X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee bardzo mocno trzymam kciuki za wizytę :) wszystko będzie dobrze :)
    Nie denerwuj Dziecia, bo Ci kopniaka w żebra zasadzi :)

GoNia1979, bbee, Mabelle, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Anya bedzie wszystko ok...ja tez uwazam ze najwazniejsze ze serduszkk dobrze a warga z blizna mmmmm moj maz ma i strasznie seksi to wyglada..glowa do gory pamietaj ze jestesmy z Wami

Bbee dzieki za zaakceptowanie zaproszenia i mi sie tam nie denerwuj bo nie masz czego.. ja mimo moich klopotow staram sie zyc spokojnie choc srednio to wychodzi.. mnie w czwartek czeka stres hehehhe ale tez mega sie ciesze ze zobacze mojego skarba (polowkowe)

Ja ma.tak samo ze snem masakra budze sie o 3-4 i nie spie do 6 a o 6:40 budzik bo dzieciaki do szkoly i przedszkola..

Dzis musze z Krystianem do lekarza jechac tak kaszle ze nie chce by znow mu na oskrzela zeszlo..

Ach jak nie urok to sraczka

bbee lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Dziewczyny, pare dni temu pisalyscie o tej rwie kulszowej. Taki kłujący ból z prawej strony bardzo nisko pleców, przechodzi przez tyłek i promieniuje w nodze przy chodzeniu to to? Bo właśnie tak mam od jakichś trzech dni i mnie to wkurza a nie potrafiłam tego nazwać. Czy to jest ta rwa?

U mnie dokładnie tak to wyglądało. I teraz też daje się już odczuć. Tylko mnie tak złapało, że nie mogłam chodzić, wyprostować się i siedzieć. Nawet leżenie sprawiało ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:09

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was jest z Poznania??

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia niech Twoje problemy szybko znikają. Trzymaj się jakoś Kochana i staraj się nie denerwować Maleństwa.

Demsik Tobie również niech się wszystko ładnie ułoży z Chłopem.

Dziewczyny powodzenia dla wszystkich dzisiaj wizytujących.

U mnie ciąg dalszy awantury świątecznej ze szwagierką, która nie odpuszcza. Dobrze, że mi się załączył olewczy stosunek na nią i wcale mnie to już nie rusza.

Demsik, GoNia1979, Uszczesliwiona, rybka33 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya, przykro mi ale jak dziewczyny pisały, bądź dobrej myśli, serduszko jest prawdopodobnie zdrowe,a to już bardzo dużo. Pewnie nie do końca rozumiem co czujesz, ale staram się wyobrazić i wiem, że dasz radę i będziesz silna dla Adasia.
    Moja ciotka ma ponad 50 lat i również miała rozszczep, w tamtych czasach medycyna, powiedzmy sobie szczerze, była na dużo niższym poziomie, a ona żyje i ma się dobrze, ma dzieci, wnuki. Trzymam za Was kciuki!

Hope bodziaki w takim koszu były, tam gdzie rzeczy dla niemowląt, na metkach normalne ceny, ale na czytniku wyszło, że niektóre po 4, trochę ich tam jeszcze jest chyba ze względu na to, że nie doczepili promocji do metki i ludzie nie wiedzą
    Kocyków dużo niebieskich jeszcze było, one w promocji z 20 na 10, i jeszcze są duże z 50 na 27 jakoś. Widziałam tam jeszcze kilka białych. I skarpetki też niby po 8, a na czytniku za 5. :P

A koszule do karmienia kupię z allegro, te, co Rudzik pokazała od polskiej firmy, wydają się ok i nie są drogie, a 2 muszę mieć
    Do porodu tak, jak mówicie najzwyklejszej w lumpeksie poszukam

Jadę po pakę z gemini, pierwsza partia już będzie :)

Ktoś dziś wizytuje? Trzymam kciuki :*

Widzę, że bbe, więc nie stresuj się, cycki do przodu, dzidzia śliczna zdrowa, czekamy na fotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:18

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc ;) Meliski nie mam niestety, od zajścia w ciążę nie kupowałam żadnej herbaty poza moją zieloną, bo nic mi nie wchodziło innego, a to co pozostawało to mąż z córką dopili i nikt nie pamięta żeby kupić ;) Ale znalazłam ekwiwalent lodów w postaci zamrożonych, zmiksowanych truskawek w zamrażalce ;) Jest trochę lepiej, nie wiem czemu aż tak się denerwuję. Mam skłonności do nerwicy, miałam parę razy w życiu już nerwicę żołądka.

