X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • maribel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mim, Kotmisia, mój mąż to też Michał:) Nic mi nie wiadomo, żeby lubił chłopców:P Twoja znajoma powinna ugryźć się w język zanim coś powie. Niestety na wrodzony idiotyzm nie ma lekarstwa.
    U mnie pewna osoba skomentowała imię Tobiasz słowami "będzie kuntakinte". Kiedyś była ponoć bajka czy film o Tobiaszu, który był murzynkiem. Masakra, co się naśmiałam:) Ostatnio znajoma znajomej nazwała dziecko Ludwik i też tysiące komentarzy, że będą go przezywać płyn do naczyń.

Jeśli chodzi o pościel to ja póki co nie kupuję, mam rożek i będę przykrywać z początku kocykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 22:42

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam alergie na "nowobogackie" imiona. Brajany, Kewiny, Jesiki, Wanessy :) Chyba, że dziecko mieszka za granicą albo jedno z rodziców jest obcokrajowcem.

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam alergie na takie imiona.. Instruktor prawka mój pierwsza corke mial vanesse a druga nazwal samanta! To dopiero mi się potem kojarzylo :D

Dziewczyny... Nie mogę już spac.. Przezywam chyba dzisiejsze zakupy :p nawet mi się snilo, że dziecko już urodzone a ja wozka nie mam a tu na Boze Cialo na procesje trzeba isc :p w kazdym razie intensywnie mysle czy już nie wstac i nie pojsc zrobic zupy i przygotowac rzeczy do obiadu, meza kolega dziś przychodzi mezowi pomoc, to bede miala dodatkowa osobe do obiadu, a to u mnie ze swietem graniczy :p

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już po spaniu
    Mąż nie dawno wrócił i już smacznie śpi a ja przewracam się z boku na bok i zasnąć nie mogę
    Katalina a jak u Ciebie udało się zasnąć?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez po spaniu. Mąż wrócił, zrobiliśmy zakupy, skręcił łóżeczko a potem oglądaliśmy film i oboje padlismy o 21. A ze śpię po 7-8 godz to od pol godziny leżę. Mały troszkę pofikal i chyba spac poszedł, bo cisza brzuszkowa :)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek działa Ci suwaczek prawidłowo? Bo mój zawiesił się w poniedziałek a na telefonie nie mogę go poprawić:/
    Wstaw potem zdjęcie mebelków:)
    Jeju może w końcu mój by przywiózł meble dla małej ale to uparty byk i trudno z nim negocjować
    Ech i pewnie kolejny uparciuch w drodze :D

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zawiesił sie juz kilka dni temu, ale nie wiem co z nim zrobic ;)
    U nas łóżeczko skręcone a reszta zalega w kartonie i nie wiem kiedy bedzie mąż skręcał. Zeby je przywieźć musiał auto pożyczyć większe od kuzyna i jesli on go dzis nie bedzie potrzebował to moze dzis skręci a jesli trzeba odwieźć to kawałek dnia zejdzie i nic z tego. Gosia Ty mężowi powiedz, ze takie nowe meble to musza sie wywietrzyć, bo śmierdzą a jesli od kogoś to musza przejsc dobrymi bakteriami z Waszego domu ;) ja jeszcze nic nie prałam, bo nie miałam szafy tylko komodę i one tak dawały jak w meblowym sklepie. A teraz na nowo bedzie ten zapach obecny :/

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy meble od znajomego
    Na męża żadne argumenty nie działają:/ znam ten typ im bardziej naciskasz tym trudniej osiągnąć efekt
    Z praniem i tak muszę poczekać aż siostra mi płyny przywiezie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, nie usnelam. Koncze już zupe ogorkowa ;) ziemniaki na puree już też obrane. Mysle czy by nie zrobic salaty swiezej, ale chyba brak mi roszponki.. Jak tylko minie 6:30 to zblenduje koktajl borowkowo bananowy a jak wroce z zakupow albo i jeszcze przed to zreobie mus czekoladowy z kaszy jaglanej :D

Podczas tego porannego gotowania to 3 razy zrobilo mi się slabo. Znow leze, ale na chwile ;)

• katalina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, moze zadzwon do znajomych i powiedz że przyjedziecie dziś po mebelki. Maz przed faktem dokonanym moze nie bedzie mial już wymowek? Albo udawaj smutna i zdolowana przed nim, żeby jakoś wymusic w nim poczucie winy, to troche ekstremum, ale jak mus to mus ;) poza tym dobrym argumentem jest też haslo "kobiecie w ciazy się nie odmawia" ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Katalina mus czekoladowy mniam
    Ja przeniosłam się do salonu ale w tv o tej porze nic ciekawego
    Teraz obmyślam co bym zjadła na śniadanie:)

Uwazaj tam na siebie przy tych garach

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz ma ze mna przechlapane :D zrobilo mi się slabo wiec wrocilam na moment do lozka.. Wiercilam się, pisalam na tel i jeszcze burczy mi w brzuchu. Potem kichnelam kilka razy postekalam pojeczalam - efekt - maz wlasnie wstal i poszedl robic sniadanie :D kanapeczki z jajem, pomidorkiem, ogorkiem i salata :)

gosia86, GabiK, gosiunia, Anioł lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina niech mąż się przyzwyczaja do pobudek:)

Ja zjadłam kanapki z dżemem porzeczkowym i wypiłam szklankę mleka:)

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm zastanawiam się teraz ktore sniadanie bardziej wole moje czy Twoje :D

gosia86 lubi tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jeszcze spi. Tez go obudziłam smarkaniem i kichaniem. Nawet nasz syn tak dawał czadu, ze rękę męża na bruch dałam a ten nadal śpi :) wyprawa po meble serio go zmęczyła ;)
    U nas dzis bedzie rządzić pasztecik domowej roboty od mojej mamy. Jest pycha :) ale staram sie nim nie objadac za bardzo :)

katalina lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja też meza reke na brzuch kladlam, to przez sen mi mowil zebym Izy nie prowokowala i przewalal się na druga strone, a teraz taki szczesliwy jest bo w necie na weeb.tv akurat jego ulubiona bajka Ratatuj leci :p

Mnie polecialo cisnienie, mam 99/48 tetno 90... Czuje się jakbym miala zejsc...

• madziorek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody sie wlasnie tak wypiął ze jedna gule miałam z boku brzucha a jedn z przodu :P na szczęście wrócił do normalności, bo mi od razu stwardniał brzuch i skurcz sie zrobił :/
    Lecimy na sniadanko :)
    Miłego dnia wszytkim :)

201505111762.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:38

WesołaMama, gosiunia lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ale z Was poranne ptaszki ;-)
    Moja Emila tez wstala o 7 ale zeszla do kuchni i na stole przygotowalam jej wieczorem kromke chleba ktora dalam do woreczka i na talerzyk, zostawilam maselko i nozyk do masla (taki zaokraglony i bez ostrza), i dzemik i sok z rurka. Ale byla dumna bo sama sniadanko sobie robila moka 4-letnia corcia ;-)

gosia86, gosiunia, KotMisia, katalina lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - u nas tez tak sie bawie ;-)

Wonderwall, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