X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dopiero co pod pępek sięga, a mam zawrotne 181cm :D ciekawe czy serio jest zależność między wzrostem a tym jak szybko macica wędruje do góry?

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zadam głupie pytanie haha xd ile inek dziennie mogę wypić ? Mam takie parcie że wypiłam jedna i jak narkoman1 na gładzie chce jeszcze haha :D

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Mój też dopiero co pod pępek sięga, a mam zawrotne 181cm :D ciekawe czy serio jest zależność między wzrostem a tym jak szybko macica wędruje do góry?

Chyba jest. Jednak mamy dluzsze te brzuchy jakby nie patrzec. I jak tak czytam Twoje wpisy to objawy nawet w tym samym czasie bardzo podobne... siostro blizniaczko :P

Pochwal sie brzuszkiem. Jeszcze wyjdzie ze identycznie wygladaja ;)

Edit: I DO TEGO IDZIEMY ŁEB W ŁEB :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:53

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:

Ja mam 177 a Aurelka pływa już nas pepkiem i czasami mam wrażenie że uciska jakiś nerw albo zoladek bo jak tak wysoko jest i gwałtownie się ruszy to mam odruch wymiotny :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:51

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny zadam głupie pytanie haha xd ile inek dziennie mogę wypić ? Mam takie parcie że wypiłam jedna i jak narkoman1 na gładzie chce jeszcze haha :D

Jedna niby mozna zwykla. A inke to chyba mozesz kilka razy dziennie nawet. Przeciez inke daja tez dzieciom... mi dawali na mleku jak bylam w szpitalu jako dziecko. Bo pamietam ze marudzilam ze niedobra :P

• dewa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Anya, kciuki wciąż trzymam i wysyłam Ci duuuużo pozytywnej energii. Tak jak wszystkie pisały, najważniejsze jest serduszko. Rozszczep to kosmetyka! :*

Bbee, jeżeli znajdziesz jakiś skuteczny sposób na ten cholerny stres, podziel się! Mnie w lutym czeka megastrsująca przeprawa i już się martwię. Tak, martwię. Bo jak w ciągu minuty puls wzrasta do 140 uderzeń a człowiek nie może złapać oddechu, to już powod do zmartwień. Głęboki oddech, cycki do przodu i idź zobaczyć się z Dzieckiem! :)

Demsik, mam nadzieję że sytuacja z Chłopem się poprawi. Ciąża to nie czas na takie problemy. Ściskam Cię!

Mój Dziedzic siedzi najczęściej pod pępkiem. Ujawnia sie tylko jak leżę plackiem na plecach i intensywnie głaskam brzuch. Jak piszę intensywnie, to dokładnie to mam na myśli, żadne tam kiziu miziu :D Na siedząco czy stojąco jeszcze Synka nie czułam ;)

Dzisiaj ma przyjsc do mnie na poerwszą wizytę położna. Zobaczymy co z tego wyjdzie :D

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Chyba jest. Jednak mamy dluzsze te brzuchy jakby nie patrzec. I jak tak czytam Twoje wpisy to objawy nawet w tym samym czasie bardzo podobne... siostro blizniaczko :P

Pochwal sie brzuszkiem. Jeszcze wyjdzie ze identycznie wygladaja ;)

No właśnie zauważyłam, że dość podobnie wszystko przechodzimy i termin ten sam ;) zaraz cyknę fotkę to się pochwalę, ale mój brzucho już dość spory jest

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie macica jeszcze nie siega pepka jest 1-2 cm poniżej. A pepek mam strasznie wypukly:-) w pierwszej ciazy tez tak mialam:-)

MEGI81 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    No właśnie zauważyłam, że dość podobnie wszystko przechodzimy i termin ten sam ;) zaraz cyknę fotkę to się pochwalę, ale mój brzucho już dość spory jest

Zaprosilam Cie do przyjaciółek z tej okazji :)

Forbidden lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:16

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya może jest tylko rozszczep wargi i jak dzieciaczek zacznie nabierać tłuszczyku to może sie zmniejszy i będzie malutkie tylko.

