X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele jak to sie czyta to co raz lepsze egzemplarze
    MiM a jak Twoja bratowa bo dawno nic nie pisałaś;)

Dopadły mnie jakieś lęki bo mąż dzisiaj pojechał na 15 do pracy i wróci okolo 1-2 w nocy i boje sie zostac sama na noc bo kto mi pomoże gdyby cos sie działo? W dzień to jakoś inaczej a na noc boje sie zostać sama
    Głupie to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:47

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, moja Mała też myślałam, że jest poprzecznie, bo też w pewnym momencie czułam jakby się wypychała z prawej i lewej strony. Wczoraj okazało się, że leży już główkowo i to całkiem normalne, a też ciągle się obawiałam, że może skurcze, stawia się brzuch czy coś.
    GabiK gadaniem się nie przejmuj. To Twoja rodzina i Twoje dziecko :) To Synuś będzie przy Tobie za x lat a nie ciotka czy teściowa :)
    MiM ja znam wielu Michałów, jeden z nich został nawet księdzem! :) Kilku to zapaleni hetero :)

U mnie na Izabele reaguja wciąż tekstem, że to nieznośne osoby i że ludzie nie chcą z nimi przebywać. A ja uważam, że to będzie pewna siebie osoba z charakterem, ale jaka dla ludzi to zależy już tylko od tego jak ją wychowamy :) Też bym nie chciała żeby była totalną ciamciaramcia, więc nawet jeśli pokaże pazur to mnie to nie przeszkadza, wprost przeciwnie ;)

GabiK lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wstępnie uzgodniliśmy, że nasz Maluch będzie Karolem :D ;)

gosia86, PIGULSKA, GabiK, katalina, Karolcia88, czarna panda, Agusia246, Puella, madziorek, gosiunia lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a nie masz chociaz jakiegos sasiada,do ktorego moglabys w razie czego zapukac? Kolezanka,do ktorej mozesz w nocy,o polnocy zadzwonic i przyjedzie szybko? Moj M niby zawsze jest po 16 w domu,ale caly dzien siedze sama i tak sobie w glowie ukladalam gdzie pojsc gdyby cos.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nic się nie martw na pewno nic się nie będzie działo a mąż i szybko wróci :) sama też nie jesteś bo masz Pole ;)

GabiK niezła ta ciotka :/ może rzeczywiście ktoś powinien ją porządnie dopchnąć hahahaha

Dziwię się skąd w ludziach tyle cynizmu i w ogóle...to ja jakoś wokół siebie nie usłyszałam takich komentarzy odnośnie ciąży, najwyżej takie typu "no nareszcie" ;)

GabiK, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wczoraj pytałam się lekarza własnie odnośnie ruchów, bo róznie je odczuwam w różnych częsciach brzucha. Lekarz powiedział ze dzidzius ma jeszcze dużo miejsca i ona sie obraca, pływa także zmienia pozycje jeszcze. Mimo wszystko cały czas przy usg jest odwrócona główką do dołu.
    Mim no własnie-co u bratowej?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 20:17

dxom6iye3mh7f98x.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny:*
    Juz nie raz tak pracował ale dawno juz nie miał takich dniówko nocek i sie odzwyczaiłam
    Wiem ze nic sie nie będzie działo ale po prostu czuję niepokój
    A w razie W mam brata który mieszka 6 km ode mnie i mamę 200 metrów dalej no albo mama do lekarza mnie nie zawiezie

U mnie też jakos obyło się bez komentarzy na temat ciąży
    No może tylko bali się czy aby nie za szybko po poronieniu druga ciąża

Czarna mi powiedział to samo że jeszcze może się przemieszczać wiec mogę czuć ja z prawej lub z lewej ale juz raczej nie powinna zmieniać pozycji jesli chodzi o ulozenie główki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 20:19

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też wydawało, że mój bobas nadal leży poprzecznie bo czułam ja po bokach i dalej tak czuje a jest już główkowo ułożona od 2 tygodni.

atdc8iikup31msj2.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję Malca bardzo nisko i zastanawia mnie czy to normalne, bo ruchy rączkami czuję co chwilę, a kopniaków na wysokości pępka naliczę może 10-15 dziennie :/ A Malec ciągle główką w dół...

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka to ja czuje podobnie, głównie kopniaki na wysokości pępka albo pod pępkiem na dole... natomiast powyżej pępka rzadko a w żebra to żadnych kopniaków nie dostaje..
    A zawsze słyszałam, ze maluchy po żebrach tak walą...

