Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo i po wizycie
Wszystko ok mały zdrowy Ale nie mam żadnych pomiarów ile urósł i jaką waga bo Pan dr przejął się jak mu powiedziałam że mam bóle jak na @ i robił usg dolne sprawował czy szynka zamknięta i jest zamknięta A przez brzuch sprawował czy Woody czyste i też czyste i nie chciał męczyć małego dłużej . Powiedział że chłop na 100 procent i wszystko ok.gosia86, nadulek, Bluberry, Karolcia88, KotMisia, katalina, beti97, czarna panda, madziorek, MiM, PIGULSKA, Catyyy, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybeti97 wrote:Aga chyba teź komp Cię poprawia bo się uśmiałam z szynki
He he dopiero teraz patrzęRaczej baleronik a nie szyneczka
No wiadomo o co chodzi
A bo to takie pisanie z telWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 21:39
MiM lubi tę wiadomość
-
No a ja jestem na diecie. Duzo warzyw, blonnika a hemoroidy mi wywalilo strasznie. Jak wywalony na wierzch balonik. Takie kółko z naczyń. I to odkryłam przy prysznicu. Zero bólu, krwi, swedzenia. No i dr potwierdziła że mocno mi wyszło. Dostałam Procto Glivenol. Na początek masc, później czopki. Dziś chciałam zaaplikowac czopka to ciężko było "dziurkę" znaleźć, tak wszysyko spuchniete. Dam sobie tydzień i jak nie zauwaze poprawy to pójdę do proktologa.
Przepraszam za szczegółowy opis
Gratuluję dobrych wieści z wizyt -
Hm.. zapomnialam co chcialam napisac...
wspolczuje problemow z hemoroidami, ja sie sama zastanawiam czy u mnie tez sie pojawily..
bo ze dwa razy przy dwojce mialam plamki krwi na papierze alep doslownie maciupenkie, nic nie boli, nie piecze i ja nic tam nie widze. Wiec nie wiem...
A ja biore wlasniw ten Cyclo 3 forte o ktorym pisala Puella alw dr przepisal mi je na zyly zebym nie puchla za bardzo, fajnie ze pomagaja tez przy tych sprawach...
I mnie zgaga tez pali od wczoraj mysle ze to sprawka soku z zurawiny ale musze go pic na infekcje.... -
Anioł złożyłaś łóżeczko czyli wszystko z nim OK, skoro sama sobie poradziłaś
A u którego sprzedawcy zakupiłaś, bo pamiętam,że z Allegro? SklepBabyPl?
Puella, a jaką masz opinię o klinach wkładanych pod materacyk? Czy warto zakupić i od początku kłaść dziecko na takim czy dopiero jak zauważę,że się ulewa?
KotMisia, właśnie po między innymi takie dokładne opisy tu zaglądamy. Ja jeszcze nie mam hemoroidów, ale dzięki temu co piszecie pewnie szybko rozponam jak się coś pojawi.
KotMisia lubi tę wiadomość
-
Ja oglądałam filmiki na youtube zaklinacza dzieci i tam mówił, że chustowanie od początku jak najbardziej, tylko trzeba pamiętać, że maluszki raczej bardziej poziomo i zmieniać pozycje i nie za długo. Natomiast nosidełka stanowczo nie.
A tę "dupną" przypadłość też posiadam. W sumie już od dawna, ale jakoś specjalnie mi nie dokuczało, to nawet długo nie wiedziałam, że to to -
beti97 wrote:Ja jestem ciekawa swoich wyników z labo. Cześć powinna być dzisiaj a część jutro. Może wyjaśni się czemu bym tylko spała. Bluberry trzymam kciuki za Ciebie oby nie było to co myślisz. Ja dzisiaj też zrobiłam ASPAT i ALAT moja siostra miała z wątroba niezłe przeprawy w ciąży i żółtaczkę. Teraz to wszystkie jesteśmy jak chodzące laboratorium . Karolcia zapomniałam wcześniej napisać że masz super brzusio a tych kg wcale po Tobie nie widać
Shlash a Ty robiłaś próby wątrobowe bo masz objawy czy tylko tak dla siebie?
