MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_ wrote:Ale macie super brzuchy! WreszcieMama Twój mi się wydaje ogromny
Ja dzisiaj mam wizytę, dostane zapewne skierowanie na glukoze
Mabelle skąd łóżeczko?
Lozeczko z drewexa Laura kolor szaro-szary.Jeszcze są inne kolory -
Mabelle piękne łóżeczko
chyba się zakochałam ♡
Umówiłam się do ortopedytrzymajcie w pt kciuki żeby mi wystawił wskazanie do cc a nie kazał lazic do niego bo to prywatnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 13:40
Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Ale się nudzę
WreszcieMama, zupełnie nie wiem, jak Ty jesteś w stanie wytrzymać, ale szacun wielki!
Zaczęłam oglądać filmiki na you tube o wyprawkach i podobnych, ale ile można! Ale niestety, każda próba pochodzenia po domu chociażby po to, żeby poskładać suszące pranie, kończy się nawrotem ciągnięcia i kłucia, boję się, że za nimi przyjdą skurcze, bo tak właśnie było rano. Więc trenuję płaskodupie
A pogoda za oknem taka piękna! Aż się prosi o spacer!WreszcieMama lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Spowiadam się z badania
5kg mam pa plusie i to jest najgorsza z wiadomości, w ciągu 5 tyg 2,5 kg na plusAle niby 0,5kg tygodniowo w drugiej połowie ciąży jest normą.
Ale to tam pikuś, najważniejsze, że nadal jest wszystko w porządku, po raz trzeci lekarz wszystko wymierzył i mówi, że dziecię zdrowe i się dobrze rozwija, wszystko ma na swoim miejscu. Żadnych wartości nie mam, bo mi nie wpisał do książeczki, wydrukował sobie i sobie schował, pamiętam tylko, że łożysko na tylnej ścianie, macica wysoko i spora, waga dzidziusia 660g, wymiar dwuciemieniowy zapamiętałam, że 58mm, a resztę nie spamiętałam
Córeczka jest córeczką dalej
i foto, na którym mi mąż musiał tłumaczyć co jest gdzie, bo ja jestem ciemna masa nie umiejąca czytać USG
Co do rwy, to faktycznie rwa i on mi nie może nic poradzić, bo nic mi nie przepisze, bo nie może (to wiedziałam), ale przyjęte do informacji. Powiedział, że to niestety dosyć częste w ciąży.
Ale mi już i tak jest lepiej, chyba przechodzi trochę, postaram się taki stan utrzymać, bo nie wracało z pełną mocą, cały czas uważać jak siedzę czy leżę, ale przy tym też się ruszać ile dam radę.marie_marie22, MEGI81, Kamilutek, gaja_1, GoNia1979, malgorzatka199, natalia1354, WreszcieMama, nadia1, Mabelle, Uszczesliwiona, Madu1611, Hope_, lilou, blubka, Anstice, sylwucha89, dewa, ag194, mon!ta^, monika_89, Kleopatra, Maniuś, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość
-
Bbee i po co się denerwowałaś i przy okazji Aurelkę
? super informacje
Dzieciaki pewnie nam odpłacą za te wszystkie stresy i nerwy, które im fundujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 14:18
bbee lubi tę wiadomość
-
Poszłam dzisiaj kupić Kacperkowi drugie spodnie narciarskie, bo nie nadążam z praniem i suszeniem odkąd pojawił się śnieg
i oczywiście oprócz spodni dla Młodego, kupiłam jeszcze coś dla Mikołaja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c41d1dfce78d.jpg
Bluza jest cała z polaru i na misiu, więc będzie robiła za kurteczkękosztowała 29 zł na promocji w Smyku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 14:21
Mabelle, Uszczesliwiona, bbee, blubka, ag194, monika_89 lubią tę wiadomość
-
I zamówiliśmy dzisiaj łóżeczko i wózek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aebf61716ca1.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9eb583685776.jpg
Do tego foteli maxi cosi cabrio fix z bazą isofix
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9dd5969c1bd.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 14:34
marie_marie22, WreszcieMama, nadia1, Mabelle, Uszczesliwiona, bbee, Camilia, Hope_, Kamilutek, Anstice, blubka, dewa, ag194, mon!ta^, monika_89, Kleopatra, rybka33 lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Dziewczyny, czy jeśli raz podpisałam deklarację w tym roku na polożną, a chcę ją zmienić, to mogę jeszcze? (tzn chcępodpisać inną deklarację do położnej)
Jeśli dobrze pamiętam, to dwa razy w roku masz prawo wyborumarie_marie22 lubi tę wiadomość
-
WreszcieMama zamówiliśmy te rzeczy, bo czas oczekiwania na wózek może być nawet 8 tygodni. A chcę mieć wszystko wywietrzone i przygotowane, a Mikołaj może się pojawić już w połowie kwietnia
poza tym odbierzemy wszystko ze sklepu dopiero na początku kwietnia, a nie będziemy już przed świętami biegać
A Ty musisz myśleć pozytywnie, bo nasze Maleństwa są z każdym dniem silniejszeWreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Uszczesliwiona a nie jest jeszcze za wcześnie na wystawienie skierowania? Ja w 36 tygodniu mam iść do okulisty po takie skierowanie.
Lekarka mówiła żebym to załatwila bo skoro mam chory kręgosłup od lat 10 to teraz nagle nie ozdrowieje. Pytanie tylko czy będę miała to od: ortopedy (kregoslup), neurologa(padaczka), pulmonologa (astma), laryngologa (kiedyś peknieta błona słuchowe i całkowita utrata słuchu na 2miesiace) czy od psychiatry (takofobia)poprostu nie chce mi się chodzić po tych wszystkich lekarzach i mam nadzieję na złoty szczal
-
WreszcieMama wrote:U nas Marcin sie dowiadywal w sklepie to ten wozek co nas interesuje do 4 tygodni sie czeka maks. wiec mysle ze zdazymy:) wybrany mamy juz dawno tylko nie chcielismy kupowac tak szybko.
U nas tez w polowie kwietnia moze sie juz rodzic, konkretnie od 18
Ja raczej juz pozytywnie myslea to ze lubie byc na rozne ewentualnosci przygotowana to inna sprawa. Po prostu lubie wiedziec co by nas czekalo gdyby urodzil sie wczesniej bo to mi daje poczucie bezpieczenstwa ze nie dam sie az tak zaskoczyc gdyby cos takiego sie zdarzylo. Ale to nie znaczy ze zakladam czarne scenariusze, oj nie
I tak trzymaj
Ja z wózkiem miałam już taki mętlik w głowie, że z każdym dniem czym więcej czytałam i oglądałam, to byłam głupsza. Dlatego cieszę się, że już mamy zamówiony
WreszcieMama, Mabelle lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama super Cię widzieć taka pozytywną
widzę że bariera 24tyg świetnie na Ciebie działa
hahahaha mój mąż na argument że chce być przygotowana już na 7 miesiąc stwierdził że jak mała się urodzi w 7m to i tak nie będzie łóżeczka potrzebować odrazu i zdążymy je kupić, bo inkubatora nie kupimyWreszcieMama, MEGI81, Mabelle, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny