MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas się najlepiej sprawdziła maść pośladkowa, taka robiona w aptece. Zresztą tu dużo zalezy od dziecka. Starszy ma wrażliwą skórę i często miał zaczerwienioną a młodszy chyba nigdy
AsiaPoli oczywiście że pamiętamy, straaaasznie się cieszę I trzymam kciuki.
Mi się ostatnio tragicznie śpi. Dzieci się budzą w nocy, mam jakieś koszmary i nie mogę sobie dobrać pozycji. W każdej jest mi niewygodnie a śpię już na rogalu
U mnie starszy ospę przyniósł z przedszkola i oczywiście zaraził młodszego (miał ok 1 roku). Starszy miał kilka krostek a starszy cały wyspany. Ale ja niczym nie smarowałam. Po kąpieli trochę oktaniseptem i na swędzenie taką pianką specjalną i tyle. bardzo szybko im przeszło bez śladu. Ospa jest dodatkowym szczepieniem, płatnym i nie chroni przed samą chorobą tylko powikłaniami po ospie.
Witam Tośka, ale jaj z tą płcią ;p Kiedy będziesz miała usg?
-
Dziewczyny, a wy oprócz zdjęć brzuszka co jakiś czas, robicie sobie też jakieś pomiary? Ja lekko ponad tydzień temu zmierzyłam obwód brzuszka i było 92cm, dzisiaj z rana nie zrobiłam fotki to chciałam chociaż zmierzyć ile tam w brzuszku przybyło, a tu klops, tylko 90cm
Chyba mam obsesję na punkcie tego mojego brzucha, chciałabym mieć taki typowy ciążowy brzuchol jak Hope_ czy WreszcieMamamalgorzatka199, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Uszczęśliwiona, dzięki! Na pewno się przyda! Na szczęście z dnia na dzień jest lepiej, ale poćwiczyć nie zaszkodzi
WreszcieMama, ja ten są wzór teściowej dawałam
Już jestem głodna i muszę odgrzać obiadgłodomór.
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Staniki do karmienia/ciążowe kupujecie przez internet? Ja na żywo w sklepie z pomocą brafitterki nie mogę nic dobrać, a co dopiero przez neta :<
Przed ciążą 70D teraz chodzę w 70F z przedłużką, ale jest za mały, więc ubieram tylko od czasu do czasu, tak to w sportowym chodzę :<
Co jesten w centrum handlowym to wchodzę do Esotiqów, Triumphów i innych, a jeszcze nie znalazłam stanika, który by mi objął cycki, jednocześnie nie wybijając drutów pod pachy, uhh. Tzn znalazłam jeden taki, ale kosztował 470złCzasem żałuję, że nie zainwestowałam, ale ciężko rozstać się z takim hajsem. Jakby się nadawał jeszcze do karmienia to co innego.
A są w ogóle usztywniane staniki do karmienia? Mój biust jest na tyle ciężki i na tyle się lubi z grawitacją, że staniki bez usztywnienia nie dają radyAlbo ja mam takie wrażenie, że mi obwisają wtedy
No i przez takie cienkie jak mnie bluzka smyra to zaraz mi sutki stają i krępuje mnie to
Błagam, powiedzcie, że są usztywniane staniki do karmieniaUszczesliwiona, MEGI81, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Qasha miękki stanik jeszcze znajdziesz w taki rozmiarach ale z usztywnianym jeszcze się nie spotkałam a szukam od końca września
mam jeden miękki z fiszbinami 75f a powinnam mieć 65i max 70h taki plus że ten f dość spoko się rozciąga i myślę że do karmienia też będzie ale dałam za niego 100 i wcale nie spełnia moich marzeń o ładnie zebranym biuście tylko mam babcine cycki pod pachami
więc te do karmienia śmiało można kupić na necie bo i tak nie będzie to szczyt moich marzeń
Arwi lubi tę wiadomość
-
Ja się witam po wizycie
Szyjka dłuższa o 2mm i obecnie ma 34, więc superMała szaleje, a ja już czuje ją wyraźnie. Dziś jak czekałam na wizytę to strasznie się wierciła
I od początku ciąży 4kg mi urosło na wadze
Dostałam skierowanie na krzywą i idę w 26tc
Tośka super, że wróciłaśUszczesliwiona, bbee, Forbidden, Uska, Hope_, WreszcieMama, Maniuś, Arwi, MEGI81, monika_89, Anstice, sylwucha89, gaja_1, Kleopatra, ag194, marie_marie22, mon!ta^, Toska88, rybka33, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Dziewczyny, potrzebuję porady. 10 kwietnia w Kolonii będzie koncert Bruno Marsa, którego po prostu uwielbiam
Wiadomo, że to nie bedzie koncert muzyki klasycznej, wiec pewnie bedzie glosno, energetycznie, duzo ruchu i emocji
Nie pytam, czy kobiety w ciazy mogą chodzić na koncerty, bo oczywiscie ze mogą.
