X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek będę u ginki i zapytam, jak pozwoli to kupię i będę smarować, chociaż nie mam żadnego bólu ani pieczenia, ale może się jakimś cudem dziad wchłonie :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam jeszcze przed ciążą, raz musiałam się ratować jakąś maścią, ale już nie pamiętam jak się nazywała

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja mam do Ciebie pytanie.
    Jak to jest z herbatą z pokrzywy, kupiłam raz w sklepie pudełko herbatki z pokrzywy (na pudełku było napisane że 100% z liści bez żadnych dodatków) wypiłam całe i kupiłam kolejną i w drodze do domu doczytałam że nie powinny pić kobiety w ciąży i karmiące. A jak kupię liście do na paru w aptece to się czymś różni?

• gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella ja też mam dwie karty tak jak Karolcia

U mnie krwawienie z odbytu pojawiło się dwa razy kupiłam wtedy posterisan i po 3 dniach przeszło
    Mówiłam o tym na poprzedniej wizycie i gin stwierdziła że na zewnątrz nic nie widać

Fajne dzisiaj były zajęcia na Sr z fizjoterapeutką tylko polozna jak zwykle nas zlała i nawet nie przygotowała sali ani komputera dla tej dziewczyny która prowadziła no i na takich zajęciach warto by był też przyszły tata

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny:)
    Byłam dzisiaj pierwszy raz na szkole rodzenia...jestem bardzo zadowolona. Szczerze mówiąc bardziej jestem zadowolona z reakcji męża, jak zmienił nastawienie do porodu, jak zaczął się interesować, mówi teraz że on bedzie kąpał Liliane, że na maj bierze urlop by być z nami...A wcześniej to gadał że po co on będzie ze mną chodził itp a jak zobaczył innych gosci i posłuchał połoznej ktora mówiła jak ważna jest ta druga osoba dla rodzącej to zmienił się nie dopoznania:) Wiecie co aż chyba mniej się boję tego porodu z myślą że on będzie ze mną cały czas:) Jeśli jakaś dziewczyna waha się co do szkoły rodzenia to nie wahajcie się tylko idzcie bo to jest naprawdę fajna sprawa. I w obydwu grupach czyli 13 kobiet jest tylko 2 majówki...reszta czerwiec, lipiec... także już po plecach chodzi mi dreszczyk delikatny.
    Jutro mam 3 usg to prenatalne czy jak to się tam nazywa. Nadulek ślicznie Ci się córcia odwróciła do zdjęcia, chciałabym też miec takie zdjęcie jutro ale wiadomo różnie to może być;)

gosiunia, AGA 30, dorota1987 lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się z wami w uczuciu zgagi :( chwilowo przeszlo po mleku ale myślę że to tylko chwilowa ulga
    Nadulek słodka buźka:*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ziołami w ciąży trzeba ostrożnie , na tych herbatkach herbapolu są ostrzeżenia , na innych zazwyczaj nie, a z pokrzywą trzeba uważać bo może mieć działanie poranne i pobudzać skurcze macicy.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Łącze się z wami w uczuciu zgagi :( chwilowo przeszlo po mleku ale myślę że to tylko chwilowa ulga
    Nadulek słodka buźka:*
    ja już tyle mam zgagę że jak jej nie mam to czegoś mi brakje i córa twierdzi że energia za bardzo mnie rozpiera - ale również łączę się w bólu - Gosia właśnie tatusiowi przesłałam fotkę - bo on zawsze jak mam usg to jest na drugim końcu polski - i co powiedział mąż że to nie jego tylko sąsiada ale będzie kochał jak swoje...

