MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia gratulacje czulam, ze bedzie dziewczynka bo taka wstydliwa
Co do imion macie chwilę czasu żeby dojść do porozumienia
MEGI81 wrote:Wiele osób mi to mówi. Ja bardzo chciałam bugaboo cameleon, ale u mnie w mieście nigdzie ich nie ma, a ja najpierw chciałabym przymierzyć się do niego w realu. Poza tym cena kosmiczna, a teściowie się uparli, że oni płacą za wózek, więc nie chcemy z mężem, żeby takie koszty rodzice ponieśli.
Prowadzi sie rewelacyjnie, spacerówka jest po prostu petarda ( szczegolnie najnowszy model tak jakby lekko cieniowany )
Natomiast głęboki troszke nie w moim stylu tzn jest dosc nisko osadzony i przy gondoli to bardzo widać
Mnie troszke to zniechęca
Takim sposobem wciaz nie wybraliśmy wózka i juz mi głową pęka
Powoli rozważamy stokke ale jeszcze zastanawiamy sie ktory. Czy raczka klasyczna czy nie
Kolory juz mamy wybrane dwa i skupiamy sie na szukaniu moze trafi sie promocja
Ogladnelam dzis wszystkie dodatki do stokke i strasznie mi sie podoba doslownie wszystko
Zamówiliśmy tez juz leżaczek tzn moja mama kupuje nam i padlo na tini Love
Mata edukacyjna również juz zaklepana ( kolezanka mi odsprzedaje za grosze )
Ubranka az za wiele
W sobote jedziemy zamówić meble
I powoli wszystko zaczyna byc kupione
Kamilutek przepiekne ubranka
Trzymajcie prosze tez jutro kciuki ja mam wizytęw szpitalu na 9: 30 ale to tylko rozmowa o cc
Natomiast maz ma zabieg pod narkoza i strasznie panikujebojac sie wyników
Ja udaje twardziela a w środku serce mi pęka
MEGI81, Anstice, sylwia1985, Mabelle lubią tę wiadomość
-
Hope_ wrote:Kamilutek jak rozmiarówka z tego organic babies? pierwszy raz wiedze rozmiar 52
Sprawdziłam wszystkie metki i wszędzie jest 62, więc to może przekłamanie mojego aparatu w przetpotopowym telefonie
(Edit: aaaa, sprawdziłam na ich stronie, niektóre są 52, na przykład takie boskie śpiochy z wielorybem, ale akurat ja zamówiłam tylko rozmiary standardowe.)
Ale np. ostatnio w second handzie widziałam rozmiar 72, a myślałam, że jest 68 i 74 i nic pomiędzy.
Te z OrganicBabies wszystkie mam z Pinokio. Nie pamiętam dokładnie cen, ale wiem, że porównywałam też u kilku sprzedawców na allegro i wychodziło bardzo podobnie, a ja jeszcze od nich jakąś zniżkę dostałam za pierwsze zakupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 20:52
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
A mi się ostatnio śniło, że po Kubusiu urodziłam dwie śliczne bliźniaczki blondyneczki po tatusiu
I nazywały się Aleksandra Nicci i Róża Cara
I w sumie tak sobie myślę, że jak się spełni to tak się będą nazywać
Ja miałam wybrać dla syna, a trzy moje propozycje zostały kategorycznie odrzucone (Cezary, Sebastian, Edward) i wspólnymi siłami został wybrany Kuba, to Marcin będzie miał potem swoją Olę, Róża musi być po naszych babciach, a ja sobie odbiję na drugich imionach
W co ja wierzę, będę mieć 3 facetów w domu, jak nie 4!MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Heloł, ja dziś tylko na sekundę bo padam na ryjek. Jestem niby na zwolnieniu ale mam teraz taki zapieprz w drugiej dodatkowej pracy,że się nie wyrabiam. Do tego poprawki promotorskie doktoratu, z którymi nie nadążam i trzy kolejne rozdziały poprawione przez promotora wiszą na mailu, a ja nie mam kiedy nad tym posiedzieć. Bleee...
Nadgoniłam Was ale tak piąte przez dziesiąte.
