X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaPanda jak masz możliwość poleżeć to wymocz stopy w bardzo ciepłej wodzie ubierz grube skarpety i wsyp do nich nasionka gorczycy a jak nie ma gorczycy to i bez może być
    Tylko po takim.moczeniu lepiej się wygrzać

Slash spora już wasza dziewczynka :*

czarna panda lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zapisalysmy już 1000 stron ;)

gosia86, Karolcia88 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kwietniówek chyba i tak nie dogonimy bo smarują chyba na akord :p

Anioł, Ewelcia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie liczy się ilość ale liczy sie jakość:)
    W końcu mąż się zebrał:) i wychodzimy do sklepu
    Myślę jakie by ciacho upiec

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam dzisiaj pół czekolady mlecznej z orzechami. Taki mój grzeszek. Mam taką ulubioną z lidla i nie dało rady pół na raz. Szkoda że nie ma mojego B. wyciągnęła bym go do mc cafe tam serwują super ciastka tylko że daleko mamy. Ciekawa jestem jak wygląda Monachium. Miał dzisiaj i jutro iść zwiedzać, jak przyjadę mam nadzieję że pokaże mi wszystkie ciekawe miejsca. W ogóle to chciał nas zabrać do aquaparku ale nie wiem czy mnie wpuszczą z 4 miesięcznym dzieckiem, no i wiadomo zabawa nie razem ale ewentualnie na zmianę i nie wiem czy Wiki będzie fanką basenów. My z tatusiem lubimy więc i córci może się spodoba :) mój B. bal się mieć dziecko a teraz ma masę pomysłów co by porobić razem, tylko nie zawsze idzie to w parze z jej wiekiem.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia86 pierwszy raz słyszę o ziarnach gorczycy ale postanowiłam spróbować i siedzę narazie z nogami w misce z gorącą wodą; ) dzieki za rady dziewczyny. Moje dziecko tez wazy 1600 a przytylam 14 kg, pytalam lekarza czy nie za dużo przybieram na wadze to powiedział ze jest ok.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się weekendowo :) Mąż zaraz z pracy wraca, to idę piec kurczaka ;) Buziaki w brzuszki na miłe popołudnie :*

gosia86 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:38

katalina, czarna panda lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie extra ta pościel ale sama nie wiem, którą bym wzięła...
    Taki wybór... :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybór ogromny
    Ja bym wzięła któreś zestawienie różu i szarego
    A dla chłopca to turkus i szary lub granat i szary

Kupilam w biedronce dwie paczki chusteczek
    A moja mama kocyk love różowo szary ale taki większy 130*170

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:39

• slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Witam się z Wami dziewczyny katarowo:( Jestem na maksa zakatarzona. Jestem u teściów i nie wiem czym tutaj się leczyć. Zrobiłabym sobie inhalacje z rumianku ale nie ma tesciowa, robiłam z soli to tak średnio mi pomogło. Z czego mogłabym sobie zrobić?
    Inhalacja jest dobra z majerankiem. Naprawdę polecam.

czarna panda lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti - Ja kupiłam pościel z Arusia – popielaty miś z balonikiem, do tego dokupiłam rożek. Wykonane bardzo ładnie, bawełna tez fajna. Na razie więcej nie kupuję. Może później dokupię jeszcze jakiś jeden komplet. Dzięki za pocieszenie. W ogóle mam dzis taki dzien ze nic kompletnie mi sie nie chce i nic nie zrobiłam konkretnego jak do tej pory.

Gabik – czy to Wasza pierwsza ciąża? Pytam bo ja mam 37 lat – więc jesteśmy chyba tut najstarsze ;)
    Tekst teściowej bezcenny – „rozczarowana” czasem ludzie nie myślą co mówią.

Katalina – mnie chyba tez nie długo takie sny dopadną. Bo nie wiem czy maż przyjedzie, a my wózka nie mamy i fotelika – a to bardzo wazny zakup. Przec slubem pamiętałam albo mi się sniło ze się spóźniam albo ze czegos nie mam, butów, welonu, albo nie jestem uczesana. Masakra te sny. Ciekawe kiedy teraz zaczne szalec ze snami.
    My tez kupilsmy nową szafę i komode, to zostawiam w pokoju otwarte okno jak wyhcodze niech się wietrzy, bo jednak jeszcze trochę czuc. A w komodzie będą rzeczy dziecka.

Wesoła mama – bądź dumna z córuni, jak już sama tak sobie radzi. Ja czasami nie mogę się doczekać kiedy będę mogła porozmawiać z naszą córeczką.

Aha i lekarz jeszcze mi powiedział na wizycie – ze jeśli nie będę czuła ruchów 4 godz – mam budzic dziecko, masowac poklepywać, pukac lekko po brzuszku. Jeśli nic nie da i nie będę czuła ruchów powyżej 5 godzin – mam do niego dzwonić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:02

WesołaMama lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda a widzisz mi lekarz powiedział ze troche duzo przytyłam ze ida kg na mnie a nie na córeczkę. Co lekarz to inna teoria.

