X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 postaw na swoim, wiem że będzie Cię to kosztowało troszkę nerwów. Bo to Twoja ciąża, Twoje dziecko. Ale jak sobie nauczysz od początku mame czy teściową żeby się nie wtrącały to moze potem bedzie łatwiej...
    Moja mama też robi dziwną minę do moich zakupów dla dziecka ale mam to gdzieś. Ale ja mam o tyle dobrze ze z nia nie mieszkam. W niedziele jade do niej min. powiedzieć jak moja córeczka będzie miała na imię. Na bank jej sie nie spodoba. Juz moja siostra powiedziała ze w życiu by nie dała tak córce na imię. A niech spadają każdy ma swoje zdanie, będzie miała siostra swoje dzieci to zobaczy jak to jest.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna a że niby Liliana to brzydkie imię? Sorry, ale dla mnie brzydkie to jest np. Amelka i Stasia - każdy ma swoje zdanie. Boshe jak mnie irytują takie gadania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:57

czarna panda lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wkurzaja takie komentarze ładne brzydkie imię. Jednemu sie podoba takie innemu inne, siostra będzie miała swoje to da na imię jak jej się bedzie widziało a mama już miała szanse na wybór imion ;)

czarna panda, Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem tego zdania Magic, ale wiesz jak to jest z ,,gadaniem'' innych. Mi bardzo się podoba to imię i mojemu mężowi bo to on wpadł na pomysł z tym imieniem. To wystarczy.
    No mama ma 4 córki także mogła się wykazać w wyborze imion:P
    Moja teściowa powiedziała że ona nie bedzie nam wybierała imienia bo ona wie jak to jest z tymi komentarzami innych na temat imienia dziecka-brat męża ma na imię Cyryl:P heh
    Cyryl bardzo lubi swoje imię i powiem Wam że naprawdę idzie się przyzwyczaić do tego imienia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:12

gosia86 lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się już nie przejmować bo nie chcę żeby mi się Wiki jakaś nerwowa urodziła :p no ja w lipcu pewnie też wyjadę do B. do Monachium i w październiku przylatujemy odebrać nasze mieszkanko więc póki co zęby w ścianę i do przodu. Marzy mi się żeby poleżeć na brzuchu ale się nie da. Chciałabym już zamówić pościelowe ale muszę jeszcze troszkę poczekać.

Magic, czarna panda lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie każdy miał okazję do takiego wyboru i po co teraz komus gadać :) ach, nie ustrzeżemy się tych komentarzy i już. Mi ostatnio obiło sie o uszy, bo z wyborem imienia mocno sie zastanowić. Wyobrazić sobie nasze dziecko malutkie jak do niego mówimy zdrobialne, w naszym przypadku Lileczka, Lilianka,Lilunia itp. Potem jako nastolatke Lila, Lili i jako dorosłą osobe - Liliana :)
    Nigdy bym nie powiedziała, ze wybór imienia ma takie znaczenie, że dziecko nie jest jeszcze poza brzuszkiem a my musimy juz prześwietlic całe jego zycie :)

no beti musisz jeszcze trochę wytrzymać :) ja dlatego trochę rzadziej zaglądam tu do Was :) bo stres nie jest nikomu potrzebny :) a dziecko potem nam sie odpłaci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:15

czarna panda lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a mi się podoba pościel za 230 zł ( same poszewki bez wypełnienia) i już nic innego nie umiem znaleźć. Muszę powiedzieć mężowi, żeby mi jakąś kontrolę rodzicielską założył czy coś :P i zmienił hasła do konta :P

Magic lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z imionami to jest...

Wiecie ile ja się nasłuchałam o Jagnie/Jagience?

