X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:47

MEGI81 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Adamex Barletta... Kolor jeszcze musimy doprecyzowac ale mi jakos szczegolnie nie zalezy wiec chyba zdam sie na Marcina w tej kwestii. I tak sam pojedzie kupowac. Wzial mnie za zone wiec gust ma dobry haha

U mnie bedzie 26 tyg 3 dni jak bede na glukoze jechala.

Ja będę glukozę badała mniej więcej w tym samym czasie.

Też brałam pod uwagę wózek adamex Barletta. Fajne są. Nasi bliscy znajomi mają te wózki i są zadowoleni. Jedni mają śliczny beżowo-ecru, a drudzy granatowo-biały.

WreszcieMama lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Czesc ciotki, to moja uśmiechnięta księżniczka wstydniczka :) 440g:)

Tyle dzieciaków zasłania się rączkami podczas badań usg, że czasem mi się wydaje, że one wiedzą, że są podglądane, i wcale a wcale im się to nie podoba.

Z tego, co widać usteczka ma po Mamusi :)

MEGI81, Klaudia N. lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Megi takie podejscie tesciow mi sie podoba! Wielki plus dla nich.
    U nas babcia meza sie zadeklarowala ze ona kupuje wozek i nie ma dyskusji. W pierwszej chwili sie przerazilam i mowie ze my juz mamy wybrany... Na co babcia odpowiada ze super, od razu jak kupimy mamy jej podac tylko kwote jaka ma przelac... Strasznie milo z jej strony zwlaszcza ze sie nie spodziewalismy pomocy finansowej od rodziny ale przez chwile mialam stresa ze bedzie chciala nam cos wybierac sama :P

Malgorzatka skoro Twoj sie wsiekl na te sytuacje to powinniscie jakos sie dogadac co z tym robicie, to najwazniejsze. Gorzej gdyby po stronie mamusi stanal bo sa takie typy niestety.

Nie bylabym z synkiem mamusi :P

WreszcieMama, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3o7esxha3u0v7.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Megi takie podejscie tesciow mi sie podoba! Wielki plus dla nich.
    U nas babcia meza sie zadeklarowala ze ona kupuje wozek i nie ma dyskusji. W pierwszej chwili sie przerazilam i mowie ze my juz mamy wybrany... Na co babcia odpowiada ze super, od razu jak kupimy mamy jej podac tylko kwote jaka ma przelac... Strasznie milo z jej strony zwlaszcza ze sie nie spodziewalismy pomocy finansowej od rodziny ale przez chwile mialam stresa ze bedzie chciala nam cos wybierac sama :P

Malgorzatka skoro Twoj sie wsiekl na te sytuacje to powinniscie jakos sie dogadac co z tym robicie, to najwazniejsze. Gorzej gdyby po stronie mamusi stanal bo sa takie typy niestety.

Nie mogę złego słowa powiedzieć na Teściów. Moi Rodzice też chcieli kupić wózek. Myśleliśmy, że się dogadają i kupią razem w Teściami. Ale oni razem wymyślili sobie inny plan - Teściowie kupili wózek i foteli samochodowy, a moi Rodzice łóżeczko, materacyk,adaptery do fotelika, bazę isofix i nianię z monitorem oddechu (też mamy sobie wszystko wybrać i zrobią tylko przelew). Jesteśmy bardzo zaskoczeni, bo na wszystkie te rzeczy mieliśmy już odłożone pieniądze, a Rodzice i Teściowie się uparli i koniec.

WreszcieMama, bbee lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zachwycona, bo moi rodzice sprawili sobie specjalną skarbonkę i odkładają dla Kruszynki to, co mogą, a w maju dadzą nam, żebyśmy wydali te pieniądze zgodnie z naszymi potrzebami. Ich gust jest całkiem inny niż nasz i doskonale o tym wiedzą, więc nie chcą nas uszczęśliwiać na siłę :)
    Na chwilę obecną myślę, że te pieniądze to będzie niezły początek lokaty oszczędnościowej lub czegoś takiego dla Małej.

WreszcieMama, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Pytałam się wczoraj gina o termin porodu a ona że mnogę urodzić 2 tyg przed czyli w polowie maja lub dwa tyg po czyli w czerwcu - dwa tygodnie w te czy w te uwaza sie za normalne
    To samo dzisiaj powiedziala mi położna :) Szczerze mówiąc, to wolałabym te dwa tygodnie przed :D

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się osobiście w barlettcie nie podobała spacerówka, miałam wrażenie że jest dość "licha" bo gondola i stelaż super i mega wygodny :) no i bym nie kupiła wózka 3w1 bo nie ufam tym foteliką no ale ja jestem jebnietna pod tym względem (przyznaje się bez bicia :P ).

