X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju u mnie nigdzie nie widziałam wózków z tej firmy :(

Mabelle fajny ten wózek. To Tako?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    patrzę, że pajace mają na stronie z firmy pinokio to polska firma na allegro też dostępna :)

Miałam dla Kacperka sporo rzeczy tej firmy i są one nadal w bardzo dobrym stanie. Polecam.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratulacje czulam, ze bedzie dziewczynka bo taka wstydliwa
    Co do imion macie chwilę czasu żeby dojść do porozumienia
    MEGI81 wrote:
    Wiele osób mi to mówi. Ja bardzo chciałam bugaboo cameleon, ale u mnie w mieście nigdzie ich nie ma, a ja najpierw chciałabym przymierzyć się do niego w realu. Poza tym cena kosmiczna, a teściowie się uparli, że oni płacą za wózek, więc nie chcemy z mężem, żeby takie koszty rodzice ponieśli.
    Megi, ja tez chciałam bugaboo cameleon i bylam wczoraj nim pojeździć
    Prowadzi sie rewelacyjnie, spacerówka jest po prostu petarda ( szczegolnie najnowszy model tak jakby lekko cieniowany )
    Natomiast głęboki troszke nie w moim stylu tzn jest dosc nisko osadzony i przy gondoli to bardzo widać
    Mnie troszke to zniechęca

Takim sposobem wciaz nie wybraliśmy wózka i juz mi głową pęka
    Powoli rozważamy stokke ale jeszcze zastanawiamy sie ktory. Czy raczka klasyczna czy nie
    Kolory juz mamy wybrane dwa i skupiamy sie na szukaniu moze trafi sie promocja :)
    Ogladnelam dzis wszystkie dodatki do stokke i strasznie mi sie podoba doslownie wszystko

Zamówiliśmy tez juz leżaczek tzn moja mama kupuje nam i padlo na tini Love
    Mata edukacyjna również juz zaklepana ( kolezanka mi odsprzedaje za grosze )
    Ubranka az za wiele ;)
    W sobote jedziemy zamówić meble
    I powoli wszystko zaczyna byc kupione

Kamilutek przepiekne ubranka <3

Trzymajcie prosze tez jutro kciuki ja mam wizytęw szpitalu na 9: 30 ale to tylko rozmowa o cc
    Natomiast maz ma zabieg pod narkoza i strasznie panikuje :( bojac sie wyników :(
    Ja udaje twardziela a w środku serce mi pęka :(

MEGI81, Anstice, sylwia1985, Mabelle lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Kamilutek jak rozmiarówka z tego organic babies? pierwszy raz wiedze rozmiar 52 :/

Sprawdziłam wszystkie metki i wszędzie jest 62, więc to może przekłamanie mojego aparatu w przetpotopowym telefonie :)

(Edit: aaaa, sprawdziłam na ich stronie, niektóre są 52, na przykład takie boskie śpiochy z wielorybem, ale akurat ja zamówiłam tylko rozmiary standardowe.)

Ale np. ostatnio w second handzie widziałam rozmiar 72, a myślałam, że jest 68 i 74 i nic pomiędzy.

Te z OrganicBabies wszystkie mam z Pinokio. Nie pamiętam dokładnie cen, ale wiem, że porównywałam też u kilku sprzedawców na allegro i wychodziło bardzo podobnie, a ja jeszcze od nich jakąś zniżkę dostałam za pierwsze zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 20:52

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • blubka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wspólnie w miarę podoba nam się Nina i Wiktoria ale nie jakoś mega
    No to ładne wam się podobają :-)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się ostatnio śniło, że po Kubusiu urodziłam dwie śliczne bliźniaczki blondyneczki po tatusiu :D I nazywały się Aleksandra Nicci i Róża Cara :D I w sumie tak sobie myślę, że jak się spełni to tak się będą nazywać :D Ja miałam wybrać dla syna, a trzy moje propozycje zostały kategorycznie odrzucone (Cezary, Sebastian, Edward) i wspólnymi siłami został wybrany Kuba, to Marcin będzie miał potem swoją Olę, Róża musi być po naszych babciach, a ja sobie odbiję na drugich imionach :D

W co ja wierzę, będę mieć 3 facetów w domu, jak nie 4! :D

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, ja dziś tylko na sekundę bo padam na ryjek. Jestem niby na zwolnieniu ale mam teraz taki zapieprz w drugiej dodatkowej pracy,że się nie wyrabiam. Do tego poprawki promotorskie doktoratu, z którymi nie nadążam i trzy kolejne rozdziały poprawione przez promotora wiszą na mailu, a ja nie mam kiedy nad tym posiedzieć. Bleee...

