X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya, współczuję bardzo :( trzymam kciuki by operacja wszystko załatwiła i by wszystko było dobrze.

Aga, fajne rzeczy z Tesco :) jak ja byłam ostatnio to nic fajnego nie widziałam albo jestem ślepa...

Mi się wydaje, że do porodu nie warto kupować koszuli, najlepiej jakąś starą ubrać, ewentualnie coś za grosze z lumpa.

ag194 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Espera Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya, serduszko do obserwacji, a rozszczep szybciutko zoperujecie. Wiem ze to stres, ze strach o maluszka i ze łatwo się nam to wszystko pisze... Ale dacie rade a po operacji maluszek będzie zupełnie zdrowy, zobaczysz będzie dobrze.
    Ściskam Cię mocno i jesteśmy z Tobą!!!!.

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya tak jak piszą dziewczyny najwazniejsze, że serduszko wygląda dobrze. Rozszczep może być tylko na wardze dlatego musisz wierzyć, że wszystko będzie ok. My w Was wierzymy :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo proszę podajcie jakie macie sposoby żeby się uspokoić skutecznie przed wizytą, mam astmę i aż mi się ciężko powietrze łapie, a dzidzia się denerwuje i mocno chyba piąstkami wali, albo łokciami żebym się uspokoiła w końcu... a głupia matka nie może... Dobrze, że wizyta o 12.00.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha, wspaniałe wieści! Gratuluję!

Anya, najważniejsze, że specjalista nie widzi nic podejrzanego w obrazie serca, reszta to sprawy kosmetyczne. Oczywiście podczas późniejszej konsultacji może coś wyjść, ale to dotyczy każdej z nas - pójdziemy do dermatologa z zaczerwienionym pieprzykiem a dowiemy się, że mamy (tfu tfu tfu) raka skóry(ten to chociaż łatwo się leczy); zawsze może coś się stać, ale nie można uprawiać czarnowidztwa, bo nasze samopoczucie i podejście do życia ma realny wpływ na stan naszego zdrowia.
    Pobrali Ci płyn owodniowy do badań genetycznych?
    gaja_1 wrote:
    Kamilutek, Rudzik, bo chyba Wy zamawiałyście z Dolce Sonno ubranka dla dzieci, rozmiary są takie porównywalne do innych firm, bo gdzieś w opinach przewinęło mi się, że zawyżone?

Nie znam się za bardzo na rozmiarach ciuszków, więc przymierzyłam ciuchy tej marki do innych i wyszło tak:
    - pajacyki rozmiar 56 i 62 - obie pary są dłuższe od tych samych rozmiarowo z second handu (zarówno w kroku, jak i nogach, odpowiednio 2 i 5 cm), ale już od nowych śpioszków z Pinokia są dłuższe tylko w nogach o ok. 5 cm, szerokość jest taka sama;
    - bodziaki 62 przez głowę i kopertowe są takie same jak nowe z c&a, tyle że kopertowe są nieco szersze, ale to chyba normalne, bo wszystkie kopertowe jakie mam są szersze,
    - półśpiochy są takiej samej długości jak te z sh.

Nie wiem, czy na wyniki pomiaru pajacyków nie wpłynęło to, że mogłam je porównać tylko z tymi z sh (bo nowych innych nie mam), a te przecież mogły się zbiec od wielokrotnego prania.

(ps. sorry za przydługą odpowiedź, ale to zboczenie zawodowe :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 08:11

Rudzik, sylwucha89, gaja_1 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Hej ja już w domu :) trochę się naczekałam na wizytę ale warto było :) malutka jest zdrowa, wszystkie narządy ok, łożysko ma pierwszy stopień dojrzałości a afi =14. Cały czas się kreciła na badaniu, widzieliśmy jak ziewa i łyka wody płodowe no i oczywiście widzieliśmy że na pewno jest dziewczynką :) a i waży już 481 g i jest śliczna! Jak zawsze jestem przeszcześliwa po badaniu i nie wiem czy usnę z nadmiaru emocji ;)

O cuuudownie! Gratuluję Sylwucha!!!Nasze kluseczki są podobnej wielkości. ostatnio moja była ciut większa,czyli może ma już 500g. Dzięki za miłą informację! :*

Co do koszul to ja na poród i od razu po nie kupuje wcale koszuli. W moim szpitalu dają szpitalne koszule,ale tak jak piszecie szkoda okrwawić swoją, poza tym jest taki wymóg akurat w tym szpitalu. Ale siostra mówiła ,ze to wygodne bo jest tych koszul w bród i co chwile można brać czystą jak się okrwawi. Może w innych szpitalach tez tak jest.