Madu, ja właśnie chyba od tygodnia mam tą rwę, i pisałam o tym, a dziewczyny które już to przechodziły właśnie mi pisały co i jak ;) dokładnie takie same uczucie mam jak Ty, boli tyłek (u mnie po lewej stronie ;) ) i promieniuje w nogę. Dzisiaj u lekarza się dopytam, ciekawe czy będzie umiał zdiagnozować, albo żeby chociaż sprawdził, czy to nie jest jeszcze powiązane z czymś innym, czy macica nie jest za nisko i uciska itd... Najgorsze jest to, że nie wiem jak to lekarzowi wytłumaczyć co mi jest, nigdy nie umiałam opisywać dolegliwości.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu dokładnie tak, czasami ten ból jest bardzo silny.
    Dziewczyny gratuluje ślicznotek :)
    Anya w rodzinie tez mam chłopczyka z rozszczepem. Miał szybko operacje i teraz ma 4 latka i nic nie widać. Najważniejsze że serduszko ok.
    Ja dzisiaj mam wolne bo jadę do ortodonty z Wikim.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pechowo od rana znowu... Wczoraj wieczorem tak mnie zaczęła głowa boleć, że musiałam apap wziąć bo bym nie zasnęła. Dzisiaj nadal ćmi, ale jest lepiej. Jadę więc do dentysty, a tam kolejna informacja że na okres ferii nieczynne, czyli muszę czekać do 29 stycznia. Jakby tego było mało, to dzwonię do poradni wzw bo miałam mieć jutro wizytę, a oni po ponad miesiącu nie mają jeszcze wyników badań i wizyta przełożona na za tydzień. Dzisiaj na 13 mam wizytę u gina i jak znowu ją odwoła, to nie wiem co zrobię, chyba go pobiję :D

Jedyne pocieszenie to wczorajszy koncert kopniaków Igora, że aż mi ręka podskakiwała na brzuszku, rozkręca się mój Synuś <3 i to chyba z nerwów, bo zawsze kopie jak siedzę z laptopem w takiej półleżącej pozycji, może mu niewygodnie :P

Anya kochana trzymaj się dzielnie, teraz to może się wszystko wydawać przerażające ale zobaczysz, że nie taki diabeł straszny ;) jeśli serduszko jest zdrowe, to jedyne co zostanie rozszczep do zoperowania i wszystko będzie w porządku :) musisz w to uwierzyć

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pracuję z domu, strasznie mnie ciągnie w pachwinach i kłuje macica po bokach, aż ciężko mi się wyprostować i o wyjściu z chałupy nie ma mowy. Wzięłabym wolne, ale do jutra muszę przygotować stos papierów, więc i tak bym musiała pracować, a mam złotą zasadę, że na urlopie nie pracuję.

Koszule do karmienia Dolce Sonno - przyszła wczoraj, przed chwilą zmierzyłam i ja jestem średnio zadowolona. Mam w biuście 80F (teraz to może już nawet więcej :/), zamówiłam L/XL i w biuście jest ciasna, rozpłaszcza mi cycki normalnie, a na dole tak obszerna, że weszłabym ja i moja bliźniaczka równocześnie.
    Ale rozwiązanie z napami jest fajne, da się bez problemu wyciągnąć karmidełko.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Uska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    W ogöle to gratuluję Wam udanych wizyt <3

Czy juz wszystkie jestesmy po polówkowych? Wszystkie Majóweczki znają płeć Maluszków? Eeeech, już bliżej niż dalej Dziewczynki :D

