X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, owszem, jazda po dołach i fundowanie Dziecku wstrzasow to sredni pomysl, ale akurat do przejechania mialam teren gladki jak dupka niemowlaka, bez lodu i sniegu, takze spoczko ;) Co do samej jazdy rowerem w ciazy, to mam zdanie że jak nie ma przeciwwskazań, to śmigaj babo ile chcesz. Czytalam fajnego bloga dziewczyny z Berlina chyba, ktora jezdzila cala ciaze, z pelnym blogoslawienstwem lekarza :D

Wiesz. Brakuje mi ruchu, a tak nie lubie po prostu spacerowac :( Moja kondycja lezy. W zeszlym roku robilismy i 60 km na rowerze, a teraz zrobilam dwa i zakwas na doopie. Jak ja mam dziecko wypchnąć skoro jestem taka bleeeeeh? Eeeeech. Doopa.

Kamilutek, MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy Leonie to przyznaje sie ze lazilam w gorze od bikini takie zwyklej miekkiej na sznurkach :d wsadzalam wkladki i jak dziec glosny to ciach na bok i karmilam ;d pozniej mialam zwykle miekki stanik bez drutow i tez dawal rade wiec nie inwestuje w to ale jak juz zobaczylam taki tanszy to mowie wezme na probe w koncu jestem uzaleznionanod kupowania :d zamowklam tez wielorazowe wkladki chyba 3 pary to bede miala w razie w jak sie skoncza jednorazowe a nie zdaze kupic tych akuku :d

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja już po ostatnim pobraniu i wsuwam śniadanie. To normalne, że mi się tak kręci w głowie? Nigdy więcej krzywej cukrowej, oj nie. Tzn. aż do następnej ciąży :)

Qasha nie wiem czy normalne . Ale raczej to osłabienie ( brak śniadania , pobieranie tyle razy i tyle glukozy ) ja prawie fikłam i mało pamiętam z tego co mówiłam facetowi jak.mi słabo było ( poty mnie zimne oblały ) NO ale u mnie to przez to chyba że ten cukier mi tak spadł . Więc nie martw się :p zjedz sobie i wypij dobrej herbatki :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bbee Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się nie chce kupować biustonoszy do karmienia, mam 3 z czasów karmienia córki, firm alles i gorsenia lub Gaja (zmyło się z metki) są w dobrym stanie i mi to wystarczy ;)

Ale jestem do niczego, trochę kuchnię ruszyłam i mi się dalej nie chce.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee świetna robota Teściowej:)
    i oj tam przymusiłam... pewnie po prostu super miło poprosiłaś :D a za to jaka pamiątka !

a ja dziękuję za inspirację :D juz zajęła miejsce w kolejce ;D

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy moim biuście musze miec porządny stanik do karmienia, zwykłych za 2 czy 3 dychy nei ma na mnie :P
    mam 2 z baby ono bezszwowe i jeden z lupoline ładniejszy na wyjścia, trochę bardziej sztywny, z drucikami podtrzyującymi ;)

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    Budzę się, czytam, patrzę, a tu Toska wróciła! :D czeeeść, nie uciekaj nam już, ps. dojrzałam Cię na fejsie na majowych mamusiach, gdzieś mi jakiś Twój post mignął ;)

Piękne kocyki! <3

I piękne zakupy z txm24. Aż weszłam na tę stronę i zaraz ją będę oglądać sobie (nie wiem po co, bojeszcze wczoraj pisałam, że już przecież nie powinnam kupować ciuszków, ale chociaż objerzę:D)

Oficjalnie ogłaszam, że już nietylko ja jestem chora, ale chorobą podzielilam się z moim mężem :(
    A jutro wizyta u gin (i to nie u mojej tylko u innego, jedynie po l4 jadę), oj, będę mieć dziś dzień narzekania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:34

Toska88 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen wrote:
    bbee świetna robota Teściowej:)
    i oj tam przymusiłam... pewnie po prostu super miło poprosiłaś :D a za to jaka pamiątka !

a ja dziękuję za inspirację :D juz zajęła miejsce w kolejce ;D

Przyniosłam włóczkę i pokazałam zdjęcie, że chcę taki kocyk :P teściowa poszła i kupiła własną włóczkę ;) pewnie miała rację bo tam za różne rodzaje były i by nie wyszło, ale kolorki wymieniła :P

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:10

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Kamilutek, owszem, jazda po dołach i fundowanie Dziecku wstrzasow to sredni pomysl, ale akurat do przejechania mialam teren gladki jak dupka niemowlaka, bez lodu i sniegu, takze spoczko ;) Co do samej jazdy rowerem w ciazy, to mam zdanie że jak nie ma przeciwwskazań, to śmigaj babo ile chcesz. Czytalam fajnego bloga dziewczyny z Berlina chyba, ktora jezdzila cala ciaze, z pelnym blogoslawienstwem lekarza :D

Wiesz. Brakuje mi ruchu, a tak nie lubie po prostu spacerowac :( Moja kondycja lezy. W zeszlym roku robilismy i 60 km na rowerze, a teraz zrobilam dwa i zakwas na doopie. Jak ja mam dziecko wypchnąć skoro jestem taka bleeeeeh? Eeeeech. Doopa.

