Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dziś pracowity poranek. Posprzątałam całe mieszkanie, kurze, odkurzanie, mycie podłóg. Teraz leżę i odpoczywam.
Imię dla dziecka to wyłącznie nasza sprawa. Musimy być asertywne i postawić na swoim:) U mnie też co niektórzy kręcili nosem na imię Tobiasz. Ale ja się tym w ogóle nie przejmowałam:)
Gosiu, piękna ta Wasza Pola:) Jak się ładnie ustawiła do zdjęcia.
Beti, współczuję sytuacji z mamą. Najgorsze co może być, to wtrącanie się osób trzecich. Każda z nas się boi nowej sytuacji, ale instynkt macierzyński i miłość do naszych maluszków nie pozwoli nam ich skrzywdzić i będziemy dla nich najlepszymi mamami na świecie.
Znalazłam w Internecie taki przewijak z wanienką. Cena to jedyne 1299zł
Fajne rozwiązanie, ale nie za tą cenę. Przewijak kupiłam zwykły usztywniany na łóżko, a wanienkę kupiłam składaną Karibu ze względu na małą powierzchnię mieszkania.gosia86, czarna panda, gosiunia, Magic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moim zdaniem Marika to ten sam kaliber co Marlena, Matylda itp. Niby co w nim brzydkiego albo szokującego? Nie nazwałanym tak córci, bo mam znajomą Marikę którą najchętniej bym zamordowała już kilka razy
ale imię jest, że tak powiem, normalne. U nas w rodzinie tylko ciocia wyskoczyła z dziwnym imieniem dla syna i nazywa się Hubert i i tak się w końcu wszyscy przyzwyczaili. To znaczy dziwnym... może nie dziwnym, ale małe dziecko o imieniu Hubert? Ale do faceta już pasuje
A na moją Zosię jeszcze nikt negatywnie nie zareagował.
Beti nie zazdroszczę sytuacji, bo ja bym gryzła. Nienawidzę jak ktoś mi mówi co i jak mam robić jeśli nie spytałam. Swój mózg mam, swój gust i swoje pomysły, a informacje dotyczące opieki nad maluchami zupdatowane że tak powiem i nikt mi nie wmówi że wie lepiej
Gosia - śliczna ta Twoja pyza, do zacałowania :*
Anioł - czarnego łóżeczka bym się w życiu nie spodziewała. Super wyglądagosia86 lubi tę wiadomość
-
Anioł dałabym się pokroić za camembert ale jakoś boje sie go jeść ostatnio jadłam przed pozytywnym testem jeszcze w sierpniu
Karolcia ja koszyk na gemini trzymałam tydzień i dzisiaj jak zamawiałam to okazało się że brak na stanie tribacticu i nose frida wiec wzięłam sopelek 2
Beti u mnie jest dokładnie tak samo właśnie wróciłam od mamy z pogadanki o poduszce w wózku/ łóżeczku bo przecież dziecku będzie nie wygodnie na płasko
Wczoraj patrzyła na mnie jak na głupka jak jej powiedziałam że na szkole rodzenia było na temat podnoszenia dzieci no to stwierdziła że przeciez to wiem
Dziewczynki dziękuję Wam za komplementy dla Poli bardzo mi miło:*
Co do imion to mojej siostrze tez się nie podoba a teść już nie bierze innego pod uwagę
No a mamie nie powiedziałam jeszcze i dla niej nadal jest JesicaPIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Pogadałam sobie z mamą i sytuacja się oczyściła. Wyjaśniłyśmy sobie parę spraw. Gosiu co do poduszeczki w wózku to ja mamie musiałam wyjaśnić że to co jest odpinane w gondoli na rzepy już wystarczy, bo moja mama była już gotowa kupować poduszki i przerabiać. Na szczęście wiem że nie będzie się wtrącać aż tak żeby we mnie krew buzowała, ale powiedziałam jej źe trochę mnie denerwują niektóre " dobre rady". Wyjaśniłam jej także że jeżeli będę potrzebować pomocy to poproszę ale jeżeli ktoś mi będzie skakał nad głową to będę gryźć, kopać bo ja z pod znaku lwa jestem i swojego maleństwa jak lwica będę bronić
no a spacer z psem zamiast być relaksujący okazał się traumatyczny bo na moich oczach auto sunię potrąciło, aż mi się nogi ugięły, a dosłownie parę min wcześniej merdała ogonkiem do mojego Lakusia
-
Właśnie odebrałam wyniki.
Mocz idealny, białko NIEOBECNE:D i reszta ok, zero erytrocytów i leukocytów oraz bakterii
ale się cieszę. Żurawina działa naprawdę cuda a piłam ją tylko kilka dni..
