X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju u mnie nigdzie nie widziałam wózków z tej firmy :(

Mabelle fajny ten wózek. To Tako?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    patrzę, że pajace mają na stronie z firmy pinokio to polska firma na allegro też dostępna :)

Miałam dla Kacperka sporo rzeczy tej firmy i są one nadal w bardzo dobrym stanie. Polecam.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje czulam, ze bedzie dziewczynka bo taka wstydliwa
    Co do imion macie chwilę czasu żeby dojść do porozumienia
    MEGI81 wrote:
    Wiele osób mi to mówi. Ja bardzo chciałam bugaboo cameleon, ale u mnie w mieście nigdzie ich nie ma, a ja najpierw chciałabym przymierzyć się do niego w realu. Poza tym cena kosmiczna, a teściowie się uparli, że oni płacą za wózek, więc nie chcemy z mężem, żeby takie koszty rodzice ponieśli.
    Megi, ja tez chciałam bugaboo cameleon i bylam wczoraj nim pojeździć
    Prowadzi sie rewelacyjnie, spacerówka jest po prostu petarda ( szczegolnie najnowszy model tak jakby lekko cieniowany )
    Natomiast głęboki troszke nie w moim stylu tzn jest dosc nisko osadzony i przy gondoli to bardzo widać
    Mnie troszke to zniechęca

Takim sposobem wciaz nie wybraliśmy wózka i juz mi głową pęka
    Powoli rozważamy stokke ale jeszcze zastanawiamy sie ktory. Czy raczka klasyczna czy nie
    Kolory juz mamy wybrane dwa i skupiamy sie na szukaniu moze trafi sie promocja :)
    Ogladnelam dzis wszystkie dodatki do stokke i strasznie mi sie podoba doslownie wszystko

Zamówiliśmy tez juz leżaczek tzn moja mama kupuje nam i padlo na tini Love
    Mata edukacyjna również juz zaklepana ( kolezanka mi odsprzedaje za grosze )
    Ubranka az za wiele ;)
    W sobote jedziemy zamówić meble
    I powoli wszystko zaczyna byc kupione

Kamilutek przepiekne ubranka <3

Trzymajcie prosze tez jutro kciuki ja mam wizytęw szpitalu na 9: 30 ale to tylko rozmowa o cc
    Natomiast maz ma zabieg pod narkoza i strasznie panikuje :( bojac sie wyników :(
    Ja udaje twardziela a w środku serce mi pęka :(

MEGI81, Anstice, sylwia1985, Mabelle lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Kamilutek jak rozmiarówka z tego organic babies? pierwszy raz wiedze rozmiar 52 :/

Sprawdziłam wszystkie metki i wszędzie jest 62, więc to może przekłamanie mojego aparatu w przetpotopowym telefonie :)

(Edit: aaaa, sprawdziłam na ich stronie, niektóre są 52, na przykład takie boskie śpiochy z wielorybem, ale akurat ja zamówiłam tylko rozmiary standardowe.)

Ale np. ostatnio w second handzie widziałam rozmiar 72, a myślałam, że jest 68 i 74 i nic pomiędzy.

Te z OrganicBabies wszystkie mam z Pinokio. Nie pamiętam dokładnie cen, ale wiem, że porównywałam też u kilku sprzedawców na allegro i wychodziło bardzo podobnie, a ja jeszcze od nich jakąś zniżkę dostałam za pierwsze zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 20:52

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • blubka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wspólnie w miarę podoba nam się Nina i Wiktoria ale nie jakoś mega
    No to ładne wam się podobają :-)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się ostatnio śniło, że po Kubusiu urodziłam dwie śliczne bliźniaczki blondyneczki po tatusiu :D I nazywały się Aleksandra Nicci i Róża Cara :D I w sumie tak sobie myślę, że jak się spełni to tak się będą nazywać :D Ja miałam wybrać dla syna, a trzy moje propozycje zostały kategorycznie odrzucone (Cezary, Sebastian, Edward) i wspólnymi siłami został wybrany Kuba, to Marcin będzie miał potem swoją Olę, Róża musi być po naszych babciach, a ja sobie odbiję na drugich imionach :D

W co ja wierzę, będę mieć 3 facetów w domu, jak nie 4! :D

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, ja dziś tylko na sekundę bo padam na ryjek. Jestem niby na zwolnieniu ale mam teraz taki zapieprz w drugiej dodatkowej pracy,że się nie wyrabiam. Do tego poprawki promotorskie doktoratu, z którymi nie nadążam i trzy kolejne rozdziały poprawione przez promotora wiszą na mailu, a ja nie mam kiedy nad tym posiedzieć. Bleee...