Nie wszystkie:-) ja mam polowkowe w piatek:-) i ostatnio lekarz tak pomieszal z plcia ze juz sama nie wiem co mam:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya dziewczyny juz wszystko napisaly, uwazam tak samo i wierze ze wszystko bedzie dobrze:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Bbee bardzo mocno trzymam kciuki za wizytę :) wszystko będzie dobrze :)
    Nie denerwuj Dziecia, bo Ci kopniaka w żebra zasadzi :)

Matko w żebra? Moje dziecko jeszcze pod pepkiem siedzi. Macica ledwo do pepka dochodzi, a pepek mam mocno wklesly, a wy juz o zebrach piszecie??

rybka33 lubi tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Matko w żebra? Moje dziecko jeszcze pod pepkiem siedzi. Macica ledwo do pepka dochodzi, a pepek mam mocno wklesly, a wy juz o zebrach piszecie??
    moje już kopie ponad 5 cm nad pępkiem, jeszcze trochę i będzie w żebra ;P

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, Kamikulek amniopunkcji nie robili. Lekarz dokładnie obejrzal malca przejrzal wyniki z pierwszych prenatalnych i uważał ze nie jest to konieczne. Oczywiście moglam o to poprosić ale jesli lekarz nie widzial potrzeby to stwierdzilam ze nie bede narazac dziecka ani siebie na dodatkowy stres. Co ma byc to będzie.na facebook znalazlam grupe tajna dziewczyn z dziecmi z rozszczepami. Wstawiaja zdjecia i doradzaja takze sama nie jestem . Musze teraz wyskrobac sily aby byc silna . Boje sie strasznie ale mam jeszcze troche czasu aby sie do tego przygotowac.

Wszystkim dziewczynom z forum pieknie dziękuję za wszystkie dobre slowa i serdecznie szczerze gratuluje pieknych dzieciaczkow niech rosną zdrowo i abysmy wszystkie mialy szybkie i dobre rozwiazania.

bbee, Mabelle, GoNia1979, Uszczesliwiona, mon!ta^, Hope_, MEGI81, sylwucha89, Maniuś, Madu1611, rybka33 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya bądź silna dla swojego synka. Trzeba wierzyć, że wszystko szczęśliwie się ułoży i po operacji nie będzie śladu!

Bbee i Forbidden powodzenia na wizytach! Czekamy na dobre wieści więc nie ma innej opcji :) A na stres przed wizytą można spróbować melisę wypić albo najlepiej zająć się czyś żeby jak najmniej myśleć.

Ja w nocy też źle sypiam. Najpierw długo nie mogę zasnąć, później w nocy się budzę i znowu leżę, a sen nie przychodzi. Na szczęście jestem w domu więc w dzień zwykle się zdrzemnę. Sprawdziłam już, czy śpie w dzień czy nie to i tak w nocy jest to samo.

Kamilutek dziękuję za informację o rozmiarach :)
    Ja zamawiałam od nich koszulę, to one są dosyć szerokie ale po praniu odrobinę się zbiegają. Zamówiłam M ale to już dawno kiedy nie było brzucha to wyglądałam jak w namiocie a teraz jest ok. Do porodu to L/XL zamówię. I zamawiałam od nich legginsy M to jak koszula M była wielka tak legginsy były ok a teraz robią się już przyciasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:19

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    moje już kopie ponad 5 cm nad pępkiem, jeszcze trochę i będzie w żebra ;P

A ile masz wzrostu?

• bbee Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    A ile masz wzrostu?
    Aż 162 cm ;)

rybka33 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Aż 162 cm ;)

Ah to stad ta roznica :) Ja jeszcze plus 15cm ;)

Martchen lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Heeej! Dziewczyny poradzicie cos na silny ból zęba? Mam w domu jedynie apap extra, nigdy nie mialam problemow z zebami a tu siekacz jakis mnie dobija :(
    Niby pomaga goździki jak się przegryzie oraz olejek do ciast migdałowy :) spróbuj

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