X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cały czas zastanawiam nad tym, jak do dzieciaka mówić.
    Chłop będzie po niemiecku, bo to dla niego naturalne, a ja? Po polsku czy po angielsku? Wszystko mi jedno, ale z drugiej strony, nie chciałabym od maleńkości córeczki zaprzęgać siebie i ją w wyścig szczurów, zależy mi, żeby Mała miała lajtowe dzieciństwo, takie same, jak ja miałam. Umorusana po pachy i wiatr we włosach, na podwórku od rana do wieczora :) A w domu pełno książek (ruskich, bo o polskie trudno było, pamiętam tylko Krecika polskiego, a reszta to np. Wilk i zajec), kredek, układanek, klocków, materiałów mojej mamy, w których uwielbiałam buszować, znosiliśmy kasztany, patyki, żołędzie i kamienie, rodzice niczego nie kazali nam wyrzucać. Zabawek z prawdziwego zdarzenia mieliśmy mało, bo w sklepach tylko ocet stał, ale ich braku się nie odczuwało. Wszystko było nam wolno.
    Do tego telewizora się u nas nie włączało, zresztą w głębokim prlu to chyba nie było co oglądać. Ale mieliśmy taki projektor z bajkami (znowu Wilk i zajec po rusku) i na slajdy, a za ekran robiło prześcieradło - jak ja żałuję, że już go nie mamy! Taką frajdę mieliśmy, jak ojciec to uruchamiał, że do tej pory ją czuję :) Kurde, miałam tak świetne dzieciństwo, że żal mi, że już się skończyło :)

marie_marie22, rybka33, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja wkleję moje zakupy-zamówienie z gemini+dzisiejsze zakupy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/402f2725eb93.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/834c7c560b2c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71d95b0d19cc.jpg

Monika-wszystkiego najlepszego i dużo zdrowia dla Pauli!

Blubka współczuję tego pecha wczorajszego

Sylwucha również zdrówka dla synka.

Dziewczyny, chyba miałam wczoraj te skurcze BH. Jechałam autem i nagle tak okropnie napiął mi się brzuch, trzymało kilkanaście sekund i puściło. I tak kilka razy pod rząd i potem spokój. Mam nadzieję, że to normalne. Mała podczas skurczu dodatkowo była aktywna

bbee, blubka, malgorzatka199, Kamilutek, Uska, marie_marie22, Demsik, Toska88, sylwucha89, sylwia1985, Mabelle, Maniuś, Uszczesliwiona, Espera, Kleopatra, MEGI81, aneta.be, monika_89 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, a Ty z Chłopem po polsku rozmawiasz, tak? Wiesz, ja chce wychowywać Syna tak, jak ja byłam wychowywana. Chce żeby BYŁ a nie MIAŁ. Żadnych drogich i bezsensownym zabawek, dużo książek. Mój Darek w poprzednim małżeństwie zaharowywał się, żeby jego synowie mieli więcej niż on. W domu był gościem, bo tyrał po kilkanaście godzin. W rezultacie był rozwód a dzieci go prawie nie znają, on ich też nie. Grunt, że hajs się zgadzał :/ Dlatego kurwica mnie teraz bierze jak słyszę, że facet jest od zarabiania a kobieta od wychowywania. Po moim trupie.

Co z tego, że będę mogła kupić dziecku jakieś pierdoły, skoro nie będzie znało Taty? W doopie z takim wychowaniem. Żadnych nadgodzin, wolne weekendy, życie rodzinne. Dziecko ma znać wartość rzeczy a nie ich cenę. Niech wie, że żeby coś mieć, musi pracować, a nie wyciągnąć łapę bo jemu się należy. Dupa, nic się nie należy. U mnie w domu było ciężko, na Ojca Mama nie mogła liczyc, kasy nie było, jadło sie chleb ze smalcem albo powidłami. Ale zawsze mogłam liczyc na Mamę, bo BYŁA. A teraz? Dziecku klucz na szyje, bo trzeba zarabiać na urlop dwutygodniowy, na którym i tak rodzice sie kłócą.

Eeeech, się uzewnętrzniłam :D :P

bbee, Aleksandra , Arwi, Kamilutek, Uska, marie_marie22, Demsik, Martchen, sylwucha89, ag194, rybka33, Maniuś, Kleopatra, Rudzik, MEGI81, aneta.be lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa, popieram w 100% :) Też mamy takie podejście i strasznie boli mnie jak córka czasami się zachowuje jak mała materialistka, najgorsze jest to, że takiego podejścia uczy się od wszystkich na około, od dzieci w przedszkolu, kuzynostwa... A jednak jak przychodzi co do czego to każdą zabawkę by wymieniła na spędzanie czasu z nami, jej ulubioną rozrywką jest wspólne oglądanie jakiejś bajki albo wspólna gra w karty czy jakieś gry planszowe. Teraz do ideału nam brakuje by mąż zmienił stanowisko by nie musiał chodzić na 4 zmiany do pracy, tylko od 7-15 i wolne weekendy, niedawno jeszcze nawet nie było takiej możliwości, ale teraz może w końcu się uda.

dewa, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • dewa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem, są takie sytuacje że Mąż musi wyjechać. Wiele par tak żyje, widują się rzadko ale ten wspólny czas jest bezcenny. Mama tłumaczy dzieciom, że Taty nie ma bo ciężko pracuje na to, żeby mogli spokojnie mieszkać. I to jeszcze rozumiem, tym parom nie trzeba jeszcze dopierdzielać, tęsknota to największa kara.