Sylwia gratuluję córeczki. Matylda to najpiękniejsze imię! Ale mój chłop też się nie zgodził i to kategorycznie
Ktoś chciał linka do koszul, to wrzucam.
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-s-i5723724233.html
Mi dziś przyszła własnie paczka z Dolce Sonno i ciuszki super, kocyk rewelka, a koszula wydaje mi się dość duża jak na eskę,ale może oni przewidzieli,ze mam olbrzymi brzuch i tak szybko go nie zgubię...
Dziewczyny super łupy ciuszkowe, ja jutro jadę na uczelnię to zahaczę o lumpeksJuż się nie mogę doczekać!
Gonia dobrze,ze wróciłaś! Trzymam kciuksy za rozwiązanie problemów!
Dobranoc!
GoNia1979, Arwi, MEGI81, marie_marie22, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Sylwia gratuluję!
A czy to przypadkiem nie Ty byłaś zainteresowana wymianą ze mną ciuszkami jeśli się okaże, ze w brzuszku dziewczynka?
Dziewczyny a widzialyscie jakieś fajne piżamy do karmienia? Koszul nie znoszę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 21:26
-
To skoro mojemu dzieciu niewygodnie jak się tak buntuje, to ja już nie wiem w jakiej pozycji mam leżeć by mnie nie rwało i by dzieć się nie denerwował... Co ja się ułożę to mała niezadowolona... A jak siedzę pochylona do laptopa to daje po pęcherzu
Będzie królewna na ziarnku grochu coś czuję
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Carolina wrote:Sylwia gratulacje czulam, ze bedzie dziewczynka bo taka wstydliwa
Co do imion macie chwilę czasu żeby dojść do porozumienia
Megi, ja tez chciałam bugaboo cameleon i bylam wczoraj nim pojeździć
Prowadzi sie rewelacyjnie, spacerówka jest po prostu petarda ( szczegolnie najnowszy model tak jakby lekko cieniowany )
Natomiast głęboki troszke nie w moim stylu tzn jest dosc nisko osadzony i przy gondoli to bardzo widać
Mnie troszke to zniechęca
Takim sposobem wciaz nie wybraliśmy wózka i juz mi głową pęka
Powoli rozważamy stokke ale jeszcze zastanawiamy sie ktory. Czy raczka klasyczna czy nie
Kolory juz mamy wybrane dwa i skupiamy sie na szukaniu moze trafi sie promocja
Ogladnelam dzis wszystkie dodatki do stokke i strasznie mi sie podoba doslownie wszystko
Zamówiliśmy tez juz leżaczek tzn moja mama kupuje nam i padlo na tini Love
Mata edukacyjna również juz zaklepana ( kolezanka mi odsprzedaje za grosze )
Ubranka az za wiele
W sobote jedziemy zamówić meble
I powoli wszystko zaczyna byc kupione
Kamilutek przepiekne ubranka
Trzymajcie prosze tez jutro kciuki ja mam wizytęw szpitalu na 9: 30 ale to tylko rozmowa o cc
Natomiast maz ma zabieg pod narkoza i strasznie panikujebojac sie wyników
Ja udaje twardziela a w środku serce mi pęka
Ja nie mam gdzie obejrzeć go w realua właśnie czytałam opinie, że jest dość niski. Cóż widocznie nie jest mi pisany.
Powodzenia na jutrzejszej wizycie i zabiegu. Wyniki muszą być dobre, innej opcji nie ma. Trzymam kciuki. -
Dewa a dajecie mu Jakub czy Jakoob czy jeszcze jakoś inaczej?
Planujecie zostać w DE czy chcecie wracać do Pl?