Nadgoniłam Was ale tak piąte przez dziesiąte.
    Sylwia gratuluję córeczki. Matylda to najpiękniejsze imię! Ale mój chłop też się nie zgodził i to kategorycznie :/

Ktoś chciał linka do koszul, to wrzucam.
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-s-i5723724233.html
    Mi dziś przyszła własnie paczka z Dolce Sonno i ciuszki super, kocyk rewelka, a koszula wydaje mi się dość duża jak na eskę,ale może oni przewidzieli,ze mam olbrzymi brzuch i tak szybko go nie zgubię...

Dziewczyny super łupy ciuszkowe, ja jutro jadę na uczelnię to zahaczę o lumpeks :) Już się nie mogę doczekać!

Gonia dobrze,ze wróciłaś! Trzymam kciuksy za rozwiązanie problemów!

Dobranoc!

GoNia1979, Arwi, MEGI81, marie_marie22, sylwucha89 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratuluję!
    A czy to przypadkiem nie Ty byłaś zainteresowana wymianą ze mną ciuszkami jeśli się okaże, ze w brzuszku dziewczynka?
    Dziewczyny a widzialyscie jakieś fajne piżamy do karmienia? Koszul nie znoszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 21:26

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro mojemu dzieciu niewygodnie jak się tak buntuje, to ja już nie wiem w jakiej pozycji mam leżeć by mnie nie rwało i by dzieć się nie denerwował... Co ja się ułożę to mała niezadowolona... A jak siedzę pochylona do laptopa to daje po pęcherzu :P Będzie królewna na ziarnku grochu coś czuję ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Sylwia gratulacje czulam, ze bedzie dziewczynka bo taka wstydliwa
    Co do imion macie chwilę czasu żeby dojść do porozumienia

Megi, ja tez chciałam bugaboo cameleon i bylam wczoraj nim pojeździć
    Prowadzi sie rewelacyjnie, spacerówka jest po prostu petarda ( szczegolnie najnowszy model tak jakby lekko cieniowany )
    Natomiast głęboki troszke nie w moim stylu tzn jest dosc nisko osadzony i przy gondoli to bardzo widać
    Mnie troszke to zniechęca

Takim sposobem wciaz nie wybraliśmy wózka i juz mi głową pęka
    Powoli rozważamy stokke ale jeszcze zastanawiamy sie ktory. Czy raczka klasyczna czy nie
    Kolory juz mamy wybrane dwa i skupiamy sie na szukaniu moze trafi sie promocja :)
    Ogladnelam dzis wszystkie dodatki do stokke i strasznie mi sie podoba doslownie wszystko

Zamówiliśmy tez juz leżaczek tzn moja mama kupuje nam i padlo na tini Love
    Mata edukacyjna również juz zaklepana ( kolezanka mi odsprzedaje za grosze )
    Ubranka az za wiele ;)
    W sobote jedziemy zamówić meble
    I powoli wszystko zaczyna byc kupione

Kamilutek przepiekne ubranka <3

Trzymajcie prosze tez jutro kciuki ja mam wizytęw szpitalu na 9: 30 ale to tylko rozmowa o cc
    Natomiast maz ma zabieg pod narkoza i strasznie panikuje :( bojac sie wyników :(
    Ja udaje twardziela a w środku serce mi pęka :(

Ja nie mam gdzie obejrzeć go w realu :( a właśnie czytałam opinie, że jest dość niski. Cóż widocznie nie jest mi pisany.

Powodzenia na jutrzejszej wizycie i zabiegu. Wyniki muszą być dobre, innej opcji nie ma. Trzymam kciuki.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej! Dziewczyny poradzicie cos na silny ból zęba? Mam w domu jedynie apap extra, nigdy nie mialam problemow z zebami a tu siekacz jakis mnie dobija :(

Espera lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy domowym sposobem ponoc goździk pomaga.. pogryźć i przyłożyć

messy99 lubi tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa a dajecie mu Jakub czy Jakoob czy jeszcze jakoś inaczej?
    Planujecie zostać w DE czy chcecie wracać do Pl?
    U nas ten problem ze mój maz to Niemiec i dla niego niektóre nasze imiona są śmieszne, albo mu sie nie podobają, a ja mam to w druga stronę ;)

Ja na Matthias (jak na razie zawsze pisze to inaczej bo jeszcze nie umiem) reagowałam alergia. Koniec końców stwierdziłam ze Ok dla mnie on będzie zawsze Mateuszkiem, albo Matti. A jak mnie wkurzy to krzyknę na niego "śledziu" (żarcik).