Ale niestety często jest tak, że od mężczyzny wymaga sie zapierdzielania ponad siły, kobieta siedzi sfrustrowana w domu z dzieciakami i wszystko na głowie, a potem ludzie się rozstają, bo "Ciebie nigdy w domu nie było, wszystko miałeś pod nosem i tylko sobie pracowałeś" a "Ty tylko w domu siedziałaś i nic nie robiłaś, to teraz masz, zostaniesz bez kasy". Dlatego pracujemy sobie oboje, zajmujmy się dziećmi oboje, niech starczy na normalne życie, ale bądźmy razem.

Ja w ogóle nie mam przywiązania do kasy, to rzecz nabyta. Dzisiaj jest, jutro nie ma, a żyć trzeba codziennie ;)

marie_marie22, amilka87, MEGI81, Maniuś, aneta.be lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, w całej rozciągłości popieram i podpisuję się dwiema rękoma i nogami :)
    Pieniądze to tylko rzecz, w dodatku nabyta.

Z Chłopem po polsku gadamy, tylko czasem on twierdzi, że po polsku się nie da powiedzieć tego, co on chce powiedzieć, bo nie ma adekwatnych słów. I mówi po niemiecku wtedy, a ja się głupot po niemiecku przez to uczę, na przykład "pasuje jak dupa do wiadra" (ale w sumie nie wiem, jak powiedzieć po polsku, że coś aż tak świetnie do czegoś innego pasuje ;) ) albo "wegschmeissoceras" (nawet nie wiem, jak to na polski przełożyć, znalezisko takiej rangi, że nadaje się tylko do wyrzucenia).

Ale mam dzisiaj dzień! Cały praktycznie przespałam. Wstałam, żeby obejrzeć skoki, zasnęłam po pierwszym skoku Żyły i przed chwilą się obudziłam. Chłop na budowie, a ja w piernatach.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dzisiaj tak zabiegana jestem że będę was do jutra nadrabiać :p
    Dziś mieszkam w castoramie i w sklepach z panelami . Ale wszystko już mamy na szczęście , pan kończy robić pokój nasz jeszcze ma garderobę i korytarz do zrobienia . Wgl mam jakiegoś farta dzisiaj pojechałam po panele które miałam upatrzone od dłuższego czasu i okazało się że jest na nie promocja bo było 9 zł na metrze a przy naszych ponad 30 m w pokoju to spora różnica to jeszcze montaż gratis :) parę stowek w kieszeni :)

A Aurelka z tego wszystkiego tancuje w brzusiu i kopala dziś tatusia po ręce :)

GoNia1979, bbee, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    Uf, nadrobiłam cały dzień :)

Kamilutek - ja laktator póki co nie kupuję, najwyżej kupię po urodzeniu.

Monika - jak się udały urodziny Pauli?

Sylwucha - zdrówka dla Nikosia (mam nadzieję, że dobrze zapamietałam imię)

Martchen, faaajnie, już masz gotowe wszystkie ubranka :D Tzn ja już w sumie także. Dostaliśmy mega dużo od brata męża i własnie dziś je prałam i układałam te wyprane wczoraj <3

Dewa, bardzo mi się podoba Twoje podejście do wychowywania dzieci i partnerstwa, za to dałam lajki ;)

Dziś cały dzień trochę sprzątaliśmy z mężem, a w przerwach oglądaliśmy "Kod da Vinci", a teraz "Anioły i Demony".

sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że sezon chorobowy w pełni. Wczoraj meza rozłożyła gorączka. A w nocy córka znowu zaczela goraczkowac. Dopiero wygrzebala sie z bostonki i znowu jakas cholera sie przyplatala.

Sylwucha wspolczuje pobytu w szpitalu. Niech Nikos szybko wraca do zdrowia.

Moj mąż na szczęście ma normalne godziny pracy. Ja nie pracuje ale myślę, ze nigdy nie zrobi mi wurzutu, ze "siedzę" w domu. Wie, ze z małym dzieckiem to nie sielanka i nie chciałby sie zamienić.

sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja mam mini Electric
    Madu skąd 3 ? Najpierw miałam ręczny medeli ale bolały mnie ręce przy ściąganiu a że karmilam z butelki i spuszxzalam pokarm to kupiłam elektryczny mini Electric zajebisty ale ze należę do leniwych dkatego w tej ciaxy zakupiłam medela Electric duo i mam p9dwojny na 2 cyce jednocześnie:-):-)
    Sylwucha jak tam Nikos?
    A ZastrzeŻona się coś odzywala ostatnio ? Ale mi bęben wywala teraz. A w środę wizyta.

