MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Uska wrote:A ja bym akurat chciala zeby nam tez ktos cos kupil dla dziecka. Docencie to, ze macie takie wsparcie bo nam absolutnie nikt nie pomaga. Odkad z mezem jestesmy dorosli utrzymujemy sie sami i nie mozemy liczyc na "pomoc" z jakiejkolwiek strony
My to bardzo doceniamy. Wg nas to teraz my powinniśmy pomagać Rodzicom, bo oni nas wychowali, inwestowali w nas i nasze wykształcenie, dużo nam pomagają w sposób niematerialny. -
bbee wrote:dokładnie
możecie odłożone pieniążki sobie odłożyć na jakiś fajny rodzinny wyjazd albo cokolwiek co Wam jeszcze potrzebne
Ja od swojej rodziny już nic bym brać nie chciała, bo i tak zawsze dla nas byli wsparciem, wiem że w kasę nie opływają a zawsze nam pomagali, ale od strony męża to zawsze wolą kasę wydawać na swoje przyjemności i nie oglądają się na nas i od nich jakoś by mi nie było żal
Ja się trochę z tym dziwnie czuję, że tyle nam dali, ale Rodzice i Teściowie twierdzą, że gdyby nie mogli, to by nie dali, a poza tym to dla dziecka a nie dla nas i od tego są dziadkowie, żeby rozpieszczać wnuki. Mamy im nie odbierać na starość tej przyjemności.bbee lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, próbuję Was nadrobić ale jestem na stronie 1005
ale będę czytać, bo to skarbnica wiedzy. Zwłaszcza te baloniki do ćwiczeń mnie zaciekawiły - jeśli to faktycznie pomoże by nie nacinać krocza. Czy któraś z Was już tego próbowała przy poprzedniej ciąży?
Jeszcze info od mojej endo, może komuś się przyda- magnez można brać dopiero 4h po euthyroxie, inaczej się nie wchłania czy coś.
Wczoraj miałam straszny dzień w pracy - na nogach od 9-21 (mieliśmy event z okazji Chińskiego Nowego Roku). Na koniec rozbolał mnie trochę brzuch ( nie wiem czy to skurcze, czy problemy żołądkowe były..) ale dzisiaj jest ok i czuję że Maluch się rusza. W czw.mam wizytę więc będę mogła znowu ją podejrzeć
-
nick nieaktualnyUska wrote:A ja bym akurat chciala zeby nam tez ktos cos kupil dla dziecka. Docencie to, ze macie takie wsparcie bo nam absolutnie nikt nie pomaga. Odkad z mezem jestesmy dorosli utrzymujemy sie sami i nie mozemy liczyc na "pomoc" z jakiejkolwiek strony
My tez radzimy sobie raczej sami. Moi rodzice troche pomagaja. Ale mielismy odlozona kase na wszystko. A "tesciowie" maja kupe kasy a nigdy nic nie pomogli. Nigdy nie zadzwonili i nie zapytali. A teraz ta kipila lozeczko i oczekuje nie wiadomo jakiej wdziecznosci. A to taki falszywy babsztyl... taka aktorka na pokaz ze mnie krew zalewa. Docenilabym moze gdyby byla inna. Moze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 16:43
-
Melduję się po wizycie. Bez USG, ale badanie ręczne było. Szyjka jest zamknięta i długa i jak to lekarz powiedział "macica mu się bardzo podoba" także jest ok
na te moje twardnienia brzuszka mam po prostu odpoczywać i więcej siedzieć niż chodzić, takie widocznie uroki mojej ciąży. Luteinę i magnez nadal mam brać, w razie potrzeby nawet 3x2. Dostałam skierowanie na morfologię i na glukozę, kolejna wizyta za 3 tygodnie. Uspokoiłam się, bo miałam stres że mi te napinania skracają szyjkę, ale nic takiego się nie dzieje.