Mocznik, ast i alt w normie, sód oraz potas także
Jedynie hgb spadło i wynosi 11,7 i rbc oraz hct ale przy lekkiej anemii leci wszystko w dół..
I niech to cholerne zatrucie ciążowe trzyma się ode mnie z dalekaJupii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:40
madziorek, gosia86, czarna panda, gosiunia, beti97, Magic, Karolcia88, katalina, nadulek, maribel lubią tę wiadomość
-
Jak na mnie to ta HGB jest super. Biorę tylko prenatal tam jest żelazo więc myślę, że to dzięki tym witaminom jakoś się trzymam. Bo ja od urodzenia mam anemię i byłam pewna, że w ciąży to będę mdleć przez niską hemoglobinę a tu proszę, taka niespodzianka... A jeszcze ze 3 lata temu miałam mieć transfuzję krwi bo hgb spadła mi do 7, i ledwo mogłam po schodach wejść....a włosy to garściami wyciągałam
-
A u nas będzie Aleksandra. Moja siostra nie chciała bo jej pierwszy facet, najwieksza miłość zdradził ją z olka. Ale powiedziałam jej, że naszą Olusie będzie kochac najbardziej na świecie. I jest ok.
A my z imieniem powiedzieliśmy szybko Michała rodzinie bo dostawałam białej gorączki od ciaglego doradzania imienia -
Ofelaine super wieści
ja właśnie oglądałam położne na you tubie. I o dziwo jakoś ten odcinek który oglądałam sprawił że stałam się jakaś spokojniejsza. Wiem źe najważniejsze to nie panikować i wcale nie do końca jestem przekonana że chce zzo. Ciekawe jak to wyjdzie w praniu, ale jak patrzę na te kruszynki po urodzeniu to są naprawdę cudowne.
-
nick nieaktualny
-
Rika wydaje mi się ze to możliwe, choć mój jest główką w dół a tak się rozpycha że szok! Raz wypycha z lewej później z prawej albo centralnie w mój pępek
U mnie skurcze to raczej nie są bo brzuch się ewidentnie odkształcaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 18:01
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Gosiu śliczna Pola
Z tymi imionami to tyle zdań ile ludzi, każdy ma swój gust wiec niech każdy nadaje imię wg swoich upodobań i tyle
Ofe super wynikimi hgb ostatnio spadła z 13 na 11,5 a cały czas łykam te same witaminy...lekarka poradziła tylko jeść więcej szpinaku
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykatalina wrote:Blu, a te wycieki ona zbadała paskiem co to może być? I dlaczego się czepia kg? dużo przytyłaś w ciąży? Ja się boję co mi w pon powie, jeszcze jak się dowie że mała taka duża jest...
Od samego początku ciąży przytyłam niecałe 11kg ale mam obrzęk dłoni moje paluchy wygladaja jak serdelkiwoda hamuje dlatego zabroniła mi soli ani grama, chyba warzywa na wodzie będę jeść bo we wszystkim teraz sól pakują, mam przynajmniej utrzymać obecna wagę.
Co do wód nie wiem na jakiej podstawie to stwierdziła nie widzialam przez brzuch co mi tam robiła, mam sie oszczędzać i leżeć przynajmniej do 37tc Ostatnie usg wykazało wody w normie ale blizej granicy. Ona jest uczulona na tą moja ciążę nieraz cos na wyrost zaleca ale co mi pozostaje, musze słuchać.
-
nick nieaktualny
-
A powiem Wam coś - niech moja Matylda będzie grubą babą z familoka, Niech Marika będzie określeniem homoseksualisty, a Amelia - chorobą. A wiecie co - to są nasze dzieci i to my wybieramy imiona a inni jak będą mieli swoje dzieci niech nazywają jak chcą!
Wkurwia mnie to że ludzie uwielbiają komentować! Jak usłyszała znajoma że teraz u Nas będzie Michał to od razu stwierdziła że to będzie bardzo delikatne dziecko a w przyszłości nawet może zostać homoseksualistą! No mnie ręce opadły - ale ogólnie mam to w dupie!
No i u nas będzie niezła parka - gruba baba z familoka i "może" homoseksualista
Nic ino serce matki się raduję
gosia86, KotMisia, PIGULSKA, Eklerka, czarna panda, Agusia246, Anioł lubią tę wiadomość
03.02.2014 -
Właśnie z nudów przeglądam pościel na Allegro i właściwie byłam już zdecydowana a teraz mam znowu rozkminkę. Myślałam o pościeli z minky a teraz jeszcze myślę o takiej z napisem słodkich snów. No i nie wiem. Zgupiałam , za duży wybór. Rożek z minky jest drogi,a ten słodkich snów tańszy. No a chcę żeby kolorystycznie wszystko pasowało. Chyba musze się z tym przespać. A Wy dziewczyny jakie pościelowe kupujecie?