Bardziej chodzi mi o to, czy moze taka dawka dzwieku, ruchu i wrazen nie jest wskazana w 8 miesiacu? Sama nie wiem, jak wielki brzuchol bede miala, jak bede sie czula, ale przyznam, ze baaaardzo chcialabym pojsc na ten koncert
Jak sądzicie? Wybrałybyście się pobawić? -
Mój kocyk jest robiony na drutach, wymiary 70x90.Milusi taki ♡
A teraz ja się zabieram za robienie dywanu na szydełku ze sznurka narazie do pokoju syna, a potem dla dzidziulka
A takie cudne szydełkowe myszki mam do przywieszenia w wózku mojej myszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:08
Martchen, bbee, Uska, blubka, Camilia, Hope_, Kamilutek, WreszcieMama, Maniuś, MEGI81, monika_89, sylwucha89, Kleopatra, marie_marie22, mon!ta^, Uszczesliwiona, Toska88, GoNia1979, rybka33, Rudzik, Breezee lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:Hah rozbawilo mnie to upychanie po cichu, nie wiem czemu
Wlasnie odbylam rozmowe z mama i bedzie kocyk! Tak sie napalilam ze masakraChcialam oddac kase za wloczke ale powiedziala ze nie ma mowy wiec juz w ogole mega
A kocyk bedzie taki:
http://handmadebyolga.blogspot.com/2014/05/kocyk-dziergany-dla-maluszka-w-kolorze.html
cudonie moge sie doczekac
Ciuchy upycham po cichu, faktury ukrywam, ale nie wiem jak jeszcze zatuszować zejscia z konta. Bo on mnie w końcu pogoni. Ale fakt faktem, źe dlugo sie wstrzymywalam i poluje na okazje
Mama mi dzis wysylala foty ciuszkow z aliexpress - boje sie tam zagladac, bo tyle slodkich rzeczy. Nigdy nic nie zamawialam i nie do konca ogarniam temat platnosci.
Kuriera z przesylka z Chin to moj mężu juz by chyba nie ogarnął.
WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Mabelle wrote:Mój kocyk jest robiony na drutach, wymiary 70x90.Milusi taki ♡
A teraz ja się zabieram za robienie dywanu na szydełku ze sznurka narazie do pokoju syna, a potem dla dzidziulka
A takie cudne szydełkowe myszki mam do przywieszenia w wózku mojej myszki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/308469991baf.jpg
a polecasz jakis sklep internetowy z wloczkami i szedlkami? Chcialabym sie zmierzyc ze zrobieniem jakiegos kroliczka czy misia na szydelku (dopiero sie ucze wiec wyjdzie koslawiec). Troche dziergalam na drutach i zaluje ze nie wpadlam na pomysl wydziergania kocyka. Kupiam piekny na promocji z colorstories (o tym to w ogole mezowi nie mowilam) Musze czys rece zajac, zeby nie robic non stop zakupow online:P
-
dewa wrote:Dziewczyny, potrzebuję porady. 10 kwietnia w Kolonii będzie koncert Bruno Marsa, którego po prostu uwielbiam
Wiadomo, że to nie bedzie koncert muzyki klasycznej, wiec pewnie bedzie glosno, energetycznie, duzo ruchu i emocji
Nie pytam, czy kobiety w ciazy mogą chodzić na koncerty, bo oczywiscie ze mogą.
Bardziej chodzi mi o to, czy moze taka dawka dzwieku, ruchu i wrazen nie jest wskazana w 8 miesiacu? Sama nie wiem, jak wielki brzuchol bede miala, jak bede sie czula, ale przyznam, ze baaaardzo chcialabym pojsc na ten koncert
Jak sądzicie? Wybrałybyście się pobawić?
W maju i w lipcu są koncerty Depeche Mode (DEi PL). Odpuscilam sbie ze wzgledu na porod/polog w tym okresie, ale cierpie niemilosiernie z tego powodu. Jesli nie masz daleko to bym sie wybrala. Moze bym przewiazala jakas bluze w pasie zeby wygluszac halas i nie pchalabym sie pod scene zeby mnie nie zgniotly nastoletnie fanki -
Dewa, ja osobiście bym założyła, że nie dam rady kondycyjnie, co do dźwięków i wrażeń, to nie mam pojęcia.
Co do biustonoszy usztywnianych do karmienia, nie wiem czy by Ci było Qasha w takim wygodnie. Ja kupuję biustonosze przez neta sprawdzonych firm, wiem że jak się wymierzę to będą pasować. A w sklepie na mnie są za drogie. W necie dobre firmy można kupić od 40zł, a w sklepie ok 100zł.
Nudzić się zaczęłam -
Leirion wrote:a polecasz jakis sklep internetowy z wloczkami i szedlkami? Chcialabym sie zmierzyc ze zrobieniem jakiegos kroliczka czy misia na szydelku (dopiero sie ucze wiec wyjdzie koslawiec). Troche dziergalam na drutach i zaluje ze nie wpadlam na pomysl wydziergania kocyka. Kupiam piekny na promocji z colorstories (o tym to w ogole mezowi nie mowilam
) Musze czys rece zajac, zeby nie robic non stop zakupow online:P
Ja ostatnio zamawiala na tej stronie
https://www.sklep-ik.pl
, ale nie mam jakiejś ulubionej.Zamawiam tam gdzie aktualnie coś mi się spodoba