Ewelinkie - śliczne te posciele, wszystkie są śliczne, dodałam sobie zakładkę do ulubionych. Pewnie jak za jakis czas bede kupowała drugą pościel to tutaj którąs wybiore.
    są tak ładne że ciężko się zdecydowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:07

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - dla chłopczyka mi podoba się biel kropki granatowe albo paski groszki morskie. Tak na chwilę obecną - po pierwszym obejrzeniu. No ale wybór i tak nalezy do Ciebie.
    Tak naprawdę wszystkie śa bardzo ładne - więc kazda która wybierzesz będzie się ładnie prezentowała w łózeczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:08

klz98u696p33kjce.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz nadrobię co pisałyście.

ja napisałam do lekarza, bo moja Mała przez ostatnie kilka dni zrobiła się taka leniwa, że aż się zaczęłam niepokoić. No i lekarz kazał mi podjechać do szpitala na usg. Swoją drogą nie ma to jak swój lekarz. Nie bawiłam się w żadną ip tylko prosto na oddział poszłam (mój lekarz aktualnie chyba na urlopie- coś paulinqa tak wspominała). Młoda lekarka uspokoiła, że serduszko bije, a mała się odwróciła plecami do mojego brzucha i możliwe, że jak kopie to dlatego nie czuję. Przynajmniej tak to sobie wytłumaczyłam, mówiła, że nie widzi wskazań do przyjęcia na oddział(i bardzo się z tego ucieszyłam :P) chyba, że bym chciała, ale żebym jeszcze dodatkowe dwie tabletki magnezu łykała bo brzuchol jeszcze twardnieje. (5x2!!!!)

Gosia, ten psiór co podsikuje (odpukać) już się do góry nie zapędza, ale ten co dzieci nie lubi to nic nie poradzę bo to "trzecie dziecko" mojej teściowej. Nawet jej do kojca nie pozwalają zamknąć jak do mnie goście przyjeżdżają tylko w pokoju jest zamykana bo na polu (po krakowsku ;) ) jest jej źle. Tak samo ją nauczyli, że wychodzi na siku tylko wtedy kiedy ona ma ochotę a nie wtedy kiedy się ją wygania. Ale ja tam wcale nie mam skrupułów- strasznie się muszę namęczyć- ale jak wyganiam psa to ma siedzieć na polu.

Rika- dzięki za podpowiedź o takich bramkach. Są takie na allegro? Bo pierwsze słyszę o takich...

resztę odpiszę później.

Ewelinkie jak zamówisz tą pościel to daj znać jak jakościowo ;)

Moja kuzynka zamawiała pościel AMY i bardzo sobie ją chwaliła.
    my póki co pościeli nie kupujemy bo ciocia powiedziała, że dostaniemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:12

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - pościel cudo! muszę męża na którąś namówić ;)

Jestem wykończona.. Zakupy wspaniałe udane! jeszcze została nam do skręcenia komoda i przeniesienie książek, później wypakuje ostatnie kartony po przeprowadzce :)
    Mój Mąż jest nieoceniony, muszę go pochwalić! :) jeszcze w dodatku nic nie pozwala mi sprzątać i mam wyrzuty, że go wykorzystuje. Ale wózek piękny, łóżeczko cuuuudo. Kupiliśmy jeszcze ubranka śliczne i nie mogłam się oprzeć rożkowi! :) Jestem zakochana...... :) ach..
    Porobię zdjęcia i wstawię, ale jutro chyba dopiero, dziś już nie mam totalnie siły... A jeszcze trzeba wieczorkiem wyjechać odwieźć sprzęt.
    Obiadek wyszedł super, dobrze, że tę zupę wstawiłam już o 4 :P nie wyrobiłabym się ;) Dziś jeszcze zrobię deser... :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - dobrze ze wszystko jest ok. No tak pewnie jak się obróciła to nie czułas kopniaków, ale może uciskała trochę na narządy, ale pewnie z emocji nie zwróciłas uwago na to.

Pisałam wczesniej co mi lekarz powiedział - po braku ruchów przez 4 goziny, budzić dziecko pukaniem, masowaniem. Jesli nie rusza sie ponad 5 godzin dzwonic do lekarza. Moze to nam się przyda - by nie musiało się przyda ale to tak na wszelki wypadek.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina - nawjazniejsze ze jestes zadowolona z udanego dnia. Odpocznij troszkę.

katalina lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja też ma dwie bramki rozporowe, chyba większość na Allegro takich jest. Do bramek można dokupić moduł poszerzający, więc na każdą szerokość się nadadzą.

http://allegro.pl/zabezpieczenia-bramki-na-schody-82698

Dwie godziny na zakupach (biegania za synkiem miedzy regałami w markecie) i paaaadam. Teraz zwykłe czynności stały się wyzwaniem.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