Anya - trzymaj się dzielnie! Ja też znam przypadki,że rozszczep był pomyślnie zoperowany. Bardzo Ci współczuję i życzę duuużo siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 08:16

sylwucha89 lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:14

MEGI81 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo mnie nie bylo,jakos sie nie sklada.dobija mnie sytuacja domowa,brak porozumienia z malzem.eh...wysiadam powoli.
    Anya wiem ze dla ciebie to bardzo trudne i ciezko cokolwiek napisac by cie uspokoic.najwazniejsze ze z serduszkiem jest lepiej i ze kosmetologia plastyka tak poszla do przodu.zobaczysz ze pieknie zrobia zabieg.polozna nauczy cie wszystkiego jak nalezy.a szukalas moze forum mam z podobnymi problemami?moze jak by ci opisaly jak bylo to u nich to bedziesz spokojniejsza?najgorsze jest gdy czlowiek nie wiema co go czeka.
    Ja do szpitala mialam dwie koszule typowe do karmienia z rozcieciami po bokach zeby tylko cyca wyciagnac a do porodu mialam szpitalna.u nas daja.a zaraz po porodzie najlepiej zwykle,zadne za 100 bo szkoda to w kosz wyrzucic.jedna przetrwa a inna zaleje jak w oceanie.zreszta jak kazda lezy zorana porodem to nikt nikomu na pizame czy szlafrok nie zaglada.
    Hope jak najbardziej sie nadaje dla chlopca rowniez;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 08:17

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Dziewczyny, bardzo proszę podajcie jakie macie sposoby żeby się uspokoić skutecznie przed wizytą, mam astmę i aż mi się ciężko powietrze łapie, a dzidzia się denerwuje i mocno chyba piąstkami wali, albo łokciami żebym się uspokoiła w końcu... a głupia matka nie może... Dobrze, że wizyta o 12.00.

Bbee nie stresuj siebie i dziecka jakbym byla przy tobie to z 'liścia' na otrzezwienie ciała i umysłu ;)
    Wszystko będzie dobrze idz na lody przed wizytą i przestań się stresowac.
    Innych skutecznych metod nie znam mi pomaga głośna muzyka i jedzenie.
    A w ciąży to już z tonę lodów zjadłam Grycanki górują 1 kulka czekolada opcjonalnie ze śliwką lub cafee late 2 kulka truskawkowo -jogurtowa - gdzie ja z lodami truskawkowymi średnio tak teraz ubustwiam.
    No i polecam na stres dobrze zrobi pucharek lodowy ;)

Pamiętaj najwazniejsze odciągnąć myśli przecież będzie wszystko dobrze!

bbee lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope lisek według mnie dla chłopca także. Uniwersalny.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice wrote:
    Bbee nie stresuj siebie i dziecka jakbym byla przy tobie to z 'liścia' na otrzezwienie ciała i umysłu ;)
    Wszystko będzie dobrze idz na lody przed wizytą i przestań się stresowac.
    Innych skutecznych metod nie znam mi pomaga głośna muzyka i jedzenie.
    A w ciąży to już z tonę lodów zjadłam Grycanki górują 1 kulka czekolada opcjonalnie ze śliwką lub cafee late 2 kulka truskawkowo -jogurtowa - gdzie ja z lodami truskawkowymi średnio tak teraz ubustwiam.
    No i polecam na stres dobrze zrobi pucharek lodowy ;)

Pamiętaj najwazniejsze odciągnąć myśli przecież będzie wszystko dobrze!
    szkoda, ze w zamrażalce lodów nie mam :( a do sklepu mam kilometry i tak bym ich nie przeszła, bo za bardzo chodzić nie mogę, 10 minut na nogach i mnie rwie :/ A lodów też juz sporo zjadłam w tej ciąży :P preferuję wodne, cytrusowe bo mi pomagały na zgagę :D Ale i tak zaraz coś słodkiego zjem na drugie śniadanie ;)

Anstice lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    sylwia - ja tak mam ze spaniem to jakaś masakra... tylko budzę się koło 2-3 i nie mogę do 5 z hakiem zasnąć :( a o 6 mam budzik do pracy bo jeżdżę na 7 - ziewwwwwww

Ja też tak śpię. Potem cały dzień jestem nieprzytomna, ale zmęczenie wcale nie pomaga wyspać się kolejnej nocy.