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tylko na moment, jeśli któraś z Was ma po drodze, to w Pepco są super bluzy dla chłopców, mnie koleżanka kupiła w rozm. 68 - będzie miał mały na jesień-zimę, a cena... 15zł! :D Właśnie wysłała mi zdjęcie, że bluza zakupiona :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda5f5169e01.jpg

gosia86, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo! Mała obrócona główką w dół, czuję ją głownie nisko, czasem prawie w pachwinę mi się wciska, a wcześniej byłam przekonana, że jest poprzecznie, bo naraz na prawo i lewo wierzgała. A powyżej pępka i w żebra ani jednego kopa nie dostałam. Lekarz powiedział, żeby się nie sugerować, że jest głową w dół, bo może się jej jeszcze odwidzieć, ale że dużo dzieci już w 3 trymestrze się tak obraca i zostaje.
    A byliśmy na zwiedzaniu porodówki :) Uwielbiam mojego lekarza. Nie pamiętał, że mówiłam mu, że jesteśmy zapisani na usg 3 trymestru, więc mi pomierzył małą jeszcze raz :) Najpierw pomacał brzuch i mówi: Coś malutka jak na 30 tydzień... Na co ja, że na pewno nie ;) No i potem stwierdził, że nie wie jak moje dziecię to robi, bo brzuch mam niewielki, ona przy macaniu wydaje się mała, a wszystkie parametry w normie. Co prawda jego usg wyliczyło jej wagę na 1480, czyli ciut mniej, ale i tak jest super.
    A porodówka cud miód. Jak ta jedyna co ją widziałam byłą jak sala tortur, to ta wyglądała jak w kurorcie. Łóżko porodowe granatowe, na środku żółta wanna z hydromasażem do rodzenia. Osobna toaleta z prysznicem, drabinki, sznur, materac, piłka, kącik dla maluszka, przestronnie, czysto i przyjemnie. Byłam zachwycona. Sali poporodowych obejrzeć nie mogłam, bo wszystkie zajęte. Ale ponoć są ok, pojedyncze albo podwójne, toaleta albo jedna na salę albo jedna na 2. Oprowadził nas po całym oddziale, powiedział gdzie trafimy kiedy i po co. A jak się spytałam czy jest jakaś lista co trzeba wziąć ze sobą, to się uśmiechnął i stwierdził, że na dobrą sprawę nie muszę mieć niczego. Mogę przyjść jak stoję z ulicy, oni wszystko mają, a reszte może dowieźć mąż. Podkłady dadzą, koszulę szpitalną dadzą, nawet ubranko i pieluszki dla dziecka. Więc na dobrą sprawę na sam poród mogę pojechać z samymi dokumnetami :D

gosia86, katalina, maribel lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, miałam apropo skurczy napisać. Pytałam dr czy to normalne, bo od jakiegos czasu mam i jestem na 100% pewna, ze to skurcze, bo nawet bolą. Tak sie ich pojawia kilka w ciagu dnia, na randoma w dowolnych sytuacjach. Powiedział, że na tym etapie nie powinnam mieć jeszcze skurczy, a że brzuch i tak mam dość napięty, mam brać dużo magnezu i pić jak najwięcej wody, bo od niedoboru wody mogą się robić skurcze też.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super Ci sie trafił lekarz i porodówka też
    To mamy sie wybierać na poród do szczecina? ;)

Poszłam pod prysznic i stwierdziłam że panikara ze mnie że wiele z Was jest teraz bez męża /partnera i nie panikuje i daje radę a ja smęcę bo męża pól nocy nie będzie ale siara :D

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to bedziesz miala full wypas podczas porodu :) i super, ze nie musialabys kupowac tych wszystkich rzeczy dla siebie skoro oni daja wszystko.
    Super, ze z mala ok :)

W ogole to jak powiedzialam mamie, ze teraz trzeba samemu wszystko kupic do szpitala to byla w szoku. Kiedys to bylo zabronione aby nie wnosic swoich bakterii, szpitalne rzeczy jak wiadomo sa odkazane i stwierdzila, ze wlasnie przez to sa teraz sepsy i inne zakazenia. Nie wiem, byc moze...

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline wczoraj rozmawialam z dr na temat szpitala w Strzelinie powiedzial ze teraz bardzo dużo się poprawił że kadra z Brochowa ale minusem jest jego referencyjność jeśli chodzi o ratowanie dzieci nie chodzi o to że są nie wykgalifikowani ale nie mają uprawnień bo maja pierwszy stopień a Brochów trzeci wiec Np wcześniaków nie mogą przyjmować tylko odsyłają na wrocław

Może coś w tym jest wnoszeniu swoich rzeczy do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 21:24

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pomoże? różnią się czymś te kremy?
    bo w pojemności duża różnica a w cenie niewielka.
    http://www.aptekagemini.pl/oilatum-baby-krem-350ml.html http://www.aptekagemini.pl/oilatum-baby-krem-100g.html

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie slyszalam, ze przyjeli tam kilku lekarzy z wroclawia. Ja dalej nie wiem gdzie rodzic...
    najlepszy oddzial neonatologiczny jest wlasnie w walbrzychu ale za daleko mi tam..
    a Ty juz zdecydowana na Strzelin jestes w 100%?

Wonderwall lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz właśnie powinno się mieć swoje rzeczy, żeby maleństwo dostało od razu porcję naszych, domowych bakterii. Słyszałam, że to lepiej dla dziecka.
    Ofe moja mama prawie na cycki padła jak jej powiedziałam co muszę do szpitala spakować ;)
    Gosia ani mi się waż ;) Bo jeszcze dla mnie potem miejsca zabraknie :D

gosia86 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline jeszcze nie wiem, mam mętlik w głowie na co się zdecydować
    Agusia trochę daleko do Szczecina :) ale położna mówi że poród trwa 8-12 godzin wiec może zdarzę dojechać:D

Ofelaine lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