Gratuluję pozostałym mamuśkom udanych wizyt
A no i od początku ciąży mam już 7,5kg na plusie, trochę dużo ale jakoś tego nie widać po mnie, sam brzuchol rośnieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 16:48
bbee, mon!ta^, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Kamilutek, MEGI81, sylwucha89, Mabelle, malgorzatka199, marie_marie22, Uska, blubka, Madu1611, ag194, gaja_1, Kleopatra, Camilia, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
malgorzatka199 wrote:My tez radzimy sobie raczej sami. Moi rodzice troche pomagaja. Ale mielismy odlozona kase na wszystko. A "tesciowie" maja kupe kasy a nigdy nic nie pomogli. Nigdy nie zadzwonili i nie zapytali. A teraz ta kipila lozeczko i oczekuje nie wiadomo jakiej wdziecznosci. A to taki falszywy babsztyl... taka aktorka na pokaz ze mnie krew zalewa. Docenilabym moze gdyby byla inna. Moze.
a oni jak się nie pytają ich pech niech się martwią i oddają
Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
WreszcieMama wrote:Mysle ze slubny posprawdza wszystko bo on ma fizia na tym punkcie
Wiem ze marzyl mu sie ten fotelik ale osobno duzo drozszy jest a tutaj calkiem spoko cena.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=322&nc=True&info=RECARO+Privia+%26+Recaro+fix+(Isofix)&ergo=False
Uszczesliwiona to o to chodzi?
Tak tako to właśnie
spotkałam się poprostu że foteliki u nas miały po 5* a tam ledwo 3* dlatego się tym dziele bo wiem że każdej z nas zależy na bezpieczeństwie a nie koniecznie trzeba wydawać 1500zl żeby było dobrze :* to mi sprzedawca w sklepie powiedział o dziwo
pewnie tylko dlatego że miał na stanie do sprzedania
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Hope_ wrote:Ju14 - ja jak mówiłam kupować będę dla mojego 2,5 latka 160x80 lateksowy Hevea
Megi super zakupyCo to za wózek?
Wreszcie Mama jaki wozek macie wybrany?
W którym TC robiłyście/robicie test obciążenia glukozą?
Ja robiłam w sobotę . Lekarka mi powiedziała że powinnam zrobić pomiędzy 23 a 24 tygodniem
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Uszczesliwiona wrote:Tak tak
o to właśnie
spotkałam się poprostu że foteliki u nas miały po 5* a tam ledwo 3* dlatego się tym dziele bo wiem że każdej z nas zależy na bezpieczeństwie a nie koniecznie trzeba wydawać 1500zl żeby było dobrze :* to mi sprzedawca w sklepie powiedział o dziwo
pewnie tylko dlatego że miał na stanie do sprzedania
Nieraz fotelik ma 5 gwiazdek, ale tylko jak jest na podstawie isofix.Bez podstawy, przypiety pasami maj tylko 3 gwiazdki.Wielu sprzedawcow nawet o tym nie informuje! !!MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Każdemu przysługuje.
W swojej przychodni zapytaj o deklaracje i wypełnij. No chyba, że to ma być jakaś prywatnie.
Czasami jest tak, że położna nie przychodzi, do mojej bratowej ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku nie przychodziła tylko w przychodni pani pielęgniarka poprosiła, żeby bratowa podpisała niby wizyty położnej. .. -
MUSZĘ TO POWIEDZIEĆ! KURWA MAC... ta pizza księgowa dalej nie przekazała papierów do zusu.... jakim trzeba być człowiekiem żeby coś takiego zrobić... jak można kogoś zostawić bez pieniędzy przez 3 miesiące...
-
Uszczesliwiona wrote:MUSZĘ TO POWIEDZIEĆ! KURWA MAC... ta pizza księgowa dalej nie przekazała papierów do zusu.... jakim trzeba być człowiekiem żeby coś takiego zrobić... jak można kogoś zostawić bez pieniędzy przez 3 miesiące...
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Uszczęśliwiona, na pewno można to gdzieś zgłosić - może do Państwowej Inspekcji Pracy? A może jest jakaś instytucja taka jak jest na przykład Izba Adwokacka tyle że dla księgowych, gdzie można złożyć skargę, i mogą odebrać jej licencję?
MEGI81 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!