U nas ten problem ze mój maz to Niemiec i dla niego niektóre nasze imiona są śmieszne, albo mu sie nie podobają, a ja mam to w druga stronę
Ja na Matthias (jak na razie zawsze pisze to inaczej bo jeszcze nie umiem) reagowałam alergia. Koniec końców stwierdziłam ze Ok dla mnie on będzie zawsze Mateuszkiem, albo Matti. A jak mnie wkurzy to krzyknę na niego "śledziu" (żarcik).GoNia1979, MEGI81, blubka, rybka33 lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
messy99 wrote:Heeej! Dziewczyny poradzicie cos na silny ból zęba? Mam w domu jedynie apap extra, nigdy nie mialam problemow z zebami a tu siekacz jakis mnie dobija
Muszę jutro wstać o 6.00 i wyszykować małą do przedszkola żeby mąż od razu jak wróci po nocce mógł ją zwieźć... A tak mi się nie chce kłaść spać. A mała też nie śpi, już godzinę w swoim łóżku śpiewa, miauczy, ale nie zasypia
Przy tym wózku bugaboo cameleon, to faktycznie nawet po zdjęciach ludzi z tym wózkiem widać, że ta gondola jest nisko osadzona. Dla mnie też trochę za kwadratowy kształt ma gondola.messy99 lubi tę wiadomość
-
Rudzik, choć to ja nie pytałam o koszule, to dziękuję Ci, wlaśnie sobie przejrzałam
I coś z tego zamówię pewnie, widziałam, że mają tez legginsy.
Na allegro też fajny jest sklep Świat Dziecka, stamtąd mam troszkę rzeczy m.in poduszkę ciążową.
Mąż dziś przyjechał od swojego brata z mnóóóóóstwem rzeczy po jego dzieciach. Meeega dużo tego jest, a ja mimo ciekawości nie mam siły jeszcze dojść i pooglądać tego wszystkiego. Jutro sobie obejrzęUszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość
-
GoNia1979 wrote:Łooomatko a ja sie martwilam ze sama z wymiotami jestem ufff...
Ostatnio zawozilam Krystiana do o przedszkola i poprostu zwymiotowalan na parkingu bo kurka na wacie nie bylo ze mna mojej porcelanki..
A gdzies mialam ze.ktos widzial:p.
Gonia ja dwa razy zwymiotowałam w drodze do domu w sumie przed moim blokiem - obciachraz przed odruchy kaszlu a raz bo bułka z lidla była nie dobra
-
A co do piżam to bonprix wyglądowo ładne i w przystępnych cenach i w H&M pod hasłem piżama dla karmiącej.
A gdzieś na jakimś formum wyprawek szpitalnych dla mam czytałam że do szpitala lepiej mieć tanią koszulę / piżamę bo się krwią zalewa i potem do kosza.... Mamusie z doświadczeniem to prawda? Lepiej tanią zwykłą na zasadzie rynkową koszulę / piżamę...?mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo prawda, mi to sie nie dopraly, kupilam sobie taka zwykla koszulke nocna lekko za dupe w jakies serduszka w lumpie z 3 zl :d po praniu poszla do smieci bo wygladala jakbym w tym robila w rzezni
Teraz wezme jakas stara koszulke Radka bo do lumpa mi nie pod drodze.
Na pozniej mam koszule z HM wyglada jak zwykla meska koszula na guziki ale jest dluga taka do polowy udano i mam dwie zwykle koszule z hm dodatkowo
Anstice lubi tę wiadomość
-
Moje zakupy za 60zł
Kocyki w tesco po 10
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ac63627cdc3.jpg
Bodziaki po 4
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71130b8ed112.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df436314a62.jpg
2 prześcieradła za 10
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb3b6a74e71.jpg
I skarpetki x3 po 5
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc01a473718c.jpg
Kocham tesco na chełmie i jeszcze tam wrócęsylwucha89, Uszczesliwiona, Kamilutek, marie_marie22, Anstice, bbee, blubka, Rudzik, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Ja do porodu miałam tanią koszulę, którą wyrzuciłam, jak tylko pozwolili mi iść pod prysznic. Kupiłam w pepco za 20 zł. Była cała brudna od krwi.
Teraz w marcu, jak miałam zabieg po ciąży obumarłej, to wychodząc po kilku godzinach do domu, również koszulę zostawiłam w śmietniku. Nie miała ani jednej plamki, ale złe wspomnienia.
W pepco można kupić zwykle bawełniane za grosze. Do porodu będą ok, a później już takie droższe i fajniejsze do karmienia. Takie jest moje zdanie.Anstice, rybka33 lubią tę wiadomość