MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anstice jak się rodzi siłami natury to najlepiej na poród mieć koszulę którą się od razu wyrzuci. Ja będę miała cc i u nas jest tak,że na cc i na czas do pionizacji jest się u ubranym w taką ich jakby koszulę jednorazową. Piżama przyda mi się później.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 22:40
Anstice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg194 mamy ten niebieski kocyk :d
Fajny i mieciutki taki akuratny na letnie miesiacei fajnie ze po praniu nie dziadzieje
Ktos dzis pisal o rzyganiu, nazarlam sie ciasta na urodzinach szwagierki i wlasnie cala impreza skonczyla w kiblu...
Jezuu jak ja dalam rade na poczatku rzygac non stop... az mnie kluje cos w brzuchu z prawej stronyag194 lubi tę wiadomość
-
Hej ja już w domu
trochę się naczekałam na wizytę ale warto było
malutka jest zdrowa, wszystkie narządy ok, łożysko ma pierwszy stopień dojrzałości a afi =14. Cały czas się kreciła na badaniu, widzieliśmy jak ziewa i łyka wody płodowe no i oczywiście widzieliśmy że na pewno jest dziewczynką
a i waży już 481 g i jest śliczna! Jak zawsze jestem przeszcześliwa po badaniu i nie wiem czy usnę z nadmiaru emocji
A to moja księżniczka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ae2e3145212.jpgsylwia1985, gaja_1, ag194, Kamilutek, marie_marie22, amilka87, Maniuś, Anstice, Mabelle, WreszcieMama, Arwi, bbee, GoNia1979, blubka, Kleopatra, Demsik, Rudzik, Hope_, Madu1611, MEGI81, Forbidden, Uska, natalia1354, Uszczesliwiona, mon!ta^, Camilia, Klaudia N., monika_89, rybka33 lubią tę wiadomość
-
idę zaraz się połozyć z moim ancymonem bo jeszcze bryka
czy Wy też tak macie ze budzicie sie w nocy i nie mozecie zasnac? Ja od tygodnia budze sie o 4 i nie spie do 6 a potem jeszcze uda mi sie zasnac i budze sie z 8 - strasznie to wkurzajaceMEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
messy99 wrote:Heeej! Dziewczyny poradzicie cos na silny ból zęba? Mam w domu jedynie apap extra, nigdy nie mialam problemow z zebami a tu siekacz jakis mnie dobija
Na bom zęba do smarowania: Olejek goździkowy, olejek kamforowy, dentosept A ma lidnokaine w skladzie i lekko znieczula, sachol chyba tez... No i apap ale zwykły bo ten extra to ma chyba kofeine dodana...
messy99 lubi tę wiadomość
-
Kamilutek, Rudzik, bo chyba Wy zamawiałyście z Dolce Sonno ubranka dla dzieci, rozmiary są takie porównywalne do innych firm, bo gdzieś w opinach przewinęło mi się, że zawyżone?
Ja dzisiaj też byłam w tesco, ale nic mi w oko nie wpadło z ubranek za to kupiłam w promocji płyn do prania z Loveli i chusteczki nawilżane pampersaZe mnie się wogóle śmieją, że jestem królową promocji, bo zawsze wynajduje jakieś i kupuje, czasem na zapas, a jak mam coś w regularnej cenie kupić to mi słabo
Ale u mnie w tesco jest firmowy sklep łódzkiej firmy szyjącej ubranka dla dzieci i zakupiłam pajacyk i spodenki, oczywiście w promocji
MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Zyrcia lubię za kocyk, wspolczuje wymiotów:(
Sylwucha mała śliczna jest :*
Sylwia ja spie jak zabita i wspolczuje, ze się tak meczysz
Gaja no właśnie ja tez lubię szukać promocji, a dla Ali to mogę kupować tonami rzeczy. Mam wszystko z ubrań a i tak kupuje. Pora stopowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 23:11
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Czyli do szpitala to lepiej wziąć 2-3 koszule nocne? Do porodu i na później? Do porodu to zwykłą taką, a na potem taką do karmienia, dobrze rozumiem? Czy do porodu wziąć sobie jakaś dłuższą koszulę? (taką bluzkę przed kolana zakrywającą pupę)
ag194 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!! Dzisiaj jest zdecydowanie dobry dzień
Anya mam nadzieję że u Was też wszystko w porządku? Daj znać!
Kamilutek, Ag i Sylwia śliczne łupy! Wyprawka to zdecydowanie jedna z najpiękniejszych rzeczy w ciążypamiętam jak przy Nikosiu przyszła paczka z gemini bo zamawiałam chemię i pierdolki typu wkłady poporodowe a ja siedziałam, wzdychałam i cieszyłam się jak głupi do sera
Madu jak tam pierwszy dzień w pracy?
