X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 10:25

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak słyszę, po co takie wakacje drogie (np. W tym roku legoland lalandia i inne duńskie parki rozrywki zjechaliśmy, frajda ogromna) lepiej byście meble do łazienki kupili i remont zrobili... To mi się wtedy otwiera nóż w kieszeni, bo to nasza kasa i relacje sa dla mnie ważniejsze i ta frajda dzieciaka w tych parkach, radość w jego oczach i wspomnienia... A szafki sie kupi, remont zrobi... Kwestia priorytetów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 10:26

dewa, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka wrote:
    Demsik u nas wedrowki sa zazwyczaj między 1-3 :D
    A Twoj synek to caly czas tak wędruje czy tylko sporadycznie?
    Moj najlepiej to spi w sypialni z mama a tata na wygnaniu.wiem ze musi sie to zmienic bo jak przyjdzie malenstwo na swiat nie chce by czul sie odepchniety i o dziwo obudzi sie przed 5 i zawolal mnie do siebie i spal do 9.jakie to szczescie;)oby tak dalej:)
    Ja zaleguje w wyrze jeszcze,czas wstawac.milej niedzieli

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • dewa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę, czytam i tylko utwierdzam się w przekonaniu, że żadne pieniądze nie zastąpią czułości, miłości i wspólnie spędzanego czasu. Amilka, jesteś klasycznym przykładem. Nic nie zastąpi Dzieciom Rodziców, żadne pieniądze. I poprzedni związek mojego Darka i jego brak kontaktu z własnymi dziećmi jest tego najlepszym dowodem. Nasz Syn będzie miał cudownego Tatę, na miejscu. Może nie będzie nas stać na to, żeby opłacić mu studia, ale będziemy mogli go we wszystkim wspierać. Ma być dobrym człowiekiem, o.

Kamilutek! Mam wrażenie, że dopóki Nasi Panowie nie zobaczą Dziecka, nie ogarną że to już :D Darek w prawdzie nie marudzi jak widzi kolejne ubranka i akcesoria, ale wcale nie pali się żeby samemu kupować. Według niego, mamy jeszcze duuuuuuużo czasu! Przecież wszystko można kupić między skurczami :D

amilka87, Hope_, rybka33, Madu1611, MEGI81, aneta.be lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Przecież wszystko można kupić między skurczami :D

Padłam :D

Ale, uwaga, Chłop jak usłyszał, że jest wyprzedaż w Pepco dziecięcych ciuchów, to powiedział: chodź, pojedziemy, zobaczymy :) Zastanawiam się, czy mi go w nocy nie podmienili ;)
    bbee wrote:
    Buu, a mnie nie ma kto zabrać do pepco :(

Przynajmniej w Szczecinie wszystko przebrane, zostały wielkie rozmiary i badziewne wzory, same bodziaki po 5,99, pajacyków i śpioszków w ogóle. Więc nie ma co żałować :)

dewa, marie_marie22, bbee, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    A jak słyszę, po co takie wakacje drogie (np. W tym roku legoland lalandia i inne duńskie parki rozrywki zjechaliśmy, frajda ogromna) lepiej byście meble do łazienki kupili i remont zrobili... To mi się wtedy otwiera nóż w kieszeni, bo to nasza kasa i relacje sa dla mnie ważniejsze i ta frajda dzieciaka w tych parkach, radość w jego oczach i wspomnienia... A szafki sie kupi, remont zrobi... Kwestia priorytetów...

Na pewno dzieciak jak dorośnie to Ci wypomni, że nie mieliście nowych szafek w łazience i on przez to miał okropne dzieciństwo. Co tam wakacje, co tam frajda, ważne, że szafka nie była z tych błyszczących i z hipsterskimi gałkami ;)

U nas rodzice praktycznie co weekend zabierali nas na wycieczki. To dla nas były zawsze super wyprawy, jakiś las, jakiś park, rzeka, łąki, wzgórze, stary kościół, normalnie frajda na całego. Dopiero jak dorosłam to zobaczyłam, że zabierali nas najczęściej kilka km od domu, czasami tylko gdzieś poza Szczecin, ale też niedaleko, może tak z pół godziny jazdy samochodem. Tylko że to nie miało kompletnie znaczenia, jak daleko jedziemy, ważne było, że coś fajnego robimy. Bez wydawania kupy kasy zafundowali nam super wspomnienia dzięki temu, że im się chciało ruszyć tyłki. A moja bogata ciotka zabierała swojego syna do Egiptu i Włoch, po czym całe 2 tygodnie siedzieli nad hotelowym basenem. To tylko pokazuje, że od głębokości portfela ważniejsza jest głębokość wyobraźni :)

dewa, Espera, marie_marie22, Hope_, rybka33, Madu1611, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Sylwia właśnie miałam to napisać :D idźcie kto może, 2 zł to taniej niż z second handu często :)
    W każdym na pewno nie. Chyba ze promocja weszła od dzisiaj.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:14

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, dokładnie! My te jeździmy np na ryby do takiego starego ośrodka. Stas go uwielbia. I co z tego ze nie ma jacuzzi i basenie ze zjeżdżalniami. Sa wedki i staw w którym każde dziecko cos zlowi, świeże powietrze, i duzy staw gdzie można złapać szczupaka - a to dopiero frajda trzymać tacie podbierak jak wyciąga taką bestie... A potem jeszcze grilla spałaszować to co się złowiło... I już się Stas pytał czy z mala dIdzia i psem możemy pojechać, a pewnie ze możemy! I na pewwno tak zrobimy!