W sumie to ja też nastawiałam się na jeżdżenie na rowerze w ciąży, bo przecież ciąża to nie choroba (ha ha), ale lekarz zrobił dziwną minę, jak o tym usłyszał, i powiedział, że on by nie ryzykował. Może mój lekarz to panikarz :)

W każdym razie my też na co dzień namiętnie pedałujemy, można powiedzieć, że dzieć właściwie też został spłodzony na rowerze (bo akurat na urlopie byliśmy rowerowym w Danii) :)
    A teraz to lipa, same smętne spacery, raz tylko byliśmy na biegówkach, bo śnieg był i się zmył. Też się zastanawiam, jak ja fizycznie wydolę przy dzieciaku, jak drewno się ze mnie zrobiło.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staniki kupuje tylko w next po.prostu je kocham z nimi się nic nie dzieje wyglądają na nówka i teraz również planuje do karmienia kupić z next

Dziewczyny nie martwcie się o kondycję. To normalne w ciazy
    Dzieci się urodza i dojdziecie do kondycji sprzed ciazy...

Uszczesliwiona super zakupy. A ja wam powiem szczerze, że kupiłam małemu prawie wszystko z ubranek i brakuje mi teraz tego szukania w sklepach ubranek dla synka :)
    Na razie się skupiam na innych zakupach ale łapie się na tym, że wchodząc do sklepu ogladnac meble idę na dział z ubraniami :)
    Cale szczęście mój mąż w 100% uczestniczy w wybieraniu wszystkiego więc np jak ja czuję, że się poddaje maz bierze sprawę w swoje ręce. Tak też było wozkiem ja w ogóle nie brałam go pod uwagę pomimo że mi się podobał i maz zaczął się skupiać na nim bardziej widząc że nie przekonują mnie inne firmy

Pytanie do Madu. Orientujesz się gdzie można a w uk kupic pieluchy bambusowe? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:37

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:

Mnie w następnym tygodniu czeka napój bogów ;) Podobno angielski jest lepszy ha ha :P

Karola obiecujesz, że jest lepszy? ;)
    Też się dowiem w przyszlym tygodniu.

AsiaPoli wszystkie Cię Pamiętamy, super wieści. Dawaj nam znać na bierzaco i przesyłaj zdjecia maluszka <3

Welcome back Tośka. Teraz to dopiero bedzie stron do nadrabiania z Tobą :P

Miłego dnia dziewczyny!!

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Przyniosłam włóczkę i pokazałam zdjęcie, że chcę taki kocyk :P teściowa poszła i kupiła własną włóczkę ;) pewnie miała rację bo tam za różne rodzaje były i by nie wyszło, ale kolorki wymieniła :P

no to zdecydowanie udana współpraca:))
    dla Dzieciaczków można "dzieciową" włóczkę kupić jest przyjemniejsza w dotyku :)

PS. Ja chyba z identycznej włóczki zrobiłam Małej sukieneczkę :D

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Karola obiecujesz, że jest lepszy? ;)
    Też się dowiem w przyszlym tygodniu.

AsiaPoli wszystkie Cię Pamiętamy, super wieści. Dawaj nam znać na bierzaco i przesyłaj zdjecia maluszka <3

Welcome back Tośka. Teraz to dopiero bedzie stron do nadrabiania z Tobą :P

Miłego dnia dziewczyny!!
    Tak mi powiedziala koleżanka która piła ten cudowny napój w Polsce a przy drugim dziecku w uk

Moniqaaa lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam że rower jest jak najbardziej ok jeśli nie ma przeciwwskazań do ruchu, akurat ja nie jestem zapaleniem (wolę jazdę konna) ale kilka moich znajomych smigalo na rowerze w ciepłych miesiącach. Ale jak mówię nie jestem zapalencem więc się nawet o to nie pytałam :)

Bbee przypomniałam sobie ze jest jedno "cwiczenie" na zmienszenie ucisku na nerw kulszowy które można na 100% w ciąży bo to nie jest jakiś wysiłek. Poszukam na yt i jak znajdę to podeślę linka. Naprawdę bardzo pomaga tylko pierwsze parę razy trzeba przetrwać. Wykonujesz je tak przez 5-10min 2-5 razy dziennie.

bbee lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee Łap opis i zdjęcie :) tu akurat inna częstotliwość wykonywania :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7af780fa524a.png
    Mam nadzieje ze pomoże choć trochę :*

Leirion, bbee, MEGI81, Madu1611 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Uszvzesliwiona zakupy super, Lubie txm za jakość i ceny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:20

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• Leirion Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie musze przystopować z zakupami. Wydalam juz kupę kasy, aż się boje mężowi rzeczy pokazywać. Upycham po cichu po szafie. Zrobiłam "male" zakupy w txn24 ( myślałam ze na 100 zl się skończy a wyszlo znowu 170). Uszczesliwiona, też kupiłam to body z granatowa sukienka:)

Od kilku dni siedzę podziebiona w domu. Przejdę się na spacer do lumpa na osiedlu ;) mysle ze nic nie kupie tu fajnego ale notywacja do wyjścia jest.

Toska, witaj znowu :) mój synek po Twoim odejściu zmienił się w dziewczynkę. Ciekawe czy to się teraz nie zmieni znowu ;)

Uszczesliwiona, Toska88 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• blubka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:21

Martchen, WreszcieMama, bbee, Hope_, Uszczesliwiona, Mabelle, Kamilutek, Maniuś, MEGI81, monika_89, sylwucha89, marie_marie22, mon!ta^, ag194, Toska88, Breezee lubią tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 22:10

bbee, Hope_, Uszczesliwiona, MEGI81, mon!ta^ lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