Hope_ wrote:
    Czy to babskie czy nadaje się dla chłopca?

c2cf86bf34b2ae01med.jpg

Piękne :) Nadaje się!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:

Bbee melise mozesz wypic.

bbee lubi tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Sylwucha, przetrwałam pierwszy dzień w pracy ale było trochę dziwnie. Prawie nikogo nie ma z mojej starej ekipy. A po za tym to staram się pracować na trybie oszczędnym ;). Wkurza mnie najbardziej czas dojazdu do pracy (zajmuje mi to z godzinę i dwadzieścia minut), praktycznie nie ma mnie cały dzień :(. Na szczęście to tylko dwa dni w tygodniu a dodatkowa kaska się przyda :).

Anya, trzymaj się dzielnie, tak jak dziewczyny piszą operacja zlikwiduje wadę i będziesz szczęśliwą mamusią zdrowego dzieciątka. <3

Ja koszulę na czas porodu (cc) dostałam szpitalną więc swoją "zaoszczędziłam ". A kupowałam taką za pare groszy właśnie żeby raz użyć i wyrzucić a mam ja do tej pory i wciąż jest ok. Wygodne i praktyczne sa właśnie te w stylu za dużej, męskiej koszuli.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, lisek super. Ja bym swojego chłopca w takiego ubrała bez oporów.

blubka lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Megi - bugaboo cameleon jest mega niski. Moja kumpela ma i ma 158cm wzrostu to mówi ze dla niej ok, ale jak idzie z kumpelą na spacer i ta sie schyla do małego to mówi, że mega niewygodnie jej wkładać dziecko, wyjmować itp.

Anstice - ja miałam akurat normalna fajna koszule nocna na poród (bo miałam mieć CC wiec nie wiedziałam, ze mi sie pobrudzi), wyglądała po porodzie dramatycznie, dałam ją mojej mamie do wywalenia, a ona ją wyprała i wygląda jak nowa.

ag - kocyki w promocji jakiejś, czy normalnie taka cena? musze tam jechać!!! :D mam ten niebieski bo dostalismy w prezencie :)
    mocno przebrane było?

sylwia - ja tak mam ze spaniem to jakaś masakra... tylko budzę się koło 2-3 i nie mogę do 5 z hakiem zasnąć :( a o 6 mam budzik do pracy bo jeżdżę na 7 - ziewwwwwww

Anya - robiłąś tą amniopunkcję?

Czy to babskie czy nadaje się dla chłopca?

c2cf86bf34b2ae01med.jpg

Dziękuję za informację o wózku bugaboo :) ja mam 168 cm i pewnie też bym się wkurzała, gdybym ciągle musiała się schylać. Poza tym mój Chłop ma 183 cm i głupio by wyglądał z takim wózkiem. Dzisiaj jedziemy jeszcze raz obejrzeć wózek adamex vicco i pewnie zamówimy.

Ubranko super :) ja dla Mikołaja też takie chcę :) gdzie je kupiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:03

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya bardzo mi przykro, że czeka Was tyle stresu. Współczuję. Najważniejsze, że z serduszkiem jest wszystko dobrze. Jesteśmy z Wami.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee, aż Ciebie szkoda dziewczyno! Spokojnie, na pewno wszystko jest dobrze awizyta tylko to potwierdzi. Meliskę wypij zamknij oczy, policz do 10 albo 20 (albo do stu jak będzie trzeba;) ) i włącz pozytywne myślenie. Kciuki mocno zaciśnięte za Ciebie i resztę dziaiejszych wizyt :)

bbee lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też nie mogę spać, budzę się w nocy, a później do rana zasnąć nie mogę, usypiam ponownie przed 6, a o 6 dzwoni budzik, bo Małego trzeba do szkoły wyszykować i odwieźć.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pare dni temu pisalyscie o tej rwie kulszowej. Taki kłujący ból z prawej strony bardzo nisko pleców, przechodzi przez tyłek i promieniuje w nodze przy chodzeniu to to? Bo właśnie tak mam od jakichś trzech dni i mnie to wkurza a nie potrafiłam tego nazwać. Czy to jest ta rwa?

gannskjoqlc3hmdm.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