Że jak wyjedzie za granice to będa mówić do niej Dżadżenka
    Albo że Baba Jaga
    Jadźka

itd :/
    Ja mam na imię Laura i moja mama kiedyś tez sie nasłuchała a teraz...o...na topie ;p

Ja od wczoraj mówię Jaglanka :D

czarna panda, gosia86 lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem naszych bliskich my się cieszymy wybieramy imiona a oni nam później humor psują. Moja siostrzenica chce mieć w przyszłości Lilkę dlatego nie brałam tego imienia nawet pod uwagę bo nie chciałam jej zabierać. Ale o dziwo u mnie nikt nie skomentował negatywnie wyboru imienia. Nie ma co każdy wybiera po swojemu. Mi się np podobają stare imiona właśnie typu Michalina, Łucja, Jagna, Janeczka a nie koniecznie przepadam za Patrycjami,Karolinami czy Paulinami bo są to imiona które dominowały u mnie w przedszkolu czy szkole i jakoś mi się przejadły. No ale jak moje dziecko będzie chciało dać tak swojemu na imię to na pewno nie skwituję tego głupim tekstem bo po nardzinach może się okazać że to imię w sam raz pasuje do tego dziecka.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś wzięło na imię Marika, myślę, że fajnie brzmi i jest oryginalne ale maż oczywiście na nie i nie wiem czy walczyć czy odpuścić..

Już widzę miny rodziny, ludzi na wiosce i księdza przy chrzcie.. :D

Karolcia88, czarna panda, gosia86 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nasza Izabele to też nikt nie zareagowal entuzjastycznie, wrecz tesciowa powiedziala że mamy ja nazwac Zosia tak jak ona ma na imię... A Izabela... Co to za imię w ogole? A teraz wszyscy zdrabniaja na wszelkie mozliwe sposoby: Belcia, Belunia, Izulka, Izuchna, Izunia :) także spokojnie, przywyczaja się do imion dzieciaczkow, ale w naturze i tak zawsze im zostanie że musza powiedziec co mysla ;)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic a ja właśnie zaglądam regularnie bo mamy podobne rozterki i jakoś mi lepiej jak poczytam co u Was słychać. Pooglądam dzieciaczki ze zdjęć usg :) no i lepiej na serduchu. Idę zjeść zupkę , później pójdę z psinką na spacer.

Magic lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam kiedyś Marika bo to moja ulubiona wokalistka -od 7 lat :*:*:*:*:*::**:* Ale mąż ma dość ze tylko jej słucham no i Indios bravos więc zakazał :D

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł właśnie jej słucham :)

Noż kurcze jakoś mi przypasiło to imię najbardziej ze wszystkich ale czy dziecka nie skrzywdzę..
    Czytałam, że w języku hiszpańskim oznacza ono coś obraźliwego niby...
    Sprawa do przemyślenia...:

Moja malutka coś dziś za grzeczna jest a wczoraj tak brykała, że aż tatuś się śmiał...
    Znów ją faza spokojności chyba naszła... ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe jak Cię to pocieszy to moja jeszcze nawet nie weszła w fazę aktywności. 10 kopniaków i idzie spać

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Hiszpańskie to by się pisało poprawnie marica :P To jest obraźliwe określenie mężczyzny orientacji homoseksualnej ;) Wg. tej stronki oznacza też tchórza, cykora :P"

cytat z forum

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie przejmowała i jeslu chcesz dac Marika to daj i tyle :*

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dziś macie na obiadek? bo mój mąż wczoraj sobie na podwieczorek zażyczył naleśników z nutellą więc zrobiłam więcej ciasta i dzisiaj wcinam bo wczoraj nie miałam ochoty.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię jeszcze jak do naleśnika z nutellą dodam pokrojonego w plasterki banana:)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że na jakieś stronce czytałam, że oznacz to ciotę. Ale tym się nie przejmuje, a co najwyżej zaoszczędzi sobie wycieczek w tamte strony :)

Mi się podoba ale mój mąż raczej tego nie przełknie..

Karolcia Moja ma dni szaleństw i dni spokoju... Ale już się budzi bo sprzedała matce parę kopniaków :D

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