MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam..
TOOOOŚŚKA hehe super że jesteś z nami spowrotem
czy ktoś tu za nas trzymał wg kciuki ???
jestem po badaniu połówkowym, dzidziolek ma się super grzecznie dał się pomierzyć wzdłuż i wszerz zapozował ślicznie rozkładając nóżki by mamusi udowodnić że nadal jest mężczyzną w całej okazałaści..
Waży już 431g i rozwija się książkowo.. usteczka nosek serce nerki wszystko sliczne i na miejscu i co najważniejsze bez wad..
Tym razem fotuni nie mamy ale napatrzyłam się dziś na niego hehehe..
NAsz kochany Oli
Edit:
łożysko mam na tylnej ścianie a małego czuje bardzo nisko bo skubany ma położenie miednicowe i lubi mamusie trzasnąc po pęcherzu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:04
natalia1354, Kamilutek, ag194, WreszcieMama, Forbidden, Martchen, Toska88, Uszczesliwiona, Klaudia0727, gaja_1, sylwucha89, marie_marie22, Hope_, bbee, mon!ta^, blubka, Uska, Anstice, Maniuś, rybka33, Madu1611, monika_89, MEGI81, Mabelle, Kleopatra, Breezee lubią tę wiadomość
-
Oooo staniki! Nienawidzę!
Mimo, że mam duży biust (przed ciążą DD, jak urosły pierwszy raz to zmierzyłam i wyszło F, teraz pewnie więcej) nie znoszę staników, zakładam tylko do pracy i do sportu. A teraz nie mam praktycznie żadnego dobrego, bo nie mogę dostać takiego, którego miseczki by pasowały i nie kończyły się pod pachami. Do tego mam specyficzne wymagania, cały gładki musi być
Ukochane mam ze sloggi, ale teraz już tego modelu nie produkują.
Noszę do pracy taki, który praktycznie zakrywa tylko brodawki, jest zdecydowanie za mały, ale jeszcze w miarę wygodny.
Nie wiem Qasha jak Ty dajesz radę spać w stanikach. Po powrocie do domu od razu zdejmuję i ogarnia mnie taka ulga, że chce mi się płakać!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
GoNia1979 wrote:dziewczyny wielkie pytanie !!!
Nie wiecie co dzieje się z BREEZEE????dawno sie juz nie odzywała
już jakiś czas temu to zauważyłam..
Widziałam, że była gdzieś aktywna dzisiaj, ale nie pamiętam gdzie, może na jakimś innym wątkuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:19
nick nieaktualnyWłaśnie Breezee gdzie jesteś?!
Karotka współczuję... przeszliśmy przed wakacjami bostonke my z mężem lekko to przeszliśmy a mały baaardzo... stopy go piękly tak że 2 dni nie chciał chodzić skóra ze stóp i dłoni schodzila ponad miesiąc i odpadły mu wszystkie paznokcie !! Na szczęście wszystko wróciło do normy .
Kleopatra usg w środę.
Qasha brzuch mierz zawsze o tej samej porze dnia u mnie różnica rano a wieczorem to prawie 10 cm . Swoją drogą już mam prawie 120 cm w obwodzie!!
Moniqaaa publicznie dziękuję za duża czekoladę która była pyszna i zeszła w oka mgnieniu.
Blubka co to za sklep ten Smok? Tanio mają?
LeiRon ladna niespodzianka ... a wcześniej byli pewni że syn? Kurcze ciekawę czy mi w końcu dadzą pewność przypuszczam że na sali po cc
Fajnie tu wrócić
Hope_, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Kamilutek, do tego naszego nadania Chłopom praw rodzicielskich bedziemy potrzebowac naszych, wielojezycznych aktow urodzenia. Zamowilam sobie taki przez epuap, dzisiaj doszedl i jest calutki po polsku. I tak sie zastanawiam, czy to ja jestem jakas glupia, ale nie wydaje Ci sie, ze niemiecki urzednik nie bedzie zainteresowany czytaniem polskiego odpisu aktu urodzenia?
