X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    A ja bym akurat chciala zeby nam tez ktos cos kupil dla dziecka. Docencie to, ze macie takie wsparcie bo nam absolutnie nikt nie pomaga. Odkad z mezem jestesmy dorosli utrzymujemy sie sami i nie mozemy liczyc na "pomoc" z jakiejkolwiek strony

My to bardzo doceniamy. Wg nas to teraz my powinniśmy pomagać Rodzicom, bo oni nas wychowali, inwestowali w nas i nasze wykształcenie, dużo nam pomagają w sposób niematerialny.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Ale w tej ofercie jest wozek barletta i fotelik Recaro :D

My też braliśmy wózek 2w1 a fotelik osobno z adapterem do wózka :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:17

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    dokładnie :) możecie odłożone pieniążki sobie odłożyć na jakiś fajny rodzinny wyjazd albo cokolwiek co Wam jeszcze potrzebne :)
    Ja od swojej rodziny już nic bym brać nie chciała, bo i tak zawsze dla nas byli wsparciem, wiem że w kasę nie opływają a zawsze nam pomagali, ale od strony męża to zawsze wolą kasę wydawać na swoje przyjemności i nie oglądają się na nas i od nich jakoś by mi nie było żal ;)

Ja się trochę z tym dziwnie czuję, że tyle nam dali, ale Rodzice i Teściowie twierdzą, że gdyby nie mogli, to by nie dali, a poza tym to dla dziecka a nie dla nas i od tego są dziadkowie, żeby rozpieszczać wnuki. Mamy im nie odbierać na starość tej przyjemności.

bbee lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, próbuję Was nadrobić ale jestem na stronie 1005 ;) ale będę czytać, bo to skarbnica wiedzy. Zwłaszcza te baloniki do ćwiczeń mnie zaciekawiły - jeśli to faktycznie pomoże by nie nacinać krocza. Czy któraś z Was już tego próbowała przy poprzedniej ciąży?

Jeszcze info od mojej endo, może komuś się przyda- magnez można brać dopiero 4h po euthyroxie, inaczej się nie wchłania czy coś.

Wczoraj miałam straszny dzień w pracy - na nogach od 9-21 (mieliśmy event z okazji Chińskiego Nowego Roku). Na koniec rozbolał mnie trochę brzuch ( nie wiem czy to skurcze, czy problemy żołądkowe były..:/ ) ale dzisiaj jest ok i czuję że Maluch się rusza. W czw.mam wizytę więc będę mogła znowu ją podejrzeć <3

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    A ja bym akurat chciala zeby nam tez ktos cos kupil dla dziecka. Docencie to, ze macie takie wsparcie bo nam absolutnie nikt nie pomaga. Odkad z mezem jestesmy dorosli utrzymujemy sie sami i nie mozemy liczyc na "pomoc" z jakiejkolwiek strony

My tez radzimy sobie raczej sami. Moi rodzice troche pomagaja. Ale mielismy odlozona kase na wszystko. A "tesciowie" maja kupe kasy a nigdy nic nie pomogli. Nigdy nie zadzwonili i nie zapytali. A teraz ta kipila lozeczko i oczekuje nie wiadomo jakiej wdziecznosci. A to taki falszywy babsztyl... taka aktorka na pokaz ze mnie krew zalewa. Docenilabym moze gdyby byla inna. Moze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 16:43

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Bez USG, ale badanie ręczne było. Szyjka jest zamknięta i długa i jak to lekarz powiedział "macica mu się bardzo podoba" także jest ok :D na te moje twardnienia brzuszka mam po prostu odpoczywać i więcej siedzieć niż chodzić, takie widocznie uroki mojej ciąży. Luteinę i magnez nadal mam brać, w razie potrzeby nawet 3x2. Dostałam skierowanie na morfologię i na glukozę, kolejna wizyta za 3 tygodnie. Uspokoiłam się, bo miałam stres że mi te napinania skracają szyjkę, ale nic takiego się nie dzieje.