Jak coś w Warszawie jest świetny dr Jagielak chirurg, który mi operował szczękę podniebienie i nic bo miałam przerost Górnej szczęki i podniebienia i za długa wąska dolna, fajnie przy okazji nosek lekko podniósł i wyszczuplil policzki bez zbytniej ingerencji bardziej na sposób naprawiając moja szczękę, jest bardzo estetyczny jezeli chodzi o takie kosmetyczne operacje, ja nawet blizny nie mam ;)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was może mi pomóc? Łapią mnie chyba skurcze macicy, ale w sumie to nie mam pojęcia, jak się je odczuwa - mam taki jakby "prąd" zaczynając się ok. 2 cm poniżej pępka i lekko w lewo od niego, schodzący na dół kilka cm i znikający; kilka chwil przerwy i następny. Jak usiądę to jeszcze kilka takich mnie łapie i potem przechodzi.
    Czy mam się martwić? A może to skurcze Braxtona-Hicksa?
    Pierwszy raz takie coś mam, a że jestem zielona w temacie ciąży, to już mi się ciśnienie z nerwów podniosło do niebotycznych wartości.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie tym razem pochwale brzuszkiem:-)

a86a9c89dbec80c7med.jpg

Kamilutek, natalia1354, Forbidden, aneta.be, WreszcieMama, Anstice, Uszczesliwiona, amilka87, blubka, GoNia1979, Mabelle, ag194, Hope_, mon!ta^, marie_marie22, sylwucha89, MEGI81, Demsik, Camilia, Maniuś, bbee, julita, Madu1611, sylwia1985, messy99, monika_89, Kleopatra, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:47

malgorzatka199, aneta.be, WreszcieMama, Anstice, Uszczesliwiona, amilka87, blubka, GoNia1979, Mabelle, ag194, Uska, Hope_, marie_marie22, sylwucha89, MEGI81, Demsik, Camilia, Maniuś, bbee, natalia1354, julita, Madu1611, sylwia1985, messy99, monika_89, Kleopatra, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Czy któraś z Was może mi pomóc? Łapią mnie chyba skurcze macicy, ale w sumie to nie mam pojęcia, jak się je odczuwa - mam taki jakby "prąd" zaczynając się ok. 2 cm poniżej pępka i lekko w lewo od niego, schodzący na dół kilka cm i znikający; kilka chwil przerwy i następny. Jak usiądę to jeszcze kilka takich mnie łapie i potem przechodzi.
    Pierwszy raz takie coś mam, a że jestem zielona w temacie ciąży, to już mi się ciśnienie z nerwów podniosło do niebotycznych wartości.

Ja bym wziela 2 tabl nospy i jak nie przejdzie to pojechala na IP sprawdzic...

Kamilutek lubi tę wiadomość

• aneta.be Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Uska! Piękny brzusio :)

2017 -syn
    2019 - córka
  • dewa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Bardzo możliwe, ze to skurcze BH. Pojawiają się już w 20 tygodniu. Jeżeli nie pojawiają się coraz częsciej, tylko stopniowo zanikają, nie są coraz bardziej bolesne, tylko słabną i nie masz innych dodatkowych objawów, to mogą być własnie one. Obserwuj, obserwuj, obserwuj :*

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbbiden wcale nie taki duzy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska no to juz jest typowo ciazoey brzuszek. Ja sie nie moge doczekac takiego :)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Dziewczyny, pare dni temu pisalyscie o tej rwie kulszowej. Taki kłujący ból z prawej strony bardzo nisko pleców, przechodzi przez tyłek i promieniuje w nodze przy chodzeniu to to? Bo właśnie tak mam od jakichś trzech dni i mnie to wkurza a nie potrafiłam tego nazwać. Czy to jest ta rwa?
    Tak to jest rwa nic przyjemnego :/

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