I nie wiem teraz, czy powinnam to wyslac do tlumacza przysieglego?
Dowiadywalas sie moze czegos w temacie?
Na pewno musimy to zrobic przed urodzeniem. Kilka tygodni czeka sie na wizyte w urzedzie, a tam musisz miec komplet dokumentow. Potem kilka tygodni na wydanie tego papierka. Eeech.
-
Toska ten sklep smok to smyk tylko telefon sam poprawia na smoka
też się kilka razy na tym złapałam
Kocham staniki i nie wyobrażam sobie chodzić bez, ale ja mam biust mocno pod pachami i mnie wkurza jak przy każdym ruchu ręką zachaczam o cyckano i usztywniany dużo lepiej trzyma je w jednej pozycji a przy miękkim mimo fiszbin ten cycek lata
Gonia oczywiście że trzynalysmy kciuki, zawsze za wszystkich trzymamy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:35
GoNia1979, WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Kamilutek, do tego naszego nadania Chłopom praw rodzicielskich bedziemy potrzebowac naszych, wielojezycznych aktow urodzenia. Zamowilam sobie taki przez epuap, dzisiaj doszedl i jest calutki po polsku. I tak sie zastanawiam, czy to ja jestem jakas glupia, ale nie wydaje Ci sie, ze niemiecki urzednik nie bedzie zainteresowany czytaniem polskiego odpisu aktu urodzenia?
I nie wiem teraz, czy powinnam to wyslac do tlumacza przysieglego?
Dowiadywalas sie moze czegos w temacie?
Na pewno musimy to zrobic przed urodzeniem. Kilka tygodni czeka sie na wizyte w urzedzie, a tam musisz miec komplet dokumentow. Potem kilka tygodni na wydanie tego papierka. Eeech.
Z tego, co wiem, one główną treść mają po polsku i po francusku takim małym druczkiem, a tłumaczenia są podane jakby w przypisach - niemiecki jest zdaje się trzeci z kolei, jak popatrzysz na pierwszej stronie odpisu są tłumaczenia symboli, a na odwrocie wszystkich tych polskich słów (oznaczonych cyframi 1-11). Tu nie trzeba robić tłumaczenia, takie coś wystarczy.
Ja będę szła do urzędu dopiero w przyszłym tygodniu, bo mam sajgon w pracy i nie mam jak się wyrwać. Nie widziałam takiego odpisu na oczy, ale oglądałam wzory na stronach ministerstwa (o tu: https://mswia.gov.pl/pl/sprawy-obywatelskie/rejestracja-stanu-cywi/12975,Wielojezyczne-odpisy-skrocone-aktow-stanu-cywilnego.html)
W ogóle to Chłop zaczął gadać, że może jednak poród w PL jeśli miałoby to być cc robione przez mojego lekarza, któremu ufam, itp. itd. Tak tylko rzucił przed snem, ale znam go, przeraził się ilością dokumentów, które musi nagle wytrzasnąć
Taki duży Chłop, a boi się urzędówW każdym razie już wiem, dlaczego faceci nie rodzą dzieci; nie dość, że umierają na katar, to jeszcze mają problem ze sprawami urzędowymi
Uszczesliwiona, rybka33, MEGI81 lubią tę wiadomość
No właśnie dupa, nie ma nic drobnym druczkiem, o to właśnie chodzi
Na necie widziałam zdjęcie tego aktu i tam faktycznie pod spodem są drobne napisy po francusku. Na tym moim nie. Druk i format sie zgadza tylko. Już zgłupiałam, chyba jutro zadzwonię do USC który mi to przysłał.
-
dewa wrote:No właśnie dupa, nie ma nic drobnym druczkiem, o to właśnie chodzi
Na necie widziałam zdjęcie tego aktu i tam faktycznie pod spodem są drobne napisy po francusku. Na tym moim nie. Druk i format sie zgadza tylko. Już zgłupiałam, chyba jutro zadzwonię do USC który mi to przysłał.