Klaudia sliczniutka <3

Malgorzatka to jak są takie relacje to albo opcja Kamilutki (geniusz zła :D) albo sprzedasz i nie ma co się przejmować :)

Co do wózka wybrałam, kupiłam a że wiedziałam że tesciowie nie będą mieli kasy w grudniu (powiedzieli ze mamy wybrać wózek i nam kupują bo oni też od teściów dostali ;)) Więc dopiero w styczniu im powiedziałam i pokazałam zdjęcia wózka, oddadzą jak będą mieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 16:23

Kamilutek, MEGI81, Klaudia N. lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MEGI81 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym akurat chciala zeby nam tez ktos cos kupil dla dziecka. Docencie to, ze macie takie wsparcie bo nam absolutnie nikt nie pomaga. Odkad z mezem jestesmy dorosli utrzymujemy sie sami i nie mozemy liczyc na "pomoc" z jakiejkolwiek strony

bbee, MEGI81, Arwi, Camilia, rybka33 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:59

MEGI81 lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, śliczna malutka!
    Megi, Kamilutek, ale Wam dobrze! :) pozytywnie Wam zazdroszczę :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie no i dziewczynka zmienila sie w chlopczyka

Uszczesliwiona, Hope_, Kamilutek, bbee, blubka, Demsik, MEGI81, WreszcieMama, mon!ta^, malgorzatka199, sylwucha89, Mabelle, marie_marie22, dewa, Espera, Uska, gaja_1, Arwi, Madu1611, ag194, Martchen, GoNia1979, Kleopatra, Klaudia N., Camilia, Maniuś, aneta.be, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość

Marta 267
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek super rozwiązanie. U nas te pieniądze, które mieliśmy odłożone na te wszystkie rzeczy,za które nasi Rodzice płacą, też poszły na lokatę dla Kacperka i Mikołaja.

Kamilutek, WreszcieMama lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze bd synek chyba Olafek

Uszczesliwiona, bbee, blubka, MEGI81, WreszcieMama, sylwucha89, Mabelle, marie_marie22, Espera, ag194, GoNia1979, Maniuś lubią tę wiadomość

Marta 267
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    A ja bym akurat chciala zeby nam tez ktos cos kupil dla dziecka. Docencie to, ze macie takie wsparcie bo nam absolutnie nikt nie pomaga. Odkad z mezem jestesmy dorosli utrzymujemy sie sami i nie mozemy liczyc na "pomoc" z jakiejkolwiek strony
    dokładnie :) możecie odłożone pieniążki sobie odłożyć na jakiś fajny rodzinny wyjazd albo cokolwiek co Wam jeszcze potrzebne :)
    Ja od swojej rodziny już nic bym brać nie chciała, bo i tak zawsze dla nas byli wsparciem, wiem że w kasę nie opływają a zawsze nam pomagali, ale od strony męża to zawsze wolą kasę wydawać na swoje przyjemności i nie oglądają się na nas i od nich jakoś by mi nie było żal ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu.Co mam coś napisać czy odpisać to nie idzie was nadążyć z czytaniem.Idę dziś na basen,jutro wizyta i następne połówkowe.Zobaczę synka ile już urósł od ostatniego badania.
    Klaudia N. twoja córeczka już duża.
    Mam nadzieję że już wszystkie znamy płeć swych dzidziusiów.
    Co do wyprawki to może w marcu się coś ruszy bo nie idzie przekonać męża że to najwyższa pora i nie ma na co czekać.Nie liczę na pomoc rodziny czy rodziców bo i tak ich nie stać-damy sobie radę sami,tak samo z opieką.Poza tym rodzina mieszka daleko.Może otrzymam trochę ubranek od siostry bo ma 2 synów-zobaczymy.W sobotę mąż pierwszy raz poczuł delikatne kopniaczki synka gdy przystawiłam jego rękę z lewej strony brzuszka-jego uśmiech na twarzy bezcenny.Dla mnie czuć kopniaki syna to fajna sprawa jak to powiedziała kiedyś moja mama i muszę jej przyznać rację-wspaniałe uczucie :)
    Brzuszek już mam spory i na wadze +6,5 kilo.
    Czytam was dziewczyna w miarę na bieżąco i kibicuję wszystkim by były same dobre wiadomości.I cieszę się z waszych ładnych brzuszków,dzieciaczków i dziękuję za ważne rady nt. wyprawki-to duża pomoc szczególnie dla pierworódek.
    Co do porodu to na razie o tym nie myślę ale na pewno boję się by nie było komplikacji czy dużego bólu,którego bym nie zniosła ale zobaczymy co przyniesie życie.

MEGI81, Kamilutek, sylwucha89, Mabelle, marie_marie22, Madu1611, ag194, Klaudia N., Maniuś lubią tę wiadomość

:(
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Ale w tej ofercie jest wozek barletta i fotelik Recaro :D

Przepraszam, nie zauważyłam że to recaro :( sprawdź tylko czy wszystkie testy są oki i najlepiej na niemieckiej stronie bo ta polska to o dupe rozbić :) ale oni mają fajne foteliki więc myślę że będzie super :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypomniało mi się:czy wie któraś czym się różni nosidełko samochodowe od fotelika samochodowego bo nie wiem co jest lepsze czy praktyczniejsze?Może macie jakieś doświadczenie w tej materii? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

:(
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