GoNia1979, MEGI81, blubka, rybka33 lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• bbee Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Heeej! Dziewczyny poradzicie cos na silny ból zęba? Mam w domu jedynie apap extra, nigdy nie mialam problemow z zebami a tu siekacz jakis mnie dobija :(
    zagryź goździka na tym zębie.

Muszę jutro wstać o 6.00 i wyszykować małą do przedszkola żeby mąż od razu jak wróci po nocce mógł ją zwieźć... A tak mi się nie chce kłaść spać. A mała też nie śpi, już godzinę w swoim łóżku śpiewa, miauczy, ale nie zasypia ;)

Przy tym wózku bugaboo cameleon, to faktycznie nawet po zdjęciach ludzi z tym wózkiem widać, że ta gondola jest nisko osadzona. Dla mnie też trochę za kwadratowy kształt ma gondola.

messy99 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, choć to ja nie pytałam o koszule, to dziękuję Ci, wlaśnie sobie przejrzałam :D I coś z tego zamówię pewnie, widziałam, że mają tez legginsy.
    Na allegro też fajny jest sklep Świat Dziecka, stamtąd mam troszkę rzeczy m.in poduszkę ciążową.
    Mąż dziś przyjechał od swojego brata z mnóóóóóstwem rzeczy po jego dzieciach. Meeega dużo tego jest, a ja mimo ciekawości nie mam siły jeszcze dojść i pooglądać tego wszystkiego. Jutro sobie obejrzę :):)

Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Łooomatko a ja sie martwilam ze sama z wymiotami jestem ufff...
    Ostatnio zawozilam Krystiana do o przedszkola i poprostu zwymiotowalan na parkingu bo kurka na wacie nie bylo ze mna mojej porcelanki..
    A gdzies mialam ze.ktos widzial:p.

Gonia ja dwa razy zwymiotowałam w drodze do domu w sumie przed moim blokiem - obciach ;) raz przed odruchy kaszlu a raz bo bułka z lidla była nie dobra ;)

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do piżam to bonprix wyglądowo ładne i w przystępnych cenach i w H&M pod hasłem piżama dla karmiącej.
    A gdzieś na jakimś formum wyprawek szpitalnych dla mam czytałam że do szpitala lepiej mieć tanią koszulę / piżamę bo się krwią zalewa i potem do kosza.... Mamusie z doświadczeniem to prawda? Lepiej tanią zwykłą na zasadzie rynkową koszulę / piżamę...?

mon!ta^ lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, mi to sie nie dopraly, kupilam sobie taka zwykla koszulke nocna lekko za dupe w jakies serduszka w lumpie z 3 zl :d po praniu poszla do smieci bo wygladala jakbym w tym robila w rzezni :D

Teraz wezme jakas stara koszulke Radka bo do lumpa mi nie pod drodze.
    Na pozniej mam koszule z HM wyglada jak zwykla meska koszula na guziki ale jest dluga taka do polowy uda ;) no i mam dwie zwykle koszule z hm dodatkowo ;)

Anstice lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zakupy za 60zł :)
    Kocyki w tesco po 10
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ac63627cdc3.jpg

Bodziaki po 4
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71130b8ed112.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df436314a62.jpg

2 prześcieradła za 10
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb3b6a74e71.jpg

I skarpetki x3 po 5
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc01a473718c.jpg

Kocham tesco na chełmie i jeszcze tam wrócę :D

sylwucha89, Uszczesliwiona, Kamilutek, marie_marie22, Anstice, bbee, blubka, Rudzik, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu miałam tanią koszulę, którą wyrzuciłam, jak tylko pozwolili mi iść pod prysznic. Kupiłam w pepco za 20 zł. Była cała brudna od krwi.

Teraz w marcu, jak miałam zabieg po ciąży obumarłej, to wychodząc po kilku godzinach do domu, również koszulę zostawiłam w śmietniku. Nie miała ani jednej plamki, ale złe wspomnienia.

W pepco można kupić zwykle bawełniane za grosze. Do porodu będą ok, a później już takie droższe i fajniejsze do karmienia. Takie jest moje zdanie.

Anstice, rybka33 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