Miałam takie swędzenie stóp i trochę ciała. Własnie któras z was mi pisała o tej cholestazie i zrobiłam tak sama dla siebie zeby zobaczyc co tam wyjdzie ale jak pojde na wizyte do gina to te wyniki tez pokaże - zobaczymy co powie. -
maribel wrote:Slash, ja właśnie myślałam o takim zestawie kocyka z poduszką. Ale pediatrzy i położne odradzają stosowanie poduszek ze względu na kręgosłup, poduszka może zaburzać ułożenie ciała. Przy ulewaniu, problemach z oddychaniem zalecane są specjalne poduszki z klinem, niegroźne dla kręgosłupa. Dlatego ja nie kupuję żadnych poduszek i będę kładła synkowi pieluszkę flanelowa na prześcieradło, żeby było mu milej:)
Ale nie neguję - może i coś w tym jest zeby nie kłasc na poduszeczce. Nie wem naprawdę nie wiem. Pewnie i tak w praktyce wszystko wyjdzie. -
czarna panda wrote:Witam się dziewczyny:)
Byłam dzisiaj pierwszy raz na szkole rodzenia...jestem bardzo zadowolona. Szczerze mówiąc bardziej jestem zadowolona z reakcji męża, jak zmienił nastawienie do porodu, jak zaczął się interesować, mówi teraz że on bedzie kąpał Liliane, że na maj bierze urlop by być z nami...A wcześniej to gadał że po co on będzie ze mną chodził itp a jak zobaczył innych gosci i posłuchał połoznej ktora mówiła jak ważna jest ta druga osoba dla rodzącej to zmienił się nie dopoznania:) Wiecie co aż chyba mniej się boję tego porodu z myślą że on będzie ze mną cały czas:) Jeśli jakaś dziewczyna waha się co do szkoły rodzenia to nie wahajcie się tylko idzcie bo to jest naprawdę fajna sprawa. I w obydwu grupach czyli 13 kobiet jest tylko 2 majówki...reszta czerwiec, lipiec... także już po plecach chodzi mi dreszczyk delikatny.
Jutro mam 3 usg to prenatalne czy jak to się tam nazywa. Nadulek ślicznie Ci się córcia odwróciła do zdjęcia, chciałabym też miec takie zdjęcie jutro ale wiadomo różnie to może być
Mi na 2 badaniu nie wyznaczyli kolejnego badania tylko napisali ze dalsza kontrola i badanie u lekarza proawdzącego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 23:42
-
Ja myslałam o tym banku publicznym komórek macierzystych.
Dlatego jest tych pobran tak mało, ponieważ Panstwa "nie stac" na opłacenie przetrzymywania komórek - bo jak wiemy koszty są duże. Dlatego jesli ktos się decyduje to raczej musi sam za to zapłacic.
Ja do konca nie jestem przekonana o banku komórek - poniewaz wiele badan nie zostało do konca przperowadzoncyh.
Chciałam tez oddac do banku publicznego - może komuś by pomogła ta krew - tak zwyczajnie bezinteresowanie. Ale podobno jest tez tak ze nawet jesli my oddamy za darmo na uzytek dla innych - to inna rodzina i tak za udostępnienie naszej krwi będzie musiała zapłacic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 23:42
-
Hej Laski
U nas już po spaniu kotlujemy sie od drugiej z boku na bok
Anioł jestem pod wrażeniem że sama złożyłaś łóżeczko pełny szacunek dla Ciebie :*
Tak mi się wymyśliło że dziś obiad zaserwuje nam biedronka bo mam ochotę na pierogi z truskawkami. A ostatnimi czasy to ciągnie mnie do nabiału a to mleko, ser biały czy jogurt coś muszę wcisnąć codziennie
Miłego dnia cioteczki
Katalina powodzenia na wizycie:*katalina, MiM lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny
Gosia, pamietalasbede wieczorem relacjonpowac bo wizyta o 18:15 o ile do niej dotrwam bo brzuch tak mnie boli i ciagnie od kregoslupa
Dziś pobudka o 3 i koniec spania, jestem już nieprzytomna ze zmeczenia...
Trzymam kciuki za pozostale wizytujace dziś :* -
U nas też już po spaniu. W nocy budziłam się co 1,5 godz na wodę , bądź siku. Wiki teraz robi poranną gimnastykę ,a ja się jeszcze byczę w łóżku. U nas mamie zamarzyło się schabowe więc ja mam to samo na obiad. Tylko patrzeć jak marcówki zaczną się rozpakowywać