Madu1611 lubi tę wiadomość

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa to piekne co napisałaś i strasznie pasuje do tego co ja mysle:-) u mniwmnie okjca prawie nie bylo.. bo kasa a bliskość Niemiec nie pomagala. Stad relacja marna.. nidgy nieto pozwolę bo moja Mala miala podobnie!

Sylwucha co Malym?
    Monika urodziny udane?

dewa lubi tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoc takie skurcze BH moga pojawiac sie juz od 30 dc i to normalne - ja tez juz takie mam ale wtedy biore magnez i przechodza

ag194 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nika33 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a ten Electric mini pracuje bardzo glosno? Takie slyszalam opinie.

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoś padł więc mam wreszcie chwilę do Was zajrzeć.

Bardzo dziękuję za pamięć. Mały przyjmuje głównie płyny i kaszki a nawet na podwieczorek zjadł kanapkę więc wymioty opanowane :) z gorączką trochę gorzej bo cały dzień nie dała się do końca zbić i strasznie go męczyła ale wieczorem mój synek zaczął troszeczkę broic, po cichu liczę że będzie lepiej i jutro uda się wyjść :) mnie niestety mąż zaraził bólem gardła więc może i małemu się to ujawni i wreszcie poznamy przyczynę tej gorączki. Ja uciekam spać mam nadzieję że tej nocy prześpię nie dwie ale chociaż 5 godzin bo jestem wykończona. Przepraszam, że nie odniosę się do waszych wypowiedzi ale mój mózg już praktycznie nie pracuje. Życzę Wam zdrowia i dobrej nocy :)

ag194, sylwia1985, bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam jeszcze napisać, jak któraś ma auchana w mieście, to polecam spojrzeć tam na kosmetyki. Obleciałam dziś rossmana, super pharm i auchana i właśnie tam mieli kilka złotych taniej-hippa, dzidziuś, bambino.

Pozamawiałam kilka drobiazgów na Aliexpress, tak na próbę. Sprawdzę jak z czasem dostawy i czy w ogóle dojdą.
    W tych skarpetkach się zakochałam :)
    https://pl.aliexpress.com/item/Super-Cute-Asymmetric-Cartoon-Design-Cotton-Baby-Socks-Spring-Summer-Autumn-Baby-Accessaries-Infant-Jumpsuit-Boys/32427628779.html?spm=2114.13010608.0.0.tlb4pO

marie_marie22, Rudzik, monika_89 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia na zaparcia ponoć dobre są suszone śliwki-zalać wrzątkiem kilka sztuk na noc a na drugi dzień to wypić i zjeść śliwki.Oczywiście tak jak pisała któraś dobre są jabłka bo zawierają pektyny i siemię lniane.
    Chorującym życzę zdrowia.
    Co do skurczy to mnie tez czasami "łapią" tak średnio raz na tydzień i najczęściej wczesnym rankiem. Witam się w 24 tygodniu :)

ag194, marie_marie22, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jest dość głośny ale nie jest to jakieś drażliwe bo przy laktatorze usypial i mały i mąż takie jednostajne buczenie. I dobre jest to że działa na baterie i na zasilacz więc wszędzie go możesz użyć

Nika33, MEGI81 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:

Pozamawiałam kilka drobiazgów na Aliexpress, tak na próbę. Sprawdzę jak z czasem dostawy i czy w ogóle dojdą.
    W tych skarpetkach się zakochałam :)
    https://pl.aliexpress.com/item/Super-Cute-Asymmetric-Cartoon-Design-Cotton-Baby-Socks-Spring-Summer-Autumn-Baby-Accessaries-Infant-Jumpsuit-Boys/32427628779.html?spm=2114.13010608.0.0.tlb4pO
    słodziuchne!! <3

ag194 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska, wiem, że chyba Ty kiedyś o tym pisałąś. Jeśli pomyliłam, to rpzepraszam, Proszę powiedz mi jak to jest z ujściem wód płodowych? Ostatnio widzę na majtkach takie plamy jakby wody..ale zapach inny. ale nie jest tego kałuża tylko tak kilka kropel. Czy są jakieś sposoby sprawdzenia co to? Byłam w piatek u gin, badała mnie, no i było ok. Sama nie wiem czy to powód do zmartwień czy nie. No jednak niepokoi mnie to.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie są testy specjalne na wyciek wód
    Ale można też jakimiś tańszymi.
    Zadaj to pytanie na kwietniówkach, one dużo o tym też pisały i widziałam, że są obyte w temacie

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