Ja idę do wyrka i mam nadzieję, że uda mi się zasnąć.. jutro od rana muszę ogarnąć chałupę ponieważ przyjdzie ksiądz po kolędzieżyczę Wam dobrych snów!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 23:48
Kamilutek, Rudzik, ag194 lubią tę wiadomość
-
Sylwucha gratuluje udanej wizyty!
Dziewczyny dzięki za info z koszulami do porodu to chyba pojadę do chińczyka i coś taniego kupię lub jak pisałyście do pepco żeby póżniej wyrzucić.
A jeszcze z koszulami i pizamami ciążowymi to strona RAFJOLKA i na alegro.
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
amilka87 wrote:Dewa a dajecie mu Jakub czy Jakoob czy jeszcze jakoś inaczej?
Planujecie zostać w DE czy chcecie wracać do Pl?
U nas ten problem ze mój maz to Niemiec i dla niego niektóre nasze imiona są śmieszne, albo mu sie nie podobają, a ja mam to w druga stronę
Ja na Matthias (jak na razie zawsze pisze to inaczej bo jeszcze nie umiem) reagowałam alergia. Koniec końców stwierdziłam ze Ok dla mnie on będzie zawsze Mateuszkiem, albo Matti. A jak mnie wkurzy to krzyknę na niego "śledziu" (żarcik).
Chcemy wrocic do Polski, ja chce na pewno. Dla mojego to jest kwestia kasy. Marze, zeby nasze Dziecko poszlo do szkoly w Polsce -
Dziękuję za rady, siostra mi przyniosła APAP zwykły. No i nasmarowałam zęba jakimś płynem nie pamiętam nazwy ale w ulotce dozwolone dla kobiet w ciąży . Ja również gratuluję udanych wizyt, miałam rano jechać na glukozę ale nie chce mi się już z tego bólu co przeszłam. Do 1 mam czas. No i nie wiem czy też tak macie- nie boli Was żebro? Kurcze, mały mnie tam raczej nie kopie bo bym czuła. Ale od wczoraj po południu dopada mnie co jakiś czas taki tępy ból żebra. Nieprzyjemny
Pozdrawiamy z moim bączkiem dziewczyny! Dobranoc
-
Dziewczyny dziekuje za ciepłe słowa otuchy i wsparcia. Wróciliśmy wczoraj ale nie mialam juz sil na nic. Znowu dzis od 3 rano nie spie i walcze z myslami. Niestety na trzecim polowkowym kolejny lekarz tez potwierdzil rozszczep wargi z podejrzeniem takze rozszczepu podniebienia. Co do derduszka to dzieciątko jak zwykle bylo w pozycji utrudniajacej usg.na razie lekarz nie widzi nic niepokojacegoczym jesli chodzi o serduszko ale konsultacja jak juz dziecko będzie wieksze. Badanie trwało okolo godziny lacznie z konsultacja. Jestem w totalnej rozsypce psychicznej i musze sie jakos ogarnąć najgorsze jest to ze gdybym sie nie uparla za pierwszym razem ze chcemy na pamiatke zdjecie 3d to wcale bysmy nie wiedzieli o rozszczepie...krew mnie zalewa przez tych lekarzy...dzis wzielam wolne bo musze zalatwic skierowanie dla poloznej aby mogla mnie szkolic z zakresu opieki nad dzieckiem z rozszczepem...
-
Anya... nie martw się wszystko bedzię naprawdę dobrze! Wiem że te początki mogą być trudne ale dziś ta medycyna jest krok do przodu.
W mojej rodzinie też zdarzyło się że dziecko ur się z rozczepem podniebienia. Przeszła operację ... mineło od tamtej pory 19 lat.... Dlatego wierzę że i u ciebie i u twojego dzidziusia wszystko pojdzie pomyślnie! Trzymam kciuki! -
Anya, bardzo Ci współczuję.Ważne ze w serduszku nic nie widzą złego i oby tak pozostało.Maluszek przejdzie operację i będzie wszystko dobrze.Wiem ze łatwo pisać , jak samemu się nie jest w takiej sytuacji
Bardzo mi przykro ze czeka Cię tyle stresu, a potem jeszcze operacje maluszka...
Ale potem już będzie tylko lepiej, dasz radę dla dzieciaczka.Wierzę w Was mocno i trzymam kciuki ;***
Powodzenia,udanych wizyt i samych dobrych wiesci wszystkim wizytujacym dziś mamusiomWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 07:19