A siedzenia przy basenach w hotelach nigdy nie zrozumiem. Jak się wybieramy na takie wakacje to zwiedzamy, nurkujemy.. Basen to zawsze ostateczność albo relaks wieczorem po wyczerpującym dniu...

Kamilutek, bbee, Madu1611, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No k witam się w 26tc :D jesżyczę 14 i koniec

ag194, marie_marie22, Martchen, Maniuś, Arwi, Kleopatra, Uszczesliwiona, bbee, sylwucha89, Hope_, rybka33, Madu1611, MEGI81, monika_89 lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszła podobno od dzisiaj. Nie wiem, czy w każdym, ale na fejsie dziewczyna pisała, że jej znajoma co pracuje w pepco powiedziała, że niby będzie w każdym.
    Na przymorzu na pewno nie ma aż tak tanio. Kupiłam młodej tylko dres na r 80 za 10.
    Ale pewnie na jasieniu już by się coś znalazło tam mają spoko to pepco

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny a miałam się już w tym miesiącu ograniczyć z zakupami, wczoraj znowu w Tesco byłam bo któraś z dziewczyn pisała o kocykach za 10zł (przepraszam, nie pamiętam kto) no i znowu nakupiłam kilka rzeczy :D a tu wyjeżdżacie z Pepco, chłop mnie zabije :D musimy przyśpieszyć z kupnem komody bo nie mam gdzie upychać tych wszystkich ubranek :P

sylwia1985 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Kurde dziewczyny a miałam się już w tym miesiącu ograniczyć z zakupami, wczoraj znowu w Tesco byłam bo któraś z dziewczyn pisała o kocykach za 10zł (przepraszam, nie pamiętam kto) no i znowu nakupiłam kilka rzeczy :D a tu wyjeżdżacie z Pepco, chłop mnie zabije :D musimy przyśpieszyć z kupnem komody bo nie mam gdzie upychać tych wszystkich ubranek :P
    Haha to ja właśnie wczoraj Tośce na fejsie pisałam, że cieszę się, że najpierw kupuję wyprawkę a potem komodę i szafę :D u mnie wszystko na razie u rodziców, ale już mam kolejne 3 torby pełne do przewiezienia. Coś podejrzewam, że jak zliczę później ubranka po przeprowadzce to się okaże, że mogę ubrać w to jeszcze 2 dzieci:)

Jak myślicie, ile paczek pampersów 2-5 kg będę potrzebować? mam na razie 2 paczki po 28 sztuk. I bardzo one się różnią wielkością od tych np. Dada 1 na 3-6 kg?

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po kościele - młody z mężem na spacerku a ja robię obiadek - mam nadzieję że uda mi się po południu wyskoczyć do pepco jak młody zaśnie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Szalejecie z wyprawkami :D I dobrze! :D
    Też bym poszalała, ale jak widzę miejsce (cała mała szafa) i ilość rzeczy (duuużo), które już mamy, to jednak to mnie stopuje i jedynie dokupię większe akcesoria plus kosmetyki dla dziecka.
    Miłej niedzieli! :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Haha to ja właśnie wczoraj Tośce na fejsie pisałam, że cieszę się, że najpierw kupuję wyprawkę a potem komodę i szafę :D u mnie wszystko na razie u rodziców, ale już mam kolejne 3 torby pełne do przewiezienia. Coś podejrzewam, że jak zliczę później ubranka po przeprowadzce to się okaże, że mogę ubrać w to jeszcze 2 dzieci:)

Jak myślicie, ile paczek pampersów 2-5 kg będę potrzebować? mam na razie 2 paczki po 28 sztuk. I bardzo one się różnią wielkością od tych np. Dada 1 na 3-6 kg?

Ja mam zamiar kupic max 2-3 takie paczki i potem 2ki bo nie wiadomo jak duze dziecko sie urodzi:)

I mleko jedne chce kupić bo tez roznie moze byc a nie chce potem spanikowana że sspitala pp drodze jeszcze po mleko jechsc tak jak kolezanka, ale jakieś 400 g nie wieksze w razie gdyby nie posnakowalo:)

ag194 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że na początek kupię jedną paczkę pampersów, tych najmniejszych i potem po wyjściu ze szpitala (lub w trakcie pobytu) mąż dokupi. Tak mało, bo nie wiem, czy nie będą np uczulać :) A jak nie będą, to już będziemy kupować tej jednej firmy (jeszcze nie wiem jakiej;p bo jeszcze nie wybrałam)

Toska88, rybka33 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z Pepco ale w tym koło mnie najtańsze body za 7,99 zł a jakieś pojedyncze pajacyki po 9,99 ale nic mi nie wpadło w oko. Za to w biedronce kupiłam pieluszki Dada bo była promocja, narazie jedno opakowanie ale zastanawiam się czy nie dokupić drugiego i jeszcze waciki i patyczki do uszu kupiłam. Jeszcze trochę i zaczenie mi brakować miejsca w szafie, więc też muszę pomyśleć nad zakupenm komody :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze poporządkować rzeczy w jednej z komód w sypialni. Dokupiliśmy ja jak się urodził Stas i przez pierwszy rok w niej mieliśmy jego rzeczy. To i tym razem się zmieszczą...

A ja oglądam film "Cuda z nieba" i ryczę...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Ja myślałam, że na początek kupię jedną paczkę pampersów, tych najmniejszych i potem po wyjściu ze szpitala (lub w trakcie pobytu) mąż dokupi. Tak mało, bo nie wiem, czy nie będą np uczulać :) A jak nie będą, to już będziemy kupować tej jednej firmy (jeszcze nie wiem jakiej;p bo jeszcze nie wybrałam)

No wlasnie nie ma co kupowac za duzo jedbej firmy bo moga nie podejsc:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