nie mieć powtórki z rozrywki.
Już roszyfrowałam....brałam Cyclo 3 fort.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 20:12