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Beti za info. Nie zauważyłam u siebie po wypiciu tej pokrzywy czegoś niepokojącego, kurcze a tak ja lubię :( w ogóle herbaty pic nie mogę bo mi przez gardło nie idzie, pije tylko soki, albo rumianek lub koper.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    ja już tyle mam zgagę że jak jej nie mam to czegoś mi brakje i córa twierdzi że energia za bardzo mnie rozpiera - ale również łączę się w bólu - Gosia właśnie tatusiowi przesłałam fotkę - bo on zawsze jak mam usg to jest na drugim końcu polski - i co powiedział mąż że to nie jego tylko sąsiada ale będzie kochał jak swoje...
    Odpisz mu ze nie ważne kto zrobił ważne kto wychowa :D

Wybiera sie któraś jutro do biedry po proszki?jak tak to dajcie znać rano czy są:)

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby piszą że w umiarkowanych ilościach nie powinna szkodzić ale lekarze na ten temat mają zdania podzielone. Każdy woli dmuchać żeby póżniej nikt do nikogo nie miał pretensji że coś się stało.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsumie racja, jedni będą bardziej drudzy mniej podatni na dany składnik. Na forum III trymestru byla mowa ze są dobre na oczyszczanie organizmu i opuchliznę ale w ciąży co za dużo to nie zdrowo.

• nadulek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia już mu to napisałam. A lovela u mnie była już popołudniu więc zakupiłam 2 butelki jedną do kolorów drugą do białego

gosia86 lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a nam położna polecała pokrzywę

Puella Ty jesteś rehabilitantką z tego co pamiętam?
    Co myślisz o noszeniu dziecka w chuście? Bo ta kobieta która prowadziła zajęcia dzisiaj mówiła że jak cos to dopiero po 6 miesiącu życia
    Poleciła też podłożyć książki pod nogi łóżeczka
    Co jeszcze?
    Mówiła żeby nie kupować klinów
    A w foteliku samochodowym podłożyć pieluszki lub ręczniki żeby dziecko było bardziej w pozycji leżącej

Dzieki za info Nadulek to jutro pojadę do biedry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 20:40

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim celu maja byc te ksiazki pod nóżkami łóżeczka?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod nóżkami łóżeczka od strony głowy
    Zamiast tego klina
    Wtedy dziecku mniej sie ulewa, łatwiej też się oddycha

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu pewnie chodzi o to, żeby podłożyć książki pod nogi łóżeczka od strony główki w razie gdyby dziecko ulewało

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dobrze wiedzieć bo nie mialam o tym zielonego pojęcia a i u znajomych nie widzialam by ktoś to praktykował.

• Puella Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    No a nam położna polecała pokrzywę

Puella Ty jesteś rehabilitantką z tego co pamiętam?
    Co myślisz o noszeniu dziecka w chuście? Bo ta kobieta która prowadziła zajęcia dzisiaj mówiła że jak cos to dopiero po 6 miesiącu życia
    Poleciła też podłożyć książki pod nogi łóżeczka
    Co jeszcze?
    Mówiła żeby nie kupować klinów
    A w foteliku samochodowym podłożyć pieluszki lub ręczniki żeby dziecko było bardziej w pozycji leżącej

Dzieki za info Nadulek to jutro pojadę do biedry

Gosia...ja też tak do końca nie jestem mega entuzjastką noszenia dziecka w chuście od samego urodzenia. Syna nie chustowałam, bo na początku miał problemy z nap. mięśniowym i bioderkami, a później nie chciał. Na pewno jak zdecydujemy się na chustonoszenie, to warto się zapisać na kurs/pokaz. Żle zawiązana chusta może niestety też zaszkodzić. Wiadomo...wszystko z głową.

Lepiej podłożyć książkę pod materacyk, pod nogi jak dla mnie trochę niebezpiecznie - możemy potrącić łóżeczko, np. wstając w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 20:59

gosia86 lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Puella za opinię
    Pokazywała też jak prawidłowo podnosić dziecko
    Na takie zajęcia to powinno sie zabrać wszystkie przyszle babcie i ciotki bo one to robią zupełnie inaczej no i oczywiście będzie twierdzenie ze one tak nas podnosiły i przeciez zdrowi jesteśmy

Sugetowala tez ze euthyrox i duphaston mają wpływ na napięcie mięśniowe u dzieci ale żeby stosować te leki bo to mniejsze zło niż gdyby ich sie nie stosowalo

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