Nadgoniłam Was ale tak piąte przez dziesiąte.
    Sylwia gratuluję córeczki. Matylda to najpiękniejsze imię! Ale mój chłop też się nie zgodził i to kategorycznie :/

Ktoś chciał linka do koszul, to wrzucam.
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-s-i5723724233.html
    Mi dziś przyszła własnie paczka z Dolce Sonno i ciuszki super, kocyk rewelka, a koszula wydaje mi się dość duża jak na eskę,ale może oni przewidzieli,ze mam olbrzymi brzuch i tak szybko go nie zgubię...

Dziewczyny super łupy ciuszkowe, ja jutro jadę na uczelnię to zahaczę o lumpeks :) Już się nie mogę doczekać!

Gonia dobrze,ze wróciłaś! Trzymam kciuksy za rozwiązanie problemów!

Dobranoc!

GoNia1979, Arwi, MEGI81, marie_marie22, sylwucha89 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratuluję!
    A czy to przypadkiem nie Ty byłaś zainteresowana wymianą ze mną ciuszkami jeśli się okaże, ze w brzuszku dziewczynka?
    Dziewczyny a widzialyscie jakieś fajne piżamy do karmienia? Koszul nie znoszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 21:26

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro mojemu dzieciu niewygodnie jak się tak buntuje, to ja już nie wiem w jakiej pozycji mam leżeć by mnie nie rwało i by dzieć się nie denerwował... Co ja się ułożę to mała niezadowolona... A jak siedzę pochylona do laptopa to daje po pęcherzu :P Będzie królewna na ziarnku grochu coś czuję ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Sylwia gratulacje czulam, ze bedzie dziewczynka bo taka wstydliwa
    Co do imion macie chwilę czasu żeby dojść do porozumienia

Megi, ja tez chciałam bugaboo cameleon i bylam wczoraj nim pojeździć
    Prowadzi sie rewelacyjnie, spacerówka jest po prostu petarda ( szczegolnie najnowszy model tak jakby lekko cieniowany )
    Natomiast głęboki troszke nie w moim stylu tzn jest dosc nisko osadzony i przy gondoli to bardzo widać
    Mnie troszke to zniechęca

Takim sposobem wciaz nie wybraliśmy wózka i juz mi głową pęka
    Powoli rozważamy stokke ale jeszcze zastanawiamy sie ktory. Czy raczka klasyczna czy nie
    Kolory juz mamy wybrane dwa i skupiamy sie na szukaniu moze trafi sie promocja :)
    Ogladnelam dzis wszystkie dodatki do stokke i strasznie mi sie podoba doslownie wszystko

Zamówiliśmy tez juz leżaczek tzn moja mama kupuje nam i padlo na tini Love
    Mata edukacyjna również juz zaklepana ( kolezanka mi odsprzedaje za grosze )
    Ubranka az za wiele ;)
    W sobote jedziemy zamówić meble
    I powoli wszystko zaczyna byc kupione

Kamilutek przepiekne ubranka <3

Trzymajcie prosze tez jutro kciuki ja mam wizytęw szpitalu na 9: 30 ale to tylko rozmowa o cc
    Natomiast maz ma zabieg pod narkoza i strasznie panikuje :( bojac sie wyników :(
    Ja udaje twardziela a w środku serce mi pęka :(

Ja nie mam gdzie obejrzeć go w realu :( a właśnie czytałam opinie, że jest dość niski. Cóż widocznie nie jest mi pisany.

Powodzenia na jutrzejszej wizycie i zabiegu. Wyniki muszą być dobre, innej opcji nie ma. Trzymam kciuki.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej! Dziewczyny poradzicie cos na silny ból zęba? Mam w domu jedynie apap extra, nigdy nie mialam problemow z zebami a tu siekacz jakis mnie dobija :(

Espera lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy domowym sposobem ponoc goździk pomaga.. pogryźć i przyłożyć

messy99 lubi tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa a dajecie mu Jakub czy Jakoob czy jeszcze jakoś inaczej?
    Planujecie zostać w DE czy chcecie wracać do Pl?
    U nas ten problem ze mój maz to Niemiec i dla niego niektóre nasze imiona są śmieszne, albo mu sie nie podobają, a ja mam to w druga stronę ;)

Ja na Matthias (jak na razie zawsze pisze to inaczej bo jeszcze nie umiem) reagowałam alergia. Koniec końców stwierdziłam ze Ok dla mnie on będzie zawsze Mateuszkiem, albo Matti. A jak mnie wkurzy to krzyknę na niego "śledziu" (żarcik).