Może się pomylili i wydali zwykły odpis?
O takie coś powinno być na stronie 2:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ef915d7a63a.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:55
dewa lubi tę wiadomość
Widzisz, chyba pindole wysłały mi zwykły odpis po polsku, zamiast ten dwustronnicowy wielojęzyczny. Mam jedną kartkę, z jednej strony wszystko po polsku a druga pusta. A taka dzisiaj bylam zadowolona, ze w piatek złożylam wniosek przez internet i tak szybko go przysłali
Mój Darosław, mimo że bardzo zdolny i zaradny, beze mnie tutaj by się w urzędzie popłakał. W ogóle beze mnie ani rusz! Eeech, tak trudno jest czasem być samozajebistą i niezastąpioną hue hue hue
Jutro sobie to z USC wyjaśnię!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 16:57
Kamilutek, Uszczesliwiona, MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHa ha hope mam nadzieje ze masz podobny obwód skoro lubisz bo mnie ta miarą przeraża:-) znowu się skończy na +140 przy porodzie. Fajny pomysł z tym odciskiem rączki i myślę że dziadki docenia fakt iż to jas sam malował bez względu na to jak to wygląda:-)
Uszczesliwiona wiem wiem że to smyk ale mnie rozbawil ten Smok:-)
Macie tu foto moich zakupów ( oczywiście to tylko te nowe rzeczy a do tego po Natanku pół strychu )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d22d99a618d2.jpg
Jeszxze kilka kaftanikow śpioszki i pajace no i h9giena i k9smetyki .
Gorzej Jak tym razem lekarz powie odwrotnie nuż 3 lata temu i będzie ŻYCIE TI NIE BAJKA ALANOWI ODPADŁY JAJKA ha ha ale byłby nr stulecia.
Co Do snu to ja mam zaś problem z nogami. Zespół niespokojnych nóg jak w 1 ciaxy
Nie m9ge pół nocy zasnąć bi wędruje po łóżku i szukam p9zycji . Teraz już nie zasne przy świetle, przy tv przy niczym co dekoncentruje masakra .GoNia1979, bbee, Kamilutek, Hope_, rybka33, monika_89, Mabelle, MEGI81, Maniuś, Kleopatra, sylwucha89, Rudzik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika33 wrote:Dziewczyny co mozemy wykrztuśnego na kaszel?
Bylam u lekarza, przepisal Ambrosol, ktory jest niewskazany dla kobiet w ciazy, gin tez odradza. Polecil flegamine, ale jakos bez przekonania. -
nick nieaktualnyPojechalismy na wizyte. Juz sie kiepskk w aucie czulam, w poczekalni zaczal mnie pobolewac brzuch. Gin mnie zbadal, szyjka za miekka, od razu na usg, ma nie cale 3cm powiedzial ze to jeszcze zle nie jest ale zbyt duza przepasc pomiedzy ostatnia wizyta. Dostalam lutke i spasmoline na skurcze doraznie. Jak za 3 tyg nie bedzie lepiej to szew.
Poszlam sie juz ubrac, on tam mi wypisywal l4 a ja czuje ze odplywam... spytalam czy moge sie polozyv jeszcze raz, wzieli mi z Radkiem nogi w gore, troche sie polepszylo. Powiedzialam ze ide na korytarz bo tu duszno, doszlam do drzwi i juz zgon. Przeniesli mnie na kanape, dali wode, lezalam z pol h zeby dojsc do siebie. Chcieli wzywac karetke no ale to mi sie zdarzylo pierwszy raz... mam zakaz dzwigania, mam jak najwiecej odpoczywac, w przyszlym tyg zrobic od razu glukoze i morfo. Jak sie akcja powtorzy od razu do spzitala
I teraz siedze i sie zastNawiam co to bylo