Gratuluję pozostałym mamuśkom udanych wizyt :)

A no i od początku ciąży mam już 7,5kg na plusie, trochę dużo ale jakoś tego nie widać po mnie, sam brzuchol rośnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 16:48

bbee, mon!ta^, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Kamilutek, MEGI81, sylwucha89, Mabelle, malgorzatka199, marie_marie22, Uska, blubka, Madu1611, ag194, gaja_1, Kleopatra, Camilia, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:00

MEGI81 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    My tez radzimy sobie raczej sami. Moi rodzice troche pomagaja. Ale mielismy odlozona kase na wszystko. A "tesciowie" maja kupe kasy a nigdy nic nie pomogli. Nigdy nie zadzwonili i nie zapytali. A teraz ta kipila lozeczko i oczekuje nie wiadomo jakiej wdziecznosci. A to taki falszywy babsztyl... taka aktorka na pokaz ze mnie krew zalewa. Docenilabym moze gdyby byla inna. Moze.
    Oj zawsze możesz powiedzieć ze juz lozeczko kupiliscie i czeka tylko na odbiór ;) a oni jak się nie pytają ich pech niech się martwią i oddają :)

Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Mysle ze slubny posprawdza wszystko bo on ma fizia na tym punkcie :) Wiem ze marzyl mu sie ten fotelik ale osobno duzo drozszy jest a tutaj calkiem spoko cena.

https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=322&nc=True&info=RECARO+Privia+%26+Recaro+fix+(Isofix)&ergo=False

Uszczesliwiona to o to chodzi?

Tak tak :) o to właśnie :) spotkałam się poprostu że foteliki u nas miały po 5* a tam ledwo 3* dlatego się tym dziele bo wiem że każdej z nas zależy na bezpieczeństwie a nie koniecznie trzeba wydawać 1500zl żeby było dobrze :* to mi sprzedawca w sklepie powiedział o dziwo :D pewnie tylko dlatego że miał na stanie do sprzedania :P

WreszcieMama lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Ju14 - ja jak mówiłam kupować będę dla mojego 2,5 latka 160x80 lateksowy Hevea

Megi super zakupy :) Co to za wózek?

Wreszcie Mama jaki wozek macie wybrany?

W którym TC robiłyście/robicie test obciążenia glukozą?

Ja robiłam w sobotę . Lekarka mi powiedziała że powinnam zrobić pomiędzy 23 a 24 tygodniem

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą położna po porodzie ? To trzeba gdzieś jakieś papiery składać ? Czy to każdemu przysługuje ? Proszeee niech mi ktoś wytłumaczy :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:00

MEGI81, Anstice lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Tak tak :) o to właśnie :) spotkałam się poprostu że foteliki u nas miały po 5* a tam ledwo 3* dlatego się tym dziele bo wiem że każdej z nas zależy na bezpieczeństwie a nie koniecznie trzeba wydawać 1500zl żeby było dobrze :* to mi sprzedawca w sklepie powiedział o dziwo :D pewnie tylko dlatego że miał na stanie do sprzedania :P

Nieraz fotelik ma 5 gwiazdek, ale tylko jak jest na podstawie isofix.Bez podstawy, przypiety pasami maj tylko 3 gwiazdki.Wielu sprzedawcow nawet o tym nie informuje! !!

MEGI81 lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo tam gdzie byłaś w szkole rodzenia (jeśli się wybierasz) P odpisujesz papiery o położna albo u najbliższego lekarza rodzinnego :)

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdemu przysługuje.
    W swojej przychodni zapytaj o deklaracje i wypełnij. No chyba, że to ma być jakaś prywatnie.
    Czasami jest tak, że położna nie przychodzi, do mojej bratowej ani przy pierwszym ani przy drugim dziecku nie przychodziła tylko w przychodni pani pielęgniarka poprosiła, żeby bratowa podpisała niby wizyty położnej. ..

w4sq0dw4ipdk3tpr.png

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MUSZĘ TO POWIEDZIEĆ! KURWA MAC... ta pizza księgowa dalej nie przekazała papierów do zusu.... jakim trzeba być człowiekiem żeby coś takiego zrobić... jak można kogoś zostawić bez pieniędzy przez 3 miesiące...

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłoś do pip, dostanie dyscyplinarke to może się nauczy jak to jest bez kasy.

Mabelle, Arwi, ag194, MEGI81, Hope_, Maniuś, rybka33 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    MUSZĘ TO POWIEDZIEĆ! KURWA MAC... ta pizza księgowa dalej nie przekazała papierów do zusu.... jakim trzeba być człowiekiem żeby coś takiego zrobić... jak można kogoś zostawić bez pieniędzy przez 3 miesiące...
    weź sprawę w swoje ręce, bo już przesadziła!

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczęśliwiona, na pewno można to gdzieś zgłosić - może do Państwowej Inspekcji Pracy? A może jest jakaś instytucja taka jak jest na przykład Izba Adwokacka tyle że dla księgowych, gdzie można złożyć skargę, i mogą odebrać jej licencję?

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