GoNia1979, MEGI81, blubka, rybka33 lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• bbee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Heeej! Dziewczyny poradzicie cos na silny ból zęba? Mam w domu jedynie apap extra, nigdy nie mialam problemow z zebami a tu siekacz jakis mnie dobija :(
    zagryź goździka na tym zębie.

Muszę jutro wstać o 6.00 i wyszykować małą do przedszkola żeby mąż od razu jak wróci po nocce mógł ją zwieźć... A tak mi się nie chce kłaść spać. A mała też nie śpi, już godzinę w swoim łóżku śpiewa, miauczy, ale nie zasypia ;)

Przy tym wózku bugaboo cameleon, to faktycznie nawet po zdjęciach ludzi z tym wózkiem widać, że ta gondola jest nisko osadzona. Dla mnie też trochę za kwadratowy kształt ma gondola.

messy99 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, choć to ja nie pytałam o koszule, to dziękuję Ci, wlaśnie sobie przejrzałam :D I coś z tego zamówię pewnie, widziałam, że mają tez legginsy.
    Na allegro też fajny jest sklep Świat Dziecka, stamtąd mam troszkę rzeczy m.in poduszkę ciążową.
    Mąż dziś przyjechał od swojego brata z mnóóóóóstwem rzeczy po jego dzieciach. Meeega dużo tego jest, a ja mimo ciekawości nie mam siły jeszcze dojść i pooglądać tego wszystkiego. Jutro sobie obejrzę :):)

Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Łooomatko a ja sie martwilam ze sama z wymiotami jestem ufff...
    Ostatnio zawozilam Krystiana do o przedszkola i poprostu zwymiotowalan na parkingu bo kurka na wacie nie bylo ze mna mojej porcelanki..
    A gdzies mialam ze.ktos widzial:p.

Gonia ja dwa razy zwymiotowałam w drodze do domu w sumie przed moim blokiem - obciach ;) raz przed odruchy kaszlu a raz bo bułka z lidla była nie dobra ;)

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do piżam to bonprix wyglądowo ładne i w przystępnych cenach i w H&M pod hasłem piżama dla karmiącej.
    A gdzieś na jakimś formum wyprawek szpitalnych dla mam czytałam że do szpitala lepiej mieć tanią koszulę / piżamę bo się krwią zalewa i potem do kosza.... Mamusie z doświadczeniem to prawda? Lepiej tanią zwykłą na zasadzie rynkową koszulę / piżamę...?

mon!ta^ lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, mi to sie nie dopraly, kupilam sobie taka zwykla koszulke nocna lekko za dupe w jakies serduszka w lumpie z 3 zl :d po praniu poszla do smieci bo wygladala jakbym w tym robila w rzezni :D

Teraz wezme jakas stara koszulke Radka bo do lumpa mi nie pod drodze.
    Na pozniej mam koszule z HM wyglada jak zwykla meska koszula na guziki ale jest dluga taka do polowy uda ;) no i mam dwie zwykle koszule z hm dodatkowo ;)

Anstice lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zakupy za 60zł :)
    Kocyki w tesco po 10
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ac63627cdc3.jpg

Bodziaki po 4
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71130b8ed112.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df436314a62.jpg

2 prześcieradła za 10
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb3b6a74e71.jpg

I skarpetki x3 po 5
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc01a473718c.jpg

Kocham tesco na chełmie i jeszcze tam wrócę :D

sylwucha89, Uszczesliwiona, Kamilutek, marie_marie22, Anstice, bbee, blubka, Rudzik, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu miałam tanią koszulę, którą wyrzuciłam, jak tylko pozwolili mi iść pod prysznic. Kupiłam w pepco za 20 zł. Była cała brudna od krwi.

Teraz w marcu, jak miałam zabieg po ciąży obumarłej, to wychodząc po kilku godzinach do domu, również koszulę zostawiłam w śmietniku. Nie miała ani jednej plamki, ale złe wspomnienia.

W pepco można kupić zwykle bawełniane za grosze. Do porodu będą ok, a później już takie droższe i fajniejsze do karmienia. Takie jest moje zdanie.

Anstice, rybka33 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